En vändpunkt?

Idag har jag hittat mitt första gråa hår eller rättare sagt det första gråa hårstråt jag sett med egna ögon. Det finns elaka tungor som säger att dom sett enstaka tidigare men faktum är att det här är det första jag ser. Det satt i luggen och var helt grått och liksom lyste elakt bland de andra stråna. Givetvis drog jag bort det för det tror jag de flesta gör med just det första...........men så kan man inte fortsätta det inser jag. Hellre gråhårig än flintskallig ha,ha

Tro det eller ej, men jag håller precis på och lagar till lutfisk. Vi hann aldrig äta den i julas så nu vankas det snart fin eko-potatis, lutfisk, gröna ärtor och en god sås med massor med kryddpeppar och lite salt på.

Ända sen jag var barn har jag varje år tänkt på min mormor när vi skulle äta lutfisk ett år och hon inte förstod sig på saltströaren utan trodde att man skulle vrida i botten med den följden att allt salt hamnade på hennes tallrik. Vi barn blev förtjust förskräckta över händelsen och i mer än 40 år har vi hållit just det minnet vid liv i samband med lutfiskätandet.

Sjukhuset måste jag bara se för min favvo-sjuksköterska ska vara med. Lägg märke till sjuksköterskan på barncanceravdelningen. Han är så gullig och sympatisk och dessutom har man massor med humor. Pluspoäng till honom. Han bjöd mig på en glass en gång........skickad via rörposten...........

Fy på mig!

Jag glömde att släcka alla lamporna i går kväll. En normal kväll släcker jag det mesta som går att släcka utom den över spisen och en vägglampa i hallen (båda lågenergi) men tyvärr glömde jag hela manifestationen så de förblev tända. MIn dotter kom på besök strax före 20 så då blev det andra tankar.

Förra året eller var det kanske två år sen så jobbade jag denna kväll. Jag släckte alla lampor som var möjliga att släcka men när det kom annan personal så undrade alla vad jag höll på med eftersom det var så mörkt och sen tittade de konstigt på mig när jag förklarade varför så jag gav faktiskt upp och tände.

En timme förlorade vi i natt också......eller vann vi........jag har alltid så svårt för det där.....men nog blev vi av med en timme. En jättefördel med detta är att nu borde kattskrället väcka oss en timme senare. Jag var upp och släppte ut honom en sväng runt 06-tiden och oj, vad fåglarna kvittrade. Vi går en härlig tid till mötes. Jag har mer eller mindre legat i ide hela vintern men nu känner jag att livsandarna börjar återvända igen även om det inte är mycket till vår ............än.

                                                                     

Oj då!

Brödet blev bra men jag glömde ta en bild. Nu är det dessutom nästan halvt uppätet...

Extremslöardag

Idag har jag bestämt mig för att jag får slöa precis hur mycket som helst och det är faktiskt svårt så lite nyttigheter klämmer jag in. Vikning av tvätt har jag gjort och ett brödbak är snart färdigt att ställa in i ugnen.

Frukost i sängen, spikmattan både mage och rygg och lyssna på bok tillhör slöandet. Konstigt att det inte går hål på fettet på magen. Djupa hål fter taggarna blir det i alla fall så det förslår men efter ca tio minuter är de som bortblåsta.

Robinsson är ju inte vad det var en gång i tiden men jag ska ta en titt på det och så blir det nog ett glas vin även om jag är duktigt trött på min fluffiga mage. Det verkar som att fluffet vandrar från rumpan till magen, hur nu det går till.

Brödet ska gräddas enl. den danska surdegs-kvinnan, dvs i en gryta med lock i ugnen. Det är inte alltför lätt att bara baka med surdeg...helt utan jäst alltså. Konsistensen bli annorlunda på något vis..... Om brödet blir bra så lägger jag in en bild på det....om inte...ja då vet ni i alla fall...

Helgstädning på gång

Renbäddning av sängar och toarengöring står först på agendan. För övrigt är jag så FRUKTANSVÄRT trött på allt katthår som samlas i detta hus på vintern. Jag är inte trött på katterna utan på håret. Som det är nu så vill de inte gå ur mer än några sekunder innan de står på trappan och "gråter" hjärtskärande och vill komma in.

Mina svarta joggingbrallor ser ut som om de vore av gråsvart ull och det går heller inte bort i tvätten utan efteråt är det dammsugaren som gäller.......puh.... Tur att man jobbar natt så att man kan smyga i kulvertarna med sina lurviga privarta kläder innan man får på sig "uniformen".

Ansiktet ska nog få sig en helgstädning också. Sånt behövs också ibland när man är fnasig och torr efter vintern. Egantligen skulle jag vilja ta ett bad också men när jag var på shiatsubehandling sist fick jag ett par akupunkturnålar ditsatta på ovansidan av foten och de vill jag ha kvar så länge det går. Det är inte så farligt som det låter utan det är små korta piggar som är övertejpade.

