Jobba, sova, äta...........

Min andra natt är gjord - bara två nätter kvar nu...

Har inget intressant att skriva om, jo möjligen att jag snart tänker äta en pizza, och jag som kroniskt bantar.

Detta hittade jag på en annan blogg när jag rotade runt lite. Kanske något mina kära läsare också kan roa sig med. Gå in på följande sida: http://www.bored.com/createpaintings/

Min målning blev så här fin!

image153
Jag vet inte hur jag ska tolka den men nog finns det mycket vår och sommar med i bilden. Jag ser också  höstlöv och mer vintriga inslag. De färgglada kvastarna kanske syftar på adventsfyrverkeriet som vi ska gå och se på söndag eftermiddag. 


P.S. Pizzan var mycket god D.S.

Första natten avverkad

Jag har gjort ett byte med en kollega som behöver vara ledig på lördag så nu åligger det mig att arbeta fyra nätter i rad varav en natt är gjord. Tre nätter är egentligen fullt nog men med detta alternativ har jag bara tre nätter kvar att arbeta innan jul efter detta "hästpass". Det låter däremot mycket attraktivt.

Det blir  i stort sett bara jobb och sömn några dagar nu men en sak måste jag fixa och det är julgardinerna som till varje pris ska upp till söndag morgon. Då vill jag nämligen komma hem och se lite julstämning i köket. Jag tror att jag har haft samma julgardiner i köket (som för övrigt är det enda stället där jag har julgardiner) i 20 år. Inga planer på att byta har jag heller för dom är så juliga och fina.

Någon julblomma ska jag nog inhandla också och jag tror nästan att det kommer att bli några hyacinter för den goda doftens skull.

I stället för en julbild blir det en kul sommarbild.

Jag hittade på en rolig bild när jag letade bladn mina foton. "Kattskrället" sittandes högt uppe på min spaljé för clematis. Om jag kommer ihåg rätt så fick han lite hjälp på traven att komma upp efter att han själv startat klättringen.
image151

Uppe med tuppen......

.......hade varit betydligt trevligare men nu är det ett hiskligt liv på skatorna utanför. Vet ej, men det är säkert någon kattstackare dom terroriserar. Ingen av mina dock för dom sover som vanligt.
Jag tror faktiskt att jag ska krypa ner igen en liten stund jag också och fortsätta på lyssnaboken som nu faktiskt känns riktigt bra.

Vad ska man annars hitta på idag? Nog för att det finns hur mycket som helst att göra och då menar jag såna där små och stora saker man tänkt göra under många år. Tänk om man skulle lyckas ordna upp alla papper i perfekt ordning. Kasta alla papper man inte behöver och resten insatt snyggt  i en pärm med lämpliga flikar.

Jag äger en bok som heter RENSA I RÖRAN med feng shui och i den står precis hur man ska göra för att få ordning på alla ting i sin tillvaro. När jag läser den så känns det som att allt som står där är skrivet direkt menat till mig. Alla mina svaga punkter inom "spara och oreda-branschen" spaltas upp där och det skulle bara vara att följa instruktionen.

Nu är det inte så att jag har en hemsk oreda och en himla massa grejer som ligger/står och skräpar utan det är just dom där högarna och det där extra som man inte vet vad man ska göra med som borde sorteras bort. Men varför är det så svårt att bara slänga skiten??

Bara det att jag skriver detta i kombination med att boken ligger här bredvid gör att pulsen stiger och jag vill bara sätta igång men sen är det så svårt att ta beslutet att kasta. Löjligt, kanske ni tycker men somliga är samlare och andra är såna som ständigt förnyar och kastar vilket jag inte alls gillar faktiskt. Själv är jag nog mitt emellan med anstrykning till samlare. Dom som har ett kliniskt hem har säkert ett tråkigt liv brukar jag tänka.

Kanske drar jag igång någon form av rensning under dagen, vem vet. I boken tar dom till och med upp tarmrening men det är inte den reningen jag i första hand tänker utföra under dagen i så fall men den kanske kommer på köpet ......ha ha ha.
                                              image150


Nu är det snart dags .............

