Städat kök, tvättat fönster och sen nattarbete.

Jag känner mig riktigt nöjd med mig själv för jag kom igång och städade riktigt duktigt. Skönt att bli av med all fluglort på köksfönstret. Jätteflugor har rumsterat om i huset och satt sina spår både här och var.

Yngste sonen ska ut och tågluffa.........tåget går i natt så jag tänker laga i ordning något rejält att äta så att han inte är hungrig redan innan han kommer iväg. Det kommer nog att bli härligt för dom (+två kompisar) att komma iväg på lite äventyr. Han är en cool typ och har lätt att finna sig till rätta...........bara dom inte hamnar på för mysko ställen. (för då blir mor orolig) Jag måste vinka av honom innan jag åker till jobbet för tåget går 02.55 om jag inte kommer ihåg helt fel.

Det känns att jag håller igen på maten, undrar vad jag ska hitta på att ta med mig till natten...............som är nyttigt.....
Det blir en kort blogg idag.............

Jag avskyr att se att mina mått sakta men säkert har krupit uppåt..........

..............usch och fy - midja 92 cm - rumpa 118 - längd 181 cm och så vill jag gå ner 8 kg. Det är den här "buken" som jag vill bli av med.
image71Jag passade på att göra bilden mindre så att magen skulle se lite mindre ut. ;-) I morgon tänker jag börja med mina stavgångspromenader igen. Åtminstone 30 minuter per dag ska jag ha som målsättning.

Betongbladet är framplockat ur plasten och för tillfället ser det ut så här. Det ska torka några dagar till och då ska tydligen bladresterna också torka och rasa av.
image72
Den här bilden blev som ett konstverk i sig.

Det var så lugnt på jobbet att jag passade på att gå hem tidigare redan första dagen efter semestern. Solen sken för fullt så jag satte nosen upp mot solen och lyssnade klart på "Drottningens chirurg", en bok som jag för övrigt kan rekommendera. Den handlar om kirurgins intågande under 1700-talet och beskriver några "smaskiga" sjukdomsfall som dom såg saker och ting på den tiden.

Besök i den stora Hufvudstaden och sista semesterdagen...............

Vi ville inte missa alla fina båter som är med i Tall Ships Race så vi åkte till Stockholm idag. Där var det proppfullt med turister och särskilt i Gamla Stan. Jag vet inte hur många jag såg som gick med kassar som det stod Kosta Boda eller Swedish crystal på. Glas är fint , så det kan jag förstå att dom köper..........dom som har pengar.
Det var hur många fina båtar som helst och en riktig folkfest på stan.
image68
image70
När vi blev hungriga tog vi oss upp på Söders höjder och en vegetarisk restaurang som heter Hermans. Den ligger så att vi hade full utsikt över alla båtarna men tyvärr var vädret inte det bästa just då..................men man börjar ju bli van........... www.hermans.gastrogate.com
När vi var mätta promenerade vi tillbaka mot bilen igen så vi fick oss en rejäl promenad idag. Något kvarter från Stockholm-C gick vi förbi något som heter Isbaren. Det är en bar som är helt gjord i is vad jag förstår. Drinkarna serveras i glas som är frysta av vatten från Torne älv. För att kunna sitta där inne får man låna särskilda kläder så man inte fryser. Ja, vi har inte varit där........bara hört om det och det närmaste vi kom idag var att föreviga förbrukade isglas som låg i en back i ett skrymsle utanför baren för att smälta.
image72

Sen hade jag så ont i benen att jag fick lyfta dom in i bilen (benen alltså) och nu är vi hemma nöjda och belåtna med hela semestern. Vi har gjort en hel del.
I morgon kallar plikten...........ombytt och klar 08.00.

Ett fågelbad i betong................

