Gott nytt år allesamman!

image167
Jag hoppas för djurens skull att det inte blir så mycket smällare. Vi ska åka bort och då ser vi till att dörren är öppen till ett visst förråd där katterna kan gömma sig.

Bråttom, bråttom...................måste åka. Ha en trevlig kväll för det skla jag ha.

En nattarbetares vardag.

Det är mörkt när man går till sängs och mörkt när man går upp..............fast nu går det ju faktiskt mot ljusare tider. På sommare är det å andra sidan så ljust att det känns som att man aldrig slappnar av och just därför hade jag önskat mig en sovmask i julklapp..................och det fick jag av yngste sonen. En fin en, från Tempur som formar sig efter ansiktet när den blir varm.

image165                       

Ska jag se ut så där i sängen så är jag glad att det är på dagtid när sambon jobbar den ska användas för annars skulle han kanske få mardrömmar eller i värsta fall ge sig av.

Julmaten börjar ta slut så idag blir det kyckling och ugnstekta rotsaker. Det ligger ett paket lutfisk i kylen och väntar för den har vi inte orkat med än.........men det kommer till helgen. Söndag tror jag att det blir eller kanske möjligen nyårsdagen. Gott är det i alla fall.

Några "vanliga" dagar..........

eller kanske rättare sagt "vanliga" nätter med arbete går jag nu in i. Jag har tagit på mig tre nätter , vilket inte alls känns attraktivt nu. Jag vill vara ledig längre..................

Sambon ser fram emot tre långa dagar då han med gott samvete kan mecka med Messerschmitten. Bilen är från 1958 och fyller alltså 50 år 2008 då även jag fyller 50 och då vill han kunna köra den så det gäller väl att ligga i med renoveringen.

Julmaten har gjort sitt med midjan och jag känner för någon form av rening. För att råda lite bot på det har jag kokat vatten och tillsatt citron och ingefära och det ska jag dricka under dagen. Ljummet, för det ska vara nyttigt har jag hört.

Igår var vi bjudna på kafferep till en granne och där kan jag lova att det bjöds på kakor. Han hade bakat två fruktkakor som jag självklart inte kunde motstå. Dom var hur goda som helst.....

Ett lugnt stressfritt julfirande på tu man hand....

........har min sambo och jag haft. Fina julklappar har jag också fått...........och jag som inte skulle ha något alls. Jag är då slö att jag knappt orkar blogga men en promenad har vi i alla fall tagit oss.
Igår kväll tog vi beslutet att titta på midnattsmässan på TV i sängen men vi hann inte få minsta skymt av påven för båda somnade som stockar och jag vaknade 02:10 av att vi båda mer eller mindre satt i sängen med ljuset tänt och TV:n på. Sen sov vi länge och väl förutom ett avbrott då vi var tvugna att görs en av katterna till viljes och följa med ner när han skulle äta. Ja, vad gör man inte för sina små älsklingar.

Senare på dagen kom äldste sonen på besök och jag dukade upp julmaten som det fanns massor kvar av eftersom jag lagat till ett "helt regemente" trots att vi  bara var två som skulle äta. Nu är vi proppmätta igen men jag ska nog ta ett glas vin innan jag går till sängs.

Vi hade laddat och tänkte titta på Pistvakt men den filmen var det ingen av oss som förstod något av. Vi har inte sett serien som varit tidigare heller så det kanske är svårt då för oss, att komma in i den norrländska humorn. Vad vet jag?!

God Jul önskar Jungfrun

image164

God morgon! - var lite orolig för skinkan......

.........så jag gick upp för att kolla den och här sitter jag nu och väntar på att den ska bli färdig. Den kom nämligen inte in i ugnen när jag sist skrev att den skulle det.
De senaste åren har jag bakat min julskinka i drygt 70°ugnsvärme fortfarande inslagen i plasten och i ugnen hela natten. Ett suveränt sätt som jag kan rekommendera till ett annat år. Jag satte in den vid 23-tiden och så har den stått hela natten. Just nu är innetemperaturen 63°grader så det dröjer en stund innan den ska tas ut. Jag tror jag går tillbaka till sänghalmen en stund till - jag ska ju jobba några timmar senare idag också...............men bara mellan 12.45 och 16.15 (extra)

           Här skulle det ha varit en bild på en skinka men av någon anledning så gick det inte att få in någon.

