Min idol - Anna Skipper

Jag har precis avnjutit ett inspelat program av "Du är vad du äter". Dom svenska programmen i den serien vill jag absolut inte missa. Helt otroligt vad folk trycker i sig även om jag tror att vid inspelningen är det nog lite uppdramatiserat.
När Anna Skipper förväntansfullt frågar deltagarna om dom tycker om t.ex bönor och dom svarar nej och Anna helt kallt fortsätter med "Då får du lära dig det nu då" tycker jag är härligt att höra. Det är många deltagre som är fruktansvärt inskränkta vad det gäller maten. Bara pasta, pizza och hamburgare i stort sett.
Det är kul att se att om man verkligen lägger manken till så sker stora underverk på ganska kort tid också, men dom får verkligen jobba för det.

Jag var tvungen att sova bort halva dagen på grund av arbete men när jag väl kom upp hade vi ett fantastiskt fint höstväder. Jag dristade mig till att ta en stavgångspromenad på ca 45 minuter och bler till och med lite varm.

För ett par år sen så promenerade jag varje dag och lyssnade på böcker. Det var ett bra sätt att förena nytta med nöje så det borde jag fortsätta med. Det sägs ju att 30 min promenad om dagen gör massor med nytta........mer än ett par gympapass / vecka sporadiskt. En halvtimme om dagen borde jag ju kunna få rutin på. För mig saknas ju inte tiden heller så jag har egentligen inget att skylla på.
image124

Jamen vad f - n............

Nu loggade jag in för två sekunder sen, skrev någon minut och sen när jag skulle spara som utkast så var jag utloggad. Något sånt har jag inte råkat ut för tidigare så nu förstår jag vad ni andra beklagar er över.

Tandläkarbesöket gav ett positivt resultat, dvs inga hål men ett återbesök krävdes. Han hade nämligen bara lagt in mig på en kvart vilket jag tycker var dåligt så det blir till att komma dit igen och ta bort något lite tandsten. Hoppas det inte blir dyrt i alla fall. Sen skulle jag borsta mindre och använda mer tandtråd. Det är inget jag varit speciellt flitig med utom den senaste månaden av rädsla för resultatet hos tandläkaren men han sa faktiskt att jag hade mycket bra tänder.

Sen har jag varit och tittat efter vinterskor men avvaktar ett tag med att handla...........och det blir väl troligen så lange att det inte finns min storlek kvar..........det är så det brukar bli.

Dessutom måste man kunna ta bort innersulan så att dom trista, men skönt välbehövliga ortopediska inläggen får plats. Ja, det är inte lätt att bli äldre. Eftersom jag inte gillar vintern så köper jag aldrig ordentligt med vinterkläder så jag går dessutom och fryser. Dumt........om jag köper varma vinterkläder kanske det blir min favoritårstid. Vem vet?

Linköpingsdagarna sög musten ur mig

Nu är jag i alla fall hemkommen fullproppad med fakta,, reklambroschyrer och snygga pennor.
Intressanta föreläsningar om brännskadevård, blodbehov vid ortopedi, och udda blodgrupper m.m. fick vi lyssna till.
Trevligt umgänge och god mat. Det är kul att komma iväg men det tar på krafterna att sitta still hela dagarna. Fikapauser hade vi förstås men upp i ottan och i säng sent tär på mig som nattatbetare. Jag är ju van att få sova på morgonen. Stolarna var bekväma så något bestående rumpproblem har jag inte.

Nu ska jag krypa till kojs, upp skapligt tidigt i morgon och sen iväg till tandläkaren...........USCH!!!

Fläskkotletter min specialité..........

För att familjen inte ska stå hålögda när dom vinkar av mig i kväll så lagar jag fläskkotletter idag. När jag tillagar dom är det en lång procedur och inte bara att steka upp dem i stekpannan. Det blir i alla fall jättegott!
Jag bryner på kotletterna i en stekpanna och flyttar sen över dom i en stekgryta där dom får koka i lite vatten  kryddade med salt, peppar, timjan och mejram. Dom ska koka tills dom är helt möra och faller från benen. Sen gör jag en sås på buljongen samt en skvätt grädde av valfri sort och låter kotletterna koka vidare en stund. Serveras med potatis och till exempel skärbönor eller någon sallad. Det blir mums det!!
image123
Dom goda kotletterna i min gamla Kockums stekgryta. Den börjar nog bli antik.


