Kulturnatten.....

...är över sen flera veckor tillbaka men när jag letade runt bland mina foton hittade jag dessa. Vi har tidigare under många år haft en äcklig och sunkig offentlig toalett i underjorden, ett ställe jag aldrig besökt för dess egentliga ändamål men dock för detta. Titta här!Numera används toaletten av en fotoförening för utställningar och till kulturnatten brukar det alltid hängas något nytt. Så här skriver föreningen på sin hemsida Galleri London.

Den underjordiska toaletten "London" byggdes på Fyris torg under 1920-talet och stod till tjänst som allmän toalett för uppsalainvånarna under 1900-talet. Klosetten fick bära namnet London i folkmun för associationer till den brittiska huvudstadens tunnelbanesystem. Lokalen har sedan den stängdes i slutet på 70-talet stått tom och när Galleri London öppnade dörrarna igen i augusti 2005 lät man toalettstolarna stå kvar och gjorde plats för sponsorsplaketter längs pissoarrännan. Med många företag som trodde på oss i ryggen, renoverades lokalen och lyses numera upp av spotlights. De av Ekebykakel klädda väggarna utgör en minst sagt unik utställningslokal med k-märkta uppsalakvarteret Fyris torg som omgivning och fönster i Fyrisåns stenvägg.

Det är verkligen ett kul och annorlunda sätt att använda en gammal toalett på och känslan av "äcklet" som sitter lite i väggarna fascinerar. Självklart är det rent och fräscht och vissa toaletter har ju till och med guldsitsar som ni ser men det är ändå lite äckel över det hela. På de guldfärgade skyltarna står sponsorernas namn ingraverat och som sagt, det är en kul idé.

Kommentarer
Postat av: fashionhaggan

kul ide!

2009-10-24 @ 17:42:09
URL: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Postat av: maritha

Sån flashig toa skulle man ha hemma:) Tur att du är så smart så du hittade tillbaka till min blogg! Ha en bra helg!

2009-10-24 @ 19:59:12
URL: http://marithape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0