Emmen

Nu har jag nått Emmen på min vandring mot Paris. Emmen är en liten stad i norra Holland och ligger alltså 64 mil från Malmö där vi startade.

Nu stundar arbete -ett trenätterspass igen, så jag passade på att ta mig en långpromenad till förmån för min hälsa och stegtävlingen. Jag gjorde en kyrkogårdsvandring igen. Det finns nämligen en ganska ny jättestor kyrkogård ca en halvtimmes promenad hemifrån. Den är så otroligt stor att den nog rymmer mer än Uppsalas nuvarande befolkning i gravar men är ännu ganska tom. Eftersom kyrkogården är så gott som tom och upptar ett jätteområde så passar den ypperligt som promenadområde. Inga störande bilar så långt ögat når, tyst och lugnt och ett perfekt ställe att promenera och lyssna på en bok. Det kanske låter lite konstigt men mitt favoritpromenadområde just nu är den kyrkogården.
Idag passade jag på att göra ett litet studiebesök på den muslimska delen av kyrkogården. Det var intressant att se för det ser annorlunda ut än hur vi brukar ha det.

Solen skiner men det blåser hiskligt ute. Nu väntar jag bara på den där riktigt sköna värmande solen för den har inte visat sig än.


Shiatsu igår

Jag har som jag tidigare nämnde beslutat mig för att satsa ett antal kronor på att gå på Shiatsu-behandling och igår var jag där för andra gången. Under behandlingen ligger man på en madrass på golvet och behåller kläderna på (ska vara löst sittande)
Terapeuten går sen igenom kroppen och med lätta tryck och töjningar lokaliserar och löser han upp blockeringar i kroppens energipunkter. Det handlar alltså om österländsk medicin och det ska bli jätteintressant att få se vad som händer under behandlingens gång. Det jag hittills känt av är att det verkar som att kroppen "omorganiserar" spänningar i muskler och leder och det är en intressant känsla. Jag ska nu gå på behandling en gång i veckan under några veckor för att som terapeuten säger "dra igång det hela". Sen räcker det med att gå en gång i månaden som underhållsterapi. Jag har stora förhoppningar om att få hjälp mot benvärken i alla fall men vi får se........ Fortsättning följer.

Jag har jobbat deg dag (menar jag så klart) tisdag och onsdag och nu följer tre nätter som grädde på moset. Deg var det inte talas om alls, utan det var full fart hela dagen.

Avslutning på påskhelgen

image203
Jag vill avsluta mitt torftiga bloggskrivande denna helg med denna läckra tupp med sin höna som jag fick i present. Benen värker och jag har fått ihop mina steg för dagen. Vi tog vägen förbi ICA och inhandlade lite mer godis som vi tänker avnjuta i sängen tittandes på en Wallanderfilm.
(datorn hakade upp sig så jag kunde inte publicera detta igår)

Minus 15 och snöstorm

I natt hade vi minus 15 grader och utanför snöar det som om det vore julafton. Min inplanerade långpromenad känns inte så där jätteattraktiv men jag måste i alla fall avlägga minst 10.500 steg innan kvällen. Det kanske blir så mycket snöskottning att det går av bara farten.


Laddat med godis men inga kärringar!

image202
Sambon inhandlade en rejäl skål med godis till eventuella påskkärringar igår kväll när jag jobbade. Själv kom jag att tänka på det mitt i natten och såg det tidigare år förekommande scenariot framför mig - massor med gubbar och kärringar men inget godis i huset.

I år har det varit en lugn tillställning endast två påringningar, fyra "överåriga" påskkärringar och så grannen som skulle stressa iväg och behövde hjälp med posten. Hon hade sjalen runt halsen så det blev inget godis till henne. Nu är klockan snart 19 och godisskålen är fortfarande välfylld. Gissa var det är risk att det godiset hamnar?

Min lime och honungsgravade lax är på gång. Det är nog bara den som är ett måste på påskbordet förrutom äggen förstås. Sen ska jag väl som vanligt tänka ut något mer gott. Mina föräldrar och mina tre barn kommer hem och alla ser fram mot en trevlig och delikat påskmiddag.

Jag har hunnit med en 10.000 stegspromenad också så nu kan jag nöjd sjunka ner i soffhalmen och titta på Du är vad du äter om det sänds idag, annars blir jag besviken.

Jamen, det här är väl väldans trist.

Jag menar den förskräckliga snön som ligger vit på taken. Jag gick en långpromenad igår och hamnade mitt i ett hiskligt oväder. Jag var helt vit och frusen när jag kom hem och säger bara USCH. Promenaden började i härlig vårsol och slutade i snöstorm och halka.

Snart är det påsk och då brukar vi kunna sitta ute i den vackra vårsolen och dricka kaffe, eller har jag fel? Det kanske bara har hänt enstaka år och då är det de åren jag kommer ihåg......såklart. Påsken är tidig i år så det kanske ändå inte fanns hopp om något utekaffedrickande.

