Loppisrunda

Jag har blivit inspirerad av somliga andra här på bloggen och blev sugen på att göra en loppisrunda med bilen som söndagsnöje. Vi styrde kosan norrut mot Gävle och så gick vi in på de loppisar som erbjöds vilket blev fem sammanlagt.

Jag tycker själv att jag gjorde världens fynd. 5 fina djupa tallrikar av Gefle Agneta + ett decilitermått i rostfritt för 30 kr. Så fina som tallrikarna var så var det nästan oförskämt billigt. Så här ser mönstret ut och det är från 70-talet. Jag tror faktiskt mamma och pappa har några kvar sen dess. Tallrikarna ska inte jag ha utan det är till yngste sonen som saknade djupa tallrikar.

En annan loppis var Emmaus och så mycket saker som jag absolut inte vill ha, har jag sällan sett på samma ställe. Usch vad mycket bråte det fanns där.

I kväll ska vi underhålla oss själva med lite bingolotto och sen är det bara arbete i morgon som gäller. Upp med tuppen blir det.

Första dagen efter semestern

Det passade bra för jobbet att jag arbetade två halvdagar i stället för en hel men jär jag skulle hem regnade det så mycket att jag nästan hade kunnat drunkna. Jag kunde inte ta mig hen förrän 1 1/2 timme efter att jag stämplat ut. Surt, jag hade lika gärna kunna jobba men skyfallet kom efter att jag fått på mig civila kläder och stämplat ut.

Jag köpte en 100 grams chokladkaka som tröst och tuggade i mig medan jag väntade på att regnet skulle avta. Det var inte mycket det minskade på en timme så till slut fick det bära eller brista...jag cyklade hem i en stad full med tjutande från utryckningsfordon som visade sig vara brandkåren som skulle hjälpa till med översvämningar. Dyngsur var jag i alla fall när jag kom hem och allmänt sur och grinig var jag och nu är den här dagen snart slut.

Det är en ny dag i morgon......

Stig du griniga gamla gubbe..........

................sen jag köpte ny dator hittar jag inte din blogg igen. Var snäll och meddela mig adressen tack.


Jag har sökt både på longrun och grinig gammal gubbe utan resultat. Sen sökte jag på bilder och då hittade jag denna. Är det något som passar in på dig?

Nu fick jag något att skriva om

Igår skulle vi ha gäster och jag var ute efter ett vettigt bröd till middagen. Det skulle helst vara surdegsbröd och ännu hellre från ett speciellt bageri men det visade sig vara tämligen svårt att få tag i bröd över huvud taget kl. 13 på lördagen. Hur som helst så utspelade sig följande.

Jag kommer in i ett bageri här i stan och hittade inget synligt matbröd någonstans. När jag letade runt lite såg jag ett antal limpor som låg lite avsides och till råga på allt såg det ut som att de kunda vara bakade på surdeg. Jag frågade expediten vad det var för bröd som låg där i skamvrån och hon upplyste mig om att det var gårdagens bröd som hon inte fick sälja. Jamen om jag vill köpa det då. Ja i så fall får du fråga honom därborta sa hon och hänvisade till en kille som stod och höll på med färdigbredda smörgåsar.

I samma veva upptäckte jag att de som stod bredvid mig var bekanta så jag pratade en stund med dem och då passade expediten på att fråga honom som tydligen hade mer makt men han sa också nej. Det dagsgamla brödet fick alltså inte säljas. Jamen vad gör ni med det sen då frågade jag uppgivet. Det kastar vi fick jag till svar. Vilket förskräckligt slöseri!

Det är ju faktiskt helt bedrövligt att jag inte ens om jag ber att få köpa bröd som var bakat igår får göra det. Jag har nästan lust att gå vidare med det här....vad jag då i så fall ska hitta på......

Bageri
Det var ett bröd i den här stilen jag var ute efter men fick nöja mig med annat den här gången.

Bilder från Amsterdam


Det finns ju hur många olika designer på hus och de är också mer eller mindre välskötta. Det här är väl fint.

En ostbod med massor med goda holländska ostar. Jag tycker bäst om den som är lagrad ca 3 år. Den är hård och man skär bitar med kniv.

Jag hade sett fram emot den första iskalla ölen som blev en honungsöl. Jättegod men glaset blev en besvikelse. De andra blev serverade sin öl i stora höga glas på fot och jag fick en sån här tråkig sejdel. Jag avskyr faktiskt att dricka öl i sejdel och hade heller inte en tanke på att jag skulle kunna få en sån men drycken slank ändå ner.

Den här bilden tog vi mest på skoj för att i affären bredvid sålde de muffins med hallucinogena svampar inbakade. Inget för oss men vi skulle skoja med någon att de muffinsen var så här fint upplagda.

I ett konstgalleri fick vi se den här rocken helt tillverkad i trä. Stövlarna och väskan är också i trä. Fantastiska konstverk som givetvis var svindyra. Jag kommer dock inte ihåg priset.

En jacka i samma stuk.

En fin bro över en av kanalerna

En kanalkorsning

Kanalhus

Red light district

I den här ölaffären fanns det hur många sorter som helst. Det kom in några icke svenskar och frågade efter svenskt öl. Mina ögon hade farit längs hyllorna men inte sett något bekant men ägaren visade dem och vi blev väldigt förvånade när det svenska ölet visade sig vara en hantverksgjord sort från Västerås. De hade bland annat blåbärsöl. Det var lite kul tycker jag.

Husbåtar på rad

Rembrandt Harmenszoon van Rijn som är Rembrandts fullständiga namn kunde vi beskåda på Madame Tussauds

Här sitter en annan snygging och väntar på sällskap vilket han fick senare, av mig och svägerskan.

Anne Franks hus som vi inte gick in i denna gång men jag har varit där tidigare.

De roligt designade lådhusen i Rotterdam. Ett av husen har de till museum så där kan man räta ut sina frågetecken om hur man möblerar ett så konstigt hus.

Ett stort arrangemang för att reglera vattennivån mot havet

Såna här cyklar kunde man hyra vilket vi dock inte gjorde. Det blev för trångt med tre på flaket och för tungt för en att köra haha

Det här glaset med öl gjorde mig betydligt lyckligare. Mörk och iskall intogs den på en severing vid en gammal kanalvaktarbostad.

En holländsk delikatess. "Haring" som är en speciellt tillredd strömming. Den har både en anstrykning till matjessill och surströmming men smaken är mycket mild.

Det rinner i munnen av längtan efter en haring. Titta så gott!

På blomstermarknaden såldes förstås lökar av alla de olika slag. Här Amaryllislökar.

RSS 2.0