Solen sken från en klarblå himmel

Jo, då det blev så fint väder som jag hoppats på. Forsränning, då jag höll på att svettas ihjäl för jag hade för mycket kläder. Vågar jag nämna att jag hade en tunn dunjacka på mig.........jag var nog den enda på hela stan som var klädd i dun. Den åkte av fort nog och temperaturen var nog över 20 gader. Det var varmt bara att bära omkring på den.

Efter staden hastade vi hem för sillunch med snaps. Den kunde givetvis intagas utomhus i det vackra vädret. 14.15 - iväg till Karolinabacken för att se mösspåtagningen. Det är så härligt att se alla glada människor, gamla som unga med allt från kritvita till gulnade studentmössor vinka till rektorn för att exakt kl. 15.00 sätta på sig mössan. Jo, jag såg landshövdingen Anders Björk också.........där uppe på balkongen.

Vidare iväg till universitetsaulan för att utanför lyssna på vårsånger och fira vårens ankomst med champagne. När vi tyckte det var dags att röra på oss gick vi ner och tog varsin öl på en uteservering och sen travade vi hem igen. Matlagning, ätande av densamma och sen iväg till brasan i närheten. Det började regna på en gång vi kom dit, hem igen, lite vin och nu är det sängen som gäller. Vi orkade inte hur länge som helst eftersom vi var tidigt uppe. Valborg 2008 är till ända.     
image215                                                                

Det verkar som att jag kommer att bli besviken.

Vädret är inte alls så fint som det var utlovat. Jag som faktiskt tycker att prognoserna brukar stämma tämligen bra i det här området. Solen lyser med sin frånvaro men än har jag inte givit upp tanken om att äta sillen ute.

Mina gäster kommer snart och då ska vi ta oss ner på stan för att titta på forsränningen. Det är ca 100 flytande ekipage byggda av studenter som ska ta sig ner för ån inklusive ett par mindre vattenfall. Det brukar vara massor med folk ute så sannolikheten för att man ska se bra är dock liten.
                                                                                                                                                 forts. följer.............
                                                          

Städa i det vackra vädret

Vi får gäster till Valborg och jag vill att dom värsta hårlobborna från katterna är bortstädade så jag har tagit på mig städning och tvätt idag. Sambon får handla sill och nubbe i kväll + en del annat också förstås men det är sillätandet i trädgården som jag ser fram emot. Dom spår mycket vacket väder i morgon också, kanske det bästa på Valborg på många år. HÄRLIGT!!!!

Tvätten vajar i vinden och skurmoppen går varm. Jag har just avverkat toaletterna, ett tacksamt område därför att det skiner så fint när det blir rent. Avkalkning med ättika har givit resultat.

Trött, trött, trött

Idag har allt arbete tagit ut sin rätt. Jag var trött på jobbet hela dagen så jag tog ut komp och gick hem och sov. Det var bara 2 timmar, men ändå skönt.
I morgon kväll kommer det att bli ett eldprov för vi ska försöka få ihop sommarschemat med alla semestrar. Denna gång är det inte jag som har hand om det men vis av erfarenhet så skulle jag bli mycket förvånad om vi får till det utan att flytta semesterveckor. Dom som har hand om det denna period däremot är liuka positiva som jag är negativ. Vi får väl se men jag är ganska säker på att det inte kommer att bli lätt.

Två blommande magnolior har jag sett idag och dom är ju så "fluffiga" och fina. Nu kommer jag att tänka på att för ett par dagar sen såg jag en gröngöling också. En sån tror jag inte jag sett förut.
image212
Och här slank det med en tomte också..........knappt 8 månader kvar till jul.
Nu ska jag ta mig ett stärkande bad, det behövs då och då och så blir man ju så härligt ren också.

Nu leker livet igen

Ja, det är inte stora problem jag har när största problemet just nu är att försöka få modem och router att samsas - nu gör dom det i alla fall och det är jag själv som fixat till det.

