Fredag och ledig helg - skönt

Den värsta besvikelsen över strejkens resultat har lagt sig och jag tänker vänta på den lokala förhandlingen innan jag ger min slutgiltiga bedömning av vad jag tycker om det hela. Men inte är jag glad inte.....................

Igår tog jag min första tur med sambon i Messerschmitten. Jag måste erkänna att det var något mer komfortabelt än jag hade trott men att åka några längre sträckor kommer det nog inte att bli tal om. Längre och längre förresten - igår åkte jag 3,5 mil gånger två. Några av de riktigt unga tjejerna på jobbet hade ordnat knytkalas hemma på en annan kollegas gård.
Storgodsägarinnan brukar jag kalla henne. Hon bor på en gård med jordbruk utanför Uppsala i ett jättehus med hur mycket utrymme som helst, punchveranda, sjöutsikt, brygga med bord och bänkar där vi satt och avnjöt den ljumma majkvällen. Trevligt var det och mina kollegor väntade förväntansfulla när jag anlände ditskjutsad i Messerschmitten. Man sitter ju så hopknycklad och jag är lång så jag var nästan rädd att jag skulle behöva lyftas ur bilen med något jordbruksredskap - jag med mina värkande ben men det gick faktiskt bra.

Nu ska jag gå ut i trädgården och dricka mitt förmiddagskaffe i doften av syrén. Det är verkligen vackert ute nu, nästan så att man blir lite stressad av att hinna njuta av all grönska och det härliga ljuset. Om tre veckor är det midsommar...........fyra veckor är det nog förresten.................

Min nya porslinsblomma blommar.

Ny och ny förresten. Det är ett skott från en stor och otymplig porslinsblomma som jag kastade och jag tror den har blommat en gång förut. Jag känner ingen doft av den än så länge men annars tycker jag att doften av porslinsblomman är en av dom mest rogivande dofterna som finns.
image220
Regnet öser ner och i natt ska jag jobba så jag tänker gå och sova ett par timmar eller möjligen lyssna på en bok. Vila ska jag i alla fall göra - det enda vettiga i det här hemska vädret men det är nog bra för växtligheten. Vilken växtlighet säger jag då, för jag har inte gjort ett dugg i trädgården. Kommer inte värmen snart blir jag tokig/are.

Jag har fått blommor idag för att jag är så snäll tralala........

image219
Annars har det inte hänt så mycket. Jag har jobbat och kakan jag bjöd på gjorde succé så alla var nöjda och glada. Det blev till och med lite kvar till fikat i morgon även om dom nog får slåss lite om bitarna.

Till kvällsmat fixade jag hemlagade hamburgare som blev sådär..........men vi blev i alla fall mätta och det var huvudsaken. Ska fråga yngste sonen vad han tyckte om dom. Han är min främste matbedömare. När han var liten och ända upp i högstadiet sa han alltid att han skulle bli kock.............men det blev han inte. Han har däremot kunnat skära sallad och blanda dressing sen han var fyra år. Han är fortfarande mycket förtjust i sallader. När han varit ute och kommer hem sent brukar han allt som oftast ställa sig och skära en sallad även om det är mitt i natten.

Nils Karlsson pyssling

När jag såg att filmen skulle gå på TV-4 film kunde jag inte låta bli att titta. När jag var liten var jag faschinerad av den sagan och när sen filmen kom så tyckte jag fortfarande att det var något speciellt med den och kanske ännu mer då..
image218Det är så kul att se hur dom badar i sockerskålen och dockskåpsmöblerna som passar perfekt till Nils Karlssons möblemang och dom stora köttbullarna och råttan.

För övrigt så håller jag på och bakar kaffebröd för att ta med mig till jobbet och bjuda på i morgon. Det känns som att det är min tur att bjuda dagpersonalen på något. Jag brukar ju snylta på deras veckofika om det serveras när jag är där. Jag är ju normalt bara på jobbet dagtid på måndagar även om det har blivit diverse andra dagar nu ett tag när dom flesta är sjuka av olika krämpor.

Vädret har varit trist men faktiskt inte värre än att jag kunnat torka en maskin tvätt ute och då kanske jag inte ska klaga. Det kunde ha varit värre......................

Paris nu är vi här....

Vi har fullföljt vår uppgift och är nu i Paris som lag. Dock måste jag erkänna att individuellt har jag tre till fyra dagars vandring kvar. Jag får väl skylla på att mina kollegor som är väldigt korta tar fler steg per sträcka om jag nu över huvudtaget ska skylla på något. Det ju bara att le och fortsätta tills även jag är i Paris och vi kan sätta oss på någon uteservering och ta en kaffe och en baguette tillsammans.

Nu ska jag dammsuga och feja här hemma så att jag får bort alla svarta katt-tassar. Ilskan har lagt sig något.

Uppehåll i regnet - nu är det bara att gå ut och gå...............

........................och lugna sina nerver. Kattskrället kom in kolsvart om tassarna och hann tassa runt i hela huset innan jag hann åtgärda det. Jättekul. Jag lämnar skiten och tar en promenad.......

Nu är vi på upploppet.............