...................har vi försökt oss på att gjuta idag. Vi var och hälsade på min syster och hon hade rabarber i trädgården. Precis vad vi behövde........för vi har tänkt att vi ska göra ett gjutet rabarberblad som dekoration och fågelbad. Det är lite pyssel med det innan det är färdigt, så än vet jag inte om det blir lyckat och det är första gången vi gjuter något.
Annars har det varit en lugn dag.................på måndag är det ju jobb igen..........usch och fy men jag ska väl inte klaga, jag som har Cypern om tre veckor att se fram emot.
Sonen som har varit hos sin käre far kom hem idag efter att ha varit borta tre veckor. Han gick raka vägen till kylskåpet och tog med sig en halvfull ketchupflaska och försvann lika fort igen. Kompisen bor i egen lägenhet och dom skulle grilla korv, titta på film och dricka öl där, och så var ketchupen slut........oj, oj ,oj. På onsdag ska dom iväg och tågluffa så han vill väl snåla och en halv ketchupflaska får jag väl bjuda på så här på lördagskvällen.
För övrigt så tror jag inte att jag blir roligare än så här idag.............om jag inte återkommer vill säga. Tänkte faktiskt ta mig ett glas vin så här i semesterns sista skälvande timmar.
image67


Cykeltur ut på landet

Idag ställde jag mig på vågen och det var ingen rolig läsning (jag antar utmaningen) så i stället för att ta bilen ut till ett förråd som vi har en bit bort så beslutade vi oss för att cykla dit. Vi har rört på oss alldeles för lite på semestern......
Cykelturen beräknades bli ca 1,5 mil. Vi fyllde våra vattenflaskor och gav oss av och faktiskt.........vi hade ett perfekt cykelväder. Kameran hade vi med oss så vi passade på att ta lite bilder. Man får ju en helt annan vy som inbjuder till anorlunda tagningsvinklar när man sitter på cykeln. Nu målar jag upp det som att det skulle vara en sensation att jag skulle sätta mig på cykeln men så är det inte. Jag cyklar för det mesta när det är kortare avstånd men för det mesta blir det inom stan.
Hur som helst så var det så skönt att cykla, så vi gjorde en längre tur än vi tänkt. Jag passade på att cykla i kjol och bikiniöverdel när vi förhoppningsvis inte skulle möta någon vi känner, och nu känns det som att man haft en dag på stranden.
image64
image65
image66
Det är fint i Uppland också

Nu ska vi iväg till en kollega och grilla lite. Det är ömsom soligt och ömsom regnstänk men eftersom jag är så otrooooligt positiv nu när vädret blivit bättre så hoppas vi på det bästa.

Rusig av vin..............

Idag blir det inte mycket skrivet. Vi är nyss hemkomna från stan där vi avnjutit en god middag tillsammans med en bekant som vi inte träffat på länge. Tro det eller ej men vi har kunnat sitta barärmade utan att frysa ända tills nu..........och kanske längre också........Det har blivit några glas vin så datorhanterandet kräver lite koncentration.
Jag har till och med kunnat sitta ute i trädgården i strålande sol..........jippi, jag är så glad....... Boken jag lyssnar på "Drottningens chirurg" är jättebra. Vi har bakat dumlemuffins och fikat ute idag. Livet leker!!
image63
Vår lilla trädgårdspojke

Nu ska vi vara positiva!

Jag tänkte skriva "ännu en regning dag" men sen tänkte jag om, för vi har varit ute och åkt  lite i trakten och när vi var utanför bilen så klarade vi oss från regn då i alla fall. Annars måste jag säga att den här semestern har det inte varit en enda garaterat regnfri dag. Ständigt dessa oros och irritationsmoln som har dykt upp och nästa vecka börjar man jobba....................... Oj då, nu var jag negativ..........
 
Vi har varit på ännu en fabriksförsäljning men jag köpte inget. Jag är så nöjd med det jag har.........men titta kan man alltid göra.........det är kul. En handelsträdgård har vi också hunnit med http://www.alstatradgardar.se/. Man kan nog snarare kalla den en upplevelseträdgård. Jag måste erkänna att jag var lite ful där för dom hade ett persikoträd som var alldeles fullt med persikor, ja så var det faktiskt.......... Det låg också fullt med fula stötta persikor på marken nedanför och jag blev väldans nyfiken på hur en solmogen persika smakar så vi låtsades att en persika som då satt på träder precis ramlade ner................framför våra fötter. Eftersom det var stulen frukt så var jag rädd att den skulle smaka beskt  (ha, ha) men oj vad den var god! En helt annan smak än persikorna från mataffären. Det var faktiskt värt att vara lite olydig.

