Hemma igen!

Sanningen är att vi skulle överraska svågern som flytt till Göteborg på sin 50-årsdag. Min syster visste om upptåget för att det över huvud taget skulle gå att genomföra men jag hade ingen lust att skriva om det här ifall han av någon outgrundlig anleding skulle kunna hamna på min blogg.

Ett par hyss hade vi organiserat och det ena var att vi hade bett ett antal för honom okända personer både män och kvinnor att skicka ett grattis-sms under dagen. Gissa om det droppade in gratulationer på hans mobil........från morgon till kväll.

Det andra hysset var att vi hade inhandlat en korg på IKEA som vi hade med oss och den fyllde vi med några väl utvalda ölsorter (nästan alla hade gubbar på etiketten) några ölkorvar, jordnötsringar, och nötter samt ett kort som vi formulerat på lämpligt sätt. Vi höll en mycket formell stil, som Bäste Herr, Er, Ni osv. och avslutade med att ett bord är reserverat för Er och Er fru på restaurang..... och det var där vi skulle ansluta oss en stund efter att de bänkat sig i tron (hans tro) om att det bara var de två som skulle äta.

Vi tog oss till deras hotell och bad personalen där om tjänsten att på lämpligt sätt leverera korg och medföljande brev. Enl. min syster trodde han att det var något hotellet bjöd på fast hon påpekade undrande om han verkligen trodde att hotellpersonalen hade tid att vara ute och inhandla olika ölsorter och korvar beroende på smak hos olika jubilarer.

När vi kom till restaurangen satt födelsedagsbarnet turligt nog med ryggen mot ingången så det blev en riktig överraskning när vi smög upp bakom hans rygg och ropade Grattis.

Förnekandet från vår sida om någon som helst vetskap om sms och korg fortsatte och jag vet faktiskt inte än om han insåg att det var vi som arrangerat alltsammans. Kul hade vi i alla fall.

Något helt annat........kan ni tänka er att vår enkelbiljett till Göteborg bara kostade 105 kr? Det var ju nästan gratis och hem åkte vi med syster och man till Västerås där vi tog buss de resterande 8 milen för 120 kr enkelresa. Det var däremot dyrt så det vi vann på gungorna tog de igen på karusellerna som det heter.

Här kommer lite bilder från vår resa.

Vackra planteringarGothia towers

En fin Gullregnsbuske

En jättebulle som gott och väl räckte till flera. Den ligger på en stor mattallrik och jämför med brickan som är av ordinär storlek. God var den också.......

                                   
      Vid Feskekörka                  Evert Taube i hamnen                         Poseidon

Dottern fyller år

Grattis, Grattis

Jag måste få skryta lite............................................
Den här tårtan bakade jag till hennes fest som hon hade för kompisgänget hemma hos sig själv.
Vi ska gratta henne i kväll men då blir det nog en annan tårta än den här tror jag.

I morgon bitti beger vi oss på en liten tripp till Göteborg med tåg. Det ska bli jättetrevligt och jag hoppas på fint väder men det kan man ju aldrig få några garantier för..........................inte ens i Göteborg. Jag ska passa på att få min hunger efter räkor och fisk stillad.

Besviken i år igen!

Jag är glad för Norges skull men trodde verkligen på Malenas låt. Det är nästan ingen idé att vi är med längre för ingen, inte ens våra grannländer förstår våra bidrag.

Vi har tillbringat kvällen hos en kollega och hennes familj. De har hela huset fullt med katter och hundar och gissa om man var populär hos djuren. Det buffades, slickades och puffades mest hela tiden.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova på besvikelsen............och Grattis Norge både till segern och till "syttende maj"
                                                                       

Efterapning från..............

