Undrar vem som tog boken....

Ge bort en bok till någon du inte känner: Ta en bok ur bokhyllan. Du måste ha läst o tyckt om den. Den 23/4 ska du ge bort den. Skriv på försättsbladet: ”Till upphittaren! Varsågod på Världsbokdagen 2010. Jag gillade den här boken. Behåll den, läs den, skänk den vidare.” Lämna sedan boken på en offentlig plats – buss, café, väntrum? Är du med?

Den här uppmaningen nappade jag på och placerade en bok i en av cafeteriorna på sjukhuset innan jag började mitt nattpass. Kul idé faktiskt.

Den här sidan som funnits några år kan vara lite kul att titta på http://www.bookcrossing.com/      http://www.bookcrossing.se/

Nu ska jag koka lite "morgonkaffe" och vet ni vad? Solen skiner och det ser skönt ut ute.      


Är det lutfiskens fel?

När jag tittar ut genom fönstret ser det ut som att det mycket väl skulle kunna vara jul snart. Stora vita flingor faller och här och var är snön liggandes i små drivor. JAG VILL HA VÅR! Inte 0-5 grader och snöblandat regn på Valborg.

Det är visserligen en dryg vecka kvar men ändå. Hoppet är det sista som lämnar mig men i år tror jag nästan inte det hjälper att hoppas.

Jag skulle aldrig ha ätit den där lutfisken på fel årstid......................

Dagens måltid

Idag har vi ätit lutfisk tillagad i tryckkokaren. Inte världens godaste lutfisk men ändå. Ibland är ju lutfisken alldeles för lös vilket den här var men med en god vit sås och mycket kryddpeppar till så var även den här fisken god.

P.S. I tryckkokaren tog det bara 6 minuter att koka lutfisken klar och nej, jag längtar inte till jul.

Vilken vacker dag!

Solen skiner och det är riktigt vårlikt ute. Måste nog snart ta mig till någon blomsterhall och fylla ett par krukor. Det brukar jag alltid ha färdigt till påsk men dock icke i år.

Cyklade ner på stan för att få min Shiatsubehandling men han hade tagit fel på tiden så jag cyklade hem igen och ska tillbaka om två timmar.

Annars är det väl mest skriverier om askmolnet man läser om. Fick en bild som jag först inte förstod själv eftersom jag aldrig rökt en cigarett i hela mitt liv. Det här är tydligen ett sätt att flyga asksäkert i alla fall. Rolig eller inte - välj själv.

Jag bara jobbar och jobbar

Är på jobbet 06.30 och tror varje dag att jag ska kunna komma hem i tid men till slut blir klockan ändå 17.30. Som tur är så har jag inte mitt tillfälliga nya arbete varje dag men å andra sidan kanske jag skulle hinna med bättre då. Puh.......

Det vackra vädret har jag bara sett på bild i princip men om det står sig till helgen.........då ska jag njuta. Måste leka med kattungarna nu så det inte river hela huset. Mellankatten tycker att det är dags för henne att få kattungar och låter riktigt illa när hon inte är sysselsatt. Att en sån beskedlig varelse kan få ur sig så mycket ljud. Ett P-piller har dock fått slinka ner i magen men det har nog inte verkat än

Tradera

Idag har jag fått hem min fönsterskrapa av märket Tupperware som sambon har köpt till mig på tradera så nu ska här tvättas fönster.
En kollega nämnde att den var så fantastisk men att den inte går att köpa längre så jag kollade in Tradera och mycket riktigt - där fanns den. Drygt 50 kr, nypris 200 var det någon som sa.

Gammelkatten verkar ha ont i benet. Antingen har han hoppat och hamnat snett eller också har han varit i något slagsmål som vi inte märkt. Nu bara ligger han och vill vara ifred. Jag har fullt sjå att hålla lillkissen ifrån honom för när han blir för närgången då "hänger smockan i luften"

Det är kanonväder ute så nu ska jag ta min påtår ute och sen måste jag iväg och jobba fyra timmar.

Det är verkligen vår nu

Vad mycket mer alert jag blir nu när man ser sol i princip varje dag. Ser mig runt i huset och inser att det börjar bli dags att at tag i den där storröjningen som jag planerat i flera år.......nästan. Energin smyger så sakta på mig. Bort med de där högarna som innehåller bra-att-ha-saker. De är inte bra att ha borde jag fattat för länge sen. Varför tror jag alltid att jag ska ha nytta av saker senare?