På väg hem åkte vi in till MAXI och köpte lite lunch. Vad sägs om potatissallad och böckling? En lite udda kombination kanske men gott var det och enda jobbet med det vara att rensa lite ben. 

Eftermiddagen har vi ägnat oss åt att provligga sängar. Vi åkte till en jättestor sängaffär och provade oss igenom hela deras sortiment. Tempursängen var en överraskning. Jag har läst så mycket bra om den men när man väl lagt sig i den så kunde man knappt röra sig. Man sjönk liksom ner i den och sen blev man kvar. När man skulle vända sig kändes det som att man vägde ett ton. En anorlunda upplevelse kan man säga.

Nu är sambon iväg och tittar på gamla bilar. Han själv har en isärplockad Messerschmitt som han så smånig om ska renovera så att den blir glänsande och körduglig. Så här ser en Messerschmitt ut.
image62
Nästa år tror han att den blir klar och då ser han fram emot att vi ska ta långa härliga turer ut på landet. Själv är jag rädd att jag inte går in på bredden (men det gör jag enl. sambon) och att klämma in mig i en sån liten bil med min ständiga ischias.............ja vi får se hur det går. Jag får väl röra lite extra på mig i vinter så att jag går ner ett par kilo.

En vecka kvar på semestern........

Den gångna veckan har det ju inte blivit skrivet någonting om men den har gått sitt sakta mak...........det är ju faktiskt semester. Vi har mest glidit omkring, tagit det lugnt men en dag gjorde vi faktiskt stor nytta................i alla fall sambon. Vi var nämligen iväg och hjälpte min far att få in större delen av årets höskörd. Jag hjälpte min 91-åriga farmor (som fortfarande är mycket alert) med att fixa mat och kaffe till höbärgarna. Det var en lindrig men också nödvändig sysselsättning.
image60
Bilsemestern var det ju ett helt företag att redogöra för men nu har jag äntligen lyckats skriva i kapp mig själv där jag nu befinner mig, nämligen på måndagen den 23 juli.
Den här dagen får bli en riktig slöardag...........för kallt ute för att man ska kunna njuta ordentligt. Det blir till att sitta vid datorn eller lyssna på min nya bok som är den här.
Agneta Pleijel, Drottningens chirurg               image61
Jag har nyss börjat med den men den handlar om en pionjär inom kirurgin och verkar riktigt intressant. Varje gång jag fastnar för en bok som utspelar sig på 17 till 1800-talet tänker jag att jag borde leta efter fler sådana böcker men sen blir det bortglömt och man fortsätter med dom i modern tid fyllda med mord, blod död och pina............ I Solstorm av Åsa Larsson var det mycket av den varan.

En annan sysselsättning som man kan gör en dag som denna är förstås städa men nu är klockan 19.30 och då är det ju för sent att städa. Oj, vilken tur jag har idag ;-)
Dottern har två klänningar hon vill ha uppfållade och det skulle jag ju också kunna börja med men jag har helt enkelt ingen lust. Egentligen borde hon kunna göra det själv men nu för tiden har dom ju knappt lärt sig att sy i en knapp på slöjden. Eller också är det mina barn som blivit muterade för både jag och deras käre far är riktigt händiga, så på oss brås dom inte vad beträffar sömnad och meckande i alla fall.
Nu öser regnet ner och jag blir bara mer och mer misslynt beträffande vädret. Tur att vi ska till Cypern i slutet av augusti annars hade jag varit heldeprimerad vid det här laget.

Semesterresan - dag 4: Lidköping - Uppsala

I Lidköping finns en fabriksförsäljning av kastruller och porslin där vi tänkte inhandla en present till dottern som varit kattvakt. Tyvärr öppnade dom inte förrän 12 så medan vi väntade passade vi på att ta en titt på Lidköpings fina stadspark, väl värd ett besök. Linnéjubiléet firades även där med fina planteringar.
               
