Uti vårsolens glans

Valborg är snart avklarad med allt vad det innebär. Det som återstår är en skål räkor och väldigt lite vitt vin. Sonen börjar jobba 05.30 och det går inga bussar så jag har lovat skjutsa honom men helgen är lång........

10.00 var vi nere på stan för att frottera oss med alla som var ute för att titta på forsränningen då studenterna intar ån med diverse fantasifulla "flytetyg". Det brukar vara så packat med folk att man knappt ser något men jag njuter av hela stämningen. Alla är så glada..................både gammal som ung.

Vädret har varit fantastiskt så sillen med tillhörande nubbe intogs i fullt solsken ute i trädgården. Klockan 15 exakt är den sedvanliga så kallade mösspåsättningen då Universitetets rektor vinkar med sin studentmössa till den flera, flera tusenhövdade förväntansfulla skaran att nu är det dags att hälsa våren välkommen genom att ta på studentmössan. Jag äger ingen studentmössa men njuter ändå av ceremonin varje år i fulla drag.

Lite bilder på firandet får ni se i morgon. Räkorna väntar...............

Idag blir det lite trädgårdsarbete

Idag börjar min ledig-från-natten-period. Jag jobbar inte natt förrän torsdagen den 7:e maj men däremot har jag ett dagpass kommande måndag. Det ser dessutom ut att bli på gränsen till kanonväder kommande dagar. Idag är det dock lite blåsigt så varför inte passa på att tvätta lite och hänga ut.

Jag konstaterade också igår att björkarna har slagit ut med mer än musöron så det är hög tid att beskära rosorna vilket är min plan att få gjort idag.

Förresten jag läste något riktigt elakt i en  veckotidning. Det var någon kändis som hade hämnats på en före detta pojkvän (tror jag att det var) genom att blanda hårborttagningsmedel i hans shampoflaska. Han hade dessutom en ny flickvän så hon hoppades på att det skulle behövas hårtvätt där också. Tänk vilket elände..........kanske bara spridda hårtofsar kvar.

Mission competed - rosorna är klippta.

Bloggtorka...........igen

Någon tyckte att det verkar vara bloggtorka och det stämmer in på mig. Varje dag har jag loggat in och funderat på vad jag ska skriva om men det har liksom inte kommit fram något värt att berätta förutom väder och vind. Idagh är det både väder och vind....ha ha... Solen skiner för fullt och då och då kommer en kallare vindpust.

Jag sitter nu i alla fall här och kan berätta något så intressant som att jag dragit på mig ett herpes-munsår vilket inte är ett dugg kul. Det kan faktiskt vara en anledning till "torkan" för jag brukar bli oförklarligt trött av det där eländiga lilla såret.

Kan det vara den härliga vårsolen som lockat fram eländet? Tvättmaskinen har gått för fullt denna vecka för det torkar så bra utomhus nu. Tänk alla katthår som blåser iväg. Jag så faktiskt en liten talgoxe med en driva katthår i näbben troligen i full färd med att isolera sitt bo inför kommande äggläggning.
 Vi har en fågelholk på huset som alltid brukar vara bebodd av antingen talgoxe eller pilfink. Av någon anledning blir jag gladast om det är en talgoxe som lägger ägg i holken vilket min sambo inte alls tycker om att jag säger......

Jag har jobbat natten som var och har nu två nätter kvar för att sen inte jobba natt förrän helgen den 8:e maj. Oj vad skönt det ska bli. En kollega var så snäll och tog min natt på Valborg (en av höjdpunkterna i denna stad). Jag hoppas alltså på finväder även den 30:e då vi ska ut och frottera oss med glada människor i alla åldrar med nya vita, gamla, gulnade och fläckiga studentmössor. Oavsett gulnaden och antal fläckar på mössan är alla lika glada och förväntansfulla kan jag lova.

Nu måste jag ut i solen en stund igen och sen ska jag baka ut en matbrödsdeg gjord på egenhändigt gjord surdeg.

Annorlunda respons (från http://www.rubenshalsa.se/ )

En gammal man, som bodde i utkanten av en by,
betraktades av de övriga byborna som lite underlig.
Detta ledde till att barnen i byn roade sig med att samlas varje morgon
utanför mannens hus och kasta glåpord.
När detta pågått i några dagar, gick mannen fram till barnen:
- Ni är inte tillräckligt högljudda och oförskämda, sa han.
Om ni kommer tillbaka i morgon och kastar ur er de värsta oförskämdheter
ni kan komma på, får ni en krona var.

Barnen blev självklart förtjusta och kom tillbaka nästa dag för att kasta glåpord och tjäna en krona.
Mannen öppnade sin dörr och klev ut.
- Det var ganska bra.
Men om ni kommer hit i morgon och skriker ännu högre, kan jag ge er femtio öre var.

Barnen tyckte att också detta var ett bra erbjudande.
Dagen därpå stod de återigen utanför mannens hus och ropade allt vad de förmådde.
- Mycket bra, berömde den gamle mannen.
Så ska det låta!
Om ni kommer hit i morgon igen så kan jag erbjuda er fem öre var för att skrika förolämpningar.