Jag har varit på min 5:e Shiatsu-behandling och jag kanske skulle kunna beskriva det så att det bara värker hälften så mycket nu mot när jag började med behandlingen. En liten konstig beskrivning kanske men vissa stunder är benvärken helt borta och så har det inte varit på minst 5 år. Jag skulle vilja påstå att det är helt fantastiskt att en behandling med så lätt beröring kan sätta igång en sån process i kroppen.

Solen skiner och jag har avverkat min första natt av tre. Några avdelningar är uttagna i strej men det är inget jag märker så mycket av. Möjligen att "ingen" vet var vissa patienter är inlagda. Ja, det låter nog värre än det är för det är klart att någon vet.

Nu ska jag ut i solen och njuta igen........................................

Nu är jag hemma igen - tämligen lugn och harmonisk

Jag tog mig en promenad ner på stan i vårsolens glans för att kyla ner mina nerver och gjorde då något som inte händer ofta. Jag köpte mig en glass, en Magnum mandel, satte mig på en bänk på ett av stadens torg och njöt och tittade på människor. Sen gick jag hem igen och kunde lägga cirka 10.000 steg till mina tidigare  1 199 788 steg sedan 1:a februari.
image211

Jag fattar verkligen ingenting

MIn yngsta son flyttade hem hit igår och så fort han kommer in i huset med sin dator börjar internet att krångla. Att det krånglar är väl en sak men det tar ju sån förbannad tid rent ut sagt att fixa till det och det finns dessutom ingen logisk förklarig till varför det inte funkar.

Nyss fick jag igång det igen men det var utan router så nu har vi bara en internetanslutning och det kan göra mig gaaaaaaaaalen när sonen tror att han har någon form av monopol på internet. Nu är han ute och relaxar och dricker öl med kompisar..........ja, han är 21 snart så nu är det lugnt i huset. Hoppas verkligen jag får ordning på skiten innan han kommer hem och river ur min anslutning. Jag har i och för sig för mig att jag läst någon annan blogg som handlade om exakt samma problem.............men detta kan verkligen göra mig gaaaaaaalen.

Jag kan tillägga att internet har funkat felfritt i månader.............men nu är han hemma........och vad händer?

                    Men nu ska jag ut och promenera så jag lugnar mina just nu klena nerver.

Kyrkogårdspromenad med brand

Idag har vi haft städdag med efterföljande gemensam lunch i vårt radhusområde. Jag ägnade mig åt att snygga upp lekplatsen och sen att klippa lite buskar som behövde ansas. Det är alltid trevligt att träffa grannarna, det vill säga dom grannar som är intresserade av att vi får det rent och snyggt i området. Tänk, det finns en kvinna som  aldrig har deltagit på en enda städdag under 25 år, jo förresten ett par gånger och det är då hon måste vara med och anordna det hela. Jag fattar inte att hon tycker att det är rimligt att vi andra ska städa medan hon alltid åker bort i lagom tid innan vi börjar. Ett antal gånger har hon skyllt på att någon i släkten fyller jämnt. Jag skulle i ställer vilja påstå att hennes släkt fyller jämt.

Efter trädgårdsarbetet gick vi in och vilade ett tag och sen var det dags att ta en promenad för att bättra på dagens steg. Vi tog kyrkogårdsturen och när vi kom i slutet av promenadvägen vällde det helt plötsligt upp svart rök en bit bort över skogen. Vi blev både nyfikna och lite oroade över vad det kunde vara så vi vände om och gick åt det hållet. Under tiden vi gick hörde vi också tjutande sirener. Sambon gick lite snabbare så han kom i närheten och kunde konstatera att det var en brand i ett uthus på en gård men brandkåren var redan där så allt var under kontroll.

Terrängen var lite oländig så jag tog det lite lugnare och tack vare det så hittade jag, ja tro det eller ej.......murklor. Det var en riktig överraskning för mig för såna har jag inte sett på många år. Jag tittade runt, om jag skulle hitta fler men det gjorde jag inte så jag lät även dessa stå kvar. Det är ju så omständigt med förvällningen och så blir man ändå orolig att giftet inte är borta men vem vet, jag kanske går tillbaka en annan dag och plockar dom.
image209
image210
Inte de bästa bilderna (tagna med mobilkamera) men med lite god vilja kan man skönja både murklor, blåsippor och vitsippor. Nu är det vår!