På Rörstrandsfabriken köpte jag två av dom här tekopparna till min dotter i present. Jag tycker designen är urhäftig.........är nästan sugen på att köpa några kaffekoppar till mig själv.
                                 image58
                                 Iittala Ego
Ja, sen var det bara att styra kosan mot Uppsala men vi hade ingen lust att välja den snabbaste vägen utan vi tänkte suga lite på karamellen så i Örebrotrakten vek vi av och tog en tur runt Mälaren också.
I Kumla såg vi en skylt "Konst på hög" som vi blev lite nyfikna på. Det visade sig att det var en jättestor slagghög som numera var övertäckt och bevuxen och där uppe hade dom en konstutställning. http://kph.kumla.com/ Via den länken får man ett hum om vad det är.
När vi kommit upp på högen blåste det så fruktansvärt att det var nästan omöjligt att stå rakt och risken var överhängande att glasögonen skulle blåsa av. Jag fick nästan panik så vi begav oss ganska snart ner igen. På vägen ner stannade vi och plockade med oss ett antal fina runda stenar som jag ska lägga någonstans i trädgården där det passar. Det var i alla fall en vidunderlig utsikt från högen men tyvärr vågade jag inte slappna av och njuta av utsikten av rädsla för att faktiskt blåsa omkull.
image59
Efter blåsäventyret fortsatte vi till Julita gård. Här kan man läsa mer . http://www.nordiskamuseet.se/ och klicka vidare på Julita. Det är ett jordbruksmuseum, som man nog kan kalla det. Vi kom vid 18-tiden och då var alla byggnader stängda så vi måste helt enkelt ta oss en tur dit vid ett annat tillfälle. Det verkar vara mycket sevärt om ens intressen ligger åt det hållet.
På vår fortsatta färd stannade vi till en liten stund i Strängnäs hamn för att ta en bensträckare och sen fortsatte färden mot Uppsala. I Enköping hjälpte vi 4 ungdomar som fått fel på bilen. Dom slet med att få av bilen från motorvägen så vi bogserade dom till ett lämpligare ställe. Dagens goda gärning..........
Ungefär 5 mil senare var vi hemma i Uppsala...........mycket nöjda med resan och vi hade hunnit med massor på bara några få dagar.

Semesterresan - dag 3: Stenungsund - Lidköping

Vi hade lite svårt att bestämma oss för om vi skulle åka till Göteborg eller direkt hem, men vi valde att göra ett besök i Göteborg också. Det hade känts lite avhugget annars tyckte vi båda. Vi hamnade "mitt i smeten" i Göteborg och parkerade bredvid saluhallen. Ett sista skrovmål med räkor ville vi ha innan vi åkte hem så på turistbyrån rekommenderade dom ett ställe, som rätt och slätt heter Räkan. Där öppnade dom inte förrän kl. 16 så vi kollande in var det låg så att det inte skulle bli krångel senare. Fasaden utanför såg inte direkt inbjudande ut men det gjorde däremot vyn vi såg när vi tryckte näsorna mot rutan så dit in ville vi absolut.
För att fördriva dagen skulle vi bara strosa runt i stan tänkte vi. Jag har länge velat komma till Trädgårdsföreningens park i Göteborg så dit gick vi. Det är en jättestor park med en massa planteringar men tyvärr var det en hel del ombyggnationer inför något evenemang nästa år så man kunde inte njuta av parken fullt ut. Ett stort rosarium hade dom i alla fall där vi hittade några favoriter.
                               

Feskekörka är ett annat ställe som vi ville besöka och tror det eller ej, men där delade vi på en räksallad för att inte hungra ihjäl innan räkfrossan vi hade bespetsat oss på. Gott var det, men tyvärr kom det en rejäl regnskur mitt i maten.
Vi vandrade runt ytterligare ett tag men hittade inte något särskilt och dessutom var vi kaffesugna så vi köpte en kaffe på mc Donalds. Brännhett men gott. Regnet öste ner igen så vi fick stanna i en galleria en bra stund.
När klockan närmade sig 16 så drog vi oss mot Räkan.
Räkan visade sig vara en helmysig restaurang. Mindre mängder skaldjur kunde man få utkört via radiostyrd båt i akvariet som fanns i mitten på restaurangen. Toaletterna var också värda ett specialbesök men en glasränna i golvet samt ett akvarium till höger där det fanns giftiga stingrockor. (även om jag inte är särskilt förtjust i all stänga in djur, fiskar eller vad det vara månde) det såg i alla fall mycket häftigt ut! http://www.rakan.se/ där kan ni se mer av detta fantastiska ställe.
                            
