Svårt att sova dagtid - men bara just nu

Ett stort antal grannar håller på att byta ut sina fläktar innehållande värmeåtervinningsaggregat så det borras en del i området och då är det inte lätt att sova. Det låter som dom har en jätteborr och borrar i betong och så kan det också vara.
Jag nappade inte på fläktbytet för vi ska nog renovera köket inom senast tre år och då tänkte vi bygga om lite. Huset är 25 år och köket är inte renoverat så det känns som att det kan vara dags snart och blir det ny fläkt. Det måste nog ske på sommaren så att man kan laga mat ute. Grillat med grönsaker i några veckor är inte fel. Då blir det rena GI-kosten.
Kan förresten rapportera att från 1:a januari har jag minskat 5,6 kg. Motion i form av gång, Anna Skippers pulver som komplement och försöker för övrigt äta sunt även om det då och då slinker ner något mindre sunt. En semla skulle snart sitta fint.
                                                            image199

Trött

Och inget kul alls att skriva om.
Våran fiiiina äääädla kastrerade hankatt..... grrrrrrr........lever rövare på nätterna och tror att han är en utekatt som ska springa ute vind för våg på nätterna just nu. Usch! I natt höll han oss vakna mer eller mindre hela natten. När vi stängde sovrumsdörren slet han som en galning för att öppna den. Det var en sladd emellan så den gick lite trögt så han lyckades inte men han var där och kämpade. Tre gånger tror jag att jag hörde honom och sen var det dags att gå upp för klockan var 05:30.
image198
Så här rask och flink är den "lilla" juvelen.....................värre än ett småbarn.

Nya ECCO-skor

blev det på stan idag. Jag har altt mer märkt att mina gamla trotjänare (åja dom är knappt två år) börjar bli svampiga och uttrampade. Visserligen har jag specialinlägg som stadgar upp hålfoten men nu sitter dom inte som dom ska på bredden heller. Det gamla paret åker nog i soporna endera dagen.......fast jag har lite svårt att kasta. Tack och lov att det finns ECCO-skor det säger jag bara.
image197
Det blir nog en tur till ICA-Maxi idag också för det börjar bli tämligen tomt i kylskåpet och något gott ska vi väl ha till kvällen.
Solen skiner för fullt idag också men tyvärr blåser vårvindarna lite väl friska. Det knastrar av gammal sand i munnen när man promenerar men som det blåste i Göterborg har det inte blåst här.

Oj, vad det blåser idag.

Jag tog mig en promenad (vad annars) ner på stan och det var nästan så att inte ens jag med mina modiga kilon höll mig kvar upprättstående.
På ICA-affären dristade jag mig till att köpa två lådor med färdiga sallader. En låda med turkiska specialiteter och en annan som det stod Bopsphoren på. Båda såg mycket delikata ut och dom tänker vi avnjuta när vi tittar på Let´s dance. Det kanske rent av blir ett glas vin till också. Jag måste också erkänna att det slank ner en liten Snickers också. Snickers är bra gott ibland.

Först Sjukhuset och sen Anna Skipper..............

................i Du är vad du äter, mitt absoluta favoritprogram. Den här gången såg jag dessutom en bekant skymta några gånger i programmet. (var förvarnad)

Jag har sovit halva dagen och gick sen ner till biblioteket och lämnade tillbaka två böcker som jag fått krav på. Vädret var riktigt acceptabelt och dom har redan börjat sopa rent gatorna från vintersanden. Jag undrar om det verkligen inte ska komma något mer bakslag.
Tänk det är bara drygt två månader kvar till Valborg som firas ordentligt i denna stad men det lär jag återkomma till när det är dags.

Igår hade vi polisjakt nästan inne på tomten och en av katterna var halvt ihjälskrämd för dom hade hund med sig. Jag var på jobbet så jag fick inte beskåda spektaklet men det var verkligen synd om katten för hon var helt stel av skräck när hon äntligen kunde komma in i säkerhet. Tack och lov så är hon återställd igen.

