Gamla kyrkogården och ex-män

Promenaden blev i riktning gamla kyrkogården. Jag har ingen grav att besöka här i stan men brukar ändå ta mig en tur till kyrkogården allhelgonalördagen om jag har möjlighet. Gångarna på kyrkogården var upplysta av marschaller och det var massor med människor och familjer som besökte sina gravar för att tända ett ljus och hedra sina bortgågna. Det är värkligen pampigt att se alla dessa ljus som lyser upp ett så stort område som de båda kyrkogårdarna i denna stad.

Så här såg det ut år 2005


Det ser ut som att det var snö på bilderna från 2005. Idag var promenaden desto mer angenäm och definitivt ingen snö i sikte.

Jag kommer ihåg en allhelgonahelg när jag jobbade natt och skulle köra upp bilen ur parkeringsgaraget på jobbet när jag skulle hem. Det blev precis tvärstopp, så mycket snö var det. Jag fick ringa efter en av väktarna på sjukhuset som fick hjälpa mig att skotta så att jag kund köra upp. Sen tog det en hel timme att komma hem, en väg som normalt tar tio minuter att köra för det var så halt, snöigt, oploget eller stora vallar som det inte gick att korsa.
Gissa om jag var slut när jag kom hem. Väl framme på min gård gick det inte att köra in på parkeringen så jag gav upp, körde bilen rakt in i en snödriva olch ringde till min ex-man som fick komma och hjälpa mig. Det var för övrigt hans bil förresten. Han trodde jag blivit rubbad som rinde honom kl. 06 på morgonen för att be om hjälp men jag behövde bara säga "titta ut så förstår du" och då skyndade han till min och bilens undsättning. Ibland är ex-män bra att ha.........

Helt solokvist

Sambon är bortrest så jag har lugna gatan här hemma. Jag äter, sover och gör precis som jag vill. Inte för att jag inte får det annars men nu känns det extra slappt. Jag behöver nog slappa också för från to-to jobbade jag 56 timmar förra veckan. När jag åkte hem igår morse så kände jag mig verkligen slut så den här helgen har jag avsatt till vila och bara vila.

Jag har alldeles snart lyssnat klart på den andra milleniumboken så nästa vecka kanske vi ska gå och se filmen. Jag vill ju absolut läsa boken innan jag ser filmen för att kunna njuta ordentligt av båda. Kroppen är inställd på vila för jag somnade inte bara en gång mitt i kaffedrickandet och boklyssnandet. Inte sittande på en stol då förstås utan härligt tillbakalutad i sängen.

I torsdags fick jag en leverans från årstidernas ekologiska grönsaker och passade då på att göra en härlig grönkålssoppa, trodde jag. Jag gjorde den efter eget huvud och på bilden ser ni resultatet. Det är nog det utseendemässigt äckligaste jag någonsin tillagat tror jag. Soppan ser ut som något man kan hämta från en gödselbrunn men faktum kvarstår, jag blev både mätt och varm av den. Här gällde det bara att undvika att äta med ögonen.

Jag tor att jag ska ta mig en liten promenad innan mörkret faller. Även om man vilar så gör en promenad gott och så känns det så skönt när man kommer in igen. Jag tror jag ska laga i ordning en kyckling till kvällen. Färsk kyckling för 29.90 kg tycker jag var riktigt billigt och till mig räcker den i flera dagar.

Kvällen vid tv:n stöter på problem för jag måste splittra mig mellan både Körslaget och Dansbandskampen. Jag tror Dansbandskampen får första tjing i kväll.

En nostalgitripp som heter duga!

http://www.welkestijl.nl/

Jag bara myser........

Vintertid

Usch vad det var trist i natt på jobbet när klockan först var 03.00 och sen på en sekund 02.00 igen. Det blev en lång natt.

Blodgrupperingsmaskinen fick fnatt och kollegan påminde mig om allt prat om hur det skulle krångla vid milleniumskiftet och så hände ingenting men nu med en "sketen" sommartidsomställning så blev det ett mindre "kaos"

Ni kommer väl ihåg allt prat om att dammsugare, elvispar, kaffebryggare och de mest omöjliga enklaste saker skulle sluta fungera vid tolvslaget. Jag fick en glimt av detta i natt ha, ha men efter lite omstarter så löste sig allt och blodgrupperingssvaren poppade upp på dataskärmen som popcornen ur en kastrull. Popcorn ja, det var många år sen jag både åt dem och poppade också förresten.

Katten går också fel nu. Han vill ut på en helt felaktid tid för alla parter. I stället för halv fem så blir det halv fyra nu ett tag och jag säger bara usch. Går inte att ignorera heller för då river han sönder sängen den lilla bortskämda rackaren. Det är bara att bita ihop för när snön och kylan kommer så bönar man och ber att han ska gå ut för att röra lite på sig för att inte växa till sig allt för mycket under vintern, när det i hans värld bara är den varma, goa stugvärmen som gäller.

Annat är det med honkatten, hon är lätthanterlig hon..........bara hon får mat förstås för det är hennes intresse. Hon brås väl på matte som nu ska värma lite pasta och köttfärssås till sig själv.

Kulturnatten.....

...är över sen flera veckor tillbaka men när jag letade runt bland mina foton hittade jag dessa. Vi har tidigare under många år haft en äcklig och sunkig offentlig toalett i underjorden, ett ställe jag aldrig besökt för dess egentliga ändamål men dock för detta. Titta här!Numera används toaletten av en fotoförening för utställningar och till kulturnatten brukar det alltid hängas något nytt. Så här skriver föreningen på sin hemsida Galleri London.