  
Vi smällde i alla fall i oss drygt 2 kilo svenska nykokta räkor på två personer och det var tydligen drygt medel av vad folk brukar äta. Vi fick höra att en gång kom det in en man som satte i sig fem kilo själv på 5 timmar men då hade han inte ätit vare sig bröd eller aioli som tillbehör. 5 kilo, det är mycket det!!
Efter räkfrossan åkte vi vidare mot Lidköping vid Vänerns strand, där vi tog in på ett litet mysigt hotell. Efter en liten kvällspromenad somnade vi än en gång ovaggade.

...................fortsättning, semesterresan - dag 2: Lysekil - Stenungsund

När vi hade sett oss om tillräckligt i Fiskebäckskil åkte vi till Grundsund som ligger bara ett stenkast därifrån. Där har dom för övrigt spelat in serien om Saltön av Viveca Lärn. Vi försökte hitta doktorsvillan men lyckades inte. Däremot hittade vi restaurang Lilla Hunden och magasinet där dom två killarna sålde gamla möbler.
image49
I bakgrunden, Lilla Hunden (fast det syns knappt)
image47
Grundsunds kyrka
image50
Allmänt vackert
Färden fortsätter sen söderut mot Orust och Tjörn. På ett jättefint ställe stannade vi och satt på en klippa i solens sken och åt färska räkor, bröd och ost. Det var en riktig höjdarstund.
Natten tillbringade vi på ett otroligt fint hotell i Stenungsund. Hotellet var helt inrett i seglarstil. På kvällen kunde vi svänga våra lurviga till dansbandsmusik. Sound Express var nämligen där och spelade. Runt 01.00 somnade vi än en gång utan att vi behövde vaggas till sömns.

Semesterresan - dag 2: Lysekil - Stenungsund

Klockan var ställd på 08.00 så då var det bara att stiga upp för att äta frukost. Gratisparkeringen gick ut klockan nio så då var vi tvugna att vara där för att peta in lite pengar i automaten. Frukosten var god men faktum är att vi var fortfarande mätta sen gårdagens räkfrossa.
Idag skulle vi ta oss en titt på Lysekil. Vi tog oss en promenad i omgivningarna, upp till kyrkan som inte öppnade förrän tio så vi tog oss ut på klipporna och satt och njöt av solen och konstaterade att om vi varit kvar i Lysekil kvällen innan hade vi kunnat dansa till Torgny Melins.
Sen tog vi oss en tur på stan och vidare tillbaka till kyrkan för den ville vi se innan vi åkte vidare. Tornet var inkapslat i ett nät som skydd för väder och vind för dom hade fått elaka fuktskador på grund av sprickor i den nyrenoverade fasaden. Detta hade gjort att vatten runnit in och förstört gamla vägg och takmålningar - synd var det......
Räkhungern satt i sen kvällen innan så vi gick till en fiskhandlare och köpte ett halvt kilo som vi tänkte äta på något mysigt ställe och sen styrde vi kosan mot Fiskebäckskils kyrka där vi hade ett speciellt ärende. Vi skulle nämligen titta på ett votiv-skepp som min mormors morfar eller var det farfar (måste kollas upp) hade gjort plus att någon annan släkting hade haft ett finger med i tillverkningen av ett annat skepp som hänger i kyrkan. Dessutom ville vi se en grav som tillhör min släkt där den sjökapten som tillverkat ett av skeppen är begravd tillsammans med sin fru.
Graven
image42
Dom fina votiv-skeppen som gav skydd åt sjömän ute på havet
image43
Huset där mina förfäder bodde kring sekelskiftet. (det skulle man äga)
image45