Jag har spejat och spanat i lokaltidningen efter vad som hade kunnat vara i görningen men har inte hittat något som stämmer överens med detta.
Det har varit rena vilda västern här några gånger. Rånarjakt med halva området avspärrat och för drygt två år sen sköts det med automatvapen mot ett antal lägenheter en bit härifrån. En natt satte jag mig rakt upp i sängen för att jag tyckte att jag hörde skott men sov vidare för jag trodde att det kanske var något annat men det var det inte visade det sig nästa morgon. Det hade skjutits under natten.
...............men frånsett detta så är det ett mycket lugnt område jag bor i............fast det kanske inte verkar så.

Nu är det sängen som gäller. God natt!

Det mest dramatiska som har hänt mig just nu.....

...........är att jag dragit på mig ett skavsår på hälen. För att även få till dramatiken här på bloggen så har jag även förevigat det hela. Hälen såg så äcklig och rynkig ut i närbild så att jag blev helt enkelt tvungen att beskära bilden och detta är resultatet - ett litet nätt och svidande skavsår. Jag måste också för rättvisans skull erkänna att det ser mycket värre ut på bild men det gör fortfarande ont.
image196
Mina gamla trotjänare skorna från ECCO började kännas lite utgångna så jag tog fram ett par specialutprovade walking-skor som jag köpte för ett par år sedan men antagligen gick jag ut för hårt på en gång med dom nygamla skorna. Lagom är väl alltid bäst kanske.......

Vår entusiasm för stegandet har kanske gått väl långt när jag och min kollega i natt tog emot ett mejl från den tredje lagmedlemmen där hon bad om ursäkt för att hon bara lyckats gå drygt 10.000 steg igår. Jag ville förstås genast utmäta ett straff (lagledare som jag är). Ni vill förstås veta vilket straff hon fick?! Jo jag svarade henne att som straff måste hon gå mer en annan dag............. Jag undrar om hon tyckte att straffet var hårt ;0)

I natt jobbar jag igen och vet ni vad?? Jag tror att jag ska till jobbet...............

Nu har jag tittat på Mannen som talar med hundar......

.........och när man ser honom är det nästan som magi. Det är otroligt intressant rent psykologiskt att se honom och jag tror man kan översätta en hel del till barnuppfostran om inte rent av allt.

I morse hade jag en inte alltför angenäm upplevelse. Jag gick upp 06:35 för att jag i lugn och ro skulle duscha, äta gröt, läsa tidningen och dricka kaffe för att sedan "stavgånga" mig till jobbet.

07:05 efter duschen, ringer telefonen och det stod "okänt nummer" på displayen. Det kan inte vara sant tänkte jag...........men det var det.........jag skulle ha stått på min post ombytt 06:45 för att ta rapport. Jamen.........det måste ha blivit ändrat.....försökte jag. Det står att du börjar nu men faktiskt så ser det ut som att det är suddat där du står sa kollegan. Ja, det återstod bara för mig att torka håret, kasta i mig lite proteinpulver (som går snabbt), dricka kaffe och borsta tänderna i stort sett samtidigt för att sen cykla till jobbet. Tur att det inte var snö eller halka för jag cyklar inte när det är halt........och att jag bara har tio minuters cykelväg till sjukhuset. 07:28 var jag framme i alla fall och kunde ta över rodret.

Jag tog det hela med chefen senare och hon hade tydligen möjlighet att gå in och kolla eventuella ändringar och mycket riktigt......den 4/2 hade hon bytt tur på mig erkände hon men glömt bort att uppmärksamma mig på det och jag hade heller inte kollat, vilket jag faktiskt brukar göra. Puh, inget man vill uppleva var dag........

Grönt och fint ute i skogen

image195
Jag är helt slut....vi har varit ute i skogen och gått med stavar i över 2,5 timme. Eftersom det blev lite duttgående på vissa ställen så räknade jag av en kvart för rätt ska vara rätt. Detta stavande ger mig 17.400 steg att föra in på tappa.nu.
Till middag lagade jag strömmingslåda och potatismos som blev jättegott. Strömming borde man köpa oftare för det är både billigt och gott. Annars har det inte blivit så mycket gjort förutom att jag har dammsugit katthår och lagt på en ren duk.
Snart ska jag titta på "En annan del av Köping" där Tobbe är min absoluta favorit men alla är härliga på sitt sätt. Det är så synd om Linda att hon har så svårt att gå vid så unga år och ändå har hon så gott humör.