Nu måste jag packa........tåget till Linköping går 18.05

Nej...........

det var inte min dag idag. Ingen vinst alltså men jag var väl inte värd någon heller som jag gnällde och ratade presumtiva vinster.

Bingolotto i kväll.

För satt stödja idrotten (och så klart hoppas jag på att vinna också) prenumererar vi på en bingolott i veckan. Det är ganska lagom med en lott och vi spelar bara om vi har lust och det har vi i kväll. Vem vet, det är kanske vår tur att vinna en liten resa eller varför inte en stor.......

Jag kommer ihåg på den tiden då dom hade färdigmat för ett helt år i vinst. När rösten presenterade vinsten sa dom: Vi hoppas du tycker om att laga mat för nu har du vunnit en årsförbrukning av färdigmat.....osv. Jag blev så trött på formuleringen för det är ju om man inte tycker om att laga mat som man blir glad för en sån vinst. Så vad gjorde jag, jo jag mailade Dafgårds och bad dom byta ut presentationen till "tycker du inte om att laga mat". Jag tror väl inte att det kunde ha inverkat men veckan efter så var den vinsten helt borttagen ur lådorna.

En annan sak som jag heller inte skulle bli glad för är smycken för 10.000. Usch vad tråkigt..........för att inte tala om 5 årsprenumerationer. Om jag skulle få 5 veckotidningar hemskickat så tror jag att jag skulle bli tokig.......
Nu har jag gnällt så mycket att det med största sannolikhet inte kommer att bli någon vinst alls men jag hoppas på pennigtillskott eller en resa. Rapport om ev. vinst kommer..........

Annars har det varit en bra dag, solig och fin. I morgon är jag ledig från mitt dagjobb och ska senare på kvällen åka till Linköping med arbetet. Två studiedagar som handlar om blod och blodtransfusioner, med deltagare från olika sjukhus i Sverige. Lite fest och partaj kommer det nog också att bli........men bara lite.
image123
Det verkar vara viktigt att sjuksköterskor och läkare kan sjunga............kan spara mycket pengar till landstingen.

Nu känns det som att det är stiltje på mitt bloggskrivande men det kanske kommer bara jag börjar skriva.

I luften är det däremot inte stiltje. Det har varit en rätt blåsig dag som är bra för torkning av tvätt. Jag älskar verkligen att kunna hänga tvätt ute och så sparar jag energi om alternativet är att använda torkskåpet, som jag faktiskt måste göra ibland när jag inte planerat tvättandet.

Alla päron har blåst ner och dom som inte har blivit uppätna krattade vi in i häcken......kanske kommer det någon hungrig koltrast och knaprar lite. Jag passade också på att gräva ur komposten, massor med fin jord att gödsla med nästa år blev det. Några kompostmaskar hittade jag också till min glädje. Jag var orolig att dom hade antingen frusit eller svettats ihjäl....................eller både och kanske.
Kompostmaskar är ju en sorts röda små rackare som rör sig mycket snabbare än daggmaskar och ena baddare på att äta är dom också. Förr när jag hade massor i komposten så märktes det vad dom gillade för då var det enorma ansamlingar runt kaffefiltren till exempel.
                . image121
Så här ser dom ut - kompostmaskarna

Väl ute i trädgården så har vi beskurit päronträdet rejält. Det var alldeles för stort för vår lilla tomt och dessutom kanske jag får en mer rimlig mängd frukt nästa år. I morgon ska vi hugga in på plommonträdet och sen ska vi åka iväg och troligen köpa nya sängar.

Jag börjar bli för gammal eller åtminstone kommer jag att bli för gammal för att ligga och skvalpa i en vattensäng med träram. Det känns som att det är dags att slopa den nu.......men oj vad jag har sovit bra i den. Den är dessutom nästan 15 år......undrar hur länge själva vattenblåsan håller. Om den spricker kan det bli en smärre katastrof. Jag säger smärre för det finns trots allt ett vattenuppsamlingsskydd.

Jag kom ju igång riktigt bra med skrivandet men nu ska jag ta mig till affären och handla lite bröd till räkorna vi tänker äta i kväll. Gissa om katterna skriker redan nu och värre kommer det väl att bli.

Jag är inte så mycket för att titta på TV men i kväll ska jag titta på en film : Kocken, med Kjell Bergkvist i huvudrollen - kan kanske vara bra.

Idag är det onsdag.........

...............och jag har inte vägt mig än den här veckan. Jag får väl rycka upp mig till nästa måndag och börja fokusera på vikten igen.....eller är det kanske maten jag ska fokusera på? Jo det är det nog. Cypernresan tog ju i alla fall kål på den lilla viktnedgång som jag lyckats med tidigare.

