Så har det gått ännu en vecka igen........

.........och nu känns det att våren är på gång. Det är riktigt skönt i solen de korta stackars stunder den visar sig. I tisdags hamnade vi mitt i förlovningsyran vid Stockholms slott. Vi har gäster från utlandet och hade planerat en tur till Stockholm i tisdags sen länge. Vaktavlösningen, tänkte vi............den kan kanske vara kul att se så vi begav oss till slottet och hamnade intet anande mitt i "tumultet" med tv och radioreportrar från alla kanaler. Sambon blev intervjuad av tv4 om anledningen till varför vi befann oss vid slottet. En anledning som ju egentligen inte alls hade med förlovningen att göra men han var allmänt förvirrad av att tala olika språk så mitt i intervjun bytte han språk och märkte det inte själv så reportern bara försvann iväg och undrade säkert vad det var för fel på honom.

Tv och radio-teamen fick besvikna vänta ända till 17 tydligen, då det var mottagning på slottet så där fick dom många timmars väntan ute i kylan för ingenting.

Det är nästan otroligt att det redan då delades ut V & D-sigillprydda  ballonger och tröjor hade tryckts upp med anledning av "den stora händelsen". Själv tycker jag väl inte att det är någon stor händelse direkt för det var verkligen på tiden annars skulle det väl nästan vara risk att det inte blir några barn. Men å andra sidan så fixas väl sånt på annat sätt nu för tiden om det skulle behövas.........

Årets första semla blev en torr skapelse som vi avnjöt (även om inte den njutningen var maximal) på ett fik i Gamla Stan.
Vi får väl ta igen skadan kommande vecka.

Igår kväll hade min avdelning på jobbet 60-årsjubileum så det vankades fin middag med dans. Ja, så mycket pardans blev det inte direkt med högst 10% män med på festen men vi kvinnor "shejkade loss" med varann och med några 25-åringar som påhejare. Det var hur som helst en trevlig kväll med många gamla minnen. Jag har ju själv varit med hälften av tiden, dvs 30 år.

Män som hatar kvinnor har haft premiär och nästa vecka planerar vi nog in ett biobesök. En kille uttalade sig i vår lokala tidning att han önskade att han inte läst boken för nu visste han ju precis vem som var skyldig och det är ju också en tanke. Själv är jag mest spänd på att se hur boken kommer att skildras och hur skådespelarna passar in i sina roller. När jag sett filmen ska jag börja lyssna på bok nummer två för jag har nämligen sugit länge på karamellerna.


Solen skiner - men jag känner mig orkeslös.

Kan det vara för att jag har bestämt att den här helgen ska till stor del ägnas åt städning? Eller för att jag inte fått i mig mig hela dosen av mitt dagliga kaffe? Jag hoppas på det senare.

Jag har slängt ut några duntäcken i kölden för att kanske bli av med lite kvalster. Det är visserligen inget jag är rädd för men det känns liksom lite fräscht att lägga täckena ute i minusgraderna ett tag och dessutom är täckena inte mina. Oj, kuddarna glömde jag.....dom åker också ut....

Gubben kommer snart hem för han slutar tidigt på fredagar och då ska jag engagera honom i städningen också. Han är ju så lätthanterlig nu den här perioden när det står messerschmittklädselsyende på agendan. Vem vet jag kanske blir på så gott humör att jag syr det lilla sista ochså innan helgen är slut. Det är ett infällt blixtlås med tillhörande ficka till den bakre ryggdelen på förarsätet som ska fixas och då gäller det att ta några djupa andetag för att det ska bli bra.

Hittade ett foto på kisse där han ser riktigt kaxig ut - normalt är han jättemesig och går runt och piper om än det ena och det andra.

Sju E-ämnen!

I måndags lyckades jag inte få med mig någon egengjord matlåda till jobbet så jag knallade iväg till kiosken på det stora sjukhuset där det säljs matlådor av olika sort. Den hylla där jag normalt hittar något passande och då för det mesta wraps med falafel, gapade tom och påfyllnad skulle ske senare under dagen. Det var NU jag skulle äta så det vara bara att välja något annat.

