Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag alla.......

                                              
Vi ska fira in det nya året i lugn och ro här hemma. God mat är inhandlad på saluhallen och bubbel har vi letat fram ur "bubbelförrådet" så det ska nog gå vägen. Efter tolvslaget hör det till att vi går ut och skålar med eventuella hemmavarande grannar som då brukar vara mycket uppsluppna och trevliga.

Kattstackararna ligger nog då vettskrämda långt inne i ett förråd som vi brukar ha specialöppet för dem på nyårsaftonen. Stackars alla djur som är så rädda för smällare.

Nu är glada julen slut, slut, slut......och vi har minus 10 grader......

Nej, inte riktigt slut för julgranen behåller jag ett tag till. Den var ovanligt fin i år och tänk vilken doft. Jag har inget minne av att den vi hade förra året doftade så starkt men det är väl för att jag för första gången inte var med själv och valde gran. Barnen tyckte att vi aldrig hade haft en sån fin gran..........ja, ja........det är tacken det........sambon valde granen......

Nu väntar ett dagpass (06:45 i morgon) och sen kan jag gå hem och bara vänta på en lååååång skön nyårshelg.nyår. 56 timmars jobb på en vecka känns lite i mastigaste laget men sånt var livet för mig i år...........jag är så trött, så trött.

Nu har jag tittat på en inspelning av Anna Skippers "bantningsprogram" och två program om "Stjärnorna på slottet" och jag har njutit av båda. Stjärnorna på slottet tycker jag är en härlig programidé. Det ska bli kul att få se vad resterande personer har att bjuda på. Christina Schollin var ju förtjusande och Loffe visade att han har sidor som inte bara är det där gapskrattet som han alltid tar till. Jag är rädd att Scheja är en riktig träbock........han som alltid har varit så snygg....men det hänger ju inte ihop heller. Vi får svaret i nästa program......

Ett välgörande bad har jag också unnat mig.........med skum........och ett glas vin.....

Goda grannar

I stort sett varje jul brukar jag sköta om posten till en granne som alltid åker till Lycksele till jul och varje år får jag ta över hennes julblommor. I år var "skörden" extra överdådig............två stora vita julstjärnor och två röda amaryllisar som snart kommer att blomma. Två stänglar på varje lök är det dessutom och har jag tur blir det fler. Amaryllisarna var ganska så höga och skrangliga så jag gjorde slag i saken och åkte iväg och köpte två speciella amaryllisstöd som blev precis så bra som jag hoppades på.

Undra om jag stavade rätt till Lycksele............det heter väl knappast Lyxsele i alla fall ;0)   Jo det var rätt.....googlade lite och hittade rätt direkt.

Nu ska vi snart åka till Stockholm och gratulera en 99-åring med julblomma, tårta och portvin. Hoppas det är något som faller henne på läppen.

Jag har en bloggläsare som heter Stig.............GRATTIS på namnsdagen STIG!!

Morgonens Lussefirande
07:00 satt vi (jag, sambon och dottern) bänkade vid tv:n för att avnjuta årets Lucia.  Med 20 levande ljus tända i vardagsrummet, rykande kaffe i koppen och härliga lussekatter och pepparkakor kan det inte bli annat än Lucia-stämning. Programmet var bra med fin musik och sång och de flesta traditionella julsångerna även om lite nymodigheter också smugit sig in. Det var en fin föreställning tycker jag.

Eftersom jag mer eller mindre vänt på dygnet så var jag döslut sen så vi gick och la oss igen och tänk så bra jag sov då. det gjorde sambon också för han hade varit ute på galej igår kväll. Julbord och bowling kan ta på krafterna ordentligt verkar det som. Väldigt konstigt.........han har varit på två julbord med sitt jobb dock i två olika konstellationer....låter konstigt för en landstingsarbetare som inte får det minsta lilla julbord.......om jag inte betalar själv förstås.

Min käre sambo hade dock under gårdagskvällen tyckt så synd om mig för att jag aldrig får gå på julbord så han ringde och bokade till i kväll för oss två men även om jag gnällt på avsaknaden av julbord så tackade jag faktiskt nej till hans schangtila erbjudande. Jag är helt enkelt inte i form och uppskattar mer en hemmakväll med ett glas vin och Dansbandskampen på tv. Det var väldigt omtänksamt av honom i alla fall.

Gissa om jag blev förvånad idag......