Idag har vi fest på jobbet och det bjuds på buffé med en hel del rätter som lät delikata. Är det fest så är det.......hålla igen kan man göra alla andra dagar.

Jag som lever ett stilla liv har en del tillställningar inplanerade framöver och det ska självklart bli trevligt men just nu känns det som att det blir lite mycket med nattjobbet däremellan. Sen vet jag också att när man väl är framme vid varje inplanerad sak, så är det jättekul att åka bort med jobbet, träffa gamla kompisar.........gå till tandläkaren......nej, vad säger jag. Inte för att jag har tandläkarskräck men jag avskyr verkligen att gå dit och speciellt om det blir utgifter som handlar om mer än undersökning och röntgen.

Hos tandläkaren känns det som att dom kan hitta på vad som helst som behöver göras, för det är mycket svårare att få pejl på tandläkarens göromål än på doktorns. Man kanske inte skulle ha tittat på Aschbergs program om dom myglande tandläkarna för efter det har jag blivit ännu mer misstänksam.

Jag hoppas att min tandläkare inte hittar på och blir det något extra så ber jag om att få se röntgenplåtar och att han måste visa mig i munnen exakt vad som han anser är fel. Sist sa han att jag hade en lagning som gått sönder men jag hade inte märkt ett dugg. Innan han fick göra något så tog han fram en spegel och pekade på lagningen och då kunde jag faktiskt se själv att det var en bit borta. Jag vet inte om jag är övernitisk men det känns lättare att betala om man verkligen vet att man är överens.

Humor har han i alla fall. Det var en gång som jag  var där ungefär 20 minuter med röntgen, undersökning och väntetider och det skulle kosta 800. Det var dyrt sa jag.......det känns som att jag bara har haft munnen öppen i 8 minuter och det blir alltså 100 kr per minut, sa jag lite skämtsamt. Då sa tandläkaren: "Ja för min del hade du fått ha munnen öppen hela tiden om det hade kännts bättre".
Där fick han några pluspoäng i alla fall för den gången var han ny för mig. Han hade köpt klininken av min gamla tandläkare och fick mig på köpet.  
                     image122

Nu ska jag piffa till mig lite inför festen...................tjo hej......

Överskott av päron...............

..................har jag som sagt så jag gjorde slag i saken och tog en lagom kasse päron och skänkte den till ett åldrings/demens-boende i närheten. Kvinnan i personalen som öppnade såg i alla fall glad ut. Hon var precis på väg hem så hon tog ett päron direkt och cyklade sedan hem.

Ja nu har vi inte längre flextid på det stora sjukhuset. Facket och arbetsgivaren kunde inte komma överens så nu är det fasta tider som gäller. Ja, det har ju gått förr så varför skulle det inte gå nu..................intressant ska det bli att se hur det kommer att fungera. För mig kommer det inte att bli någon chock för när man jobbar natt och vi mestadels bara är två så är det inte så lätt att flexa. De som jobbar inom vård och omsorg vet vad jag talar om.....

Dessutom tror jag att det bara kommer att vara så här en kortare tid.......över nyår eller så.......någon av parterna kommer att få lov att ge sig och det kommer nog att bli arbetstagarna den här gången.

Det blir bara ett kort inlägg idag!

Måste iväg och handla något gott att laga till, innan jag ska till jobbet igen. Vill nog också ha med något gott att bjuda kollegan på. Vad det blir kommer jag nog på i affären.
Igår var jag på ett uruselt humör så jag satte igång och städa i ren ilska..............torkade och putsade både här och där så nu är hemmet riktigt snyggt. Jag passade också på att dammsuga idag också så att inga lurvbon med katthår skulle gömma sig någonstans. Nu är jag på bättre humör och har ett hyfsat rent hem men annars är det inte särskilt ofta jag känner mig ilsken.................jag var arg på allt...........nästan.... Till och med päronträdet som släpper ner alldeles för mycket mogen frukt som vi inte hinner med att äta.
Jag kom på en idé........jag kanske ska gå till åldringsboendet i närheten och lämna lite frukt. Det borde dom väl bli glada för. Fina päron, "Göteborgs diamant".
image121

Ingen morgontidning idag..............

När tidningen uteblir får jag helt plötsligt ett enormt behov av att läsa tidningen, men det är väl så man fungerar. Jag får väl gå till en granne och låna den. Det mesta går dessutom ändå att läsa på nätet men det är ändå inte detsamma som en riktig papperstidning.

