Idag var det nog en hårsmån från.........

.......att jag fick böter. Jag hade nämligen varit nere på stan med cykeln och under en tid har mitt lyse bara funkat till och från, troligen beroende på hur fuktig väderlek det är. Hur som helst så funkade det när jag satte mig på cykeln för att cykla hem men plötsligt slutade det att fungera igen. Jag försökte mickla igång det och fick det så det lyste svagt men sen slutade det igen och då hade jag bara en liten bit cykelväg kvar innan jag skulle svänga in i vårt område så jag chansade på att cykla ändå.

När jag tittade en liten bit framför mig såg jag två grupper med personer ståendes i anslutning till cykelbanan och när jag kom närmare såg jag att det var poliser som stoppade cyklister. Ingen la notis om mig så då blåste jag på men hörde en polis ropa efter mig att om lyset inte funkar måste jag gå. Då stannade jag och lyckades få igång lyset igen men sen la det av så nu får jag väl gå till botten med problemet. Jag har för mig att det är väldigt dryga böter på att inte ha lyse och tänk hur viktigt det är att synas dessutom. Den här stan är full av studenter, och ickestudenter...ha,ha som inte har fungerande lyse och sen bara plötsligt dyker upp framför bilen. Det här var sista gången för mig i alla fall.

Kollade upp bötessumman och den är 500kr för ett lyse och 750kr för båda och eftersom det verkar vara dynamon på min cykel så hade det väl blivit 750kr om jag inte haft tur.

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Nu hade du tur! Själv har jag inget lyse på cykeln, men jag slutar cykla när det blir mörkt och halt.

Det är bra,tycker jag, att poliserna kollar cyklisternas lysen. Hoppas att det resulterar i större användning av lamporna hos cyklisterna.

2009-11-18 @ 18:10:23
URL: http://mammselen.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Vilken tur du hade som inte blev av med pengar.

Jag får nog kolla mitt cykel lyse så att det funkar.

Kram Ingrid

2009-11-18 @ 19:51:38
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0