Oj, nu skiner solen ser jag när jag tittar ut. Det är kanske bäst att ta sin stärkande promenad innan det är dags att gå till jobbet igen. Först "Nattmöte" kl. 18:00 och sen arbete till 06:00 men vad gör man inte för att ha lite guldkant på tillvaron. Jag tar mig nog en promenad till ICA för att inhandla lite ingredienser till min lime och honungsgravade påsklax som är så god.

Stackars kisse

Våra katter är av det extremt lataste slaget och många är de olika leksaker vi köpt för att försöka få lite fart på de lata skrällena men de flesta ratas.........utom just den senaste.
Denna leksak betår i en upphängningsanordning som man kan klämma fast upptill i dörrkarmen och på den hänger en liten pipande råtta i en gummisnodd som far fram och tillbaka om man slår till den med tassen.

Sambon och jag satt och mumsade på sushi som bäst när en av katterna lekte väldans med den populära leksaken. Hon fortsatte både länge och väl och sambon uttryckte sin glädje över att vi äntligen hittat något som är roligt. Kisse ändrade sin ställning till att leka liggandes och vi gladdes över pipljuden som hördes tämligen ihållande. Efter en stund så började även kisse att jama och vi konstaterade lyckligt att hon har nu blivit arg på den dumma råttan. Efter en stund när hon legat ett tag tyckte jag att hon såg konstig ut, som att hon inte kunde gå. Sambon kollade och anledningen till att det hade varit sååååå roligt (i alla fall vad det lät på ljudet) var att råttan hade snurrat sig kring stackars kisses tass och i takt med att hon försökte komma loss trodde vi att hon njöt av leken.

Som vissa andra bloggare säger att dom har, så har också¨jag bloggtorka. Det känns som att det är mest jobb just nu...........och stegande förstås. Det har blivit drygt 15.000 steg per dag och det är jag mycket nöjd med. Från att ha gått stavgång i stort sett varje dag har jag gått över till vanlig promenad fast längre sträcka och det är jätteskönt speciellt de dagar solen skiner.

Jag har också varit på Shiatsu-behandlingen jag bokade in och det var en stor upplevelse vilken jag berättar mer om en annan dag.

Nu har jag vandrat från Malmö till Bremen......

............vilket är en sträcka på 490 km och jag är riktigt nöjd med mig själv. Vad vet jag då om Bremen, ja inte mycket annat än att det är en gammal Hansastad och så kommer jag förstås att tänka på sagan Stadsmusikanterna från Bremen som skrevs av Bröderna Grimm. Den här skulpturen heter alltså Stadsmusikanterna och är väl lite kul......image201
Nu ska jag stega ner på stan och få min inbokade Shiatsubehandling. Det ska bli mycket intressant!

Slö med skrivandet.............

..............och i morgon åker jag på regiondagar i Örebro två dagar. Jag tar nya tag när jag kommer hem igen.

Manifestation/Demonstration för högre löner!

Ja nu har vi Vårdförbundare varit på Stora torget och talat om vårt missnöje med de oförskämt låga lönerna. Det var många som var uppe och talade och det konstaterades att det inte har hänt ett dugg på 30 år. lägsta ingångslönen är nu 19.000 och sen har man runt 22-25.000 efter 30 års arbete.

En kvinna berättade att en läkare i Stockholm hade varit helt förvånad när han fick höra var en kollega som jobbade som sköterska på samma avdelning tjänade. Han gav sig till och ringde till Uppsala för att kolla vad vi har här och det var ju naturligtvis lika dåligt. Lönepåslagen borde vara i summor i stället för i procent. Det är verkligen inget som säger att den som tjänar 50.000 alltid ska ha mycket mer än en som tjänar 20.000 för det är ju så det blir när det alltid bara talas om procentsatser..


Arto Paasilinna som promenadsällskap

Idag har det blivit ytterligare en promenad ner på stan och denna gång styrde jag kosan mot stadens saluhall för att inhandla något gott till kvällen. Jag valde mellan något med fisk eller kalkon från Ingelsta och just kalko blev det. marinerad snitzel (det verkar stavas så på svenska) som jag nu ska försöka tillaga på bästa sätt.
                                                            image200

I öronen under min promenad hade jag "Kollektivt självmord" av just Arto Paasilinna, en bok jag verkligen rekommenderar. Jag rekommenderar förresten alla hans böcker som omväxling till alla kriminalromaner. Så här lyder baksidestexten.

Baksidestext:
Det är en vacker sommarnatt när två män träffas i en övergiven lada där de båda har tänkt göra slut på sina liv. Men de kommer av sig. Det passar sig inte riktigt att göra det i någon annans åsyn. De börjar prata om saken och kommer fram till att man kanske skulle kunna göra affär av folks olycka. De startar en massrörelse i Finland och söker rätt på andra människor som går i självmordstankar. De samlas i Helsingfors på ett seminarium och det bestäms att så allvarliga saker som självmord kan man inte begå ensam. De ska ta livet av sig tillsammans, kanske åka bort till något trevligt sälle och göra det under så angenäma former som möjligt...