Nu har det väl ändå gått för långt.

I dagens tidning står en insändare skriven av en lärare i skolan och underskriven av samtliga lärare i åk 6. Jag tror dessutom att det är mina barns gamla lärare. Hon skriver följande:

Julavslutning i kyrkan - ett minne blott
Att få uppleva det vackra kyrkorummet på skolans julavslutning är inte längre aktuellt. Vi ska heller inte sjunga psalmer eller höra julevangeliet läsas. I stället ska vi ha vår julavslutning på neutral mark i skolans matsal så att ingen kan bli illa berörd.
     Hur kommer det sig att vi inte vågar visa vad vår kristendom står för, den som i århundraden har varit gällande i vårt land.
     Vi ska undervisa barnen om det kristna budskapet, mer får det inte vara. Vore det då inte bättre att avskaffa julen helt? Anledningen till att vi firar jul har ju glömts bort för länge sen.

Det är inte utan att jag är benägen att hålla med henne. Får man inte ha en skolavslutning i kyrkan så ska skolan inte ägna en minut åt något som hör julen till. Detta innefattar julfester, Luciafirande, jullovet kan avskaffas, tillverkning av julgransprydnader, ja listan kan göras längre. Nu får jag väl antagligen en kommentar att Lucia inte hör julen till men i så fall ska ingen sång som nämner julen sjungas på Lucia i skolorna heller.

Jag vet inte vilka som blir illa berörda av en julavslutning i kykan - om någon vet så var snäll och rapportera till mig.

Nu ska jag sätta in JUL-skinkan i ugnen...........

Usch vad slö jag har blivit............

..........ligger och sover till elva om dagarna......................och jag har ju sagt att jag vill gå i ide och det är väl så när jag kan komma. Schemat är så att jag inte har haft så mycket jobb heller men till helgen lö, sö jobbar jag dagpass extra så det blir en liten hacka eftersom det blir dubbelt och jag tar alltid ut ersättning i pengar.

Ja nu går jag bara omkring här hemma och trivs i största allmänhet. Julklapparna är inköpta, det är hyfsat städat, julduken på vardagsrumsbordet, Carolas koncert i repris på TV och nu ska jag koka knäck, sen är det bara för tomten att komma..........om jag har varit tillräckligt snäll i år.

Min frukost är så god.

Den består av: djupfrysta björnbär och mango som jag värmer lite i micron (hallon eller något annat bär går också bra) En god filsort hälls på och sen pumpakärnor lite solrosfrö, linfrö och ICA:s havreputer som jag kallar dom. Det är såå gott. Jag borde nog ha med något mer protein så ett ägg slinker ner ibland men inte alltid.

Förr åt jag alltid välling till frukost på vintern men jag tycker att vällingen känns helt plötsligt så söt . Det kanske finns någon annan sort som är bättre.

Min viktnedgång har gått i stöpet , i alla fall 5 kg till jul. Något kilo är nog borta med betoning på nog. På jobbet ska vi göra en ny hälsosatsning och då ska vi ansluta oss till www.tappa.se dår det är promenader med stegräknare som gäller. Vad jag förstod så ska vi i tanken gå till Paris. Jag vet inte än exakt hur reglerna skulle vara men jag ska i alla fall vara med. Man ska helst gå 9000 steg / dag .........det är mycket det.

Nu ska jag ner på stan och frottera mig med alla julhandlare. HÄRLIGT!!                             (nej inte alls)


Massage - något man borde unna sig oftare

Jag hade ett presentkort på massage liggandes som jag passade på att använda idag. Jag har bara varit på massage två gånger förut och det är jätteskönt men jag tycker massörerna pratar för mycket. Jag trodde det skulle vara lugn och ro på massage men det kanske är på en annan typ än den jag har varit på. Det här var nog klassisk massage tror jag. Blodcirkulationen i benen fick sig ett uppsving för det kändes lite sockerdrickskänsla ända ut i fötterna.

Jag tror jag ska kolla upp lite mer till en annan gång och boka något mer rogivade. Sen tycker inte jag att det är så där särskilt avslappnande om det är en riktig snygging som masserar heller. Ja henne är det svårt att få nöjd tänker ni men det känns i alla fall bättre för mig om den som ska massera mina valkar är så där lagom vacker. Nu var det inte någon snygging den här gången utan en rejäl finska i min egen ålder men hon pratade som sagt för mycket.

image163


Ja här händer det inte mycket mer än det gamla vanliga.