Det stora sjukhuset och facket är inte överens om flexavtalet så det är uppsagt och idag kommer det kanske att avgöras hur framtiden blir ang. flexen. Arbetsgivaren har tolkat om avtalet så att om man skulle bli beordrad att arbeta övertid efter dagen slut, får man bara flextid för den tid som ryms inom flexramarna och först efter flexramens slut  får man ersättning för övertid. Så har det hittlis inte varit men sen tolkades avtalet om, facket missförstod och skrev på med ett stort missnöje från alla medlemar som följd.

Jag tror att flexramen är en timme för och en timme efter ordinarie arbetstid så det skulle betyda att om man jobbar 8 timmar/dag är man i praktiken tillgänglig för arbetsgivaren 10 timmar om dagen utan extra ersättning.

Det har varit ett himla sammelsurium om det hela under ca. ett halvår så jag hoppas att det blir en lösning på problemet idag annars blir det till att jobba fast tid. I praktiken har det ingen större betydelse för oss nattjobbare. Vi kan ändå inte flexa i någon större mån men på dagen kommer det i så fall att bli en markant skillnad.
        image121


Nygammal läsning.............

"LIVETS STENAR"

En filosofiprofessor stod framför sin klass och hade några grejor upplagda framför sig på katedern. När lektionen började, tog han upp en stor tom glasburk och började fylla den med stenar, ca 5 cm i diameter. Därefter frågade han klassen om burken var full? Klassen höll men om att burken var full.

Professorn plockade då upp en låda med grus som han hällde i burken. Han skakade sedan lite lätt på burken och gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna. När han hade skakat klart frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade.

Nu plockade professorn upp en låda med sand som han hällde i burken.
Självklart fyllde sanden igen de övriga håligheterna.

"OK" sade professorn, "jag vill att ni skall se på denna burk som era liv.

Stenarna är viktiga saker, familjen, partnern, hälsan, barnen, saker som även om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar, skulle ditt liv fortfarande vara fullt.

Gruset är andra saker som har betydelse; ditt jobb, ditt hus, din bil etc.

Sanden är allt annat, de små sakerna i din tillvaro."

"Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar.
Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig.
Observera noga de saker som är vitala för din glädje. Lek med dina barn. Ta dig tid att gå till läkaren. Tag med dig partner ut för att dansa. Det kommer alltid att finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner på middag och gå ut med soporna.
Se därför till de större stenarna först, för saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar.
Resten är endast sand."

Telia digital-tv - installerat och klart

Jag har nappat på Telias erbjudande om gratis digital-tv i ett år. Kartongen med modem och digitalbox har legat här hemma ett par veckor och i helgen slog vi till och installerade det hela. Jag läste anvisningarna och sambon installerade. Allt gick hur smidigt som helst tills vi skulle koppla in routern - då var det kört och säkert ett par timmar extra fick vi krångla med det tills allt helt plötsligt fungerade.
Samarbetet gick som smort och nu har jag ett antal nya kanaler....................som jag säkert inte kommer att titta så mycket på. Det får bli ett prövoår när det inte kostar något. Antingen behåller jag det eller också blir det ut med allt i september nästa år.


Kanonväder, nu är jag nöjd och glad

........men stackars den sjuksköterska arbetandes på det stora sjukhuset , som gav fel blod till en patient med följden att patienten avled. En förskräcklig historia som vi kan läsa om i både lokaltidningen och Aftonbladet. Något som bara inte får inträffa men som tyvärr händer. Jag undrar hur han/hon känner sig........

I den lokala tidningen fanns en insändare där en person ville varna för fästingar i svamp. Hon skrev att hon vid ett tillfälle hade hittat säkert 25 fästingar på en och samma svamp. Usch, tänkte jag.............kan detta verkligen vara möjligt? Ja, i och för sig, svamp växer ju där det är fuktigt, så varför inte?
Idag kom dock nästa insändare från en annan person som bestämt hävdade att det var små spindlar så nu har jag bestämt mig för att anamma den versionen som känns betydligt trevligare. Detta år har jag dock inte lyckats ta mig ut i svampskogen ännu.

I kväll går jag på min sista natt av tre. Det känns motigt när jag tänker på att jag har tre nätter framför mig men sen går tiden relativt snabbt ändå. När jag efter mitt "dagsovande" vaknar runt 14-tiden och solen skiner från en klarblå himmel och det är fullt möjligt att äta den "sena frukosten" ute i trädgården så tänker jag att livet är riktigt trevligt trots min längtan till Cyperns värme.