Ingrids Potpurri

Tre saker som alltid finns i mitt/min

Kylskåp :  mjölk, ost, grönsaker

Frys : Köttfärs, wokgrönsaker, frysta hallon 

Skafferi : Kaffe, äggnudlar, havregryn

Handväska : penna, gamla kvitton, lypsyl

Sminkväska : äger ingen sminkväska annars skulle den innehålla läppstift, mascara och någon form av penna till ögonen. (använder sällan smink)

Badrumshylla : eltandborste, ansiktsmask, parfymflaska

Förråd : frysbox, extrasäng, en gammal orenoverad sekretär

Hjärna : Vad ska vi äta idag? När ska jag jobba natt nästa gång? Det här ska jag skriva om i bloggen!    

Jackficka : inköpslistor, extraknapp som aldrig blivit urtagen, nycklar

Kryddskåp : hel svartpeppar till kvarnen, cayennepeppar, salt

Barskåpet : rödvin, whisky, cointreau

Köksbänken : Kaffebryggare, vattenkokare, kolsyremaskin

Klar............. 

Det är bara att köra på alla bloggvänner.

Jag höll på att svälja en geting.

Idag har vi riktigt härligt väder så det passar sig ypperligt att tvätta, hänga tvätten och däremellan sola lite. Hur som helst så hade jag en avsvalnad kopp citronte bredvid mig och jag såg faktiskt en geting som kretsade runt koppen men föga anade jag att den hamnade i koppen. Jag hade för avsikt att ta en stor klunk för att teet var så pass kallt att jag skulle hämta mer då jag kände något konstigt mot läpparna. Jo mycket riktigt, i koppen låg en geting och kämpade för sitt liv.

Djurvän som jag är så hjälpte jag den upp såklart. Sen satt den en stund på bordet och putsade sig och sen flög den iväg oskadd vad jag kunde se. Tur att den slapp undan mina glupska käftar....ha,ha
                                                                       
Apropå getingar så är det en av grannarna som har bikupor på tomten och igår köpte vi närproducerad honung av honom. Det är ju lite kul att vi kan äta honung där vi har bidragit med nektar från våra egna blommor.

Hälsning till http://tallrotsmarie.blogg.se

Adresserat till "tallrotsmarie" Ja du ser väl vem som också var på samma bilträff......... Den som tagit dessa bilder är ägaren till den mintgröna Messerschmitten som står trea i kön. Han har även hjälpt ägaren till bil nummer två i kön med att köpa bildelar från Holland. (dvs. din mans kompis har han räknat ut) Det stämmer väl exakt det? Har han satt dit gangsterkepsen, pakethållaren och ögonlocken än? Sambon hälsar så mycket till din mans kompis.........

Var en liten tur till Stockholm i helgen........

................på Caroline af Ugglas körkoncert "Alla kan sjunga". Dottern sjunger med i kören och det var en mycket trevlig show till förmån för Stockholms stadsmission. Vi var lite lata och tog bilen dit i stället för tåget som vi borde ha gjort men det straffade sig till en del. Nja inget hårt straff men lite i alla fall.

När vi parkerade så "loggade vi in" med kort och när vi åkte så "loggade vi INTE ut" med kortet och det kom vi på när vi var på väg hem tre timmar senare. Nu blir det ett rent helsike tänkte jag men fick en positiv upplevelse när jag ringde parkeringsbolaget. Hon bara frågade hur länge vi stått och sa att hon kunde checka ut därifrån till en kostnad av 50 kr. I morgon kan vi kolla hur mycket pengar som faktiskt blivit dragna.

Det var mycket grönt och fint i hufvudstaden fast den bara ligger knappa 10 mil från oss. Jag tror vi har växtzon 4 och i Stockholm är det zon 3 på många ställen och det märktes.

Riktigt sugen blev jag på att ta en helg där och bara strosa runt och slopa eller åtminstone minimera affärstittandet. Ordet shopping vägrar jag nästan att använda för det låter så hysteriskt. Själv avskyr jag ju att handla mer än bara det mest nödvändiga. På klädfronten börjar det bli kris nu.....