Den underjordiska toaletten "London" byggdes på Fyris torg under 1920-talet och stod till tjänst som allmän toalett för uppsalainvånarna under 1900-talet. Klosetten fick bära namnet London i folkmun för associationer till den brittiska huvudstadens tunnelbanesystem. Lokalen har sedan den stängdes i slutet på 70-talet stått tom och när Galleri London öppnade dörrarna igen i augusti 2005 lät man toalettstolarna stå kvar och gjorde plats för sponsorsplaketter längs pissoarrännan. Med många företag som trodde på oss i ryggen, renoverades lokalen och lyses numera upp av spotlights. De av Ekebykakel klädda väggarna utgör en minst sagt unik utställningslokal med k-märkta uppsalakvarteret Fyris torg som omgivning och fönster i Fyrisåns stenvägg.

Det är verkligen ett kul och annorlunda sätt att använda en gammal toalett på och känslan av "äcklet" som sitter lite i väggarna fascinerar. Självklart är det rent och fräscht och vissa toaletter har ju till och med guldsitsar som ni ser men det är ändå lite äckel över det hela. På de guldfärgade skyltarna står sponsorernas namn ingraverat och som sagt, det är en kul idé.

Härligt, ett nytt svampställe!

Det har inte blivit mycket svampplocka av i år men eftersom säsongen lider mot sitt slut besämde vi oss för att ta en tur idag. Eftersom vi inte har något bra ställe så åkte vi bara så där lite på måfå ut på landet och fick bingo direkt. Nästan en hel hink med trattisar och alldeles nära vägen också så det var inte den minsta risk att vi skulle kunna gå vilse. Här är skörden som väntar på att rensas och snyggas till.

I kväll vankas det skaldjursbuffé så jag ska ta en dusch och fixa mig lite innan vi ska iväg. Undrar hur många ostron jag kommer att äta i år och så undrar jag om dottern som är med för första gången också törs prova ett. Även om jag tänker äta ett och annat ostron så kvarstår faktum, ostron är överskattat.


Det är synd om mig..

...även om det håller på att gå över. Jag har nämligen haft och har fortfarande kvar lite av någon form av allergi i ansiktet. Jag vet inte säkert vad det kom av men ev. en ansiktskräm som jag i och för sig har haft mer än en månad ligger i misstanken. Sen är det ju det där med getingsticket om det skulle kunna ha något med saken att göra.

Svullnad i hela ansiktet, påsar under ögonen och svullna läppar som dock inte kom akut utan mer har smugit sig fram. Utseendet stämmer överens med något som heter Quinckes ödem som jag kommer ihåg från utbildningen. Det har inte varit värre än att jag kunnat jobba men de svullna och spruckna läpparna är verkligen vidrigt.

Jag gjorde en korridorskonsultation som det så fint heter med en av läkarna på jobbet och hon tyckte inte att det var något att göra åt nu för som hon sa  så verkar det ha lagt sig nu och är på tillbakagång och allergimedicin har jag också tagit. Det är väl bara att hoppas att läpparna är läkta tills på lördag då vi ska på skaldjursbuffé för annars kommer det att svida.

Det verkar vara kanonväder ute så jag håller på att tvätta en maskin tvätt som jag tänker hänga ut innan jag ska till jobbet. Kan ni tänka er.........idag får jag komma till jobbet när jag vill bara jag kommer innan 16.00. Det är väl skönt att ha det så någon gång. Jag ska dricka min andra kopp kaffe i sängen lyssnandes till andra Milleniumboken och sen ska jag väl så småning om göra mig klar för jobbet som är en dag på övertid. Mycket pengar blir det..........

Äntligen!


Äntligen har jag hittat en katthårsborttagare som faktiskt funkar. Inga lurviga kläder mer alltså. Jag avskyr dessa klisterrullar som blir fullständigt igensatta på en gång. Har man två långhåriga katter så är det rejäla grejor som gäller och nu verkar jag ha funnit den. Priset - 89 kr känns som hittat nu när den var så bra och det där "use over and over" låter också toppen.

Vi tog oss en promenad igår och fick för oss att gå in och handla ett par saker till lasagnen men jag var så full med katthår så jag vågade inte gå in i affären. På djuraffären där vi köpte "svampen" däremot vågade jag däremot gå in med mina lurviga byxor.

Helvegetarisk halvekologisk lasagne står på menyn. Det är första gången jag gör just den så det ska bli intressant att smaka och sen är det jobb som gäller.

Vi har ett pausrum i anslutning till labbet så förhoppningsvis kan jag i alla fall lyssna på körslaget nu när det finns en kör med från vår stad, Andreas Lundstedts kör. Det ska bli intressant men annars har jag de största förhoppningarna till af Ugglas och Pontare som är såna härliga personligheter.


Doftorkidé

Jag pysslade om mina orkidéer här om dagen och kände plötsligt en fantastisk doft från en av de som blommar just nu. Inte visste jag att jag hade en doftorkidé. Så här ser den ut och blommorna är lite speciella för strukturen på dem är nästan lite genomskinlig och glasartad.


Dagens promenad är avklarad och nu ska jag steka lite trattisar som jag fick av en snäll kollega. Efter middagen lägger jag mig nog en stund på spikmattan och sen är det tyvärr bara jobb som gäller den här helgen.

RSS 2.0