Han har höga tankar om mig....

Nu kommer jag inte undan längre. Min sambo mer eller mindre tvingar mig att sy ny klädsel till hans kära nyrenoverade Messeschmitt. Själv har jag i ett svagt ögonblick när jag fick höra att klädseln kostar 5000 att köpa uppsydd, sagt....... nja ...... till att ge mig in på att sy den.

Vårsäsongen närmar sig med stormsteg och han ligger på med tjatet. Han måste ha väldigt höga tankar om mitt sykunnade eftersom han tror att jag ska klara av det. Undra om det beror på att hans mamma har sytt kläder till Van Gils när han var liten? Han kanske tror att alla som äger en symaskin snor ihop en bilklädsel så där bara hur som helst.

Nu har det faktiskt utvecklats sig på det viset att till och med jag tror att jag kommer att klara av det för en liten del är redan färdigsydd. Bildbevis kommer här.............någon sorts jäkla plastlist ska in emellan också.............oj vad jag är duktig på att sy...........


Underligt

Hur kan en bokklubb som man gick ur för en månad sen tro att dom kan locka tillbaka mig med ett erbjudande redan nu? Dom vill, som dom säger tacka mig för att jag har varit medlem genom att skicka en bok "gratis" och sen menar / tror dom att jag ska vara medlem igen. Suck..............

En otäck dröm

Igår drömde jag att vår honkatt blev uppjagad i ett träd av en grävling som dessutom klättrade efter och sargade henne svårt. När vi fick ner henne hade hon en jättestor "lucka" baktill vid svansen och jag fick lov att linda runt en filt för att hålla allt på plats. Det var som ett hål där inälvor var på väg att ramla ut. Svansen var också gnagen och det fattades hår på en del mitt på. När vi åkte till veterinären var jag mycket lidande med kattstackaren men hade också ett himla bestyr över att det var Valborgsfirande i stan som jag nu skulle missa på grund av detta.

Ja inte vet jag hur detta ska tolkas men jag har ju redan börjat fundera på hur jag ska slippa jobba på valborg som är min natt i år men det ska väl inte vara så illa att jag halvt måste ta död på katten för att få ledigt.......hemska tanke. Hon fyllde  dessutom nio år i måndags och då kalasade vi eller rättare sagt katterna på några räkor för att fira den stora dagen.


Åjo, vi erbjuder större sovplatser men det är i just den här gamla mandarinlådan hon vill ligga........tokan...

Kylskåpsinventering efter helgen - positivt resultat

Jag har "samlat på mig" matrester under några dagar för att slippa laga mat när jag är som tröttast efter allt nattjobbande och detta är vad  jag hittade i kylen:

Rostade rotfrukter, tsatsiki, en snutt lammkorv med stark smak, pasta och tonfiskgratäng, isterband och stuvad blomkål i en matlåda, kokkta makaroner, potatis och skinksås, en broccoli och jordärtskockssoppa samt några stekta kycklingbitar. Inte några mängder av varje men jag tror att vi kommer att bli mätta idag.

Inspekterade tummen igår kväll och det såg bättre ut än jag trodde. Jag tror faktiskt redan det läkt ihop....... lite i alla fall men sen är det den uppskurna nageln kvar som allt kommer att fastna i................... Vad är det man brukar säga? Växer en nagel ungefär 1 mm i veckan?........... och i så fall bör jag vara kurerad om tre veckor.

Snart dags för sista natten men jag ska snart på det igen. Sova måndag och en ny natt på tisdag, sova onsdag och sen en dagstur på torsdag...................och sen är veckan slut igen. Det dröjer inte länge förrän det är Valborg, min favorithelg som jag tyvärr har på schemat i år men jag ska börja redan nu och försöka bli av med den natten.

En bit av tummen höll på att hamna i salladen

För att göra min goda ekologiska sallad ytterligare lite nyttigare så skalade jag av en morot, en gul morot dessutom men fick med en bit av tummen i skalandet. Det ska ren bra bit ner i toppen på tymmen och ner i nageln. Ja när jag nu beskriver det kanske det låter som att jag klöv halva tummen men så illa är det tack och lov inte.............men 2-3 millimeter ner i alla fall............usch.....och jag som inte tål se blod....brukar jag säga. Jag med mitt blodiga yrke, jo jag tackar jag.....

