Första advent.


Jag har inte lyckats få fram någon adventsstake och funderar faktiskt på att inte ha någon för jag tänder så mycket andra ljus. Två stjärnor är på plats och den nya belysningen i utegranen blev magnifik. Jag ska försöka ta en bild vid tillfälle.

För övrigt så sitter jag här uppsvullen i ansiktet av en hudvårdsserie som jag inte verkar tåla. Det hände för ett tag sedan också men då var jag inte säker på att det var just den och dum som jag är så provade jag den igen efter ett uppehåll på ett par månader och genast kom reaktionen. Jag ville ju så gärna få den i reklamen utlovade lystern (ironiskt). 
Jag ska nog mejla företaget för det är Jabushe som det görs en massa reklam för. Påsar under ögonen och allmänt svullet ansikte. Nej de burkarna och flaskorna åker ut. Inte en gång till det säger jag bara. Tur att jag har ett och ett halvt dygn kvar innan jag ska till jobbet.

Lite julskyltning på stan, ett köruppträdande av Caroline af Ugglas Alla kan sjunga-kör där dottern sjunger och ett adventsfyrverkeri är det som står på agendan för resten av dagen.
Jag är lite kluven till fyrverkeriet, stackars djur och så mycket pengar som går upp i rök. Just nu ligger dimman tät så det kanske inte blir något heller. Vi får se.

Konstigt!

Jag har fått en kommentar på mitt förra inlägg och den står med i min lista när jag loggar in men syns inte för andra.

Så här skrev i alla fall Anna-Lena:

Haha... jag har nyss skaffat nytt körkort. Jag ser ut som en kriminell! på det kortet. Inte särskilt bra alltså.
Igår skaffade jag nytt pass. Jag skulle också klippa mig först, hade jag tänkt. Det gick emellertid inte. Så det blev passfoto först i min skurmoppsfrisyr.
Sedan hade jag tid hos frisören. Hmrpf...

Information:
Alias/namn Anna-Lena
E-postadress:
URL:
http://mammselen.blogg.se/


Nu är jag nyklippt i alla fall och ska snart planera in ett besök hos "fotografen" för körkortsbild.

Efter mitt nattpass har jag sovit som ett litet barn och blev väckt av DHL som ringde på dörren. Sambon hade skickat efter något som har med Messerschmitten att göra och nu stod transportören på trappan med avin i handen och ville ha TULL. Inte lite heller....jag tror det var 984 kronor.

Jag kommer ihåg för nästan 100 år sen.....haha.... då min exman hade skickat efter något, mig ovetandes och det kanske var så det skulle vara också. Inget märkvärdigt men någon dyrare pryl till hans synthesizer. Då stod också plötsligt "TULLEN" och knackade på. Fast det var nog också ett transportföretag och inte tullen him/herself. På den tiden hade hushållet en mer ansträngd ekonomi så jag stod där fundersam och skeptisk till vad det var som levererades och fick "skrapa ihop" pengarna i olika vrår.
                                      
Den här passande bilden har inte alls med tullen att göra utan med gruppen Jethro Tull. I vilket sammanhang vet jag inte men den passade här tycker jag.

Vänt på dygnet.

Idag verkar det vara lögn att lyckas somna. Visserligen är klockan inte tolv än men nu märks det verkligen att jag slarvat med att ställa mig tillbaka efter mina två dryga arbetspass, dvs tre nattpass två helger i rad och två dagpass däremellan. På grund av mörkret har jag varit dötrött dagtid och har då haft lite för lätt att ta mig en liten powernap eller vad jag ska kalla det. Nu sitter jag alltså här och är väldigt pigg och lite hungrig dessutom.

Jag började lyssna på sista Millenniumboken men inte ens det tröttade ut mig. Jag som normalt somnar så skönt till lyssnaböcker. Det blev en himla fart på oss när vi hörde att "Luftslottet som sprängdes" snart har premiär på bio eller den har kanske redan varit förresten.

Jag måste förnya mitt körkort i december så i morgon har jag tid hos hårfrissan för att kunna sen någorlunda vettig ut på fotot jag av nöden är tvungen att ta. Jag avskyr just såna där påtvingade plåtningar som bara måste bli bra för annars får man ju lida av dem i tio år framåt.

Svampsmörgås i kväll.

 

Solen sken faktiskt några minuter igår så jag pallrade mig upp i hyfsad tid för att hinna en tur till skogen. Lägg märke till att det var inte "sjusovning" utan jag hade jobbat natten innan så jag klev upp runt 13.30.
Väl framme möttes vi av skylten "JAKT PÅGÅR" så jag blev lite skeptisk till att ge mig in i skogen men å andra sidan så skulle vi bara hålla oss nära vägen och någon måtta får det väl vara på skjutandet tänkte jag men hade det ändå lite i bakhuvudet hela tiden.

Gårdagens skörd ser ni på ovanstående bilder. Nere i pannan sjönk det ihop massor eftersom svampen var välfylld av fukt men ett par svampsmörgåsar var till kvällen blir det allt. Jag konstaterade också att det här fick bli den sista svamputflykten för det här året.