.................att gå till apoteket, för det är där dom tydligen finns, broddarna, att sätta på skorna. När jag är ute och går känner jag mig som om jag var 90 år.....minst. Det är helt otroligt hur dåligt snöröjt det är i den här stan. Knaggligt och isigt så det går nästan inte att ta sig fram. Jag tog ut min sista halvtimme flex som jag hade kvar men den hade jag ingen nytta av annat till att det tog 30 min längre tid att gå hem.

Mörkt är det också. Det känns som att det knappt är någon idé att öppna ögonen helt, för det blir ändå snart svart. Det är nog dags att ta fram dagsljus-lampan och ge sig själv lite terapi i vintermörkret. Sover som att jag har gått i ide gör jag också. Det finns liksom ingen hejd på hur mycket jag kan sova om jag tillåter mig det......nattarbetare som jag är.

Katterna sover förresten också lika mycket. Sen får dom för sig att det är ut dom vill men när dom känner kylan och eventuella regnstänk drar dom sig snabbt bakåt och in igen. Dom längtar också till sommaren.

Leilas jul - är ett program som sänds på TV4+.....

..........men det har jag tyvärr inte lyckats pricka in men däremot har jag "prickat in" hennes saffransskorpor. Den andra plåten är inne i ugnen just nu. Det blir en plåt per sats och jag passade på att göra två omgångar. Jag ska ev. ta med mig en burk till jobbet i morgon om dom blir bra. Dom är av typen Biscotti med hel mandel i. Det var lite svårt att skära genom de hela mandlarna men jag hoppas att det funkar.
image149
Saffransskorporna blev jättegoda. Här i en Lena Linderholmskål.

Idag var det vitt ute när jag steg upp.

Vitt av tung plaskig snö. Inte konstigt att man känt sig stel både här och var. Det ser i alla fall ut som snön kommer att vara borta innan dagen är slut, tack och lov säger jag när det är den plaskiga varianten.

Helgen har för övrigt löpt på och en hel del har blivit uträttat. Golvlister till sovrummet är inköpta.....bara vanliga standard blev det. En bloggläsare tyckte att jag skulle köpa guldornamenterade lister med tanke på att jag blev så imponerad av teatern...................men....................visserligen är dom nya sängarna kungliga, men där går gränsen.

Glögg har jag också hunnit med att njuta av. Det är nog första gången i livet som jag dricker glögg innan 1:a advent. Dufvenkroks från förra året. En öppnad flaska som blivit kvar men var riktigt god ändå med russin, mandel och köpta pepparkakor till.

Apropå glögg så kan jag tipsa om att det blir en supergod köttgryta om man tillsätter glögg i den. Om man bryner köttbitarna först och sen häller på lite vatten och glögg + kryddor som salt och peppar och låter det puttra länge tills köttet är mört. Sen reder man av med lite mjöl eller maizena och man har en jättegod och mustig grytat. OBS! Det går jättebra med den billigaste alkoholfria från ICA och det ska vara rätt mycket glögg.


Goda grannar - sushi och teater i Stockholm.

Ja, kan man tänka sig. Grannar är bra att ha i alla fall vissa...... Igår var jag, sambon, dottern, exmannen och grannen med dotter till Stockholm för att se "Otroligt het" på Vasateatern. Och vet ni varför vissa grannar är så bra att ha? Jo, han hade kommit över fyra extra biljetter som han gav bort till oss.

Vi tog bussen till Stockholm för att slippa parkeringseländet. Grannen tog bilen och vi var välkomna att åka med honom hem om vi ville. Väl framme i storstan var vi jättehungriga och det gjorde att vi letade upp en trevlig restaurang där vi åt sushibuffé. Det var alltså en japansk restaurang. Och jag som bara skulle ha något lite............kan erkänna att det blev en och annan sushibit som slank ner. Det är ju så fantastiskt gott.

