Ja, här har det varit brödbak för hela slanten................

...................och riktigt gott ser det ut också. Det ska bli intressant att smaka det här brödet för det är som sagt ett nytt recept för mig. Lång jästid men sen var det jättelätt att baka ut. 

                             image20

Eftersom det skulle bli ett stort partaj, så har jag bakat en till sats efter mitt eget huvud. Inte bara vetemjöl utan jag satte till lite finmald råg så att dom blir lite grövre...........................och dom ser ut så här......... Tråkiga bilder, för det är nästan ingen skillnad.................men..................dom första ser läckrare ut tycker jag.

                            image21

En gullig liten historia att le åt.......................

Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare.  Mannen hade längre ledighet och åkte ner en dag i förväg.

När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade dator, och beslutade skicka ett mejl till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet.  Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen: 
Till: Min älskade hustru  Rubrik: Jag har kommit fram  Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera, och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära.
 
Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min.
  

PS:    Det är verkligen hett här nere  


Min vän den glade bagar´n.................

Jag har lovat att baka matbröd till min ex-mans nya sambos 50-årsdag. Det är väl snällt av mig?! Självklart är vi också bjudna på festen som är i öppet-hus-form.
Tidigare i kväll har jag förberett en fördeg som ska jäsa i kyla till i morgon bitti. Det är första gången jag gör det brödet och degen verkade lite mysko och hård så det får visa sig i morgon när mer vatten och mjöl ska tillsättas om det blir något eller ej. Annars får jag kasta det hela och börja på ny kula med ett välbeprövat recept som finns inuti mitt huvud.
Hon önskar sig en tillbringare av Lena Linderholm och den tänkte jag att hon ska få av oss i present.

image19

Lavendelbukett heter det fina motivet som är design Lena Linderholm

Tiden är ur led.............

....................nu frossar dottern och en kompis på kräftor så det står härligan till. Kanske lite bleka kräftor men ändå....  Själv ska jag jobba en natt till och regnet öser ner just nu. Tur att man jobbar inne.

image18

Dom här däremot är från ett tidigare år. Röda och vackra.

En mycket lugn dag..................

...............då inte mycket har hänt. Jo, jag bjöd hit en kollega på kaffe och nybakt kaka med glass. En rör ihop kaka med bär tagen ur senaste allt om mat. Jag försökte göra den lite mindre onyttig genom att byta ut det vanliga mjölet mot siktat dinkelmjöl och i stället för flagad mandel ovanpå strödde jag pumpakärnor. Det blev jättegott!!

Vi satt där ute i trädgården och smidde planer om hur vi ska lyckas med att förhandla oss till högre löner och vi var rörande överens om att Vårdförbundet måste säga upp det löpande avtalet för nu börjar vi halka efter. I alla fall på denna ort där arbetsgivaren inte bryr sig ett dugg. Så gott som alla är missnöjda med lönen. Det är svårt att veta hur man ska gå till väga och vårdförbundet lokalt är ganska tamt måste jag säga.

Nog om detta...............nu ska jag åka och tjäna ihop några kronor igen. Tre nätter och tre dagar kvar till semestern som börjar 9:e juli.

Ett stackars vilsekommet rådjur........................

...............mötte mig i morse när jag kom hem från jobbet. Det hade förirrat sig in bland radhusen och "klapprade" vettskrämd omkring på asfalten. Som tur var så hittade det ganska så kvickt sin väg ut till friheten igen, genom att hoppa över ett staket och sen tränga sig igenom ett minimalt hål i en häck. Efter det var det bara att korsa några cykelvägar och sen ta sikte på dom gamla välkända fälten igen. Tack och lov!!


Midsommarafton.................

..................och vi har faktiskt riktigt skapligt väder trots alla varningar om regn men det kommer kanske i morgon.

Eftersom jag jobbat i natt så har jag sovit till ungefär 13.30 då jag gick upp för att äta frukost. När gubben kom hem, han jobbar också åkte vi för att handla lite grejor till pajerna vi ska äta i kväll.................innan jag ska jobba.......igen.

Jag hade missförstått tiden för midsommarfirandet i området så när vi kom dit med filt och allt så gick alla hem. Det spelar ingen större roll för tidigare hade vi ändå inte hunnit med att gå dit.

Nu är pajerna i ugnen. En purjo och ädelostpaj och en ost och skinkpaj. En stor vitkålssallad gjord på färsk vitkål, vinäger-dressing och kryddad med egen odlad oregano. Det blir nog gott. Jag ska ta med varsin bit till kollegan och mig att mumsa på i natt. Hon skulle ta med jordgubbar och det var tur att hon skulle köpa dom, för i min affär fanns det inga.