Semesterresan - dag 1: Uppsala - Lysekil

Vi pallrade oss upp ur sängen tämligen tidigt, (06.00) för att hinna med så mycket som möjligt under dagen. I Kolbäck behövde vi gå på toa så då passade vi på att väldgästa min bror som nyss stigit upp. Där blev vi bjudna på frukost och så satt vi och "skvallrade" en stund innan vi åkte vidare.
Väl framme i Lysekil så var det första vi gjorde att leta reda på turistbyrån för att hitta någonstans att bo. Vi hade sån tur att dom hade ett par rum kvar på Hotell Lysekil mitt i centrum vid havet så det tog vi direkt. Havsutsikt hoppades man på men det blev någon tråkig bakgård i stället. Ett litet enkelrum där dom klämt in en extra säng så inte var det rymligt precis.......men vad gör väl det när det är semester.......
Vi hade stora problem hur vi skulle disponera tiden för det var hela tiden risk för regn men efter mycket övervägande hoppades vi på tur och  åkte till Smögen för att kolla in "Bryggan" och äta räkor. Vädert var precis så bra som vi hoppats på och vi fick se solen gå ner i havet.
Tänk att det aldrig försvinner........."Bryggan" som är en stabil gammal träbrygga går man alltså omkring på och kollar i olika affärer men helt plötsligt får jag "typ" svindel och tror att jag ska ramla ner i någon glipa som inte är mer än någon centimeter. Självklart säger förnuftet att jag, som dessutom har lite hull på kroppen inte kommer att slinka igenom men det känns som att jag måste stryka tätt intill klipporna för att inte "sugas ner". Att det aldrig växer bort.........
Vi var så hungriga att när vi kom till Smögen åt vi genast en tallrik fisk med potatis och sås. Vi tänkte att vi inte skulle stå oss till morgondagen på bara det och räkor var ju bara ett måste så innan vi åkte tillbaka smällde vi i oss en landgång med räkor, kräftstjärtar och lax. Snacka om att vi var mätta.......
Väl tillbaka på hotellet i Lysekil somnade vi ovaggade vill jag lova.

Här ser ni en av dom hemska gliporna ;-)
image37 
Det är vackert i Smögen
image40
image38


I morgon bitti bär det av på en lite semestertripp till västkusten.........

Vi ledsnade på att bara sitta och vänta på att vädret ska bli bättre så nu åker vi en tur till Lysekil och Fiskebäckskil. Vi har pratat om att åka dit i flera år men inte kommit iväg men nu händer det.

Lite annat turistande blir det nog på väg ner också beroende på om vi upptäcker något intressant. Om inte annat så får vi väl turista i något bageri och köpa lite gott matbröd eller kaffebröd till fikat............................och tjockare blir man............

Hantverksbodar är också kul att besöka och slott. Undrar om det händer något intressant på Läckö slott i år. Där brukar dom ha fina utställningar. Ja, vi får se vad vi hittar på.
I Lysekil räknar jag i alla fall med att kunna äta god fisk. På det stora hela tycker jag att fisk är mycket godare än kött så nu ska jag ta chansen att få riktigt nyfångad fisk..................eller varför inte räkor.............mums.

Fiskebäckskils kyrka ska vi också ta ett specialbesök i. Där hänger nämligen några gamla votiv-skepp som anfäder till min familj har byggt. Dom var sjömän och när dom gått i pension så byggde dom såna skeppsmodeller som hängdes upp i kyrkan för att ge skydd till sjömän ute på dom stora vida haven.
Jag har sett dom förut men det ska bli kul med ännu ett besök.........om kyrkan är öppen. Förr var ju alltid kyrkor öppna för besök dagtid men nu vet man inte på grund av alla stölder som förekommit.. Turistbyrån vet säkert besked.
Nu ska jag packa lite och sen i säng tidigt för vi tänkte åka runt 06.00 så man hinner någonstans och sen tänkte vi unna oss hotell eller möjligen vandrarhem. Hotellfrukostar känns ju så lyxigt så det blir nog hotell. Oj, vad jag skriver om mat hela tiden...................

Solen skiner...........vilken härlig dag........

Nu återkommer hoppet om bättre väder igen. Eftersom trädgården var tämligen igenvuxen så passade vi på att röja lite där medan det är finväder. Häckarna klipptes och i ställer för dom uschliga stackars penséerna planterade jag nya blommor i amplarna samt pelagoner i en korg som jag återanvände sen i julas. Det blev faktiskt riktigt prydligt.
Humöret är på topp så jag har till och med bakat och passade på att bjuda in grannen på kaffe och kaka vilket han givetvis tackade ja till.
Eftersom jag tycker att det är så roligt att fotografera blommor så kommer några bilder här!
                                    