Kom ihåg att titta på SJUKHUSET i kväll och lägg särskilt märke till läkaren på akuten. Han verkar som jag tidigare sagt vara en riktig kanondoktor!! Det är nästan så att man får lust att söka för någon liten krämpa ;-))


Nu är jag kvinna 49, från Mälardalen.........................

..............sedan några dagar för jag har nämligen haft födelsedag. Nästa år blir det 50..........usch! Jag har inget emot att fylla 50 men vill däremot inte känna press på mig att anordna något stort kalas. Ja, så stort skulle det inte bli ändå för min bekantskapskrets är inte så jättestor. Apropå det så ska vi på ett 50-årskalas på lördag. Att gå på andras kalas är mycket roligare än när jag själv ska vara i centrum.
Jag hoppas verkligen att vädret blir lite varmare för jag hade planerat att ha sommarkläder på mig.

Jag har köpt in två olika flaskor Cillit Bang så här ska städas och avkalkas i kök och bad och duschrum. En ny sorts mopp har jag också införskaffat och två nya toaborstar. Hoppas det käns roligare att städa med lite fräscha redskap........

Regnet öser ner och lite åska har det varit så det är en riktig städardag idag.................om nu någon dag kan vara en sån dag. Städa är tråkigt men nödvändigt!


Men trosor kan man väl ändå aldrig få för mycket av................

..................sa den stackars trosförsäljande tjejen i telefonen när jag upplyste henne om att jag har minst tio trosor som ligger oöppnade sen den gången jag prenumererade på Evitas trosor. Man blir trött faktiskt, stackars ungdomar som tvingas till detta arbete.

Lotterivinster kan man däremot aldrig få för mycket av. Kunde faktiskt inte låta bli att skrapa lotterna som var kvar och då vann jag 25 kr X2 igen så det blir till att lösa in den till två nya lotter och hoppas på tur igen.

Nu har jag faktiskt haft lite flyt med lotter...................

.......................hoppas på storvinst snart image117
Ny lott på bingolotto, 50 kr i vinst på trisslott som jag löste in till nya lotter men de har jag inte skrapat än för jag vill att de ska ligga till sig och mogna lite som jag brukar säga.

SJUKHUSET som sänds på trean spelas ju in på min kära arbetsplats Akademiska sjukhuset . Ingen av de medverkande är dock bekanta för mig förutom att idag plötsligt, så hade en av vaktmästarna i serien ärende till oss inte bara en gång utan två.
Läkaren på akuten tycker jag verkar mycket sympatisk.............en sån som man gärna skulle vilja träffa själv om man hade olyckan att behöva söka för något. Serien har fått både ris och ros här i stan men jag kommer då att titta på samtiliga avsnitt har jag tänkt. De man missar går att se på webben och det tycker jag är bra..........gratis dessutom.......fattas bara annat. Nu ska jag snart bänka mig i soffan för dagens program.

Tack och lov att det är lite varmt och solsken igen!

Jag hade ju hoppats på en varm och skön höst och så möts man av minusgrader på natten när man kommer hem igen. Deppigt!! Hoppas det bara var en tillfällig svacka. Jag fick en dagsljuslampa av min son förra året.......det kanske redan är dags att plocka fram den.
Idag har jag i alla fall kunna sitta ute i solen en stund och har till och med njutit lite mellan molntapparna. Det båser ute så det är bra torkväder.
Sambon är till Sala silvergruva men det är inget för mig med min höjdskräck. Jag hade nog mest varit till besvär.
Huset känns helt igendammat.........skulle verkligen behöva gå igenom varenda vrå men just nu känns det omöjligt att uppbringa kraft till det.................och tjock känner jag mig..........

Ja, det här var ett riktigt negativt inlägg när jag egentligen borde vara glad och tacksam för att jag nyligen haft en veckas semester..........två veckor förresten eftersom jag trixade lite med nattschemat så att det blev en extra vecka ledigt på kuppen.

I morgon bitti ska jag dock stå ombytt och klar på arbetet klockan 06.45 och sen jobbar jag tisdag, onsdag och torsdag natt efter det. Det blir nog skönt att komma in i sina normala gängor igen.

I kväll ska vi faktiskt spela Bingolotto har vi bestämt oss för. Vem vet, vi kanske blir rika på kuppen?!

RSS 2.0