Nu är tummen inplåstrad och försedd med ett avklippt lillfinger från en jobbhandske som jag rullar på och av för att lufta så att tummen dessutom inte ska ruttna bort. Om jag inte hade jobb på agendan och tre nätter dessutom så hade jag inte behövt oja mig så mycket men jag verkligen HATAR att inte ha händerna i gott skick när jag ska jobba med alla blodprover och sånt.

För övrigt så är jag just uppstigen och sitter här och läppjar på mitt "morgonkaffe" ett förkylningssår under näsan och skitig i håret iklädd en gammal morgonrock som dagen till ära är helt nytvättad och luktar skölsmedel.

Jag köpte tvättnötter till dottern i julklapp förresten och snart är det kanske dags för en utvärdering. Det ska bli intressant.

De halvt dolda.....

........var en mycket bra serie men jag har lite svårt att få ihop alla personer till en helhet. Jag var dock in på svt:s hemsida och hittade något som jag tror är en redogörelse för det hela. Ska kolla ordentligt senare.

Förkylningen håller i sig med en "äcklig" hosta på nätterna. Det känns nästan skönast att halvsitta och sova med starkaste Fishermans friend på lagom armlängds avstånd. Jag äter så sällan halstabletter och vill gärna ha något riktigt starkt när jag väl måste. Har någon ett förslag på en ännu starkare tablett? Förslag mottages tacksamt........

Trots min förkylning ställde jag upp på lite extrajobb idag. Det var meningen att bli högst fem timmar men det blev sju......utan lunch dessutom om det nu är något att skryta om. Det krisade liksom till sig under arbetets gång. Vi nattarbetare behöver ju varken mat eller dryck. Oj nu ljuger jag visst......jag som ständigt har bantning i tankarna.

Morgondagen ska jag unna mig lite extra sömn för sen väntar tre nätters arbete. tråkigt men ett måste för att få ihop pengar till brödfödan eller proteinet som man bör säga dessa dagar.

Jag var på en 50-årsuppvaktning i tisdags och där vankades det proteiner ska jag säga. En urgod buffé som till större delen bestod av fisk. Lax, patéer, röror.......och lite kyckling och rostbiff. Nej, nu vattnas det i munnen och magen kurrar. Det längsta jag får sträcka mig till det här klockslaget är en sur och god blodapelsin. Inte dumt det heller......


Nu är det min tur

Störtförkyld är nog ordet jag kan använda och igår kände jag mig riktigt risig. Det kliar i halsen så man nästan kräks men tack och lov så är svedan borta. Jag får ägna helgen till att kurera mig helt enkelt. Feber hade jag igår och idag har jag lätt ont i kroppen. Influensan är det nog inte utan en vanlig hederlig ordentlig förkylning.

Undrar om jag kan gå till jobbet på måndag. Karensdagen svider alltför mycket så den vill jag inte drabbas av om det inte är absolut nödvändigt. Förhoppningsvis är jag bättre då. På tisdag ska vi på en 50-årsuppvaktning och då känns det väl värre om man kommer genomförkyld och snorar, snörvlar och hostar.

I kväll blir det sista delen av stjärnorna på slottet och allmänt slappande. Orkar inte anstränga mig med mat så det får bli något enkelt som jag kan skrapa ihop av det jag har. Årstiderna var här med en sändning i torsdags så det blir väl något åt det vegetariska hållet.

Nu ska jag vila................

Att julen varar ända fram till påska' är nog sant.....

.................för oj vad mycket barr som rasade när jag tog ut granen. Det dröjer nog ända fram till påsk innan alla barr är borta - det är nog så det menas i visan. Skönt att bli av med granen för det kom fram en massa damm som varit dolt så nu är det bara att ägna ett par dagar till att städa. Åja det kommer inte att bli så mycket städa som det låter för jag ska jobba två nätter och sova massor.

