Promenad i kylan

Kylan håller i sig men jag blev så glad när jag kunde ha sonens skidbyxor så det blev en promenad i gnistrande vinterväder. Jag ångrade att jag inte tog med kameran för det var verkligen gnistrande men tänkte att det kommer väl fler tillfällen. Och vet ni vad? När vi kom hem plockade "gubben" upp kameran ur jackfickan och sa något i stil med "den fick jag ingen användning för".

Det är väl typiskt. Kameran var med men eftersom jag inte sa något högt utan bara tänkte så blev det inget med det.
Vi promenerade förbi affären och köpte oss lite räkor som vi ska mumsa på (då blir katterna galna) i kväll och en bröddeg står på jäsning. Jag kom precis på att det blir "Stjärnorna på slottet" och det gör heller inte kvällen sämre.

Här kommer ett tips på en lärorik sajt: vetgirig.nu Den ska ni prova om ni är intresserade av frågesport.

Degen väntar.......................

Jag stickar och stickar


Vad tycker ni? Håller tröjmodellen än?

Den här tröjan började jag sticka till mig själv 1984 - 85 då jag  var drygt 24 år men det blev aldrig något av den så jag repade upp det jag stickat och sen har garnet blivit liggandes.

Nu är min dotter drygt 24 år och är sugen på en hemstickad tröja så jag visade henne mönstret och hon nappade på modellen bara jag stickar den längre.
Den är i halvpatent och den där randen man ser kan vara riktigt knivig om man inte håller tungan rätt i munnen och koncentrerar sig just i övergången. Otaliga är de varv jag repat upp, men bakstycket och nästan halva framstycket är i alla fall klart. Det är bara att sticka på......


Semester

Jag har faktiskt semester den här veckan så jag har rätt att vila mig men ändå får jag allt lite dåligt samvete. För att döva det lite lagade jag mat så att det räcker flera dagar och det är riktigt skönt. Kålpudding och en linssoppa med kyckling i blev det. Alltså, jag bara älskar kålpudding. Att det kan vara så gott med kål stekt i lite sirap och smör.
Vädret är lite mildare, vi har bara minus elva men vi känd ändå oss sugna på att ta ett bastubad i kvartersgården. Det är ju så skönt och ännu skönare skulle det vara om man vågade sig ut och rulla sig i snön. Ja, nog vågar jag rulla mig i snön men det kanske är en lite för magstark syn för grannarna så jag tror vi slopar det.

Nu ska vi titta på filmen "Flyga drake" och äta frukter och bär med grekisk yoghurt, honung och nötter. Vi fick förresten ett julkort från en av restaurangerna vi besökte när vi var på Kreta. Om man srev något i gästboken så skulle det komma ett kort så småning om och det gjorde det. Det var lite småtrevligt.
Filmtajm.....

Islyktor

Vi passar på att tillverka islyktor nu när det är så kallt. Tyvärr är det så kallt att det inte fungerar med värmeljus för stearinet hinner inte värmas upp av lågan och ljusen slocknar oekonomiskt snabbt. I stället inhandlade vi på prov två gravljus som enl. etiketten ska brinna 60 timmar men vi har för avsikt att låta grannskapet njuta av dem några timmar för att sen släcka dem och sen tända dem på nytt i morgon kväll om det funkar.


Jag har precis gjort en Janssons frestelse som vi ska äta till kvällen. Eftersom vi inte var hemma på julafton så blev det alldeles för lite Jansson den här julen så det vill jag ta igen. 

Och förresten......de har afrikansk dans på Friskis och Svettis så det blir nog ett kort. Jag behöver ju inte lägga nivån så högt. Jag tänker att det är bättre att röra sig lite, än inte alls och det är väl så sant som det är sagt.

Minus 25,6 är det lägsta min termometer visat.........

.........men det har tydligen varit minus 34 några mil härifrån. Nu är det dock bara -21,1 och trädgården är full av fåglar som behöver mat. Steglitsen kom tillbaka och dessförinnan satt hackspetten och mumsade på talgbollen. Jag tyckte så synd om koltrasten som letade på marken så jag delade mitt sista ekologiska äpple och la ut till den lilla svarta. För övrigt är buskarna fulla av pilfink, blåmes, talgoxar och grönfinkar (tror jag det är). Det skulle vara kul att få sen en röd fin domherre men de är väldigt sällsynta i min trädgård.
Ja det är väl så min dag går idag. Jag stickar på tröjan till dottern och matar fåglar. Usch det låter det....jag måste bli mer aktiv. Jag har funderat, läs funderat på om jag ska skaffa mig ett friskis och svettis-kort men än så länge är det bara en tanke. Har de afrikansk dans så tror jag att det blir ett men jag har inte kollat det än. Ska göra det nu.......

Jag blev så glad!

Gott Nytt År på er bloggläsare om jag nu har någon kvar efter mitt långa uppehåll. Det har tagit emot något vansinnigt att skriva något men nu kanske jag kommer igång igen. I alla fall så var det så att:

Den här fågeln satt och mumsade i trädgården i morse och dessutom lyckades jag få en bild på den. Visst är den fin och visst är det väl en Steglits?

RSS 2.0