Idag har jag:
Vattnat orkidéerna
Bäddat rent i sängen
Tyckt att det känns som att jag håller på att bli döv. Måste fråga om, så fort någon öppnar munnen.
Rensat vattenlås för att jag fick för mig att det luktade.
Fikat
Ätit tacos
Varit en snabbis till affären och handlat.
Spelat bingolotto (men jag vann inget)

Usch vad tråkigt det låter och duktig är jag inte heller för det är bara saker som måste göras........någongång.image162
Jag har i alla fall sällskap vid datorn - en trogen kisse

Apropå affären så har jag blivit som en gnälltant där. Dom har nämligen lastat upp en massa Marabou 200 grams chokladkakor vid kassan på en liten hylla som sitter direkt under kortläsaren. Ursprungligen tror jag hyllan är gjord för att t.ex ställa en handväska på när man betalar. Hur som helst så ligger det högar med chokladkakor där nu.

Jag gillar inte godis i anslutning till kassor men det är det ju överallt så det får väl en gnällkärring (med två r denna gång) som jag finna mig i men detta tar verkligen priset tycker jag. De flesta kassörskor tror att jag klagar för att jag blir så sugen.......så är det inte utan jag tänker på barnen och föräldrarna som ska behöva ha detta godis under näsan och i ögonhöjd ända in till sista sekunden innan dom lämnar affären. Jag tycker det är lägre än lägst av affären där jag handlat i över 20 år och varit nöjd.

Nu har jag gnällt färdigt för idag..................ska nog lyssna lite på boken innan jag sover och sen upp med tuppen 05:30.

Proppmätt

I kväll har sambon och jag varit på julbord. Vi valde ett ställe där dom serverar skaldjur tillsammans med de ordinarie julbordsrätterna så nu har jag ännu en gång fått mitt lystmäte på skaldjur. Havskräftor är ju så otroligt gott så det slank ner en och en annan måste jag erkänna.

Vad är det mer som är gott? Jo, Jansson fast där tycker jag nästan att min hemgjorda är bättre. Eftersom det talas om ransonering av ansjovis så har jag passat på att roffa åt mig ett antal burkar när jag har handlat. Det var något om att det blåste så mycket när det var fångst av skarpsillen i år så på grund av det fick dom inte upp så mycket så att det räcker hela året. På MAXI var det helt slut och dom skulle bara få in små mängder.

Annars har jag varit på stan och köpt några julklappar. Nästa år så VÄGRAR jag handla julklappar åt mina "överåriga" barn. Det är alldeles för svårt. Det var i alla fall fint och dekorerat på stan.

Nu ska jag kolsyra mig en flaska vatten och gå till sängs och släcka törsten efter skaldjuren. Gott!!

Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus.............

.....................Sankta Lucia, Sankta Lucia

image160image161Ett riktigt fint Luciafirande från Zorngården visades på TV i morse. Jag fixade fika och tände massor med stearinljus och väckte dottern som också ville vara med.
En av mina favoritlåtar framfördes också även om jag inte direkt tänker på den som en luciasång. Koppången som jag dock föredrar utan sång. För er som inte känner till låten så går det att provlyssna här:

http://www.youtube.com/watch?v=Js2cpDX0JqE

Första gången jag hörde stycket var på ett framträdande med Kalle Moreaeus och musiken gick rätt in. Det är hans  bror Perra Moraeus som har skrivit den. Hur vackert som helst, då med fiol och dragspel i förgrunden och en orkester bakom.

Kom att tänka på en sak

I tidningen för några dagar sen stod det att invånarna i en liten ort i Uppland hade fått avslag på att byta namn på sin ort. Namnet på orten är Fjuckby och enligt ett antal personer är det pinsamt när dom ska tala om var dom bor för det är så många som reagerar på namnet.

Jag tycker dom i stället ska vara stolta över att bo på en ort med ett så udda namn.
image159
 Om man googlar på namnet kommer det upp hur många artiklar som helst om "lidandet" Det verkat till och med som att det skrivits om det i utländska tidningar.