Skönt att det blivit ljusare ute så man kan börja känna sig som människa igen. Nu skiner till och med solen! Jag ska ta mig en kortare promenad till en närbutik och inhandla några varor som fattas.

Som information bara.........butikschefen brydde sig inte ett jota om mina klagomål på chokladtravarna i kassan - det är proppfullt där nu igen. Åh, dom säljer så bra säger kassörskorna och bara ler lite förläget.

Fick reda på hur mycket löneförhäjningen blev enl. det nya avtalet och med tanke på vilket snålt landsting jag jobbar i så får det väl duga. 5,1% påslag enl. chefen, har dock inte räknat på det själv ännu. Man får väl glädjas lite åt den mycket försenade retroaktiva lönen i stället vilket blir 7 månader och snart är det dags igen för "förhandling".

Inte gjort många knop idag

Lång frukost vid tv:n och sen plockade sambon fram ett pussel som vi har ägnat större delen av dagen åt. Att lägga pussel är otroligt avslappnande. Risgrynsgröt till kvällsmat och nu ska jag nog ta en whisky (jobbar natt i morgon)

Lottovinsten

En ung kvinna var uppfylld av sin gudstro.
Hon litade på att Gud skulle hjälpa henne i livet och bad varje kväll.
Hon hade det tämligen knapert ställt och tänkte att enda chansen att bli rik var att vinna på lotto.
Hon bad därför Gud att han skulle göra henne till lottomiljonär.
Hon bad och bad, samma bön kväll efter kväll.
Åren gick och till slut dog kvinnan, utan att någonsin ha vunnit en krona.
I slutet av tunneln fick hon träffa sin skapare,
och frågade då modstulet varför hon aldrig hade fått vinna på lotto.
Gud svarade: - Du köpte ju aldrig någon lott!

Sambons kollega vidhåller........

..........och bedyrar att storyn om hunden är sann i alla fall. Själv skulle jag vara rädd att jag skulle råka suga in den lilla hunden i dammsugaren med min supersugare men nu har jag bara två stora katter som ser ut som dammtussar men absolut inte går in i dammsugarröret så jag kan vara lugn.

Annars är läget under kontroll, inga dramatiska händelser under dagen som jag till stor del har sovit bort eftersom jag jobbade natten som var. Årstiderna har varit här med sin ekologiska låda och jag har lagat ugnsstekt falukorv med potatismos och en stor mer eller mindre ekologisk sallad.

Det snöar lite lätta fjun och temperaturen är lagom behaglig, dvs runt minus 4 grader. Lånetiden på den lånade lyssnaboken har gått ut men jag är inte färdig med den än så det kommer att kosta lite straffpengar men annars är allt bara bra.

                                              

Något alldeles vidrigt........

Sambon kom just hem från jobbet och berättade en riktigt vidrig historia som ska vara sann. Släktingar till en kollega hade köpt en liten chihuahua för 13.000 kr. Dom är väl små som attan när dom är valpar kan jag tänka mig men följande hände i alla fall. Ägarna skulle åka och handla och tänkte inte så noga på hunden utan lämnade den hemma som man ju faktiskt gör med hundar. När dom kom hem hittade dom bara en del av svansen för resten hade katterna ätit upp.

Jag tycker nog att man måste kalla detta oansvarigt. Kunde bara inte låta bli att berätta om det fast jag ryser ända in i själen. Fy på dom............. Tål inte ens vid att sätta in en bild på en chihuahua så det får förbli tomt här.

Minus 18,5 grader i natt

Tur att man slipper vara ute. Vi passade på att gå till bastun igår kväll men jag hade smulat en torkad chilifrukt med vänsterhanden och fått något som kändes som en brännskada....syntes inget men brände som eld i bastun. Det blev en kort visit men angenämt varmt. Jag har ingen egen bastu utan vi har en i kvartersgården som det är fritt att använda när man vill.

Uppe med tuppen i morse och var på jobbet 06:45. En tämligen seg dag. Det har inte riktigt kommit igång än efter helgerna så jag passade på att gå hem lite tidigare.

Just nu står en potatisgratäng i ugnen och puttrar och så har jag gjort någon sorts kycklingrulader som jag totade ihop på fri hand. Det ska bli riktigt gott att "sätta tänderna i" lite potatisgratäng för det var länge sen sist.