Skurhinken väntar...................

Färdtjänstkunder slipper Moldavien

Det är ju helt otroligt att man för att spara pengar antar ett bud från någon som har en telefonväxel i moldavien. Det låter nästan som ett skämt men det är ju inte första april än. Brukarna hade så svårt att förstå vad telefonisterna sa och vice versa så det gick nästan inte att få en beställning gjord enl. ett nyhetsinslag på ABC-nytt.

Beställaren fick lov att bokstavera adresser och ändå var det svårt att få fram budskapet. Nej, någon måtta får det verkligen vara på snålheten!!

Min deg jäser så fint och snart är det dags att baka ut den..........

Bullar av stål....

......heter ett danskt  tv-program som handlar om bakning av matbröd. Jag blev så inspirerad att jag satte igång med en surdegskultur. Jag har matat och skött om den ett antal dagar och nu gissade jag på att det var dags att baka på den men jag har ingen aning om hur resultatet kommer att bli. I natt vill jag att det ska hålla sig över nollstrecket för jag har ställt ut jättedegen på altanen för kalljäsning. Nå ja, fryser det så räknar jag med att jag ska få igång jäsningen igen tids nog. Det där med tider och jäsning är ju inte ett dugg noga egentligen, bara man inte har bakat ut degen. Degen är redan i ojäst skick så stor, att jag fruktar för morgondagen. Det blir väl till att baka hela förmiddagen eller eftermiddagen om jäsningen har varit slö.

Igår var vi och såg folmen "Män som hatar kvinnor". Jag var väldigt nyfiken på hur personerna hade gestaltats och jag blev inte alls besviken. Det var så konstigt med fotot på Harriet i fönstret (fast det var ju inte hon) för den inre bild jag målat upp var exakt lika som fotot i filmen. Det kändes nästan som att jag hade sett det förut. Jag är glad att jag läst boken först, för utan den gedigna handlingen tror jag att jag hade haft lite svårt att förstå allt i filmen. Det var ju en hel del att hålla reda på med släkten Wanger.

Nej, nu vankas ett nytt program om "bullar av stål". Det är konstigt att det samtidigt (fast en annan dag) går ett annat program som heter "Ballar av stål". Är det inte?

Utvilad och glad.........

...................................efter vår vistelse på Yasuragi. En vistelse där är så fantastisk att jag önskar att alla någon gång får komma dit.
Under ett dygn på Hasseludden uppnår man fullständig avslappning. Att obegränsat bada i varmt skönt  vatten, njuta av den japanska tvagningsproceduren, att hela dygnet ta för sig av en framdukad te och fruktbuffé och dessutom enbart strosa omkring i "morgonrock" ( i Yakata, som bommullskimonon heter) är bara hur skönt som helst. Inte ens när det vankas teppanyaki-middag behövs annan klädsel än "morgonrock". Teppanyaki betyder att kocken står vi bordet och lagar till maten med gästerna som åskådare och han beskriver dessutom allt han gör, vilket är mycket intressant med alla annorlunda smaker.

Vi ville utnyttja vistelsen maximalt så dag två ringde väckarklockan redan 05.30 så att vi kunde vara vid badet redan vid öppnandet. Strax efter sex på morgonen låg vi i de varma källorna utomhus i minusgrader med ångan rykande omkring oss och såg resterna av soluppgången ur havet (eller är det sista delen av Mälaren)

Jag unnade mig en massage men sambon gjorde något mer spektakulärt - han låg i en floatingtank i 45 minuter där vattnet håller en salthalt lika hög som i Döda havet och temperaturen ligger ett par grader under kroppstemperatur. Min nyfikenhet var stor över att få höra hur det hade varit. Det hade kännts som att efter en liten stund försvann alla kroppsdelar och han sammanfattade det med att det enda han kände var att han hade en hjärna och ett hjärta, för övrigt var allt annat borta. Tiden hade kunnat vara hur lång eller hur kort som helst, det hade han ingen uppfattning om heller. Det sägs att 45 minuter i tanken motsvarar en avslappning av 6 timmars sömn.

Snart ska jag på Vårdförbundets årsmöte. Det brukar serveras god middag efter förhandlingarna och så dåligt som det gick i årets avtalsrörelse och alla andra år också förresten så gäller det att sno tillbaka lite av avgiften. Sen är det trevligt att se lite kollegor från andra arbetsplatser och underhållningen brukar också vara bra. Ett år hade de tagit hit Caroline af Ugglas som lärde oss sjunga snabbt och vackert i kör. Det var kul. Annars har vi hennes "alla kan sjunga-kör" här i stan som man kan ansluta sig till om intresse finns.


De varma källorna utomhus

Jag säger bara......