På hyllan under stod en serie med färska matlådor innehållande olika fiskrätter för 60 kr. Dyrt, men vad gör man? Mina ögon föll på en låda med pasta, räkor och kräftstjärtar i någon sås som såg god ut. Jag kollade in innehållsförteckningen lite lätt för att få en hum om kryddningen och konstaterade då att denna lilla matlåda innehöll  sju E-ämnen, dvs livsmedelstillsatser. Då blev jag bara tvungen att titta lite mer på ett par av de andra och där var innehållet runt tio olika tillsatser.. Helt otroligt!

Den stackars kvinnan som stod i kassan påstod att hon aldrig hade hört talas om E-ämnen när det bara slank ur mig att min låda innehöll sju stycken.

Skulle jag själv laga till den pasta som jag åt och gissar på innehållet för att få liknande smak så skulle jag nog bara behöva pasta, räkor, kräftstjärtar, grädde, lite mjöl, fiskbuljong, cayennepeppar och salt. Snacka om att vi får i oss en massa SKIT i maten om vi inte ser upp.

Jag kommer ihåg när jag handlade där en annan gång och det blev så dyrt. Jag tror det blev 55 kr för en fryst sopprätt från Felix (tror jag) och en chokladkaka Ritters choklad. Chokladen visste jag kostade 15 kr. När hon sa summan jag skulle betala, vilket var 55 kr sa jag "oj det var dyrt" varpå expediten svarade "ja, chokladen är dyr" lite snipigt. På MAXI kostar sopplådorna högst 25 kr och jag fick alltså betala 40 i kiosken.
 
Ja man blir väl snart portad där...........

Hur klantig får man bli??

Jag fick några kommentarer på mitt inlägg om "kattstackarn" och skrev själv ett svar. När jag redan publicerat svaret upptäckte jag en massa felslag och skulle radera kommentaren för att skriva en ny...........och vad gjorde jag då?? Jo jag raderade hela mitt egna inlägg med kommentarer bilder och allt. Ibland är man jätteduktig........

Här kommer kommentarerna som jag hade kvar på mejlen och inlägget lyckades jag som ni ser återskapa för att jag hade det uppe på en annan sida så det var bara att kopiera och klistra in................lite tur ska man väl ha.......

Stackars lilla kissen, nu aktar han sig nog för att gå ut på kvällen=).Vad härligt det låter med spa och varma källor att bada i, smart present av, gubben, då fick han glädje av den oxå=).

Information:
Alias/namn
E-postadress:
URL:


Det var jag som skickade kommentaren ovan, var som vanligt för snabb.....

Information:
Alias/namn maritha
E-postadress:
maritha_pe@hotmail.com
URL: http://marithape.blogg.se/


Han har väl så tjock päls, så att det inte går någon nöd på honom? Han hittade säkert något litet krypin... får man hoppas.

Information:
Alias/namn Anna-Lena
E-postadress:
URL:
http://mammselen.blogg.se/Det jag tänkte svara är: Nej, det gick nog ingen egentlig nöd på honom. Han kunde vara på altanen och ligga och kura under bordet som stod där nära huset men lite synd om honom var det allt..............han är ju så säääännnnsliiig            ;0)

Kattstackarn har varit ute hela natten


När vi la oss igår kväll glömde vi helt bort att en av katterna var ute på en liten kvällsluftning så han blev ute hela natten. Det är inget som någonsin har förekommit så han undrade säkert vad som stod på. Dessutom undrar jag om han har stått och jamat och stört grannarna. Vi har inget hört i alla fall...........vi som somnade som slagna oxar........

Nu ligger han och sover i herresätet, dvs husses säng och ser ut så här.

Matte ska snart ta en promenad i det vackra vädret ner på stan för att bland annat lämna igen en försenad lyssnabok ( Sista boken från Finistere) samt betala tidigare skulder. Usch på mig....

För övrigt händer det verkligen inte mycket. Det är mest jobb och extrajobb för sjuka kollegor.
Jo, något roligt händer. Jag ska boka in en natt på Hasseluddens spa tillsammans med "gubben". Min 50-årspresent från honom. Där finns det varma källor man kan bada i ute och ju kallare det är ute desto härligare är det. Nu tror jag väl knappast att det kommer att bli över tio minus men bara det är minus så är jag nöjd. Skönt att ligga där och vältra sig med mina valkar.......haha...... i det rykande varma vattnet.
Sen är det ju så härligt att man inte behöver en enda egen pryl, vare sig kläder eller annat när man är där för allt ingår.