Nu har jag dessutom klämt i mig en pizza med sallad..............mums...........jättegott men inte bra för midjan.
För övrigt så blev det här inlägget inte särskilt kul. Känner mig lite slö.........men det får man göra när det är semester.

Jippi, idag har jag sett solen...............men bara en liten skymt

När vi vaknade så regnade det.........som vanligt, kan man nästan säga nu. Det kändes inte som dat var någon större brådska att stiga upp så frukosten intogs efter 11 och faktiskt ute på altanen invirade i fleeceplädar. Är det semester så är det.
Jag har gått och dragit på att jag faktiskt måste förnya mitt pass och idag gjorde jag faktiskt slag i saken. Jag piffade till mig så gott det gick och cyklade ner till polishuset. Givetvis så småregnade det även då men faktiskt inte så farligt. Nu ska man ju ta fotot i samband med ansökan så det gällde att hålla sig drägligt uppiffad tills man kom fram. Det gick hjälpligt tyckte jag...............men efter att fått se hur bilden blev...........så gick det inte alls hjälpligt. Jag ser MYCKET bättre ut i verkligheten ;-). Nu såg jag ut som på en sån där bild dom tar på folk hos polisen när dom gjort något brottsligt. Inte fick man le eller skratta heller för då skulle måtten i ansiktet förändras och det skulle inte gå för sig minsann.Först ville jag ta om bilden, men när jag fick höra av tjejjen som fixade passet att nästan alla är missnöjda insåg jag att jag fick ansluta mig till de missnöjdas skara.

Framåt sena eftermiddagen fick vi besök av den här lilla gynnaren som spankulerade in på tomten med raska steg till katternas stora förvåning. Dom såg väldigt brydda ut över vad det kunde vara.
Jag hämtade lite kattkulor som jag blötte upp i vatten och igelkotten smackade och åt tills det var slut. Bilderna blev inte så jättebra för det regnade och plaskade så det var tvunget att gå snabbt.
image32image33

Regn, regn, regn................

..........att det finns så mycket vatten där uppe. Eftersom det är inneväder idag också så har röjningsarbetet fortsatt. Det är inga stordåd som blir gjorda utan en massa småhögar som är jättesköna att bli av med.

Vi lyckades få tag i ett rengöringsband till videon så nu har vi sett hela Fanny och Alexander. Lite seg är den allt men fortfarande sevärd. Sen är det ju roligt att många av scenerna är inspelade i denna förträffliga stad. Jag kommer till och med ihåg när dom gjorde det fast det börjar bli 25 år sen.

Tänkte faktiskt snart gå och lägga mig och lyssna på min bok som är Solstorm av Åsa Larsson. Den senaste boken jag lyssnade på var amerikansk så nu är det skönt att lyssna på något enkelt svenskt. Jag är ännu så länge bara på CD 3 så vi får se hur intrigen utvecklar sig men jag kan i alla fall konstatera att ett mord har ägt rum i Kristallkyrkan i Kiruna (om den nu finns på riktigt)
image31

Alltså, det är ju helt otroligt!!

I julas spelade vi in Fanny och Alexander för att vi skulle vilja se den i långversion i lugn och ro. Vi slår oss ner framför TV:n och är laddade för en helkväll och vad händer.......
Jo, det har blivit något fel på inspelningen så det går inte att titta på filmen över huvud taget. Jaha, då var det bara att glömma det och slänga bandet.
Igår när vi var på biblioteket hittade vi förvisso en kortare variant, men dock Fanny och Alexander som vi lånade. Eftersom det bara regnar idag, så tänkte vi titta på den och det har vi också gjort  men plötsligt när vi kommer till halva filmen går det inte att titta längre. Ja, just det.............helt otroligt, det verkar som att det gått troll i filmen. När vi micklar, trycker på div. knappar och spolar kommer det plötsligt upp en blå text som säger "Använd rengöringskasett". Någon sådan har ju inte vi, så det blir till att försöka få tag i en i morgon och se om vi möjligen kan titta  vidare då. Ja, jag säger då det..........