...........när jag tittade ut och såg något stort brungrått sittandes i fågelbordet ätandes för fullt. Jag fick nästan gnugga ögonen innan jag insåg vad det var. Först gick tanken till vilken sorts stor fågel det kunde vara men sen såg jag att det faktiskt var en ekorre som satt där och mumsade för fullt. En av katterna gjorde stora ögn och blev plötsligt mycket intresserad av att gå ut men si...........det blev det inget av med. Jag tror definitivt inte att han skulle kunna göra något men jag tyckte att "korren" kunde få sitta där och äta i lugn och ro.
Så här såg det ut men bilden är dålig för jag tog den genom fönstret. Man ser ögat lysa av blixten.


Annars är jag mest trött och verkar ha vänt på dygnet. Svårt att sova på nätterna eller rättare sagt så vaknar jag efter några timmar och ligger vaken och sen är jag döslut på förmiddagen. Några pepparkakor har jag lyckats åstadkomma i alla fall men till och med där var jag slö - det blev skurna..........

Lussekatter

Det stundar inte på förrän det är Lucia och då är hemgjorda lussekatter och pepparkakor ett måste för mig. Upp med tuppen 05:30, på med kaffet och sen är det SVT:s Luciafirande som gäller. Undrar vad dom kommer att sända i år.

Nu är lussekatterna bakade och för mig väntar tre nätters jobb då man vet precis vad som gäller........jobba, sova, jobba, sova osv.........ingen tvekan liksom....

Förra veckan hade jag missförstått leveransen från Årstiderna så det kom inget men idag borde det funka om han inte kör bort sig i snögloppet.

Hoppas man får någon glädje av dagens räntesänkning. Jag har hittills haft is i magen och inte bundit mina rörliga lån. Förr om åren har jag alltid gjort fel så nu kör jag rörligt för hela slanten. Det är visst en lite skvätt kvar som är bundet och ska läggas om nästa år.

Om jag får säga det själv så.........

..............tycker jag att jag var jätteduktig som lyckades fixa egen layout på bloggen. Mja.......kanske inte helt egen layout men i alla fall en helt egen bild. En supernärbild på en av mina orkidéer i full blom. Jag tycker bilden har något vintrigt över sig.

Regn och rusk

Vädret går från den ena ytterligheten till den andra fast egentligen är det samma väder skillnaden är bara att vattnet var fryst förra veckan. Jag hörde siffror som att 25 stod i kö för att få ortopedisk operation akut för dom hade ramlat i halkan. Tänk vad det kostar.......med usel snöröjning....

Idag har jag givit mig in på att koka egen ärtsoppa. Det är inget jag gjort många gånger men som sagt, Hur svårt kan det va´? Medan andra springer på det ena julbordet efter det andra får vi  landstingsanställda koka vår egen ärtsoppa......ha, ha. Men ja ä inte bitter.....som han speedwayföraren och dansaren säger.........nej inte alls.....

Förra onsdagen, då jag blev efterskottsgratulerad på 50-årsdagen av mina arbetskamrater var en mycket trevlig tillställning. Vi började med bowling....och sen avnjöt vi en härlig trerättersmiddag med vin därtill. Inte visste jag att det kunde vara så kul att bowla förresten.  Oj då, det hade jag ju redan skrivit om kom jag på. Åldern börjar nog ta ut sin rätt beträffande minnet.

Julen närmar sig med stormsteg och framför allt Lucia då det bara är ett måste med hembakade lussekatter och pepparkakor. Jag står i valet och kvalet om jag ska göra lite korv också i år. Det är inget måste men en kul tradition. Jag kommer ihåg hur vi barn såg fram emot mormors hemgjorda korv på julen och det är inget svårt heller bara man har utrustningen.

Ett år blev inte den efterlängtade korven lika populär för då hade mormor gjort hemgjord marmelad och använt köttkvarnen till att mala apelsinskalen i. Hon tyckte inte att det var så där jättenoga att diska rent kvarnen mellan marmeladen och korven så den julen blev det julkorv med apelsinkrydda. Inget vi barn hoppade jämnfota av lycka åt direkt kommer jag ihåg. Jag har fortfarende bliden kvar i huvudet hur jag såg att dom där "hemska" apelsinskalen kom ut ur kvarnen samtidigt som köttet. Visserligen var jag inte med när korven gjordes men jag målade ändå upp en blid av det hela. Så här såg det ut när jag gjorde korv senast (2004)


RSS 2.0