Teatern var rolig, bra skådespelare som Carina Lidbom, Brasse Brännström, Pia Green med flera. Det var många träffsäkra roliga repliker i denna förvecklingskomedi (tror jag man kan kalla föreställningen).

Vasateatern är en riktigt fin gammal teater med mycket röd sammet och vackra ornament, och utsirningar. Här syns årtalsskölden som sitter över scenen. 1892 byggdes alltså teatern. Om man inte kommer iväg på teater oftare än vart 5:e till 7:e år så tycker man att det är så märkvärdigt att man vill sätta in en bild också.
image148

I morgon ska vi åka iväg och titta efter golvlister till sovrummet. Det måste ju bli klart någon gång även om inte trycket är lika högt nu när vi har sängar att sova i. Gardiner ska också till men det är jättesvårt att matcha den mönstrade fondväggen.

Nu ska jag krypa till kojs och lyssna på Marianne Fredriksson. Jag tragglar mig igenom lyssnaboken och tidvis är den riktigt bra men fylld med konstiga namn som är svåra att komma ihåg. Ska jag vara ärlig så är det nog inte min typ av bok riktigt men med åren har jag insett att allt man läser inte behöver vara så lättsmält så därför fortsätter jag.

Jag förundras fortfarande över.......

...........dom stackars telefonförsäljarna som trots att jag upplyser om att jag faktiskt fick mitt nya telefonbolag inkopplat i förra veckan försöker att övertyga mig om att "deras" bolag är billigare. Ja i och för sig det är väl inte förbjudet att försöka övertyga mig men när man säger att det är inte aktuellt så fortsätter dom ändå.

Nu är det inte dom stackars försäljarna det är fel på, för jag förstår att dom bara försöker göra sitt jobb, ivrigt påhejade av de så kallade coacherna men USCH detta är ett försäljningssätt som vi måste få slut på. Ingen blir lycklig av det. Jag tror inte ens företagen blir lyckliga för dom får bara en massa krångel med administration av kunder som känner sig lurade.

För övrigt kommer dagen att gå sin gilla gång...........vattning av orkidéerna, tvätt och vikning av densamma, plock lite här och där, lite dammsugning, lite fikande, betalning av räkningar och sen bums iväg till jobbet runt 19.30-snåret.

Köpte mig förresten ett par mjukisbyxor här om dagen. Ett par såna har jag inte haft på många år men oj, så sköna dom är att gå omkring i. Jag håller på att koka vatten i tio minuter och sen ska man förvara det i termos och ta några munnar varje timme enl. Anna Skippers recept. Ska vara bra för både det ena och det andra..... rensa ut gifter ur kroppen och främja matsmältningen ska det göra. Ja det ska jag syssla med under dagen alltså.........dricka ljummet vatten. Bäst att passa på när man inte jobbar på dagen.

.................och jag dricker och dricker...........

Ja, tapetseras det inte hemma så gör man det på bortaplan

I helgen var vi på besök hos min syster. Vi blev bjudna på god mat och gott vin och så umgicks vi i största allmänhet.
Jag vet knappt hur det gick till men på söndag förmiddag var sambon, min alltså, i full färd med att tapetsera deras nya sovrum. Ja, han hade ju vanan inne och hennes man är nog tämligen ointresserad av dylika arbeten så han var bara tacksam. Jag tror faktiskt inte att dom någonsin tapetserat ihop.
I stället för att ge oss av hemåt runt 12-tiden så blev klockan 19.30 innan vi kom iväg. Jag skäms nästan över att säga det men jag som vilat i soffan hela dagen hade svårt att hålla mig vaken i bilen och sambon, stackarn som tapetserat flera timmar fick lova att köra. Jag känner mig så otroligt osäker på vad jag ser när jag ska köra i detta förskräckliga mörker som är. Det är ju rent kolsvart ute. Lite, lite fin torr vit snö skulle sitta fint till advent.