.........rätt låt vann!!!

Oj vad spännande det var. Att slutresultatet kunde bli så totalt annorlunda efter att svenska folket sagt sitt. Fantastiskt!
Af Ugglas var också bra men ingen att skicka till festivalen. Vi skulle ändå inte bli förstådda.


Här händer det inte mycket.....

...........jo förresten en sak Sirius förlorade i bandy mot Edsbyn med 1-7. Jag är inte särskilt sportintresserad men idag hoppades till och med jag....... Sirius i final på Studenternas, gissa om det skulle ha blivit drag...........men nu blev det ju inte så och förresten jobbar jag nästa helg så jag hade ändå inte kunnat vara ute och avnjuta atmosfären. Det får bli till Valborg i stället. Jag har till och med lyckats få ledigt då så blir bara vädret bra finns det alla chanser till full njutning.

Magen är bättre och i morgon åker vi till Hasseludden Yasuragi SPA och njuter ett dygn. Oj vad skönt det ska bli........

Beträffande Schlagern så håller jag nog på operalåten. Vi har ju överhuvud taget svårt att komma med något som faller alla östländer i smaken och då tror jag lite opera kan friska upp. Låten är ju hur bra som helst.

Jag är sjuk.......

.........sen i måndags kväll. Har kräkts, haft lite feber och mår fortfarande illa. Lever på Anna Skippers pulver för att inte bli helt klen. Blev tvungen att sjukskriva mig i natt och jag tror att jag måste vara hemma i morgon också. Karensdagen svider........


Riktigt så här ser jag väl inte direkt ut men när illamåendet sätter in käns det ungefär som han ser ut.

Spikmattan - en härlig upplevelse

Igår fick jag äntligen min spikmatta som jag gått och funderat på i snart ett år. När jag väl bestämt mig för att slå till, var den levererad på två dagar. Tack Anna Skipper ;0)
Först när jag la mig på den sved det som eld i ryggen men sen försvann den känslan och det blev mest behagligt. Efter ett tag började jag känna att det pirrade i benen och neråt fötterna och i höger hand fick jag någon form av ryckning kring tummen. Det var absolut inget problem att ligga en halvtimme som är rekommendationen per dag och ligger man längre är det inte skadligt det heller. Ja tänk att man skulle bli fakir.....frivilligt.
Så här såg ryggen ut efter dagens behandling.


Bättre men fortfarande ont

Jag sitter här och väntar på min leverans från Årstiderna. Lite ekologiska grönsaker är aldrig fel........ Jag ska hitta på något som jag kan laga till kvällen med färska grönsaker som huvudingrediens. Vet dock inte exakt var leveransen innehåller än.

Ryggen är något bättrre men jag har fortfarande svårt att ta mig upp ur en stol. Det är kanske bäst att aldrig sätta sig ner.....ha, ha.... Jag letade fram en bok med lite lämpliga handzonterapipunkter som jag ska ägna mig åt att trycka på när tillfälle ges. För många år sedan gick jag nämligen en kurs i zonterapi men har nu lagt av mig mina färdigheter som dock är lätta att ta upp igen. Det gäller bara att vara lite idog och ha tålamod.

Jag upptäckte att mina vinterkängor sjunger på sista versen.......tyvärr. Inte alls bra nu när alla reor nästan är över så mitt hopp står till att det går att göra en nödreparation med svart silikon så att jag kan använda dem de sista futtiga dagar de behövs. Bara jag inte går i djup snö eller vatten så kan jag nog hanka mig fram tills vårskorna åker fram igen.

Aj, aj, aj.........

Jag har helt plötsligt fått så förbaskat ont i ryggen, i ländryggen och fattar inte varför. Det gör väl i och för sig inte de flesta som får ont i ryggen heller. Det känns som att jag har en stor potatissäck fastbunden på nedre delen av ryggen. Jag vet heller inte om vila eller rörelse är bäst men jag tror jag har läst att rörelse är bäst i de flesta fall av ryggbesvär. Helst vill jag bara ligga i sängen och lyssna på böcker men det är kanske bästa att jag provar vad en promenad kan åstadkomma i saken. Två jobbnätter har jag framför mig dessutom.

Jag gjorde i och för sig något som jag  inte gjort på länge och det var att rulla ihop mig till en boll och trycka knäna mot ansiktet för att stretcha ryggen. Undra om det kan vara det som känns? I så fall är det väl någon form av träningsvärk som borde försvinna snart men det här har suttit i ett par dagar. Jag väntar väl och ser............

Jag var på Shiatsubehandling igår och han sa att jag ev. kunde bli sämre efter behandlingen men det är bara bra i så fall för då vet jag att det hänt något. Så här som på bilden kan jag absolut inte göra vare sig förr eller nu. (om någon mot förmodan trodde det)

                            

RSS 2.0