Idag hände något som jag "väntat" länge på.

Vårat flexavtal är ju sedan länge uppsagt för facket och arbetsgivaren kommer inte överens. Det handlade om att arbetsgivaren vill att ingen tid inom flexramen kan någonsin bli övertid. Dvs. blir man tvingad att jobba över två timmar på grund av en stor trafikolycka så blir det fortfarande bara flex. Lite drastiskt exempel kanske men ändå. Vi har alltså ingen flex längre och all övertid ska beordras.

När jag skulle gå hem i kväll så kom inte nattpersonalen och då blev jag nödtvungen att ringa till min jour och säga att nu lämnar jag stället obemannat och går hem för den som ska lösa av mig har inte kommit. Jaha, sa han lite frågande..........du får helt enkelt beordra mig att stanna och då ska jag ha dubbelt betalt sa jag och då hade han inget val utan gick med på det. Dom är så snåla i det här landstinget så det kändes riktigt skönt.........faktiskt.
Det är samhällsfarligt om vi strejkar men några större summor pengar är man inte värd.

Jag vaktade den kokande färskpotatisen......

...................som man vaktar ett litet barn och hällde av den i exakt rätt tid. Oj vad god den blev idag då! Mycket godare än igår då den nog var lite överkokt.

Färskpotatis med dill, skärgårdssill, löksill, ägg, en smörklick och Hallands fläder därtill. Det blev det till kvällsmat. Vi lyckades inte klämma in någon sill med nubbe igår så då tog vi igen skadan i kväll till första perioden av Holland - Ryssland.

Snart börjar andra halvlek.......................

En mycket lugn midsommar

Jag jobbade natten till midsommarafton och då behövde jag lite sömn förstås så i stort sett direkt när jag vaknat gick vi iväg och tittade på midsommardansen...............och jag deltog inte.....
Vi har ett litet trevligt firande i vår stadsdel och i år var det massor med familjer där. man kan köpa fika och i år var dom extra generösa och sålde kaffe med hur mycket tilltugg man ville för 20 kr. Vi hade fikat innan vi gick dit så jag ville inte ha något men det ville däremot sambon.

Vädret höll sig riktigt skapligt och solen gömde sig bara korta stunder bakom molntussarna. Vid 16.30-tiden var vi hemma igen och då smakade vi på min hembakade chokladtårta som var mycket smetig och god men kunde dock ha haft lite starkare chokladsmak. Nästa gång tar jag den 70% :iga chokladen.

Resten av kvällen satt vi ute i trädgården eller på altanen där det är lite varmare. Jo förresten vi tog en lov runt våra hus precis här och det såg faktiskt ut som att då, när klockan var 23 var det i bara tre av 40 hus som det fanns någon hemma. Vad gör alla?? Och nästan lika lugnt är det idag också..............

Vi grillade igår också förresten. Normalt nästan hatar jag att grilla för det tillstöter alltid en massa komplikationer........det är för lite glöd, för mycket glöd, det brinner i köttet, det är inte genomstekt osv. osv. men igår var det bara lugn och harmoni som rådde i samband med grillningsmomentet. Till det hela hade jag gjort en färskpotatissallad med dill, färsk lök och gräslök. En riktig favorit faktiskt. Och så får jag inte glömma vinet förstås, ett gott rödvin är ju aldrig fel.

Idag kände jag mig nödtvungen att gå en lång promenad som nog blev 12.000 steg till min "stegsamling". Jag har väl inte varit alltför duktig den senaste tiden måste jag erkänna.

Nu återstår snart bara fotbollen då vi väl får heja på Holland i brist på Sverige

                                        

Städa, jobba, städa, jobba

Just nu känns det som att mitt liv bara består av just detta. Om jag tänker efter så är det väl en hel del annat som tillvaron bjuder på också men idag känns det som att jag inte är kapabel till att hålla ordning i ett hus. Prylar och katthår överallt.....

Jo just ja............ett mindre avbrott gjorde jag för att baka en chokladtårta till midsommarafton............ ska jag inte jobba men i natt ska jag göra det. Jag var faktiskt snäll mot en kollega som har småbarn. Nu kan hon klä midsommarstången med sina bran i stället för att ligga och sova. Resterande nätter i helgen har hon dock kvar men förra året var det jag som hade dom. Sånt är livet inom vården.

Trevlig midsommar på er allihopa där ute  i bloggvärlden!!

Tråkigt!

Nu får vi hålla på Holland i stället....................

I natt ska jag prova hur det känns att ligga i halvlinnelakan. Hoppas det är extra skönt för dom var inte helt billiga men inte jättedyra heller. Gonatt.................zzzzzzzzzzzzzzzz

Det känns skönt..............

..........att jag inte ska till jobbet i kväll igen och dessutom är det fotboll som till och med jag har bespetsat mig på att se. Jag vaknade runt tolv och det är egentligen för lite sömn för mig så nu har huvudvärken satt in. Tack och lov så är det något jag mycket sällan drabbas av. Det kanske är mat och vätskebrist förresten. Det blir alltid ett vätskeunderskott efter nattjobbet. Jag vet inte varför men det är mycket svårare att komma ihåg att dricka på natten när jag jobbar än det är på dagen.