Promenad med dottern och elproblem

Vaknade runt 14 och gick upp för att få lite kaffe och en smörgås i mig. Öppnade posten och fick genast stora problem. God El som är min elleverantör ville påstå att jag minskat min elförbrukning från runt 8.000 kWh till ca 900 kWh (dvs. en minskning med 8000 kWh) trots att alla omständigheter är desamma dvs. samma hus, samma elförbrukande saker som kyl, frys osv. Den stackars flickan i kundtjänst sa att hon kunde inte göra något och att detta var den avläsning som gällde. Du måste väl själv förstå det orimliga i det hela sa jag men det hade hon lite förståelse för.........flickstackarn.

Jag hade i alla fall begåvats med tre månadsräkningar från GodEl som var på 0 kr. Lyckan varade bara några sekunder för jag förstod genast att det inte stod rätt till.

Efter detta tog dottern och jag en promenad i kylan. Det var bara två minus men bitande kallt om öronen.
Nu står maten  på spisen och sen väntar ytterligare en natts jobb och sen är det helg - skönt!


Som kassör i samfällighetsföreningen har man en del att stå i.

Idag har jag skrivit ut sluträkningen på vatten till alla här i området. Ett arbete som kräver stor noggrannhet för det skulle kännas pinsamt att göra en feldebitering. Inbetalningskorten var slut så det var bara att ge sig iväg till kasstjänst och norpa en bunt.
Jag har varit på väg dit flera gånger förut men då har det varit stängt. Nu var klockan 12.10 så när skulle dom ha öppet om inte då, för lunchstängning har dom väl i alla fall inte återinfört. Ja, jag fick mina inbetalningskort och stapplade hem i halka och gnistrande sol. Ja, jag ska väl inte beklaga mig för mycket redan nu för visst fanns det långa sträckor där det var helt riskfritt och man kunde få upp lite fart.

Jag sover som en gud i nya sängen och kisse och jag blir nog liggandes där lite väl länge på förmiddagen men vad spelar det för roll - man är ju nattarbetare. Frukosten intas numer i regel kring 11-snåret. Tillägas kan också att jag tillhör gruppen som helst skulle gå i ide vintertid så det här sovandet är väl en kompromiss.

hemmet börjar däremot att bli lite väl igendammat och behöver en grundlig storstädning - men det är ju så tråkigt. Nu talar jag alltså inte bara om dammsugning och torkning av golv utan att allt skulle behövas gås igenom och dammas, torkas och ev. kastas. Usch - när ska detta ske? Vågar jag sätta upp "innan julafton" som ett mål?

Ååååh...........skönt, ledig ända tills på torsdag natt..........

..................ska man aldrig ens tänka för då hör chefen av sig fortare än kvickt. Sjukdom, sjukdom, sjukdom.........kan du möjligen jobba extra onsdag natt................eller byta bort en natt längre fram då det är en extra person inlagd?

Nja, något bortbytande av natt blir det nog inte tal om. Jag vill bestämma själv när jag ska vara ledig och vill inte att det ska vara beroende av kollegors ev. sjukdom. Däremot är extrapengar inget som gör ont.

Det börjar bli tomt på det mesta här i huset så vi ska ta oss till ICA-Maxi och handla hem lite av livets nödtorft. Ja, något mer än nödtorft blir det nog men det är ju inte så många hemma som äter längre. Det är mer ett sporadiskt ätande kan man kalla det. Den ena jobbar si och den andra jobbar så och för övrigt är det kompisar eller sömn som gäller.

På Maxi går det fort och effektivt att handla för där har vi anslutit oss till självscanning. Ett mycket bra påfund tycker jag och andra tycker att det är kassörskans jobb att slå in varorna. Framför allt tycker jag att det är skönt att få packa sina varor i lugn och ro utan något kassaband som pressar sönder tomater, färskt bröd och ev. tidningar som blir skrynkliga och ofräscha. Just tidningarna är väl det minsta problemet för jag köper just inga. Man blir alltid besviken för att det inte står något av intresse i dom och dessutom är dom svindyra. Skulle det vara något intressant så är artikeln aldrig särskilt uttömmande så man kunde lika gärna ha låtit bli att läsa.
                                                   image147

Hundväder ute idag!

