Stackars små rådjur.

Idag när jag cyklade hem från affären här i närheten valde jag en cykelväg genom en liten skogsdunge och vad fick jag se där? Jo, två rådjur som stod och betade precis bredvid cykelvägen. Det jag bekymrar mig för då, är hur stackrarna ska ta sig tillbaka till "storskogen" då de måste passera flera bostadskvarter och eventuellt någon mindre väg för att ta sig tillbaka till "det fria".

Eftermiddagen har ägnats åt köttbullsstekning på 1,2 kg färs. Det tog en stund men nu räcker det till flera mål.

Två jobbnätter har jag framför mig och sen är det helg igen och dags för en av de två årliga städdagarna i området. Om vädret är hyfsat så kan det vara riktigt mysigt att träffa alla (alla är nog att ta i) grannar för att gemensamt städa upp efter vintern. Vi brukar även reta upp oss på de som aldrig deltar......vilket nog förekommer i de flesta områden........tyvärr.

Grussopningsbilarna jobbar för fullt med att få bort all äcklig sand och grus som yr omkring men det är förskräckligt vad folk skräpar ner. Jag fattar inte hur man kan bara släppa ifrån sig precis vad som helst. Hela påsar från Mc Donalds, kartongen runt ölburkar, godispåsar, cigarettpaket....ja säg det man inte kan hitta......Skäms på er ni som bara släpper soporna och förväntar er att andra ska plocka upp!
                                               

Kommentarer
Postat av: maritha

Det är nog ingen fara med rådjuren, dom söker sig till bostadskvarter och villområden där dom går loss på tulpanerna, det brukar bara sticka upp gröna stjälkar när dom varit framme=). När vi bodde i radhuset fick barnen i kvarteret ut för att tulpanerna försvann tills man kom på dom rackarna=).Ja det är för jäkligt vad folk kastar skräp omkring sig, bara släpper där dom står, undrar hur det ser hemma hos dom.....

2009-04-15 @ 17:18:16
URL: http://marithape.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena

Ja, jag fattar inte heller att folk slänger ifrån sig skräp hur som helst och var som helst. Tyvärr tycker jag att det har blivit sämre med renligheten.

Det är kanske dags för en "Håll Sverige Rent"- kampanj igen.

2009-04-15 @ 18:42:21
URL: http://mammselen.blogg.se/
Postat av: Bella

Hur tänker de som kastar vad som helst på gator och vägar? Vem tror de ska städa? Jo vi, och det gör vi också för vår egen skull. Kram

2009-04-18 @ 16:25:02
URL: http://bellapension.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0