Jag vet inte om det har hänt några sensationer annars..........Jo, jag såg mitt inspelade program av Stjärnorna på slottet och undrar faktiskt vad Jonas Gardell lider av. Karln mådde ju bland annat dåligt av att musikpedagogen rörde hans hand när hon skulle visa honom hur han skulle hålla stråken. "Rör inte mig, jag känner inte dig" sa han stackarn..... Scheja var tack och lov inte den träbock jag befarade att han kunde vara. Lite blyg och försiktig kanske men jag håller med Gardell om att han borde ha varit med på fiollektionerna.
Det finns skilda åsikter om serien men jag tycker att programmet är jättekul att se.

Nej, dags för lite mat och sen ska vi nog pussla ett julklappspussel och det var verkligen år och dag sen men tänk så avslappnande.......

Rena rama djurparken

När jag låg och trynade i sängen i morse hade det tydligen varit fullt håll i gång i trädgården. Sambon skulle ut och fylla på mat i fågelbordet när han får syn på ekorren igen (han har inte sett den förr). Han drar sig tillbaka för att se vad som händer och ekorren går raskt fram till maten och börjar mumsa. Dom är ju så söta när dom håller maten i sina tassar och äter och smackar.
Plötsligt dyker ytterligare en ekorre upp i häcken en bit bort och när han vänder på huvudet tror han inte sina ögon för då sitter det en hackspett på talgbollen i ett träd och äter. Samtidigt flyger en liten talgoxe fram och tillbaka och snappar upp det han kan få tag i och en koltrast har bänkat sig mitt i fågelbordet och mumsar också den förnöjt.

Om det inte varit för att han hade förevigat hela härligheten med en liten film så hade jag knappt trott honom. Två ekorrar och en hackspett i vår lilla trädgård samtidigt...........vi bor ju ändå snart mitt i stan..... På filmen hör man en av katterna som verkligen storjamar för att han får lov att vara inne mitt i denna härlighet.

Jag tror jag har återhämtat mig från mitt 56 timmars arbetspass.....jo EU det fanns dygnsvila mellan passen.......men det är ändå lite trögt att komma i vanliga gängor. Vi har ju trettondagsafton kvar i morgon och sen kan man snart börja tänka på att ta ner julgardinerna och släppa in lite ljus.

Hårda tider på sjukhuset.....spara, spara spara. Vi är underbemannade på natten så det är ett ständigt pusslande med schemaläggningen. När man tror att schemat är klart så ska dom "frivilliga" petas in och då kan i värsta fall flyttkarusellen börja igen om luckorna inte passar personerna eller tvärt om.

Oj vad det ska bli gott med en kopp kaffe nu. Huvudvärken börjar smyga sig på koffeinberoende som jag är men det räcker i alla fall med 2 koppar om dagen för att må prima............jag har dragit ner.


Nytt år - nya möjligheter

En möjlighet är att idag är det möjligt för mig att tillaga svartrot för första gången i mitt liv. Svartrot, det låter nästan som en sjukdom. Långa kolsvarta jordiga saker som levererades av Årstiderna strax före jul. Det sägs att det ska vara lika gott som sparris så jag har tagit upp lite räkor, sallad finns kvar från igår och även en skvätt mousserande vin så det blir finmiddag idag också.
                                                            
Något större drag på grannarna igår kan man inte tala om. Av 40 hus var det bara fyra som överhuvud taget visade sig vid 12-slaget. Annat var det för 20 år sen då nästan alla kom ut och skålade. Yngste sonen firade nyår i Berlin och där var det 200.000 som slöt upp för att önska varann Gott Nytt År. Det är grejor det........

Nytt år innebär väl också nya möjligheter till viktsnedgång.............som vanligt. Flygstolen jag satt i hem från Turkiet i år (någon hemsk lådvarant, heltäckt på sidorna) var så trång att jag har sagt att jag MÅSTE minska rumpomfånget till 2009-års resa. En sån skruvstädskänsla vill jag inte ha tillbaka igen.

RSS 2.0