Inte kan man kalla det kattväder i alla fall för ingen av dom gör minsta ansats till att vilja gå ut. Det är lagom 0-gradigt och regnar/snöar småspik. Jag får väl motionera mig trött med dammsugaren för någon promenad tror jag inte det blir.
                                          image146

Kokt sej med äggsås

blev det till kvällsmat. Riktigt gott. I det här huset tycker vi mer om sej än om torsk. Om det nu dessutom är så att man inte ska köpa torsk så är ju det ett plus också. Katterna skrek i alla fall i kör och dom små stackrarna fick inget. 400g fisk till fyra personer är inte mycket så jag blev snål.

Alaska pollock är fisken som gäller för katterna om jag får tag i någon billig.

Nu är det rent från snö och halkan är försvunnen om det inte håller på att frysa till nu. I morse dristade jag mig till att ta cykeln men det var med livet som insats. Vintercykling har aldrig varit min melodi. Inter vinterpromenerande i halka heller för den delen. I år blir det väl till att satsa på broddar om jag inte köper skor med inbyggda dubbar annars kommer man väl att slå ihjäl sig någon dag.

Nu ska jag titta på fotbollsgalan...................

Fars dag.

Min far som normalt inte befinner sig i denna stad är sedan en dryg vecka på det stora sjukhuset och har genomgått en operation. Han har ingen större matlust så han har tackat nej till all som helst sorts kaffebröd så det kommer bara att bli ett besök. Ett besök är förresten inte bara heller, utan ett litet avbrott i långsamheten på sjukhuset. Eftersom det är ett regionssjukhus så kommer patienterna från när och fjärran så dom flesta får nog inte så många besök om ens något.
Avdelningen är tämligen nybyggd så det är ljust och luftigt och ett stort fika och lunchrum där det bjuds på kaffe när som helst. Trevligt, själv har jag bara egen erfarenhet av att ligga på sjukhus när besökarna var hänvisade till besökstider mellan 19 och 20 tror jag det var, vare sig patienten var barn eller vuxen.

Jag kommer särskilt ihåg dom stackars ortopedbarnen som låg i gipsvagga pga höftledsluxation. Dom var runt 6 månader och fick ligga i en metall-spjälsäng hela tiden och föräldrarana fick bara komma en eller möjligen två gånger per dag och då på besökstider. Tack och lov att det har förändrats. Nu är ju nästan föräldrarna en förutsättning för en bra och fungerande vård.
image145http://www.dagensvisa.com/minata/dagensj.html

Usch vilken hemsk sång I en sal på lasarett. Jag kommer ihåg den från när jag var liten hur jag grubblade på texten och tänkte om det verkligen var möjligt att flickan dog.

Snö is och halka

Nog blir det ljusare när det kommer lite snö men fy tusan vad halt det är. Sandbilarna verkar inte ha vaknat än. Dottern och jag tog en promenad ner på stan och på vissa ställen fick man lov att smyga kring husväggarna där det var bart. Mina raska promenader med stavar är väl ett minne blott om det fortsätter så här.
Det finns promenadskor med inbyggda dubbar som åker ut vid behov som jag har funderat lite på om jag ska investera i.

Sambon målar taklister till sovrummet och jag bara slappar omkring men ska nog innan kvällen är slut bjuda honom på en äppelpaj med vaniljsås och festa till lite på lördagskvällen.

Middagen vi var på igår var jättetrevlig med god mat och mycket vin. Till förrätt severades något helt nytt för mig. Dom hade garnerat en brietårta med små tomater, basilika, balsamvinäger och lite olivolja och sen in i ugnen så den blir lagom smält inuti. Sen skar man en liten tårtbit och åt. En annorlunda förrätt, mycket god och väldigt kaloririk.

Nu hoppade det upp en jättestor och lurvig kisse på datorbordet. Det är otroligt så lång och fluffig pälsen har blivit på kort tid. En stor man runt halsen har han.
image144
Den här bilden är inte från i år men så här ser han ut nu också. Det är bara päls - han är alltså inte tjock.