Det starkaste dryck jag kommer att dricka är mitt egenhändigt kolsyrade vatten. Maskinen har kommit..............det var ingen dröm. Jag hade faktiskt vunnit!

image17

Idag är det långsamhetens dag.....................

Torsdagen den 21 juni är det internationella långsamhetsdagen. Det tycker jag låter som en bra dag.

Jag är så otroligt trött på alla som stressar omkring och pladdrar om hur mycket dom har att göra.
Det värsta är att jag tror att många tycker att det känns skönt att kunna berätta om allt dom gjort och ska göra och känner sig då som populära och bra människor.

Sen blir samma människor "vidbrända" (en mildare grad av utbrändhet)  och då kan dom prata om det i stället...........vilka noggranna och ordentliga människor dom är som inte kan släppa något halvdant och har jättehöga krav på sig själv. Allt ska vara tip-top helt enkelt. Sånt är jag allergisk mot!!!

Själv avskyr jag att ha fullbokad agenda. Jag känner mig som i ett fängelse om det blir för många uppbokade dagar i veckan. Ja, då räknar jag inte arbete förstås.........

Själv har jag dock inte ägnat denna dag till långsamhet. Jag var helt enkelt tvungen att städa ............i alla fall lite. Även om det blir mest jobb i helgen så vill jag kunna känna lite helgkänsla och ha i alla fall lite städat.

Jo, och så skulle jag vilja he en hängmatta där jag kan gunga i lugn och ro. Några kraftiga träd äger jag inte så det skulle i så fall behövas ett stativ. Det finns jättefina hos www.storafamnen.nu och särskilt stativet som är båtformat. Kolla in det.........

Vem skriker i Flogsta?

Klockan är 21.49 och om exakt 11 minuter kommer det berömda Flogstavrålet snart att ljuda. Det är studenterna här i närheten som skriker ut sin tentaångest, exakt klockan 22.00, år ut och år in....................vinter som sommar. På sommaren har dom förhoppningsvis inga tentor att vråla för och då är vrålet är svagare men det skriks.............
Skriket finns till och med beskrivet på nätet. http://www.geocities.com/korridoren_flogsta/flogstaskriket.html

Jag tycker det är en mycket charmig tradition och trots att jag bor tämligen nära studentområdet är det inget man störs av i stället kan man  passa på att ställa klockan...............

Nu är klockan 22.10 och skriket är över för den här gången..........

...........regn........så idag bakar jag Dumlemuffins............... och äter sushi

image18

Jag tänkte att jag skulle bjuda på kaffebröd på jobbet innan alla semestrarna drar igång. Dom här muffinsen har blivit en favorit. Stora och härliga och mitt i hela härligheten ligger en smält dumlekola.
Igår försökte vi ha den s.k årliga uppesittarnatten som helst ska ske innan midsommar. Då det är tänkt att vi ska njuta av årstidens ljus, höra fåglarna matta av sitt kvittrande för att bara efter ett par timmar vara i full gång igen. Kanske dricka ett glas vin och bara njuta allmänt att det är sommar igen.

Hur som helst så orkade vi inte sitta ute längre än till 00.30 och vädret kunde ha varit bättre. Nu finns det ingen ny möjlighet före midsommar i alla fall och själv jobbar jag både natt till midsommarafton, midsommarafton + midsommardag (nattetid)........oj, oj, oj...........mycket pengar blir det............men det borde vara mer...........

I kväll ska vi festa på sushi från "Yukikos sushi" som sägs vara ett av dom bästa sushiställena i hela Sverige. Sushi och vitt vin är en riktig höjdare men idag slopar jag vinet. Det kanske ska vara Saké till sushi men det har jag aldrig provat.............. vet ej........... Jag känner att jag vill hålla den sunda linjen idag så det blir vatten att dricka och det är inte fy skam det heller.

                                                                 image23


Alltså, man kan ju bli galen..................mer om fåren......

I dagens tidning var det en insändare av en person som var helt emot att fåren fick beta så centralt. Det är farligt, för fåren kan ha sjukdomar och parasiter som genom harar och hundar sprids vidare till människan. Det klippta området utanför fårstängslet används till pick-nick och rekreation och det är då om man äter där, man skulle kunna bli smittad. Sen var det synd om hundarna som kom emot elstängslet och det kan jag väl möjligen hålla med om.

Ja, hypotetiskt kan man kanske bli smittad av något men man kan bli sjuk av antibiotika också!