Vi åkte upp i Kaknästornet och det konstiga var att det kändes inte ens högt längre.....jag som är så höjdrädd. Därifrån såg vi kryssningsbåtarna till Åland och Finland och vi blev riktigt sugna på en kryssning framöver när det blir varmt.

Nu väntar tvättkorgen...................... och det känns som att dagarna bara går.........

En ny liten historia......

Grindvakten
I mitten av 60-talet arbetade en ung man som grindvakt vid en fabrik.Det var ett lugnt jobb, inte så bra betalt, men han trivdes ändå med det.

Så kom en ny VD till företaget och denne bestämde att alla anställda var tvungna att kunna läsa för att få fortsätta arbeta.

Den unge mannen kunde inte läsa och blev snart upptäckt. Efter att ha blivit avskedad gick han hem till sin lilla lägenhet och kände sig nedstämd.

För att få ihop pengar till sitt levebröd började mannen tillverka små ljusstakar av gjutjärn.
Han höll till i sina föräldrars garage, där han redan tidigare gjort sådana ljusstakar till vänner och bekanta.

Det föll väl ut och efter en tid kunde han leva med samma standard som han hade när han arbetade som grindvakt.
Med tiden växte hans företag och han hittade på många annorlunda ljusstakar, lampor och möbler.

Efter femton års tid hade han byggt upp ett stort företag med tjugo anställda och en fabriksbyggnad. Han hade fortfarande inte lärt sig läsa och en dag när han satt med sin revisor så upptäckte denne att den store företagsledaren inte kunde läsa.

- Men, du kan ju inte läsa, utbrast revisorn.
- Det är riktigt, sa företagsledaren.
- Och du som har kommit så här långt, har du tänkt på vad du skulle vara idag om du dessutom kunde läsa.
- Javisst, sa företagsledaren, jag skulle vara grindvakt vid bruket!

Här var det hagel så det förslår.......................

............................... inte stora som ägg men ändå..........Jag är ledbruten........

Igår var jag på shiatsubehandling och gissa om jag blev manglad. Terapeuten gjorde någon sorts diagonal utsträckning som gjorde förbannat ont. Det var nästan så tårarna trängde fram.  Jag fått en övning som jag ska försöka göra tre gånger om dagen. Den är mycket enkel egentligen och ska enl. terapeuten vara effektiv mot fluffet runt magen. Det handlar om att göra en långsam eller snabbare midjevridning fram och tillbaka till höger och till vänster och huvudet ska följa med medan höftpartiet står stilla och det ska göras flera gånger om dagen, 3-5 min varje gång.
                                                      
På torsdag är det starten för ett trenätterspass igen. Det är drygt att tänka på det men sen går det rätt fort ändå när jag är mitt uppe i det. Min långa nattfria period som jag påannonserade i ett tidigare inlägg blev givetvis bruten. Så fort jag njutit at tanken ringde chefen och undrade om jag möjligen kunde jobba måndag natt i stället för måndag dag. Jag gick med på det...........och det blev nog egentligen nästan bättre.

Deklarationen är inlämnad men innan jag lyckades lämna in den blev jag nästan galen. Av en eller annan deklarationsteknisk anledning fick jag ingen kod från skattemyndigheten utan jag var tvungen att använda e-legitimation för att skicka in. Det värsta var bara att hur jag än installerade och krånglade så fick jag inte den att fungera.

Det är konstigt - plötsligt kommer bara svaret upp i huvudet. Prova att använda en annan web-läsare! Någon av barnen har installerat en web-läsare som heter Mozilla Firefox (som jag länge tänkt avinstallera) på min dator. Varför ska de klåfingra i mina program när det har egna datorer? Jo just för att jag ska kunna använda e-leg kanske för när jag surfade genom den så plupp........poppade e-legitimationen upp så fint och deklarationen behövde inte skrivas för hand. Nu tror jag att den får vara kvar.................... Ibland är det bra med klåfingriga barn eller ungdomar kanske man ska kalla dem.

Sköna maj välkommen.........

Ett axplock ur gårdagens händelser i bild


RSS 2.0