Sol, gnistrande snö och två minusgrader

Jag har varit ute och stavgångat i ett riktigt kanonväder. Jag hade världens flyt på gåendet....behövde inte ta bort gummipluttarna utan stavarna högg ändå....................utom på en fläck..........då jag ramlade på isen pladask.
Ingen fara skedd och det är nästan lustigt för jag blir faktiskt bättre i min mer eller mindre kroniska ischias efter en vurpa. Det har alltså hänt förr. Antagligen ruckas något inuti eller  också kan det vara någon kroniskt spänd muskel som tillfälligt slappnar av, av chocken. Drygt 10.000 steg kunde jag i alla fall plussa på.

Jag kan också rapportera att när jag tittade ut på förmiddagen så satt det en hackspett och hackade som bäst på en av talgbollarna i trädgården. Jag rusade upp efter kameran och skulle jag lyckas få en bild var det nödvändigt att knäppa genom fönstret vilket troligen inte skulle bli bra. Jag hann bara zooma in spetten innan det flög vidare så det blev inget.
Efter det blev jag på mitt allra snällaste humör så jag tog ett dyrt fint äpple, skar det mitt itu och la delarna nedanför fågelbordet till koltrastarna, flera stycken som letade mat. När jag sen gick ut och kollade om dom fann äpplet aptitretande så hade dom hackat ur allt fruktkött och det var bara skalet och kärnhuset kvar.
image192             image193
Ja, sen var det eurovisionsfestivalen, där jag är förvånad att inte Carola och Andreas Johnsson gick direkt till Globen för den låten var bra. Sanna Nielsen var också rätt bra men även de två tvillingarna som gick till Globen i kväll.
Vi hade spelat in Göta kanal 2 så den passade vi på att se fast jag tror den gick på TV4 film samtidigt. Det var i alla fall en urusel film, inte ens värd att se fast det var grtatis. Jag fattar inte att Lena Endre ställer upp i något så dåligt, hon som var Ingmar Bergmans favorit om jag inte minns fel.

Jippi - jag är i Rödby nu

Igår anlände jag till Rödby på min promenad mot Paris. Vad gör man i Rödby då? Ja, inte vet jag ....men en sak vet jag i alla fall - att det är där man kan ta färjan över till Puttgarden i Tyskland. En sån här fin strand har dom i alla fall i Rödby. Jag har alltså sen den 1:a februari promenerat 190 km.
image188

Fredagkväll

Den här länken kan vara mycket matnyttig inför helgen så kolla in den. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt.....
            http://www.youtube.com/watch?v=zwakjoSs754


Valentin - Alla hjärtans dag

                                             image187
Är det en dag som fyller en funktion eller är det bara handeln som försöker få oss att handla mer och ge oss dåligt samvete om vi inte ger bort en massa saker till våra nära och kära. Det är så jag tycker det känns. Själv vill jag gärna bjuda på geléhjärtan i en fin skål. Tyvärr har jag inte lyckats få hem några än men det kanske blir.

Jag blev väldigt nöjd när jag läste att möjligheten att köpa och ge bort rosor på gymnasieskolorna är borttagen. Det är en förskräcklig tradition som jag inte begriper hur i hela friden den har kunnat införas över huvud taget. Tänk alla stackare som hoppas på en ros och aldrig får någon och sen ska dom dessutom beskåda hur de "populära" och "snygga" håvar in flera stycken. Som om inte det vore nog så ställs säkert frågor runt om vilka som har fått rosor och hur många och där ska flertalet behöva besvara den frågan med nej. Nej USCH sånt vill jag inte att någon ska behöva vara med om! Min avoga inställning till detta beror säkert på att jag aldrig i livet skulle ha fått någon ros på gymnasiet.............är jag ganska säker på.