Jag fattar inte att folk är så rädda för allting. Sen åks det ohämmat bil, röks, sitts still, dricks för mycket alkohol m.m. men då är dom inte rädda. Ibland blir man galen på mänskligheten.

Slutpratat om dom stackars fåren som såg ut att ha det så bra i just den hagen  ....................

Vi är alla får i vår herres hage.............

..............eller är det inte så man brukar säga? Här kommer i alla fall fåren i den hage jag uppsökte idag.

image15

                                                                       

På den första av de små bilderna ser man hur nära hyreshusen fåren betar.  Det var kul att se hur dom små lammen lätt hittade just sin mamma om dom kommit för långt från varann.
Annars har det varit en lugn och behaglig dag med sömn långt fram på förmiddagen men det behöver jag när jag jobbar två eller tre nätter. Nu på sommaren när det är så ljust ute är det  svårt att få den sömn man behöver och inte kommer det att bli bättre nu när skolorna slutat. Av någon anledning så vekar ungarna i närheten ha en förkärlek för att studsa bollar just under mitt sovrumsfönster.                   

Jag har upptäckt något trevligt.........

................nämligen att det går Gutefår och betar i stadens centrum. Ja, inte bland affärerna förstås men väldigt nära hyreshus, studentboenden och busshållplatser. Det tycker jag är livskvalité. Att bo i en stad (jag vill göra det) ha nära till naturen och sen dessutom bräkande får i centrum.
Förr om åren har det betat får runt slottet men dom lyckades jag aldrig se för dom flyttades då och då. Däremot i anslutning till min motionsslinga har det funnits gott om får tidvis men nu är det centralt och det är just det som jag tycker är så kul. Jag ska ta med mig kameran dit och fotografera någon dag.

image9

Ett ganska så nyfött Gutefårslamm. (hos min syster)

image10

Oj vad jag är liten och söt.

Lördag hela veckan?.....................eller kanske hela månaden........

Ja, nu har vi firat och firat..................och firat.........
Det har varit födelsedagar och studenter om vart annat. I måndags fyllde min äldsta son 25 och det måste vi ju fira. Födelsedagsbarnet ville att vi skulle gå ut och äta och så blev det. Kvällen var varm och vi kunde sitta ute. Maten var mycket god och alla var nöjda och glada så även födelsedagsbarnet. Vi passade på att lämna presenterna på plats och det blev mycket kökssaker som ju alltid är bra när man är ung och inte har så mycket sådant än. En av mina presenter består i att fixa hans blomlådor för det tycker jag är lika roligt varje år.
                                                                                            image8GRATTIS alla!!!!

Ännu en vacker dag...................

image8

men i kväll kom det också en skvätt regn och i regnets spår kom också denna vackra regnbåge som jag blev tvungen att fotografera. Nu luktar det så där härligt ute som det gör när det har regnat på sommaren. Vi hann dessutom grilla innan regnet kom. Det brukar nämligen vara så att så fort vi tänker grilla så börjar det regna men idag lurade vi faktiskt regnet.

Annars idag, så har jag inhandlat blommor till mina blomlådor. Ska bli intressant att se om det blir så bra som jag har tänkt att det ska bli. Kaskadpelargoner i två olika rosa nyanser och blå lobelia emellan. Bilder kommer när dom hunnit växa till sig lite.

I morgon är det arbete och så ska jag ta hand om en nyutexaminerad och nyanställd semestervikarie så då måste jag hitta på lämpliga uppgifter att börja med. Det är nyttigt med "elever" för då måste man aktualisera teorin bakom många saker som man gör med ryggmärgen vid det här laget.

Dags att gå till sängs............godnatt!!


Sjungom studentens lyckliga dag................... så lyder den ursprungliga texten.....

image7   Uppsalamössan 


Sjungom ska det vara men nu sjunger alla sjung om. Ingen större skillnad egentligen men ändå........
Igår hade vi dubbelt studentfirande i släkten. Eftersom dom bor på olika orter och dessutom har en av dom inte gått i skola på den ort hon bor, så blev det lite åkandebåde fram och tillbaka. Jag tycker dock att vi lyckades få ihop det på bästa möjliga sätt. Trevligt var det och god mat och gott vin blev vi bjudna på.

Oj, oj, oj...............vilka röster

Vi har varit på konsert på Globen i kväll. Il Divo............vilka röster...................  och vilka snyggingar! Man fattar inte att fyra sångare kan få fram ett så mäktigt ljud. Ja dom hade förstås också med sig en orkester som heter duga . Det kastades upp både det ena (trosor) och det andra (brev och blommor) på scenen. "Tanterna" skrek.............dock inte jag.............för jag är ju ingen tant............eller???