I kväll ska vi spela bingolotto och vi hoppas på högvinst så klart men annars så har den här helgen mest gått i arbetets tecken. I morgon kl. 08:00 ska jag vara på jobbet igen men sen får jag vila ett par dagar. SKÖNT

Tre soltimmar i november

Inte konstiget att man känner sig trött för jag tror inte att jag sett dem heller. Normalt brukar vi tydligen ha 50 timmar på hela november och i år har det tydligen bara varit tre hittills.
Det finns en tröst i sammanhanget i alla fall och det är att det är varmt ute. I morse när jag cyklade hem njöt jag till och med lite av cykelturen förutom att lyset inte fungerade som det ska så jag fick stanna och mecka flera gånger. Man vill ju inte få med tant polisen att göra nu när jag klarade mig sist. I helgen måste en ny generator införskaffas.
Är vädret lika varmt i morgon så ska jag försöka pallra mig upp lite tidigare och åka iväg och kolla om jag hittar någon svamp. Jag tror att oddsen är rätt goda.

Kålpudding - himmelskt gott

Idag har jag lagat kålpudding för andra gången i livet och den blev fantastiskt god. I stort sett följde jag det här receptet från ICA. Mjukstekt kål smaksatt med sirap och lite salt i botten på en form. Köttfärs, hackad stekt lök, ett par ägg, kokt ris, lite mjölk, salt och peppar som mellanlager och sen resten av kålen ovanpå. Jag hade lite fullkornsris i kylen som jag använde i stället för grötriset och tog då drygt 2 dl av det kokta. Man skulle också ringla lite smält smör och lite sirap ovanpå och sen in i ugnen. Det blidades en del vätska i formen som jag hällde av och gjorde sås på. Oj, oj, oj så gott det blev. Det var garanterat inte sista gången.

En serie av tre nätters jobb ligger framför mig nu. Det känns jobbigt innan man går på men är bara en natt avklarad så går resten av bara farten. Det är ju ändå så grått att det spelar ingen roll om man är vaken natt eller dag. Det är nästan skönt att vandra i en ständig grå sörja. Näe...tacka vet jag sommaren!

Idag var det nog en hårsmån från.........

.......att jag fick böter. Jag hade nämligen varit nere på stan med cykeln och under en tid har mitt lyse bara funkat till och från, troligen beroende på hur fuktig väderlek det är. Hur som helst så funkade det när jag satte mig på cykeln för att cykla hem men plötsligt slutade det att fungera igen. Jag försökte mickla igång det och fick det så det lyste svagt men sen slutade det igen och då hade jag bara en liten bit cykelväg kvar innan jag skulle svänga in i vårt område så jag chansade på att cykla ändå.

När jag tittade en liten bit framför mig såg jag två grupper med personer ståendes i anslutning till cykelbanan och när jag kom närmare såg jag att det var poliser som stoppade cyklister. Ingen la notis om mig så då blåste jag på men hörde en polis ropa efter mig att om lyset inte funkar måste jag gå. Då stannade jag och lyckades få igång lyset igen men sen la det av så nu får jag väl gå till botten med problemet. Jag har för mig att det är väldigt dryga böter på att inte ha lyse och tänk hur viktigt det är att synas dessutom. Den här stan är full av studenter, och ickestudenter...ha,ha som inte har fungerande lyse och sen bara plötsligt dyker upp framför bilen. Det här var sista gången för mig i alla fall.

Kollade upp bötessumman och den är 500kr för ett lyse och 750kr för båda och eftersom det verkar vara dynamon på min cykel så hade det väl blivit 750kr om jag inte haft tur.

Jag blev på krigsstigen......

........efter att det gått upp för mig att på min vårdcentral får man betala avgiften + faktureringsavgift om man avbokar besöket senare än 24 timmar innan, oavsett om man kräks och har feber. 

Det här måste jag gå till botten med tänkte jag och ringde upp vårdcentralen för att försöka få dotterns kostnad för återbudet annulerad. Det är ju klart att vi inte vill ha hit sjuka personer men det är ingen som har klagat förut så då betyder väl det att de snällt betalar sa den första personen. Eftersom jag inte nöjde mig med det svaret blev jag blev kopplad till flera personer och svaren blev enl. nedan.

Regler är till för att följas, vi kan inte göra något det sker automatiskt, det gäller hela landstinget, det är politikernas beslut osv. så jag mejlade några lokala landstingspolitiker och frågade vad det var för idiotiska regler de beslutat om.

Jag kan tillägga att efter jag hade pratat med chefen för vårdcentralen så skulle dotra få slippa kostnaden även om hon vidhöll att regeln var rätt tolkad. Givetvis blev jag nöjd med detta men mejlade ändå några politiker.

Nu har jag fått ett svar och enl. henne så var man inte alls tvungen att tolka reglerna så stelbent utan vid akut sjukdom skulle man inte behöva betala. Det ska bli intressant att se om reglerna luckras upp även på min vårdcentral men det behöver jag förhoppningsvis inte själv uppleva utan det kan komma andra till gagn.

