Nygammal läsning.............

"LIVETS STENAR"

En filosofiprofessor stod framför sin klass och hade några grejor upplagda framför sig på katedern. När lektionen började, tog han upp en stor tom glasburk och började fylla den med stenar, ca 5 cm i diameter. Därefter frågade han klassen om burken var full? Klassen höll men om att burken var full.

Professorn plockade då upp en låda med grus som han hällde i burken. Han skakade sedan lite lätt på burken och gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna. När han hade skakat klart frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade.

Nu plockade professorn upp en låda med sand som han hällde i burken.
Självklart fyllde sanden igen de övriga håligheterna.

"OK" sade professorn, "jag vill att ni skall se på denna burk som era liv.

Stenarna är viktiga saker, familjen, partnern, hälsan, barnen, saker som även om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar, skulle ditt liv fortfarande vara fullt.

Gruset är andra saker som har betydelse; ditt jobb, ditt hus, din bil etc.

Sanden är allt annat, de små sakerna i din tillvaro."

"Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar.
Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig.
Observera noga de saker som är vitala för din glädje. Lek med dina barn. Ta dig tid att gå till läkaren. Tag med dig partner ut för att dansa. Det kommer alltid att finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner på middag och gå ut med soporna.
Se därför till de större stenarna först, för saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar.
Resten är endast sand."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0