                         image6


    Att vara utanför Globen kändes som att man var i en stad i ett annat land. Jättevarmt väder, massor med folk, musik, uterestauranger och barer. Trevligt!!  När man är inne i själva Globen upplevs den inte som så hiskligt stor trots allt men å andra sidan är ju själva arenan i mitten och sen är det annat runt. Hotell bland annat om jag inte har helt fel.


6:e juni - Sveriges NationaldagSov till ca 13 efter nattjobbet. Hade bestämt med min kära dotter att vi skulle träffas på stan och ansluta oss till nationaldagsfirandet vilket var trevligt. Massor med glada människor på stan med flaggor i händerna. Dom kanske var mest glada åt det fina vädret.
Vi avslutade på en grekisk retaurang där vi delade på en meze-tallrik som förrätt och sen åt jag ugnsgratinerad aubergine med klyftpotatis och tsatziki. Dottern åt kalvkött med tillbehör och vi båda blev mer än nöjda. 

Mätt och belåten återvände jag hem för att se eller åtminstone lyssna på fotbollen. På vägen hem mötte jag yngste sonen, finklädd på väg till en studentfest. Han klarade av sitt förra året men har några kompisar på efterkälken.

Det går bra för Sverige mot Island. Snart är det dags att sova........

Sommar, sol................

studentpresenter och nya kläder till mig......................i linne..................känns lite lyxigt och så hittade jag den här dikten på nätet. Lite rolig och tankeväckande.

När jag föds är jag svart
När jag fryser är jag svart
När jag är varm är jag svart
När jag är sjuk är jag svart
När jag dör är jag svart
 

När du föds är du rosa
När du fryser är du blå
När du är varm är du röd
När du är sjuk är du grön
När du dör är du lila
 

Och du kallar mig färgad!


image9


En av mina kissar är i alla fall blå....................säger uppfödaren................


Åderbråck är inte kul på något sätt.

Det verkar som att mitt lilla åderbråck har blivit ett stort nu. Stramar och drar i det gör det också. Att det ser "äckligt" ut, spelar ingen större roll.............jag vill bara inte att det ska kännas.
 Min röntgentid för höften på torsdag tyckte jag kom lite väl snabbt också. Ja aldrig är man nöjd.............först söker man inte läkare överhuvud taget för att det är ändå ingen idé för man får ju aldrig någon tid i alla fall. När det sen går fort så är inte det bra heller. Jag vill att det ska dröja innan jag får veta att jag har en förslitning i höften. (fast egentligen vet jag redan) "Sånt som kommer med ålder och barnafödande" säger dom. Trist säger jag.

Sola och slöa.

Sola, slöa, vattna, sola, slöa igen, plantera en lavendel bland rosorna. Kommer att bli fint med rosa och lavendelblått tillsammans.
På kvällen avslutade vi helgen med att grilla flintastek och sen bananer fyllda med center-choklad som också grillades. Mums.....

Sol och värme - vilken dag.....

Idag sov jag alldeles för länge med tanke på hur vackert väder det var när jag väl kom upp ur sängen. Eftersom helgen skulle vara till vila och så har dagen gått i den andan. Jag har njutit och vilat.

När det sen blev dags att tänka på mat så passade jag på, eftersom det för tillfället bara är jag hemma. Jag inhandlade en låda med olika tapas-bitar som jag sneglat på ett tag men tyckt att det var i lyxigaste laget. En getost slank också ner i korgen och detta tillsammans med en chiabatta och några kex och vitt vin inte att förglömma blev en riktigt läcker måltid. Lite i fetaste laget för en kronisk bantare som jag, men det var det värt idag. Nej, så här är det, medelhavsmaten gjorde bara gott i blodkärlen.
Tapas GrandeTapas från Ridderheims                                        (som nu befinner sig i min mage)

Redan den 1:a juni - den här helgen ska jag mest vila.......

Vad härligt med en ledig helg då det dessutom spås riktigt vackert väder. Lite ogräsrensning blir det säkert och en och annan promenad men för övrigt ska jag bara njuta.
Det vita vinet står på kylning och en lyssnabok ligger beredd i CD-spelaren. SKAM av Karin Alvtegen. Den verkar riktigt spännande. Lyssnaböcker tycker jag är ett riktigt trevligt påfund. 
                                                                                                                                                    

                                                                        


RSS 2.0