Nu är det klappat och klart för en liten fest.

Borden står uppställda i vardagsrummet, dukarna är strykna och det är allmänt snyggt här hemma. En pizza har just slunkit ner i magen dessutom. Nu väntar sängen så att jag orkar med den "stora dagen".

Snart har jag varit hemma en vecka.....

.............men jag har inte känt mig inspirerad till att skriva blogg. Ska bara tala om att jag lever i allra högsta grad. På lördag fyller jag jämnt och ska ha en mindre tillställning och som alltd så behöver det städas och fixas och det är just det jag gör. Jag tar det lugnt också men bilen är trasig så någon svampplockning har det inte blivit. Nästa vecka ....kanske. Det verkar vara ett allvarligt fel på bilen och säkert blir det dyrt också. Rapport kommer senare om det.
Nu ska jag krypa ner i sängen.

Packat och klart..............

..............i stort sett. Bara lite hygiengrejor som ska ner och så bestämma om det är dom gamla eller dom nya skorna som ska användas.
Jag köpte tågbiljetten till Arlanda via SJ:s hemsida och det konstiga var att det var billigare att åka första klass än andra så nu blir det första klass i 16 minuter. Det är till att ha det bekvämt när man ska ut och resa.

Det är alltså sydholland nästa och först fest och sen stugby några dagar med ett stort gäng. Vädret verkar bli detsamma som här fast jag förflyttar mig ca 160 mil söderut.........regn varje dag men jag lever på hoppet ändå.

Berättar mer när jag kommer hem eller om jag mot förmodan skriver något när jag är borta. Hej!!

Holland nästa

Ja inte förrän på fredag men ändå. Tänk att jag alltid ska få resfeber. Det är inget märkvärdigt alls egentligen men ändå är jag lite nervös när det ska bära iväg. Det är så jobbig att tänka ut packningen fast egentligen är det ju inte värre än att man kan köpa nytt det man saknar.

Yngste sonen brukar packa en timme innan han ska åka även om det så är tågluffning men det är å andra sidan överdrivet coolt.

Jag har ägnat dagen åt att tvätta så mycket som möjligt. Dels för att det är fint väder och dels för att jag ska jobba dom två kommande nätterna. Nu måste jag gå och laga lite middag. Det blir Kassler, spenat och potatais. Stuvad spenat är gott. Något jag inte tänkt på att laga på länge men idag ska det bli. Sen har jag ett stort blomkålshuvud som jag nog får laga till i morgon. Blomkål är också gott.

Städning både ute och inne

Den här sommaren har varit så konstig beträffande gräsklippning att det bara varit nödvändigt att klippa detsamma tre gånger varav en gång var idag. Har det inte regnat för mycket så hardet väl regnat för lite. Kanske en förklaring.....

Har storhandlat på MAXI där det var riktigt folktomt. Det kanske är någon sport som drar. Jag är hur som helst tämligen ointresserad av att titta på OS-sändningarna i alla fall. Jag håller mig till Milleniumböckerna i stället och som till skillnad från de flesta bara håller på med bok nummer ett. Det är riktigt härligt att ha dom kvar......

Bloggskrivarintresset är inte heller på topp. Det finns liksom inget roligt eller intressant att skriva om. Sånt här är det ju inte kul att läsa om: Plommonträdet dignar av plommon som är ätfärdiga och man knappt gå ut för luften är full av småflugor. På gräsmattan finns det smågrodor som ger sambon....och mig ångest när vi klipper gräset.

Nu ska jag dricka kaffe och ta ett par kokosbollar eller Negersolar som dom heter i Holland. Det är alltså den luftiga varianten - inte negerbollar jag menar.

Dagsrapport

Sovit till ungefär 14-tiden och då hade två personer ringt på telefonen. En pratade jag med och det var min äldsta son som ville komma hit så jag bjöd in honom på middag.

Cyklade en kort tur ner på stan och sambon inhandlade ett par shorts på rean för kommande solresa. Ett kubbspel slank också ner.

Hem sen och iväg till ICA med sonen för att handla. Kött och div. grönsaker till grillen. Det blev jättegott och med lite vin till blev det ännu bättre. 21.27 gav han sig av (bussen skulle komma då) och då tog jag en whisky på altanen invirad i filtar och infravärmen på. Riktigt härligt faktiskt!! Inget regn (tack och lov för Reggaefestivalen).

Bäddat rent i sängarna och nu är vi färdiga för bingen............ Kanske blir det lite TV-tittande eller boklyssnande innan jag slår ihop mina blå. Det är en ny dag i morgon.....................

Vaken

Har jobbat i natt och sovit på förmiddagen som sig bör. Jag vaknade några gånger och usch vad det regnade. Stackars alla som bor i tält på Reggaefestivalen................oj, oj, oj........där är det lerigt kan jag tänka. I morgon kväll tar jag mig nog en "snyltcykeltur" dit och lyssnar på lite musik.............om det inte regnar vill säga.

OS-invigningen pågår för fullt och jag tittar till och från. Snart ska jag vara på jobbet igen. Jag hade totalt förträngt att jag skulle jobba den här fredagen också.........men framöver har jag unnat mig några strönätters ledighet med ålderns rätt. Jag fyller ju faktiskt 50 i år.

SMHI varnar för problem av klass 1 och klass 2 omväxlande. Vad det betyder vet jag inte exakt, inte heller vilket som är värst. Det enda jag vet är att nog sjutton regnar det men faktiskt inte denna sekund.........tror jag.

SMHI har gått ut med klass 1-varning.


Det ska tydligen kunna regna kopiösa mängder under kvällen. Just nu skiner solen och det är jätteskönt ute och på stan är det Dahliafestival....fortfarande i Linnés anda. Jag ska nog ta mig en cykeltur ner och titta innan busvädret kommer. Här har jag tagit några fina molnbilder. Den mörkare ser faktiskt mer ut som snö tycker jag.


Nu ska jag ut och fixa lite med komposten så att inte kompostmaskarna svettas ihjäl.........

Gråväder

Det har regnat hela min vakna tid och hur vädret var när jag sov har jag ingen aning om. Jag vaknade efter två och gick då upp för att äta "frukost" sen har jag tillbringat någon dryg timme i sängen och fortsatt lyssna på första Stieg Larsson-boken. Jag är på cd 8 av 16 (tror jag det är) så nu kan man säga att jag är mitt inne i boken och det börjar bli riktigt spännande.

Nu är klockan 17.34 och jag ska leta upp lite mat och sen ska jag vara på jobbet igen 19.45. Hoppas det slutar regna tills jag ska cykla iväg.

Så mycket roligare än så här har jag inte haft idag. Helt ensam hemma är jag också. Yngste sonen är i Berlin och kommer hem i morgon och sambon är på "långresa" (med Messerschmitten (ca. 10 mil iväg) för att visa upp den för bland annat killen som sålde den till honom i det närmaste "vrakskick".


RSS 2.0