Semesterresan - dag 2: Lysekil - Stenungsund

Klockan var ställd på 08.00 så då var det bara att stiga upp för att äta frukost. Gratisparkeringen gick ut klockan nio så då var vi tvugna att vara där för att peta in lite pengar i automaten. Frukosten var god men faktum är att vi var fortfarande mätta sen gårdagens räkfrossa.
Idag skulle vi ta oss en titt på Lysekil. Vi tog oss en promenad i omgivningarna, upp till kyrkan som inte öppnade förrän tio så vi tog oss ut på klipporna och satt och njöt av solen och konstaterade att om vi varit kvar i Lysekil kvällen innan hade vi kunnat dansa till Torgny Melins.
Sen tog vi oss en tur på stan och vidare tillbaka till kyrkan för den ville vi se innan vi åkte vidare. Tornet var inkapslat i ett nät som skydd för väder och vind för dom hade fått elaka fuktskador på grund av sprickor i den nyrenoverade fasaden. Detta hade gjort att vatten runnit in och förstört gamla vägg och takmålningar - synd var det......
Räkhungern satt i sen kvällen innan så vi gick till en fiskhandlare och köpte ett halvt kilo som vi tänkte äta på något mysigt ställe och sen styrde vi kosan mot Fiskebäckskils kyrka där vi hade ett speciellt ärende. Vi skulle nämligen titta på ett votiv-skepp som min mormors morfar eller var det farfar (måste kollas upp) hade gjort plus att någon annan släkting hade haft ett finger med i tillverkningen av ett annat skepp som hänger i kyrkan. Dessutom ville vi se en grav som tillhör min släkt där den sjökapten som tillverkat ett av skeppen är begravd tillsammans med sin fru.
Graven
image42
Dom fina votiv-skeppen som gav skydd åt sjömän ute på havet
image43
Huset där mina förfäder bodde kring sekelskiftet. (det skulle man äga)
image45

Kommentarer
Postat av: irene

WoaW vilket hus!

2007-07-19 @ 20:30:38
Postat av: mammselen

Tänkte precis skriva detsamma.

2007-07-19 @ 21:10:26
Postat av: Jag

Ja, det huset skulle jag inte ha någonting emot att äga. Det omnämns i turistbroschyrer som det finaste huset på orten. Varför äger inte jag det? Jag skulle ju teoretiskt ha kunnat göra det.

2007-07-20 @ 18:01:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0