Säg den lycka som varar

Här sitter jag och njuter i solskenet och tänker precis att jag fått två dagars ledighet i present när det är så vackert väder.
Vad händer då? Jo telefonen ringer, kris på avdelningen. Kan du komma och jobba några timmar? Snäll och penninggirig som jag är så lovar jag att vara där inom en timme för att hjälpa till att reda ut röran. Längre än til kl. 18:00 behövde jag tack och lov inte stanna om inget totalt oförutsett händer.................men det kanske det gör.......vem vet?

En maskin tvätt ska bara inväntas så att jag kan hänga den ute och då blåser förhoppningsvis en del katthår bort på köpet. Dubbel lycka alltså.

Idag var det så vackert väder ute att..........

.............jag kunde äta min sena lunch ute i strålande sol och 14 plusgrader. Nu däremot står regnet som spön i backen men jag är nöjd ändå för idag har jag tagit två promenader med summan av kardemumman 15 998 steg. Ett och annat steg till blir det nog innan jag lägger mig i bingen.

På grund av sjukdom, dock inte hos mig har jag flyttat mina nätter så den här veckan är jag "nattfri". I stället jobbar jag tre dagpass men idag och i morgon är jag ledig. Välbehövligt............och är vädret dessutom fint så är det ju extra bonus.

Jag ska ta mig en dusch och sen ska jag titta på programmet om den skånska skolklassen där alla ska ha godkänt i alla ämnen när terminen är slut. Trevligt att se alla duktiga lärare och hur eleverna kan förvandlas bara dom får rätt "behandling"

Jag fick i alla fall koll på en sak...........

.........och det är att mina nya ECCO-skor med två års läckagegaranti verkligen håller tätt. I stort sett hela dagen har vädret varit soligt och sett inbjudande ut när jag har varit på jobbet. Lagom tills min arbetsdag var slut kom störtregnet. Jag chansade på att det skulle lätta och började gå hem. Det var då jag kunde testa vattentåligheten på min skor för regnet fullkomligen vräkte ner under hela den halvtimmeslånga promenaden hem. Dunjackan läckte som ett såll däremot,  så jag var blöt ända in på underkläderna och vattnet rann om ansikte och händer. Allt var blött när jag kom hem..................oj då.......inte mina fötter så klart - men det var också det enda.

Kom bara att tänka på en sak

Det fanns en tid då man kunde parkera sin cykel utanför affären olåst och den stod kvar när man kom tillbaka....

Inte för att jag har blivit av med min cykel men på en av mina promenader var det bara en tanke som slog mig då jag passerade drivor av sönderslagna cyklar (både vrak och riktigt fina)
image208
Den här bilden är visserligen ett par år gammal.......................men ändå......ni får en bild av vad jag menar.

Jag kan nog glömma vitsipporna...........

...............för ett tag - nu snöar det här också.

Årets första fästing.........

...........upptäckte jag på en av kissarna när han låg och gosade i min säng. Det var bara att plocka fram fästingpennan, en fantastisk uppfinning och ta bort den eländiga varelsen.
image207Så här såg den ut ungefär.

Som sagt var så var festen lyckad. Jag har ett jättefint tapasfat från Lena Linderholm där jag som förrätt serverade lite små godsaker tillsammans med bröd. Oliver, dolmades, parmaskinka, halloumi och soltorkade tomater på fatet och så hade jag för första gången fått till en auberginröra som faktiskt blev riktigt god.

Till huvudrätt hade jag gratinerade enchiladas - ett nytt recept som har blivit en storfavorit med guacamole till. Som efterrärr bjöd jag på en mystiskg toffee-kaka som jag råkade se Nigella baka i ett program. Det är en kaka med dadlar och mörkt muscovadosocker och innan man gräddar den häller man 1/2 liter kokande vatten i formen uppe på smeten. Det låter konstigt men det är så man gör och kakan blir fantastiskt god. Kaka och "kolasås" allt i en form.