Ovanligt tidigt uppe

Jag hade ett ärende på andra sidan stan så då passade jag på att promenera dit, dessutom stavade jag för att kamma hem fler steg. 105 minuters promenerande blev det så nu har jag gjort rätt för mig beträffande den biten för idag. Jag kanske rent av ska ta katten med mig och krypa ner i sängen för att lyssna på bok. Härligt, härligt.

Förra veckan förstörde jag min viktnedgång så den här veckan är det nya hårda tag. Mitt eviga promenerande borde väl visa sig så småning om. Jag skrattade på jobbet för i vår stegtävling har vi bildat lag och på den sida där jag jobbar är det tre lag. Ett med yngre dagpersonal, ett med äldre dagpersonal och så vi på natten. Det yngre dagpersonallaget har fullt sjå över att nattlaget ständigt ligger först så en av de yngre dristade sig till att fråga mig  om inte jag kunde tänka mig att gå över till deras lag. Jaså, nu passar det minsann att fråga när ni märker hur flitiga vi är sa jag med glimten i ögat. När vi startade hade ni inte en tanke på att fråga oss ;0). Det är roligt för alla är så engagerade.

Ordningen är återställd

- och gästerna snart hemma igen. Tyvärr blev det ju bara snö en enda dag men dom var glada för det lilla. Vi har hunnit med en hel del den här veckan - både aktiviteter, umgänge och vila.
Jag som har min stegräknartävling att tänka på har då och då stuckit emellan med en längre promenad.

Vi har nyligen kommit hem från en 87 minuter (för att vara exakt) lång promenad vilket blev 8.551 steg som jag, genom att vi gick med stavar får räkna om till 10.440 steg allt enl. www.tappa.nu (rekommenderas)

Schlagerspektaklet var vi tvungna att titta på och ingen låt var väl så där jätte bra - det skulle vara E-type med the Poodles då. Jag ser däremot fram mot att höra Carola och Andreas Johnsson tillsammans. Det kan nog bli något.

Jag ska ägna resten av dagen åt att tvätta lakan. Det tar längre tid att få tvätten torr i mitt nya torkskåp. Jag brukar undvika att ha värmen på men ibland måste jag bara få vissa saker undanstökade. Med tanke på hur hett mitt gamla torkskåp var så borde faktiskt elräkningen sjunka lite med det nya. Antagligen drunknar väl den eventuella sänkningen i någon ny höjning och jag kommer inte att märka något.

Vilken smärta

Idag har vi varit i Stockholm - med stegräknare och allt. 26.980 steg och gissa om jag har ont i benen. (jag höjde lagets och även mitt eget stegsnitt radikalt) Vi lämnade huset 08:15 i morse och sen har vi vankat runt i Stockholm till 19:30 då vi begav oss hem igen med tåg. Min mer eller mindre kroniska ischias värker som knivar på baksidan av låren. Jag brukar kunna hålla det i chack med diklofenak men det här var bara för mycket. I morgon är jag väl invalidiserad...........rapport följer då. Trevligt hade vi i alla fall och barnen + männen åkte skridskor på konstis i Kungsträdgården. Den har jag bara sett på TV förut. Våra gäster förälskade sig i det gamla spelet Råttfällan så ett nytt sånt spel följer med hem i bagaget på söndag.

Jag gick omkring på NK och njöt av alla härliga kökssaker jag skulle kunna tänka mig att köpa men inte gjorde. Många roliga saker av hög kvalité och fin design fanns det.

Middagen intogs på en Mongolsk restaurang där jag även fick sushibehovet tillfredsställt. Vi tog 19:30-tåget mot Uppsala och Gävle där vissa fick stå och andra använde lediga säten till sina väskor och jackor. I såna situationer känner jag normalt att jag vill bli riktigt syrlig men denna gång var jag för trött för att bli det.

Jag har överträffat mig själv idag.

