I natt jag drömde..........

I natt drömde jag att jag var med shiatsuterapeuten i London där vi bland annat gick på Portabello market. När jag plötsligt upptäckte att jag glömt min handväska på en restaurang skulle jag själv gå tillbaka dit för att hämta den.
Jag frågade vid en disk om de hade fått in en handväska och det hade de men när de glatt fiskade upp en väska så var det inte min utan en snarlik. När jag sen skulle tillbaka hittade jag inte terapeuten igen och jag fick det riktigt svettigt.

Ingen väska och därmed inga pengar, ingen mobiltelefon hade jag och mörkt började det att bli..............

Vad kan en sån dröm betyda? Jag ska dit idag igen..........på behandling alltså.......inte till London.

Trädgårdsröjning inför vintern.......

.............som jag hoppas dröjer länge än. Nu är i alla fall trädgårdsmöbler, dekorationer och vattentunnor fixade innan första snön kommer. Det är så skönt att slippa panikgöra det i snöstorm.

Pelargonerna i blomlådorna är jättefina. Två hängpelargoner har fyllt ut en hel låda..............tänk om lådorna skulle kunna hänga ute jämt. Vilken blomsterprakt det skulle bli så småning om även om jag är helnöjd med lådorna i år. Det är inte bara en gång grannar har stannat vid min tomt och prisat blomlådorna och stamrosen........skryt, skryt

Jag passade på att ta några foton idag innan allt fryser bort.

Rosen i full prakt

Lite äpplen till koltrastarna

Hängpelargonen

.......och helgen bara flyger förbi

Man tänker att det och det ska vi hinna med den här helgen.........och så vill man sova.........och så vill man titta på några tv-program.........och så vill någon av barnen ha hjälp med något .......och så är helgen förbi............VIPS.....

Ja nu är det helöa lördagkvällen och hela söndan kvar men ändå..........

I kväll ska vi titta på dansbandstävlingen för det programmet tycker jag var kul. Synd bara att det krockar med konståkningen men jag väljer dansbanden, dans och buggintresserad som jag är.

Det blir tacos till kvällen och så blir det nog ett glas vin....förresten ett glas har jag redan druckit när jag skar grönsakerna.

Det stora sjukhuset ska göra sig av med 200 heltidstjänster samt slimma upp organisationen, har vi fått reda på och det var bara några veckor sedan vi fick reda på att högste chefen (storchefen alltså) inte ville vara kvar längre och vips så vecklades en fallskärm på dryga miljonen ut. Om jag skrivit om detta så får ni förlåta mig men det är verkligen något som sticker i ögonen på mig. Lönepåslagen kommer att bli minimala. Det är knappt så vi får det centrala avtalets procentsats.

Idag var det en klagandets dag......får se om jag återkommer med något positivt senare....fast egentligen är jag på det stora hela rätt nöjd.

ICA:s nya rabatter

Detta är mina varor som jag enl. ICA brukar köpa och därmed får rabatt på denna månad.

Kattmat expertfoder      köpt någon gång
Tortillabröd                     köper ofta
Äppelmos                       köpt ca tre gånger
Palmolive tvål                 köpt flera gånger
Halloumi                         köpt massor med gånger                mums
Gorgonzolaost               ja, köpt ett antal gånget
Gnocchi                           köper rätt ofta
Inläggningssill               köper till jul och påsk och möjligen midsommar
Ekologiska tomater      har nog bara köpt dom en gång

Sonen som fortfarande bor hemma men har eget ICA-kort fick rabatt på Pingvinstång, Snackpizza och Proviva activ hälsojuice.

Blev lite förvånad över att ICA faktiskt lagrar information om vad varje enskild kortinnehavare handlar men tycker dock inte att det inkräktar på min personliga integritet.

Konstigt folk

Idag har vi tagit oss en promenad i det vackra höstvädret. Vi promenerade i ett område med gamla villor...alltid kul att se något nytt. När vi sen kom till ett hyresområde med höghus såg vi helt plötsligt en barnvagn ståendes mitt ute på en gräsmatta och enl. mig alldeles för långt från huset. Ingen person fanns i närheten. Vi gick fram och tittade i vagnen och där låg en baby och sov så sött sugandes på underläppen men ändå kunde vi inte låta bli att cirkulera runt  området en stund för att se om någon kom. Ingen kom och det var ett gränsfall att jag tänkte ringa polisen men sen gjorde jag bedömningen att det var inte längre från huset än att om barnet började gallskrika skulle vagnen uppmärksammas av någon som hade balkongdörren öppen eller om det skulle komma någon gåendes förbi. Jag hoppas verkligen att allt stod rätt till för jag skulle inte må bra om det var något konstigt med det hela. En stulen baby eller så......