Internetproblem

Ja, nu har jag fixat till det så nu är det inget problem längre men det har tagit nästan två timmar i anspråk. Routrar hit och IP-adresser dit. Jag fixar och donar men egentligen vet jag inte ett dugg vad jag gör men till slut funkar det. Kom precis på en sak........det kanske är tiden som fixar det själv och jag tror när jag sitter där och skriver ipconfig, och ipconfig/renew att det är jag som gör något.

Hur som helst så brukar det vara kaos när "barnen" kommer hem om internet inte fungerar. Jag MÅSTE ringa Telia och be dom felsöka och så här kan vi inte ha det och oj, oj, oj. Det värsta är att jag inte ens vet vad jag ska fråga om och ingen annan vill ringa heller.  Nu funkar det i alla fall........ thanks god.....

Dags att göra åtminstone lite nytta. Dammsuga lite katthår kanske skulle vara en lagom sysselsättning.

Pepparkakor

Idag har jag bakat pepparkakor för på Lucia vill jag ha mina hembakta lussekatter och pepparkakor. Pepparkakor tycker jag är riktigt tråkigt att baka nu för tiden. Det är aldrig någon som vill hjälpa till, så där står jag själv och kavlar och kavlar.......och äter deg......

Jag har nämligen en mycket viktig tradition och det är att gå upp 06.00 på Lucia och koka kaffe och varm choklad med lussekatter och pepparkakor som vi ska ha till fika när vi tittar på TV:s Luciamorgon.

Jag tänder massor med ljus i vardagsrummet och sen får alla som vill ansluta sig. Förr lyckades jag alltid "tvinga upp" alla tre barnen, det var inte alls särskilt svårt vill jag tillägga. Numer är det mer sporadiskt om det finns någon hemma som ansluter sig och annars får jag väl fika själv. Jag tror inte jag suttit själv någon gång ännu....men det kommer säkert, för jag kan nog inte tvinga sambon att stanna hemma från jobbet och dricka kaffe med mig.......eller det kanske jag kan förresten.......en liten stund ....

I år blir det nog dottern och jag som myser med lussekatter och pepparkakor.
image158

Nobelfesten och TV4

Har tillbringat kvällen efter 20.45 på nobelfesten....via TV alltså. Jag måste säga att jag tycker Tv4 fick till det riktigt bra även om det stundtals var kanske lite på gränsen för flamsigt. Oh guuuud va fräckt tycker jag hon Berg (kommer inte ihåg hennes förnamn) sa några gånger för mycket. Det var lite nya vinklingar på reportagen som gjorde att det kändes lättsammare än förr om åren.
Jag blev fascinerad av blomsterdekorationerna i form av tårtot och bakelser. Mycket läckert gjort! Imponerande att dom kan hålla blommorna fräscha så lång tid innan festen, jag tror det var nästan en vecka.

Vi här hemma hedrade minnet av Nobel med ett glas vin och lite choklad av sorten "russin och mandel". Nu är jag mätt och nöjd och tänker krypa till kojs och börja på en ny lyssnabok "Tjuvarnas marknad". Jag får väl se om den känns inaktuell eller ej.

Den nyss avslutade boken Fågelbovägen 32 skriven av Sara Kadefors kan jag rekommendera. Den beskrivs så här av Wikipedia:


Boken handlar om Karin, en hjälpsam gynekolog och förälder som bestämmer sig för att hjälpa Katerina, en ung och psykiskt misshandlad kvinna från Moldavien, genom att ta hem henne till sig. Detta leder dock till oväntade problem, t ex att Katerina inte vill ta emot den vård och ömhet som Karin vill ge, utan vill fortsätta arbeta som hushållerska och barnflicka precis som tidigare i sitt liv. Dessutom börjar Karin tvivla på att hon var den goda människa hon trodde sig vara


Nobeldagen

Idag jobbar jag eftermiddag så det blir inte att jag kan se så mycket av Nobelfestligheterna. Eftersom jag mest är nattarbetare så har jag ju genom åren haft möjlighet att titta lite på prisutdelningarna och banketten. Banketten tycker jag är kul att se och det är också lite kul att höra kommentarerna om "celebriteternas" klädsel.