- Bara fem öre, suckade barnen besviket.
Om vi inte får mer, kommer vi aldrig mer tillbaka.


Stackars små rådjur.

Idag när jag cyklade hem från affären här i närheten valde jag en cykelväg genom en liten skogsdunge och vad fick jag se där? Jo, två rådjur som stod och betade precis bredvid cykelvägen. Det jag bekymrar mig för då, är hur stackrarna ska ta sig tillbaka till "storskogen" då de måste passera flera bostadskvarter och eventuellt någon mindre väg för att ta sig tillbaka till "det fria".

Eftermiddagen har ägnats åt köttbullsstekning på 1,2 kg färs. Det tog en stund men nu räcker det till flera mål.

Två jobbnätter har jag framför mig och sen är det helg igen och dags för en av de två årliga städdagarna i området. Om vädret är hyfsat så kan det vara riktigt mysigt att träffa alla (alla är nog att ta i) grannar för att gemensamt städa upp efter vintern. Vi brukar även reta upp oss på de som aldrig deltar......vilket nog förekommer i de flesta områden........tyvärr.

Grussopningsbilarna jobbar för fullt med att få bort all äcklig sand och grus som yr omkring men det är förskräckligt vad folk skräpar ner. Jag fattar inte hur man kan bara släppa ifrån sig precis vad som helst. Hela påsar från Mc Donalds, kartongen runt ölburkar, godispåsar, cigarettpaket....ja säg det man inte kan hitta......Skäms på er ni som bara släpper soporna och förväntar er att andra ska plocka upp!
                                               

En härlig påsk med mycket sol.........

...........har vi haft. Jag har till och med lyckats få lite färg i ansiktet. Påskgodiset är uppätet och det blev nog som vanligt några bitar för mycket. Jag köper nästan aldrig godis men när det finns hemma får jag bara mersmak. Det är väl så det funkar med socker...........äter man lite vill man bara ha mer och sen är man fast i beroendet.

Till skärtorsdagen inhandlade vi en stor skål att bjuda påskkärringarna på men icke...........inte en enda kärring så långt ögat nådde. I stället hamnade en stor del av det godiset i min mage.
När jag kom till jobbet fanns det ett jätteägg som jag blev tvungen att ställa upp på en hylla för att inte frestas hela tiden. Det var ett ovanligt välfyllt ägg i år. Vissa år har ägget ställts fram på dagen till all personal och det har bara proppats in godis och när sen de fyra stackare som skulle jobba hela helgen kom, fanns bara några hemska sockerägg kvar på botten.

Nu väntar en något decimerad vecka med två nattpass och sen är det helg igen. Tyvärr tror jag inte jag kan räkna med så mycket mer vackert väder de närmaste dagarna så lite vårstädning kanske inte skulle sitta fel. Rengöring av fläkt och filterbyte kanske. Vi har värmeåtervinnigen i köksfläkten och det rekommenderas filterbyte före och efter pollensäsongen så det är hög tid nu att få det gjort.

Jag läste något anmärkningsvärt om gamar och heliga kor.

I Indien och Pakistan matar dom sina heliga kor med diklofenak när dom blir gamla och skröpliga. När de sedan dör får ingen röra dem utan de blir till föda för gamarna som utvecklar urinförgiftning och dör. Man upphör aldrig att förvånas över mänskligheten..........

Det har varit en härlig dag idag och jag tog mig en tur till olika handelsträdgårdar för att köpa penséer och annan vårblomster för att piffa till lite ute innan påsk. Konstigt nog var det inte den uppsjö av penséer som jag hade räknat med så jag får komplettera senare i veckan. Man kan helt enkelt säga att det varlite tunnsått med blomster så därför publicerar jag lite gamla fotografier på vårblomster från tidigare år.

Jag erkänner att jag gick på det...

........att det kungliga bröllopet 2010 kommer att hållas i Uppsala domkyrka. ASnledningen skulle vara trängseln i gamla stan ur säkerhetsaspekt och att storkyrkan skulle vara för liten. Dessutom har domkyrkan en ny orgel där fantastisk bröllopsmusik skulle komma till full rätt.

Längre ner i artikeln stod det att Daniel skulle öppna gym i Uppsala och att två kommunpolitiker (kvinnor i 50-60-årsåldern) redan hade bokat honom som personlig tränare. Det, däremot tyckte jag lät lite tveksamt och överdrivet men inte hade jag minsta tanke på att det är 1:a april idag. Gymmet skulle dessutom ha namnet "Royal gym Uppsala" vilket också kändes något krystat...........................................men jag erkänner, det där med bröllopet gick jag på.

Vi har en kanondag här så just nu hänger årets första tvätt på tork (hoppas jag i alla fall) i solskenet ute. Härligt.....och jag ska ta en kopp te och vända mitt vinterbleka ansikte mot solen en stund. Livet leker......

RSS 2.0