Jag är inte pjoltig av mig men en sak kan jag då säga, att på det stället skulle jag aldrig någonsin placera en barnvagn med en sovande baby i utan att jag var i närheten. Usch och fy............. Vem som helst skulle hur lätt som helst kunnat bara ta vagnen och gå iväg vilket jag också funderade på att göra.......bara en liten bit för att se om det var någon som reagerade men då hade man väl hamnat i arresten...........

Städdag i området

Idag har vi städat och gjort snyggt i området inför vintern . Det är ju en favorit i repris. Det finns några hus som inte städat en enda gång på 25 år. Som en liten vink skrapade jag bort mossan framför ett av de husen och lät resterna i form av grön mossa och jord ligga kvar. Kanske ett lite barnsligt uppträdande men som en demonstration för en som troligen är både blind, döv och totalt ointresserad av området utanför de egna väggarna. Undrar hur det ser ut där förresten!?

Vi som varit med blev bjudna på en jättegod buffé med ost och chokladtårta till efterrätt. Man får väl se det som att det är synd om de som missade den.............

För övrigt hade vi tänkt oss en lugn helg men sambon fick ett bryskt uppvaknande av ett telefonsamtal där personen i andra sidan luren upplyste honom om att hans arbetsplats stod i ljusan låga. En storbrand som bekämpades av 7 brandbilar. Han begav sig dit så fort han kunde och var ganska bedrövad när han kom hem.


 

Nu vågar jag inte längre låta pelargonen stå ute.....

.........för i morse var det två minusgrader ute. Pelargonen är jag lite rädd om så jag var glad att den inte tagit skada av frosten. Senare på dagen var det däremot väldans skönt väder så jag tog mig en promenad i solskenet.

Energin steg sedan upp på topp för jag lyckades åstadkomma köttbullar till kvällsmat eller middag kanske det heter. När jag var liten åt vi middag klockan tolv och kvällsmat runt 18-tiden. Vilket man säger beror det på var i landet man bor eller är det en lands eller stadsfråga?

Bonde söker fru vill jag inte heller missa så det har jag tittat på. Nu är det ett par tre program under veckan som jag vill se så jag som jobba natt har fullt sjå med att spela in. Sjukhuset vill jag också helst se men det kan man se på datorn om det kniper.

Förutom bankkrisen och att jag funderar lite över vad som kommer att hända med mina rörliga räntor så trivs jag ganska bra just nu. En och en annan äppelpaj har jag också bakat och även ätit så nu är det väl bara en tidsfråga innan jag beklagar mig över vikten som för övrigt har stått still ett par månader. Det är nog snart dags att ta ett krafttag..........

Ett nytt inslag i min vardag

Det snurrade lite tankar i huvudet angående varför jag har värk i benen, det ena gav det andra och så googlade jag lite på det ena och det andra och plötsligt var jag inne på torrborstning. Det verkar ju vara jättebra för kroppen och dessutom så äger jag redan en bra torrborstnings-borste. Alltså, från nu är det 5 minuter torrborstning som gäller varje dag. Ger det inte resultat beträffande benvärken så är jag helt övertygad om att det sätter igång något annat positivt.

En nygammal bok letade jag också fram. Den självläkande människan av Sanna Ehdin. Det känns inte som att jag läste den ordentligt när jag köpte den men nu ser den jätteintressant ut. Hon har fått både ris och ros vad det verkar men inte desto mindre intressant.

Härligt! Jag ska ta mig en kopp kaffe och titta på Anna Skippers program från igår. 

                                                                  


Jaha, nu är det dags igen!

Den 1:a oktober startade en ny stegtävling på jobbet. Den är inte lika lång utan vi rör oss bara i landstingen tillhörandes vår region och vi ska hålla på i tre månader....till årsskiftet alltså. Med andra ord.....nu börjar det där eviga promenerandet igen.......

Jag har fått mer värk i benen igen och det kanske, kanske beror på att jag dragit ner på promenerandet men det visar sig för nu är det minst 10.000 steg per dag som gäller.

För övrigt upptäckte jag till min glädje att programmen med Anna Skipper börjar igen. I natt ska jag jobba så det blir till att spela in programmet så att jag kan njuta av det i lugn och ro. Jag gillar verkligen Anna Skipper!

Kvällarna börjar bli mörka nu och då är det tända ljus som gäller. Så här kan det se ut om man kommer väldigt nära.

RSS 2.0