Med tre katter i huset måste dammsamlarna bort, så är det bara. Missförstå mig inte nu och tro att jag tycker att katterna är dammsamlare. Jag är dock övertygad om att det finns massor med personer i detta avlånga land som tycker så.

Sambon köpte en tupperware fönsterskrapa på tradera till mig. Den ska tydligen vara suverän. Orginalpris var 200 kr enl en kollega och jag gav lite drygt 50+ porto. Som hittat, bara den är bra för den har inte anlänt än.

Dammsugaren ropar......


En total tv-kväll

Först halv åtta hos mig. Är egentligen trött på att se kändisar i tv-program men detta stod jag ut med. Sen drömmen om Italien...sisådär och sen fuskbyggarna.....lite kul trots allt.
En lekstund med kissarna och sen är det bara sängen som gäller. Nej just ja...jag måste bikta mig. Ett glas cointreau har inmundigats. Det är så gott, eldigt och sött.......och jag jobbar natt i morgon....

Vad är det första man ser när man vaknar?

Jo , himlen är vit av snö och jag säger bara usch nu får det vara nog. Det känns inte som att det är dags att byta till sommardäck alls. Förresten så har vi dubbfria och då behöver man inte bry sig egentligen men vi byter såklart ändå.

Idag är jag lite produktiv. Håller på och bakar batbröd till dottern att ta med sig när hon åker hem och sonen som inte kunde fira påsk alls på grund av arbete ska få en bit lime och honungsgravad lax att mumsa på.

Jag har fått "nytt jobb" förresten. Har under kommande tre månaderna hand om lagerhållning, inköp och fakturor bland annat och det i kombination med vissa av mina tidigare nätter. Funkar riktigt bra faktiskt med tanke på att jag blev mer eller mindre inkastad på jobbet. Har man gjort i stort sett samma saker i 30 år så kan det ju vara kul med lite omväxling ha,ha och det blir ju inte sämre av att det som det är nu, går att kombinera.

Påskdagen

Har precis tittat klart på del två av "Män som hatar kvinnor". Det är verkligen synd att filmen är så dålig i jämförelse med boken och de två delarna i serien. De har klippt bort alldeles för mycket.

Jag skrev i går att jag skulle ge en resumé av min vistelse i idet. Egentligen finns inte så mycket att säga om det. Vintern har knallat på med mycket arbete, mycket snöskottning och inte det minsta lilla skidåkning. Jag har inte ramlat omkull ute en enda gång för snön har varit så sträv att jag behövde inte inhandla de i år planerade broddarna. Det senaste åren har man väl gjort sig ett par vurpor i ishalkan men dock inte i år.

En av våra älskade katter låg död på golvet en morgon för några veckor sen till stor sorg och bedrövelse. Hon hade varit lite småskramlig ett tag men var ändå pigg och alert och 10 år fyllda. En gammal dam i sina bästa år som vi trodde skulle finnas med ett tag till men så blev det inte. Det blev så tomt och vi var så ledsna och bedrövade att vi ganska snabbt bestämde oss för att börja titta efter en ny kattunge. Jag ringde uppfödaren av de två tidigare katterna för att diskutera dödsfallet och nämnde då att vi börjat titta efter en ny kisse och för att göra en lång historia kort så har vi nu tre katter. Gamlingen, en åtta månaders och en tolv veckors. Gissa om alla leksaker vi köpt genom åren har kommit till heders. Det fullkomligen yr råttor och fjäderbeprydda tygfåglar genom luften, och för att inte tala om tunneln som legat oanvänd i flera år. Där springs det och rullas runt så det står härligan till.

Här ser ni de två nytillskotten och så gamlingen förstås, längst ner.GLAD PÅSK!

Nu har jag äntligen lyckats ta mig ut ur idet och möts för dagen av det allra vackraste vädret. Termometern har visat på 14 plusgrader. Visserligen i strålande sol men ändå. DET ÄR VÅR!!!

Nu ska vi iväg och äta en påskbuffé så jag återkommer senare idag eller i morgon och berättar en resumé över vad jag haft för mig i vinter (inte mycket dock)

RSS 2.0