Sonens födelsedagspresent är planterad och det blev så här..............


Det kommer nog att bli riktigt bra när dom fått växa till sig lite.

Fågelungarna har flugit ut. Jag hörde att det var ett jäkla liv på skatorna i morse och jag misstänker att det var då dom små gynnarna tog steget och flög ur boet. Skatorna har ju en förmåga att vilja lägga sig i allting så jag tror faktiskt att dom satt och skrek och beskådade föreställningen.

Nu skiner solen en stund igen så jag tänker faktiskt gå ut och sätta mig och kurera huvunvärken. LIte sol och värme gör nog susen och sen ska jag steka makrill.

Idag har jag för första gången lagat Coq au vin

Fint ska det vara.............Jag såg en kock laga det på något matlagningsprogram och det såg riktigt gott ut. Egentligen är det väl bara en vanlig kycklinggryta med rödvin i men det känns lite lyxigare att använda det franska namnet. Det blev jättegott och lätt var det att laga till också. Det kommer nog att bli en ny favorit.

Inkråmet var med i förpackningen så det kokade jag till katterna men honkatten som var först på fatet bara luktade lite och gick sen besviket iväg. Hon hade nog hoppats på en "Rått au vin" .............ha, ha.............men det får bli en annan gång........tror jag nog inte.......nej.

Jag låg lite efter med stegande så en lång kyrkogårdsvandring har vi tagit också på kvällskvisten.

Den till Hultsfredsfestivalen förlorade sonen kom välbehållen hem, trött och stinkande. Gympaskorna åkte direkt in i tvättmaskinen för dom förpestade hela huset.

Nu regnar det och det är en jättestor fin regnbåge utanför. Ska ut och se om jag kan få med den på bild.

Fotbollen

Ja, nog var det bittert att Sverige förlorade i sista minuten. Förutom en liten "sömnsvacka" i mitten av matchen så höll jag koll hela tiden. Jag kan säga att jag är väl inte vrålintresserad av att titta på sport på tv men vissa matcher är onekligen kul att se.

Jag lyckades inte ta mig ur sängen förrän klockan tolv och då var det bara att rappa på så att man skulle få något gjort den här dagen. Vi tog oss en sväng till Blomsterlandet och inhandlade balkonglådeblommor till present åt födelsedagsbarnet vi firade igår. Det är en jättebra present som sonen önskar sig varje år sen han flyttade till egen bostadsrätt - att få blomlådorna fyllda. Jag tycker det är kul att handla blommor och risken att det skulle bli fel är också minimal.

Jag hoppas att det kan bli någon solgnutta i morgon så att lusten att jobba ute återkommer. Som det är nu så håller jag på att frysa ihjäl både ute och inne. (lätt överdrift kanske)

För övrigt så är det totalstiltje tycker jag. Det är inte mycket som händer. Från sonen som är i Hultsfred har jag inte hört ett ord och han svarar heller inte i telefon och det är jag lite irriterad för. Inga nyheter är goda nyheter brukar man visserligen säga men han åkte redan i måndags och i morgon kommer han hem. Ett samtal kunde han väl ha kostat på sig.....eller också har han tappat mobilen............ja, inte vet jag.

Jag har inte klurat ut än...........

.............hur allt funkar efter flytten av bloggen. Bland annat så fattar jag inte hur man får dit sina kontakter igen men det verkar jag inte vara ensam om. Jag får väl sätta mig och klura och fnula på saken senare.

Snart ska vi åka iväg och fira min äldste son som har uppnått en ålder av 26 år i veckan. Av en händelse såg jag att ett bageri och cateringföretag skulle ha pub och grillkväll med buffé just i kväll så det nappade jag på och har beställt bord där. Vädret är inte det allra bästa men vad jag förstår så sitter man inne och äter så det ska nog bli trevligt ändå. Dom är kända för att ha mycket god mat och sån tycker vi ju om.

Jag kan ändå meddela att om jag ser på min vikt från invägningen 1:a januari i år och till nu så är faktiskt minskningen 8,9 kg om jag räknar den lägsta vikt jag skådat på vågen denna vecka. Vikten varierar ju lite beroende på upp eller nedvätskning och hur omfattande toabesöken har varit. ;0)
 
Jag fortsätter mina shiatsubehandlingar och har mindre benvärk för varje behandling - helt fantastiskt. Dessutom ska den behandlingen också gå på djupet, jag menar mentalt så vem vet - jag kanske blir en liten beskedlig varelse till slut. Hur som helst så är det väldigt intressant i alla fall........och dyrt tyvärr, men det är det värt. Nu ska jag piffa till mig lite inför middagen.

Vad skriver jag om idag då?

Här har det inte hänt mycket. Jag har sovit efter mitt nattjobb som utvecklades till att bli tämligen hektiskt. Det började väldigt lugnt så jag letade upp lite jobb som egentligen hör till nästa vecka och när jag jobbat färdigt med de analyserna så drog resten igång. Jag hade bespetsat mig på en låååååång fikapaus men det fick bli en kort i stället.