Bortbjuden på middag i kväll.

Pigg och nyter vaknade jag utan klocka ganska exakt 08:00. Funderade på att gå upp, men vad gjorde jag...........jo jag passade på att sova lite till fast det var egentligen helt onödigt så nu är klockan 12:00. Visserligen är frukosten avklarad och så även morgonkaffet men jag hade tänkt utföra en del idag så det är bara att sätta igång.
En jättehög tvätt ska vikas, huset ska dammsugas, papper och tidningar ska gås igenom och ev. kastas. Ja detta är ju inte direkt några unika uppgifter utn bara sånt som då och då måste göras.

Jag som jobbar natt för det mesta är ju så bortskämd med att ha mycket fritid. Hur kan då det komma sig? Jo jag jobbar 77% schemalagt och sen om jag orkar och tillfället bjuds brukar jag tacka ja till extrajobb så utslaget på ett helt år så blir det nog närmare heltid. Eftersom jag då till mångt och mycket väljer själv när jag vill jobba tack vare önskeschemat så känns det som att jag har mycket fritid och dessutom är nattpassen 10 timmar och det ger ju också fler hellediga dagar.

Jag älskar verkligen att dammsuga

- det är som meditation för mig. Hittills har jag inte diskuterat detta med någon som håller med mig. Allt annat som har med städning att göra tycker jag bara är ett nödvändigt ont men just dammsugningen ger mig ro.
Sist jag köpte dammsugare satsade jag dessutom på en som är jättebra. En NILFISK Extreme X300.


image143Så här ser den ut.

För några år sedan fanns en lite rolig artikel i en veckotidning om vilken som var ens favoritmöbel beroende på vilket stjärntecken man är född i. Jag är ju jungfru och tro det eller ej men dammsugaren skulle vara min favoritmöbel. Möbel, säger ni då men faktum är att jag i stort sett alltid har min kära dammsugare tillgänglig. Man kan kanske säga att den ingår i möblemanget.

Har man dessutom två mycket långhåriga katter så krävs det en del av en dammsugare och det var därför jag ville ha en "värstingdammsugare". Beroenda på intresse så satsar folk på olika "värstingsaker" som värstingbil, värstingstereo, värstinghögtalare har jag läst en del om på en viss blogg. ;-)

Förresten snart ska jag gå och lägga mig i min nya värstingsäng.................skönt.

Idag har jag stegräknaren på mig.

Tänkte att jag skulle kolla hur många steg jag egentligen avverkar på en dag. Idag har jag gått min promenad och sen har jag varit på stan en tur med dottern och antal steg är nu uppe i 6.256. Sen ska jag jobba i natt och då blir det ett antal steg till. Får se om jag lyckas komma upp i dom önskvärda 10.000 stegen som jag tycker är väldigt många.

Nu är det 18:30 nästa dag och antalet steg fram till att jag gick och la mig i morse blev 8.554. Den stegräknare jag har räknar bara dom steg man verkligen går. Om man t.ex sitter ner och ska hämta ett papper som ligger fyra steg bort så räknar den inte så små sträckor. Man måste komma upp i åtta steg, tror jag att det är innan den registrerar.

En kollega hade en stegräknare av den "slappare" sorten och hon var så nöjd och trött när dagen var slut för hon hade gåt flera kilometer på jobbet fast vi i stort sett bara rör oss mellan ett par närliggande rum förutom när vi fikar för då får vi gå en bit.
Slutsats: Antingen är stegräknaren så slapp som jag tror eller också har hon varit i fikarummet ett ansenligt antal gånger. Jag ska vara snäll, så jag tror mer på det första alternativet.
image142
Jag har faktiskt båda de här stegmätarna. Den högra är viktväktarnas och den piper när man har gått in bonuspoints och det är faktiskt lite kul även om jag inte räknar sådana längre.