Annars har jag läst i tidningen idag att vär kommun jobbar på ett nytt sätt att källsortera för att det vi har nu är för svårt för konsumenterna. Ja, man har sett det mesta i sopsorteringskärlen. Ett grundläggande fel är att folk tror att det är fritt fram att slänga vad som helst där bara för att man inte orkar åka iväg till centralerna. Trädgårdsstolar och grillar i konservburksinsamlingen, visserligen i metall men det är ju definitivt inga förpackningar.

Själv har jag lite svårt för hård och mjukplast. Vi har en hårdplastinsamling men ska man då kasta dom där trågen som t.ex. tunna skivor ligger i där?

Vi har ju sorterat i många år och har en egen anläggning inom radhusområdet där vi sorterar brännbart, komposterbart, hårdplast, metallförpackningar, färgat glas, ofärgat glas och pappersförpackningar. Tidningar hämtar en idrottsförening men resterande ska vi åka med själva till återvinningscentralen.

När jag jämför med hur folk har det ute i landet så har vi det väldigt förspänt som bara behöver gå några meter med de flesta sakerna när det finns områden där man måste ta bilen för att bli av med glas och metall.

Nej, nu är det jobb som gäller mellan snörvlingarna.................

Rödnäst och saffransbullar

Jaha, då är jag också förkyld nu. Det har florerat förkylningar i omgivningen........den ena snörvligare än den andra och jag har klarat mig hur länge som helst men idag bröt det ut ordentligt. Snörvel................. Jag är så däppt....

Annars har det blivit en hel del gjort den här helgen.

Fredag kväll
Pensionärsfest -  avtackningsfest för två kollegor som går i pension. Oftast är festerna på jobbet ganska sega och alla går hem jättetidigt men den här festen höll i sig till runt 01.30 inklusive efterfestandet i hotellets bar. Träffade två gamla kursare och en av dem har jag inte sett på 27 år. Hon var faktiskt sig lik.
Idolfinalen missade jag....

Lördag
Sov först ut ordentligt och sen drog sambon och jag igång en mindre form av storstädning. Det var inte så att vi vände upp och ner på hela huset men det dammades och torkades så det stod härligan till. Jag vet inte om jag inbillar mig men det känns som att det går lättare att andas här hemma nu. Inte för att jag lider av astma men ändå......

Söndag
Tog oss upp ur sängen runt 10 efter att ha intagit frukosten i densamma. Först iväg till Maxi för att handla hem lite varor till det otäckt ödsliga och nystädade kylskåpet. För en gångs skull hade jag också planerat mar för några dagar framåt. In med maten i kyl och frys och sen iväg till IKEA och Bauhaus. På IKEA köpte jag två förpackningar ljus för att jag ska ha ett ordentligt lager hemma. En lampskärm för 19 kronor blev det också.

När jag kom hem lagade jag till en Chili con carne men först hade jag tänkt mig en Chili sin carne, dvs utan kött men jag glömde faktiskt bort att jag skulle ha Quorn när jag var på MAXI men köttförs till julköttbullarna hade jag däremot köpt så en tredjedel av den rök.

Saffransbullar och pepparkakor är bara ett måste till Lucia så det blev en sats såna också. Pepparkaksdegen ska stå och svälla ett par dagar så dom får jag ägna mig åt på onsdag kväll. I år kryddade jag på degen lite extra för det är gott med starka och knapriga pepparkakor.

Det kliar i halsen och nysningarna är enorma så jag tror inte att jag blir uppe så länge till. Jobbar eftermiddag i morgon så jag kan ta det lugn på förmiddagen - SKÖNT
image157

Mitt adventsfönster i köket...............

image156
....................är jag faktiskt riktigt nöjd med. Jag har samma gardiner som jag sydde för 20 år sedan och så här långt känns det som att jag tänker behålla dom  för alltid. Glaslyktan till höger är också en favorit som jag har tänd hela kvällarna under den mörka årstiden.

De svenska jeansen fyller 100 år i år.

Tyckte jag att dom sa på radio i ett inslag jag nyss hörde. När jag googlar om det på nätet så hittar jag däremot inget. Ja hur som helst, alla har nog någon relation till jeans i alla fall.

Jag kommer ihåg när jag var tonåring och det var högsta status att ha jeans från Puss och Kram och Gul och Blå. De riktigt modebundna åkte speciellt till Stockholm för att inhandla dessa Jeans och det lät ju såååå märkvärdigt. Jag kommer speciellt ihåg en tjej som heter Ann-Sofie hur hon visade upp sina  Puss och Kram av rätt snitt. Ja som ni kanske förstår så hade inte jag några jeans av detta märke men väl Dobberjeans.