Jag blickar ner på entrén till akuten från fönstret och där är det minsann high life på de större helgerna. Jag brukar säga att om dom som söker vård där pratade hälften så mycket i mobiltelefonen och rökte hälften så mycket eller inget alls så kunde dom gå där ifrån utan att behöva vård.

Nu ska jag gå ner och hänga en maskin tvätt ute - det blåser tropikvindar. 31,4 grader i skuggan så tvätten torkar nog kvickt som ögat.

Nu när vi nått Paris i vår stegtävling har jag dragit ner lite på stegandet även om tävlingen fortsätter ända tii 31/7 men i kväll tror jag att jag ska ta en kyrkogårdspromenad som jag kallar det. Det vill säga en promenad till den jättestora fina kyrkogården en bit härifrån. Sambon har varit i Trollhättan på Messerschmitt-träff hela helgen, undrar om jag kan lura med honom på en promenad när det svalnat av eller om han är för trött efter allt bilkörande..............

De senaste dagarna har bjudit på det ena och det andra............

............................och framför allt vacket väder. Nästan för varmt men jag ska inte klaga.

Två studenter har vi gratulerat, alltid roligt och massor med god mat. I fågelholken på husväggen piper småttingarna ständigt efter mat. Jag tror (har inte tittat så noga) att det är ett pilfinkspar som fått tillökning. Jag trodde nästan inte att det skulle bli några ungar i år för nedanför holken låg ett par trasiga ägg, hur nu dom kunnat komma ur holken. Det skulle vara om det varit en äggtjuv som kunnat få in näbben...............har faktiskt ingen aning.

Bladlöss, bladlöss och åter bladlöss har jag på snart allting. Jag började med iskallt vatten och hård stråle som bekämpningsmedel men det verkar inte ha varit nog, så idag blev det såplösning. Jag hoppas det är effektivare. Det är ju så trist med dom där äckliga gröna små gynnarna men dom svarta lössen är ett strå värre.

Av ren girighet har jag tagit på mig två extra nattpass i helgen vilket ger dubbla timmar och eftersom vi jobbar 10 timmar/natt så har jag snart 40 övertidstimmar som i en liten ask och det sitter fint i plånboken nu när avtalet inte verkar ha givit många kronor.

Dottern ringde nyss och hade mer eller mindre panik för hon hade spolat upp ett härligt badvatten som hon låg och svalkade sig i när hon plötsligt upptäckte en svart sörja på botten av karet. Hon ringde till sin mor och jag försökte ge lugnande besked att det nog inte brukar vara så farligt. För det mesta så är det rester som lossnar efter något arbete. Hon själv trodde att hon nog kanske skulle dö av det hela. Jag fattar inte sa jag ..........det är ju jag som fostrat dig och så blir du så uppskärrad över lite flagor. Jag garanterar att du inte kommer att dö eller bli sjuk av det...............

Jag ringde i alla fall vattenjouren och han skulle ringa upp henne och få lite uppgifter. Jag får väl höra mer sen.

Nu kan jag skriva igen

Min blogg har också legat nere några dagar för flytt eller vad det nu är. Nu är jag nyss hemkommer från jobbet och klockan är 06:31 så det är dags att hoppa i bingen för att få lite skönhetssömn. Jag får avlägga rapport för de senaste dagarna senare.

Jag glömde berätta att...........

.....................när vi körde hem från festen i Messerschmitten så höll vi på att krocka med en harstackare. Sambon som körde blev helt överrumplad och sa att det kändes som att han var på väg att krocka med en hel älg eftersom bilen är så liten och låg. Han drog i den vevan på sig ett sendrag i låret så där fick jag sitta i bilen och vänta medans han gymnastiserade bort sendraget. Ja, jag säger då det..................

Plock-upp-kulturen..............

.....................ett lite kul påfund jag läste om i dagens tidning. Det gick ut på att varje gång som man gick ut tog man självklart hand om sitt eget skräp men dessutom skulle man plocka upp något som någon annan kastat. En smart idé tycker jag. Om alla gjorde på det viset skulle det ju så småningom bli rent men så lata som vissa verkar vara så är det väl kanske att ha lite väl höga tankar om mänskligheten.
Jag känner mig som en riktig nerskräpare om jag skulle råka tappa minsta lilla kvitto men vissa andra har inga skrupler för något. Bilbatterier, bildäck, soffor, madrasser........jag vet inte allt vad man har sett genom åren liggandes där det inte alls hör hemma. USCH!!!

Annars löper väl allt på som vanligt förutom att vädret är alldeles fantastiskt härligt. Jag har rotat runt lite i rabatterna och konstaterat att jag måste köpa några nya plantor i år. Speciellt en planta som brukar vara alldeles översållad med fjärilar känner jag att jag måste ha en ny. Jag tror den heter Anisisop, en lila lite högväxt buske.

Hittade denna bild när jag rotade runt i datorn. Kanske något att tänka på för oss bantare.
image222

RSS 2.0