Sommarpratarna

Sommarpratarna var ett riktigt bra tv-program. Vilken skillnad det är i kvalitté på svt:s program och program producerade av andra kanaler. Jag är visserligen en riktig tittare på diverse såpor, den ena värre än den andra men ibland känner man en form av frid när man sett vissa program och de är oftast efter program på ettan eller tvåan........faktiskt.

Kul med en sån blandning av olika personer. Stackars Alex Schulman, han verkade vara så känslig och lite nervös fast han mest är känd för att vara så elak och det kanske är just därför. Jag brukar läsa hans blogg ibland när andan faller på och han är riktigt läsvärd.

Kattis Ahlström verkar vara en mycket sympatisk kvinna för det kan väl ändå inte bara vara dialekten som gör att man tycker så. Kirurgen var heller ingen personlighet att förglömma. Han verkar vara en kul prick
Programmet har en del likheter med "Stjärnorna på slottet", en serie som jag också tyckte var riktigt bra och hoppas kommer tillbaka men tills dess nöjer jag mig med Sommarpratarna.

Vildsvinen invaderar

I helgen hade vår tämligen centrala stadsdel besök av fyra vildsvin enligt lokaltidningen. Det var inte utan att jag tittade lite extra idag när jag begav mig till den affär där de först beskådades. Senare hade de dragit sig mot en park som ligger inte alls långt från min lilla trädgård. Det skulle allt vara grannt att få sin trädgård sönderbökad av ett gäng vildsvin. Hoppas det inte händer säger jag bara.

Ingen hade dock fotograferat djuren trots alla kameramobiler så egentligen känns det som att jag inte tror på det förrän jag ser dem själv så osannolikt känns det.

Kultingarna är ju söta men huvaligen för att möta en stor galt när man är ute och promenerar. Man får väl utgå från att de inte gillar oss heller och att det lokala besöket var ett misstag.

Något som däremot roar mig är att se hur folk beter sig när det gäller att få det omtalade vaccinet. Hur kan man gå upp och ställa sig i en kö före sju på morgonen för att vara först i kön när vaccinationsbyrån öppnar kl. 10. och börjar dela ut könummer. Det övergår mitt förstånd. Snacka om hysteri.

Det får mig att tänka på ojekrisen någon gång då tanterna stal ur varandras kundvagnar i full panik för att bli utan det tidningarna annonserat om att det skulle bli brist på. Var det mjölk eller mjöl? Jag tror faktiskt det var mjöl. Folk som aldrig bakade över huvud taget hade antagligen sina kundvagnar fullastade med vetemjöl. Jag tror att det var någon bensinransonering som skulle göra att lastbilarna inte kunde transportera i "normal" omfattning. Kommer ni ihåg?

Här är allt som det ska

Jag har precis skurit till en minestronesoppa, ett recept ur Anna Skippers kokbok som jag köpte på Hälsomässan igår. Signerad av Anna herself. Ja, ni vet ju vilket fan jag är av henne. Två burkar proteinpulver, två burkar algtabletter, en till gubben och en till mig inhandlades också och det var nästan på håret att jag köpte en juicepress också men så blev det inte. Hade jag obegränsat med pengar skulle jag åka på en hälso och matlagningsresa i hennes anda också. Snacka om att jag är helfrälst.......

Paret Skipper höll också ett litet föredrag då de också bjöd på lite jordärtskockssoppa tillagad i tryckkokare och hemgjort pitabröd med fyllning. Här ser ni en bild på Anna in action.

Det är kul att jämföra hälsomässor år från år för inriktningen varierar så mycket. Ett år var vi helt chockade för då skulle man bara äta olika piller och kosttillskott av alla de slag. I år användes ordet ekologiskt väldigt mycket och det delades ut smakprov på nötter, gojibär och trevliga tidningar så nog var jag nöjd allt.

Mindre nöjd var jag med mässan Den goda maten som var i en angränsande lokal. Där tyckte jag mest inriktningen var Den goda alkoholhaltiga drycken för de flesta gick omkring med ett vinglas i handen och provade viner, likörer och öl för sina inköpta dryckeskuponger. Maten fick man nästan leta efter bland bardiskarna. Ett gott bröd och en vitlöksrivare köpte jag hem i alla fall. Vitlöksrivaren var jag sugen på redan för ett år sen (om det nu var då vi var sist) men tvekade då. Den här gången hade jag spenderbyxorna på mig så det blev en sån också. Så här ser den ut.

Det var inte lätt att få till en blänkfri bild men ytan i mitten är refflad och det är där man river vitlöken och andra saker på. Jag rev vitlöken till soppan på den och det fungerade ypperligt.

Sambon har satt upp julbelysningen i utegranen vilket känns tidigt men det får allt dröja till första advent innan den tänds. Granen har vuxit så mycket att vi har blivit tvugna att köpa en ny påbyggbar slinga för att den ska komma till sin rätt.
 Nu ska jag spela Bingolotto och vinna mycket pengar...............

RSS 2.0