Nu ska jag dra till jobbet igen för att avverka ännu en natt. Får se vad denna natt har att bjuda på. Gårdagsnatten hade vi t ex. fullt upp med att serva regionen med laborationer. Då var dom mycket mer krävande än det stora sjukhuset.

6:e november

1632 stupade Gustav den andre Adolf vid Lützen - dimman låg tät.
Inte var jag duktig på historia men detta är i alla fall ett årtal jag kommer ihåg.

image141

Här ligger inte dimman tät idag men solen skiner inte heller. Jag ska snart ta en stavgångspromenad så att jag kommer någon vart i boken. Jag tycker dock fortfarande att Marianne Fredrikssons böcker är lite tröga men jag är i och för sig bara på skiva två än.

Trött och slut..........

Jippi, nu är det bara en natts sovande på golvet kvar. I morse när jag skulle upp 05:30 var det till och med skönt på madrassen. I morgon jobbar jag natt och då behöver jag alltså inte sova på golvet och när jag kommer hem behöver jag bara sova ett par timmar innan de nya sängarna levereras. Oj vad härligt, runt 10 på onsdag förmiddag kan jag glida ner i den nya sängen och hoppas att jag valt rätt hårdhet eller det heter kanske mjukhet när det gäller sängar.

Undrar om kisse kommer att fortsätta ligga på min mage en stund varje kväll trots ny säng. Han kanske flyttar in till någon annan.......

Klockan är 11:33 och jag har nyligen stigit upp.

Utanför ser det riktigt ljust ut, nästan så att solen kommer att titta fram. Har fuskat lite med promenaderna, men bara lite så idag är det dags igen. Fram med stavarna och in med öronpropparna. Jag har börjat lyssna på Marianne Fredrikssons bok, Den som vandrar om natten. Jag måste erkänna att jag inte läst många böcker av henne men eftersom ögonen föll på den här ljudboken på biblioteket så ska jag ge den en chans.

Solen skiner för fullt nu och ca 5 grader+ så det är bäst att skynda sig ut så man får lite naturligt ljus så tallkottkörteln blir glad och jag också sen.

Man måste genom vintern för att se sommaren igen

Ovanstående visdomsord  är ett av mina favoriter. Jag tycker att det låter riktigt vackert och kan också ge tröst i tunga stunder.

Jag kom att tänka på den raden med anledning av att dom förvarnar om snö i natt. Med andra ord så är det hög tid att tömma alla blomlådor och krukor som jag har haft en sån glädje av i sommar. Årets koncept var nog det mest lyckade hittills så nästa år blir det en favorit i repris med kanske lite andra färger bara.

De här två bilderna får illustrera dagens visdomsord.
image139image140

En stackars prästkrage i november.

image138
Titta här vilken ensam liten stackare. Det blev inte världens bästa bild men dock ett bevis på att det finns åtminstone en prästkrage i november och det på just min tomt.

Vi har haft fullt solsken och runt 12 grader varmt idag så det är bara att njuta av det härliga höstvädret så länge det varar.

Prinsessan på ärten..............

.................................känner jag mig som när jag vaknar på morgonen, dvs gul och blå. Eftersom sängleveransen sker kommande onsdag så sover vi som sagt på madrasser på golvet. Ja, inte är det skönt precis......... Madrassen är tjock men det känns ändå som att jag ligger direkt på golvet så därför startar jag nattsömnen på madrassen men sover sedan färdigt nere i soffan. Den däremot är mjuk och fluffig som den värsta ejderdunsbolster.
I tisdags var jag faktiskt tacksam för att jag skulle jobba natt så att jag slapp att gå och lägga mig. Då är det illa.
image137
Jag hittade detta fina konstverk av prinsessan på ärten på http://www.ridderlof.se/bilder.html där det fanns fantastiskt fina målningar. Om jag ser att denna kvinna ställer ut i Uppsala kommer jag absolut att gå och titta. Lägg speciellt märke till hur hon har fortsatt måla blad ända ut på ramen. Läckert!

RSS 2.0