Efter att jag sovit min skönhetssömn fram till 13.30 tog jag en stavgångspromenad i regnet. Det är alltså det där "i regnet" som betecknar att jag överträffat mig själv och det allt för vårt lags bästa i stegtävlingen. Vi har ju stegräknare på oss hela dagarna och just nu snittar jag ca 13.000 steg per dag. Personligen tycker jag att den här stegräknaren är lite slapp kanske, men eftersom alla har samma sort så spelar det ingen roll. Det kan bero på att den räknare jag hade tidigare räknar bort småduttande medan den här räknar varje steg. Vi startade inte i Uppsala utan i Malmö och nu har jag lämnat Köpenhamn och är på väg till Rödby.

image185      image186
                                             Två varianter av den lille havsfruen

Humor - en liten snäll historia

Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare.
Mannen hade en längre ledighet och åkte därför ner en dag i förväg. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet. Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just hade kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.
Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen: Till: Min älskade hustru! Rubrik: Jag har kommit fram! Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min. PS. Det är verkligen hett här nere! DS.


Det har varit smått hysteriskt på jobbet idag..........

.............alla pratar om hur många steg vi har gått och vad vi ska göra för att öka. Om jag inte har talat om det så har alla som vill på det stora sjukhusets laboratorier,  fått medlemsskap på www.tappa.nu som friskvård den här terminen. Man knappar in sitt resultat dag för dag och då kan man också gå in och se hur mycket kollegorna går och det är nästan lite underhållande att kolla in stegsnittet per dag på olika personer. Det finns allt från 36.000 steg/ dag till under 1000 steg/ dag och så finns det utrymme för fria spekulationer och tankar. Är det bra eller dåligt att bara ha gått 1000 steg på jobbet under en dag? Hur bär man sig åt för att göra 36.000 steg......jobbar man över huvud taget osv.

Om man utövar någon annan motionsform finns det översättningstabeller. Stavgång ger t.ex 20% mer steg.
image184

En av de smala yngre tjejerna vill maxa sitt resultat någon dag men var lite orolig för att hon skulle kunna bli för mager om hon rörde sig mycket. Ja det är ju också ett sätt att se på saken sa jag, som aldrig i hela mitt liv har tänkt just den tanken. Om hon ökar på sin motion kanske hon måste äta mer och vad händer då?? Jo matkostnaderna skjuter i höjden. Ja ni kan väl tänka er hur snacket går. Vi har bildat lag och en som rör sig lite drar ner lagets snitt så det gäller verkligen att ligga i........................................så länge det varar och det är faktiskt riktigt skönt att se sitt namn högt upp på listan.........................också det så länge det varar.


Snön ligger vit på taken.........

...........och vi har åkt pulka idag........men i morgon går det kanske inte mer. Våra gäster vra mer än överlyckliga när dom fick tumla om i snön och nu går torkskåpet varmt.

Kisse är omåttligt kelig nu när jag äntligen sitter vi datorn för han har legat i en garderob sen kl. 13. Han tycker nämligen inte om okända röster och det tar några dagar för honom att vänja sig, stackarn.

Jag är strax uppe i 9000 steg men egentligen tycker jag det är för lite så det kanske måste bli en promenad innan jag lägger mig. Jag har ju faktiskt sovit halva dagen.

Gud hör bön

image183

Tänk, som vi har hoppats på snö tills våra långväga gäster kommer och kan man tänka sig, så här ser det ut just nu och dom kommer i morgon. Jag är sååååååååå glaaaaaaaaad!

Min långa vandring till Paris har startat.

                                                     image182
Det är inte så att jag har blivit galen och ska ta mig till Paris i verkliga livet utan det är en virtuell vandring till just Paris men stegen tar jag i verkligheten. Ett stort antal individer på min arbetsplats ska det närmaste halvåret ha en ständig följeslagare - nämligen stegräknaren eller pedometern som den heter på lite finare språk. Vi har genom detta lovat att vi ska anlända Paris senast vid juli månads utgång............detta år alltså. Ja, jag är laddad till tänderna. I natt hade jag en stund över på jobbet och i stället för att ta en extra fika så gick jag ett antal varv i korridorerna, allt för att uppnå den aviserade medelstegsmängden. Eftersom jag jobbat natten innan, sovit halva dagen och dessutom inte tagit någon promenad så nådde bara upp till 8.500 steg. När jag gick in och kollade vad andra hade åstadkommit så låg jag faktiskt bra till ändå. Åja, detta var ju ändå bara dag ett och nu är det en ny dag med nya möjligheter.


RSS 2.0