Arto Paasilinna kan verkligen roa oss med absurda och mycket roliga romaner. Frej Lindqvists uppläsning gör knappast boken sämre!

Frej Lindqvist med sin finska brytning och mustiga röst är verkligen en njutning att lyssna till när det gäller denna författares böcker. Jag har precis konstaterat att jag har åtminstone ytterligare tre böcker av Paasilinna som jag inte har läst och det tackar jag för.

För övrigt kommer det att bli en slapparkväll tittandes på Let´s dance och kanske klämmer jag också in bandningen av gårdagens "Du är vad du äter" (mitt favoritprogram)

I morgon ska jag ut och demonstrera eller kallas det möjligen manifestera?!

Vackert väder

Idag styrde jag kosan ner på stan i min dagliga jakt efter steg. Vädret är riktigt vårlikt idag och jag undrar om jag inte har någon form av pollenallergi för ögonen tåras och näsan rinner lätt.

Väl nere på stan satte jag mig på en bänk på ett av stadens torg med solen skinandes direkt i ansiktet. Oj vad välbehövligt. Där satt jag nog en halvtimme och filosoferade och tittade på folk även om jag nog blundade den mesta tiden. Sen for tanken i mig att jag skulle köpa semlor till kvällen så jag styrde stegen mot det konditori som jag anser har dom godaste semlorna.

Drygt 8.000 steg knatade jag ihop och nu ska jag sätta mig ute och dricka en kopp japanskt te med inslag av citron. Jag är ingen stor tedrickare men blev lite inspirerad på SPA-vistelsen så jag köpte hem en ny smak.

När jag promenerade i förrgår såg jag en hackspett igen. Jag blir alltid på så gott humör av den fågeln.

Igår var jag på Vårdförbundets årsmöte och på lördag ska vi ut och demonstrera för högre löner. Jag känner att det är nu eller aldrig som gäller. Jag personligen har väntat i 20 år på ett lönelyft som är högre än 800 kr och det gäller inte bara mig utan större delen av kollektivet. Lyckas det inte den här gåmgen att uppvärdera våra yrken så tror jag att jag lämnar facket. Då blir i alla fall den uteblivna fackavgiften ett lönelyft.

Hasseludden - hemma igen

Nu är jag tillbaka efter min lilla vistelse på Hasseluddens Yasuragi. Jag kommer inte ihåg om jag berättade tidigare att en kamrat hade fått ett presentkort på en helgvistelse på Hasseludden som hon egentligen inte alls uppskattde. Hur som helst erbjöd hon mig att dela på kortet så i stället för en helg för henne blev det ett knappt dygn för oss båda. Trevligt att bli bjuden på en så shangtil vistelse.

Efter att vi checkat in till vårt rum klädde vi oss i den obligatoriska yukatan som är en  japansk bomullsrock som ser ut precis som en kimono men en kimono är alltid sydd i siden berättade dom. Vi fick också tofflor som vi skulle bära under vistelsen och när vi skulle bada fick vi  även en baddräkt och allt fick man sen ta med hem.

Det var så obeskrivligt skönt att tassa omkring i denna rock ett helt dygn och slippa tänka på vad man skulle ha för kläder till middagen osv.

Badcermonin är en hel procedur med tvagning och ett evigt hällande med varmt vatten och så fanns det underbara varma källor där man bara kunde ligga och relaxa. På måndag morgon badade vi i en källa ute under bar himmel. Det var verkligen skönt att ligga nedsänkt i varmt vatten och andas in den kalla 0-gradiga luften. En liten simtur i bassängen hann jag också med.

På söndagkvällen hade vi bokat in sushiskola och varsin behandling där jag valde shiatsu som fick till följd att jag nu har bokat in mig på en sån behandling här i Uppsala. Terapeuten tyckte att jag andades alldeles för ytligt och att jag var allmänt stel i axlar och höfter och hon trodde att mina ben och höftbesvär mycket väl skulle kunna bero på det. Efter hennes behandling kände jag en stor skillnad och nu har jag beslutat mig för att slopa dom antiinflamatoriska tabletterna som jag redan tidigare misstänkt gör varken till eller ifrån men gör mig däremot oklar i skallen. Fortsättning följer om detta.

Till middag hade vi bokat in oss på Teppanyaki vilket betyder att kocken lagar maten på ett stekbord direkt i anslutning till måltiden vilket var mycket trevligt och gott. All mat intogs dessutom med pinnar. Tur att jag har fått träning på den färdigheten vid sushiätande som förekommer i detta hus både nu och då.

SPA

Söndag till måndag befinner jag mig på Hasseluddens Yasuragi och njuter. Rapport kommer!

RSS 2.0