Nyser och är konstig i ögonen

Jag undrar om det är något allergen typ pollen eller mögel eller något annat som ökar den här tiden på året för det var lika förra året. Om så inte är fallet har jag ju också två stora lurviga allergiframkallare i hemmet, dvs katterna. Eftersom dom i stort sett vägrar gå ut på vintern så brukar det framåt våren kännas som att katthåret bara går runt. Jag dammsuger och tvättar och i tvättmaskinen går nog bara kattåret runt och kommer ut lite lagom rentvättat i hoptovade bollar.

Vi har en lite tomt där dom trortrivs på sommaren men på vintern måste man kasta ut som om dom överhuvudtaget ska röra på sig ett dugg och två minuter senare står dom och skriker hjärtskärande vid dörren och rusar in när jag öppnar dörren. Tyvärr så känner jag lite "sådan matte sådan katt" för jag är nästan lika på vintern. De senaste veckorna har jag jobbat mycket nätter och då har det känts legitimt att slappa inne......... eller också är det ett feltänk där....det är kanske då jag borde vara ute mer och röra på mig......

Summan av detta resonemang är att hemmet kanske är lite väl mättat med katthår efter vintern så att jag helt enkelt känner av det i ögonen. Tacka vet jag när man kan hänga ut tvätten och katthåren försvinner med vindens hastighet.

Vi firade kattfödelsedag igår igen. 10 år är dom båda nu. Dom är inte kullsyskon men har samma pappa.........alltså är dom halvsyskon och honan fyller i slutet av januari och hanen ett par veckor senare. RÄKOR vankades det i alla fall för båda och nu vankas det KAFFE för mig.

Eurovisionsschlagern, det var alltså 1965.........

...............och kvällen slutade med att jag satt och grät av tristess. Pappa hade tagit mina småsyskon och rest bort och jag bespetsade mig på att få se den svenska schlageruttagningen men mamma utan syskon och i lugn och ro (om det nu var så man tänkte, 7 år gammal). Kvällen blev i alla fall en flopp.... Det var jättetråkigt, Ingvar Wiksell sjöng alla låtarna och det slutade som sagt med att jag grinade av besvikelse för att det var så tråkigt. Jag skulle få vara uppe länge och kvällen var jättetråkig.............

Lite roligare var det i kväll även om det inte var något bidrag som förde mig till några högre höjder. Näe.......tacka vet jag Carola och "I evighet"............då njöt jag verkligen.

Nu ska jag återgå till mitt vinglas.............och  det är mitt tredje.........
                                       

Betapet

Jag måste spela mer betapet....dels har jag blivit urusel och dessutom blir jag mest stressad när jag spelar och det känns inte bra. Jag tycker Betapet ska vara ett spel som ger mindre stress så det gäller att spela lite oftare så man kommer in i tänket. Efter mina nattpass känner jag mig tämligen seg i hjärnkontoret så blir det ingen gymnastik med hela kroppen så kan jag väl i alla fall gymnastisera hjärnan lite. 

Jag tog en match mot min bloggläsare Stig och han slog mig med hästlängder kan jag rapportera.

En natt har jag kvar och sen är det en helt arbetsfri helg och det ska bli SKÖÖÖÖÖÖNT..........

Nu ska jag ner och ställa in en plåt med rödbetor som jag tänker rosta och servera med honung och getost. Det ska ju vara så gott säger dom som ätit det. Hoppas jag tycker detsamma. Till det ska jag också steka lite kycklingfilé och en mindre mängd klyftpotatis.

Det får räcka så här........det blir inte roligare idag

Här händer det absolut ingenting

Det största som hänt de senaste dagarna är väl när posten kom och ändå är det bara reklam i stort sett. Jag försöker bringa ordning i en massa papper men det går trögt............mycket trögt.......

Ska jobba  kommande två nätter och på lördag tror jag faktiskt att jag ska ta mig iväg på en sy och antikmässa som omväxling till att bara sitta inne och vänta på våren.

Jag tror jag kokar mig lite kaffe.......................................Zzzzzzzzzoegas

RSS 2.0