Ett lite mörkt moln var det dock för en av de bjudna som tackat ja kom inte och när jag ringde för att höra vad som hänt trodde han att det var nästa helg. Jag blev pinsamt rädd att jag skulle ha bjudit honom till fel datum. Han var den enda jag mejlat inbjudan till och som tur var så fanns mejlet kvar och tack och lov så hade i alla fall inte jag sagt fel datum.
Vi pratade, skrattade och drack vin ända till mitt i natten så det blev till att sova länge på söndagen.

En 9000-stegspromenad har jag också gjort idag och jag fick till och med se en hackspett igen. Om någon vet vilka "hackspettar" som åstadkommer det där snabba speciella lätet får ni gärna meddela mig för de hackspetter jag ser hackar bara sakta.

Nu väntar ett trenätters arbetspass. Inget jag ser fram emot men i gengäld har jag ingen natt kommande vecka men däremot tre dagpass varav något ger extrapengar som ju alltid är trevligt.

Blåsippan ute i backarn står.............

..............niger och säger att nu är det vår.
image206
Jag blev så glad när jag fick se dom här små blåsipporna. För mig var det dom första för året.
Festen blev lyckad och den berättar jag mer om i morgon. Nu är det sängen som gäller.

Jag sliter som en galning.......

....................med städning och mat. Jag ska nämligen ha en fest för åtta personer i kväll. Kul men ansträngande. Ska ta en dusch sen och varva ner och sen ska jag bara njuuuuuuuuta.

Tvätt

Tänk vad härligt det är när man kan börja hänga tvätt ute, vilket jag kunde göra igår. I det här huset börjar det kännas som att katthåren bara går runt fast dom då och då blir tvättade. Är temperaturen tillräckligt hög så kommer håren ut i form av tovade små bollar och det känns något mer lätthanterligt. Att få vika ihop en svart t-shirt utan minsta katthår på är en ynnest i detta hus och sånt händer nog bara när tvätten hängt ute.
image206
Sommar och tvätt - då tänker jag på Grummeön.
Till helgen ska jag ha gäster så det blir omväxlande dammsugning och golvtorkning för att i alla fall minska på eländet. En av gästerna är känslig för katter så han förvarnade jag om att preparation med någon form av antihistamin skulle nog sitta fint. Han är pollenallergiker också så han är nog redan impregnerad med medicin tänker jag....men uti fall inte.....

Det har skrivits en del om vårdförbundets avtal eller rättare sagt avsaknad av avtal som läget är nu. En av punkterna gäller  arbetstider och bland annat en arbetstidsförkortning för nattarbetare. Vårdförbundets förslag är att en timmes nattarbete ska motsvara en och en halv timme. Tänk om dom skulle kunna driva igenom det - men det är nog att hoppas på för mycket. Hoppas gör jag i alla fall som nattarbetare sen 19 år tillbaka ganska exakt faktiskt. Jag tror att jag började i april 1989 då minsta killen snart skulle bli två år. Tänk vad tiden går....... och går det gör jag också. Måste röra lite på mig nu så att jag får ihop mina steg. Jag är snart i Amsterdam.

En stackars kisse igen!

En natt när jag jobbade glömde sambon (eller rättare sagt han däckade) att en av katterna låg ute på altanen och filosoferade som han brukar göra en stund på kvällen.

Detta bevis på vad kisse försökt göra upptäckte jag senare på dagen när jag hade sovit efter mitt nattarbete och kisse var i säkert förvar inne.

Han hade alltså kämpat för att öppna dörren på framsidan men självklart inte lyckats eftersom den var låst och dessutom kan han bara öppna dörrar som han kan trycka från sig. Lägg märke till dom små kattspåren högt uppe där han har stöttat sig, för att med den andra tassen trycka ner handtaget.
image204

RSS 2.0