Jag kommer ihåg hur jag fick lov att ligga på golvet för att överhuvud taget kunna knäppa igen byxorna och somliga badade med jeansen och lät dem sen torka på kroppen för att få den rätta formen.

När jag har varit med dottern för att inhandla jeans har jag förfasat mig över hur otroligt trånga dom ska vara från början men handen på hjärtat har jag nog också köpt trånga jeans. Ett par var så trånga att jag aldrig använde dom och aldrig minskade midjemåttet heller så det var ett dumt köp.

För ett par år sen när dottern och jag var i Stockholm för att köpa jeans så tyckte hon att en viss storlek kändes för stor och att det var jättestor risk att det skulle kunna uppstå katyastrofala glapp på grund av uttänjning när jeansen var använda ett tag. Vi gick vidare till en annan affär som hade storleken mindre av samma jeans. Ja ni kan ju tänka er vad jag tyckte om dom. Jag protesterade högljutt och då sa expeditien som väl ville sälja, att hon har ett tips. Vad då? ......tänkte jag.....  Jo, man kan ta lämplig mångd kryddburkar och placera runt linningen när man har jeansen på sig för att dom ska töjas ut. I mina ögon såg det inte ut som man skulle få in den minsta lilla kryddburk hur man än ansträngde sig - på sin höjd en portionsförpackning peppar i påse.

Jag ville bara ut ur affären och min kära dotter insåg att hon skulle leta vidare - Tack och lov!!


Mitt kylskåp.........

................hade nog fått nerslag på hygien om det kommit hit en inspektör. Som tur är så kommer det inga inspektörer hit men möjligen någon kollega med mikrobiologisk utbildning men dom är nog så fina i kanten att dom inte säger något.

Hur som helst så är mitt kylskåp kliniskt rent nu. Det tog ungefär 1,5 timme och jag blev dessutom svettig. Nu har jag dessutom ställt in en temometer så att jag ska få ett mer vetenskapligt bevis på vilken temperatur det är där inne än hur kall mjölken känns när man dricker den.

Dessa bakterier fanns nog inte i mitt kylskåp men jag hittade dom när jag surfade runt lite efter bakteriebilder. Jag ger mig inte in på att tala om namnet men i artikeln jag skummade så berättade dom att det finns så kallade

luminescenta bakterier, vilket betyder att dom kan bilda ett ljussken om dom uppträder i stora mängder.


image155

luminescenta bakterierJag hade en bit kålrot och några morötter som borde ätas uppå så dom kokade jag och gjorde ett mos av. Riktigt gott - något man skulle kunna äta oftare.

Efter senaste tidens hårda slit - 56 timmar på en vecka så passade jag på att sova ut i morse vilket  var välbehövligt. Nu är jag "fit for fight" igen.

All snö har smält bort så nu skulle det vara möjligt att ta en uppfriskande promenad. Halkan som var tidigare är svår att beskriva. Bara att ta sig ut från området var en bedrift men det är ju så det blir när det först kommer snö och sen blir det inte snöröjt för att det kommer ändå att smälta bort på en gång. Ja, visserligen, men det hann ju lagom smälta lite  och så frös det igen - kul...............nej inte direkt.

Adventsfyrverkeri

Är just hemkommen från det årliga fyrverkeriet i botaniska trädgården. Fint som vanligt men det var en stor miss i år - dom startade ca 5 minuter för tidigt. De första minuterna kunde vi inte se både fyrverkeri och höra musiken samtidigt och det var synd, för det är då som det blir extra pampigt. Undrar hur mycket pengar som gick upp i rök där?
Tror ni inte att det var en människa som kom dit med sin labrador. Idiotiskt!. Nu såg faktiskt inte hunden särskilt rädd ut, möjligen lite orolig men dumt ändå tycker jag.
image153
image154
Inte super-duperbilder direkt, för dom är tagna med en mobil men ändå.....

Nu är det bingen som gäller för jag ska upp 05.30 i morgon och iväg till jobbet. Efter det blir det lugnare och då ska jag vila, njuta och pyssla i hemmet. Kanske också gå på stan och göra annat.........sånt som är kul.

RSS 2.0