I morgon når vi Paris på vår stegtävling eller kanske redan i kväll........
Jag har varit ute på en riktig långpromenad och sett både liljekonvaljer och blåbärsblom. En fasan hörde jag skrika lite på avstånd också. Det var ett tag sen sist faktiskt.

Fredagsmaten bestod i en härlig låda sushi. Sonen föreslog det och då är ju inte sambon sen att haka på. Det brukar vara han som beställer, hämtar och betalar då. Sushi är liksom hans baby och jag älskar att äta det men inte att betala, för det är ganska så dyrt.

Beträffande sambons Messerschmitt så blev det upp som en sol och ner som en pannkaka för nu fungerar inte växlandet som det ska. Han sliter som en galning med en alternativ lösning att använda tills en ny växlingsanordning anländer från Holland (tror jag).

Snart ska jag titta på Berg flyttar in och idag flyttar hon in hos Nanne Grönvall. Det är ju en lite rolig tjej så det blir kanske ett bra program eller också blir det ännu ett i raden dåliga program. Det är dags att sluta titta på TV för säsongen förresten. I det här huset slutar vi nämligen att titta på TV när det börjar bli varma utekvällar för att återvända till TV-soffan i september. Riktigt skönt faktiskt.
image217

Får jag bjuda på lite chili con carne?

image215
Jag har varit sugen på chili con carne flera dagar och idag slog jag till och lagade en stor sats som räcker till några mål. Bilden är lite suddig och vad vet jag, vilka andra tankar som kan väckas men gott var det. Extra gott blir det med en klick turkisk yoghurt till.

Igår lyckades vi i alla fall snygga upp lite i trädgården. Gräset var nästan knähögt och fullt med maskrosor. Nu ser det riktigt prydligt ut och jag fick också fram min lilla egenkomponerade dekoration som ser ut så här. Bladet kan fungera som ett litet fågelbad om jag är ihärdig och fyller på när det sinar.
image216
Jag har varit på styrelsemöte och sambon har dammsugit. När jag kom hem ville han plötsligt åka iväg med en tidningsinsamling som stått i hallen i flera veckor. Det var ju bra tyckte jag........han slog två flugor i en smäll för det var "Messerschmitt-tarmen" som drog så nu är han ute och åker i det vackra vårvädret. Jag ska nog sätta mig en stund ute och lyssna på koltrastarna som verkligen håller igång.

Buhuuuu, buhuuuuu........................men nu är jag glad igen!

Mina fina tämligen nyinköpta ECCO-skor hade fått en spricka i tyget som såg ut som att den bara skulle fortsätta och bli större så det var bara att ge sig ner på stan och reklamera. Inga problem, dom där tar vi tillbaka sa expediten men vi har inga du kan få i stället för den storleken är slut. Ja det är som vanligt, min storlek är alltid slut. Sen tänkte jag att jag kan väl ändå titta runt lite i en annan skoaffär och vad mötte mig direkt när jag kom till ECCO-hyllan? Jo, ett par exakt lika i rätt storlek. Först hade jag tänkt att det får väl bli ett par nya i höst och i stället köpa ett par lättare skor till sommaren men nu när dom stod där framför mig så vågade jag inte släppa dom. Tänk om höstens kollektion inte är lika sköna.....................så nu är allt tillbaka som vanligt igen och jag är nöjd och glad.

Deklarationen är gjord.

Det är så lätt att deklarera nu för tiden att man nästan inte orkar gå igenom alla förinskrivna siffror. Man vill liksom bara bli av med eländet och inget tillbaka blev det heller däremot en dryg femhundralapp minus. Smällar man får ta och jag ska inte klaga eftersom det aldrig hänt förut att jag haft kvarskatt, tror jag i alla fall.

Strejken är utvidgad på sjukhuset men ändå opereras det för glatta livet. Ja, det är kanske för just glatta livet dom opererar, dvs. livsviktiga operationer eftersom det är nerdraget på planerade operationen vad jag förstår.

Jag borde gå ut och njuta av den ljusa vårkvällen men jag tror inte att det blir något för jag känner mig helt slut. Det går ju så fort med all grönska nu och fåglarna kvittrar så glatt och ihärdigt. Vi har fullt med koltrastar som drar av långa serenader. I holken på husets framsida bäddas det för fullt kan man höra genom sovrumsväggen. Jag vet inte hur länge dom ligger på ägg men runt midsommar brukar den första kulle flyga ut. Honkatten har vid två tillfällen tidigare år kommit in med en fågelunge så det gäller att hålla styr på "katta". Tack och lov så har fågelungarna verkat oskadda och flugit iväg när vi hållit upp dom i luften men innan man får tag i den och lyckas komma ut med den.

Nu ska jag ta en liten lov ut till gubben som nog står ute och beundrar Messerschmitten...................alldeles salig.....

Skrivarfantasin tryter.............

............och jag bara jobbar och jobbar. Sambon är i alla fall överlycklig för nu är Messerschmitten färdig och besiktad. Jag kommer väl att bli en "Messerschmittänka" i sommar. Som jag brukar säga: Vad ska du med en Messerschmitt till? - Du har ju redan en besserwisser hemma. Tydligen tycker han inte att en räcker eller också är väl denna lite roligare.
image213 
Jag var tvungen att tillägga att det fattas navkapslar. Rätt ska vara rätt!
image214

RSS 2.0