Lördag - semesterdag två

Vi var helt enkelt tvugna att sova ut idag men annars har jag faktiskt inte tänkt sova bort semestern. Blir det bara fint väder så skulle det vara skönt att gå upp runt 8 och sen sätta sig i trädgården och inta frukosten.

Just nu regnar det tyvärr eller också är det bra för den torra jorden. Vi har inhandlat lite nya växter till några amplar som började se lite hängiga ut och sen fortsatte vi till en trädgårds och inredningsbutik som ligger lite ute på landet. I den butiken kan man verkligen hitta allt i presentväg men den här gången hopppades jag på att hitta någon rolig trädgårdsdekoration men hittade ingen. En ny fin trädgårdstomte skulle inte vara fel och då helst en av dom fina holländska tomtarna men dom är ju så exklusiva att man inte törs ställa dom synligt ute och då är det ju nästan ingen idé att ha någon. Det här är i alla fall en holländsk Rien Poortvliet och dom finns i flera olika modeller både stora och små.

image30


I ugnen står en rör-ihop-kaka på gräddning. Det är samma som jag gjorde för ett par veckor sen men nu med hallon och mango-fyllning. Så här såg den ut innan gräddning. Det ser väl läckert ut!

image32

Min första semesterdag tänker jag använda till...................

.....................att röja upp lite här hemma så att jag förnöjsamt kan slappa resterande veckor. Jag ska börja med att bädda rent och lägga i mina nyinköpta lakan från LaRedoute. Jag tänker heller inte slita ut mig idag så efter det tänker jag ta en kopp kaffe ute i den tveksamt skinande solen.

Ja, inte har det blivit så mycket röjande, men sängen är i alla fall renbäddad. Vi tog en tur ner på stan för att lämna igen en lyssnabok och för att titta om det fanns någon annan intressant. Jag hittade Drottningens chirurg som lyssnabok men annars var det väldigt glest. Dom flesta böckerna verkar vara utlånade. Sen ska ni få höra............kan ni tänka.........jag lånade Fanny och Alexander på video! Den kanske vi börjar med i kväll men frågan är om vi orkar se hela.

Sen tog vi oss vidare till saluhallen för att se om det fanns några laxburgare, som är såååå goda men dom var slut. Då strosade vi vidare och på ett ställe kunde snålheten gå hand i hand med latheten för dom sålde gårdagens färdiga sallader för halva priset. Det var tre sallader kvar för 27,50 styck och det var just tre vi behövde så jag slog till på dom. På ett annat ställe köpte vi ett stort bondbröd och sen ville sambon köpa godis så då gick vi in på en ICA-affär och där hittade jag en rulle getost, 400 gr för 49 kr tycker jag var väldigt billigt så den klämde jag också till med.

Inte nog med detta,  vi gick dessutom in på Myrorna. Jag tror det var första gången jag var där och dom hade heller inget intressant.

Jättegod var maten i alla fall. Lite vin blir det nog senare i kväll också...........tror jag.

Jippiiiiii, nu har jag semester!!

Vi skjutsade hem dottern till sin pappa och då passade vi på att ta oss en biltur ut på landet i omgivningarna. Vi fick se betande kor (det var länge sen) och flera jättefina gods, kan man nog kalla dom. Jag måste kolla upp vad det är för herresäten........................men det gör jag i morgon. Nu har jag druckit ett glas vin och det är dags att gå till sängs för sambon har nämligen inte semester förrän i morgon. Han ska upp 05.00.............stackars han.........

Nu vill jag prata om tandpetare!

Det är väl helt otroligt att folk kan sätta sig vid en middag hur som helst och gräva i tänderna med en tandpetare. Jag tycker att det är helt vidrigt........

Är det en "finare" middag med flera tallrikar och flera bestick så är dom sååå oroliga för att inte ta i rätt ordning. När sen huvudrätten är uppäten och man väntar på efterrätten så plockas tandpetarna fram om dom rentav inte redan står på bordet.
...................och sen börjar det vidriga grävandet. Jag bara ryser när jag tänker på att civiliserade människor kan ge sig till att göra något sånt vid ett middagsbord. Jag tycker det strider mot allt normalt vett.


Ett arbetspass kvar till SEMESTER!

I morgon 6.45 står jag ombytt och klar för att avverka mitt sista pass innan semestern. Oj, oj, oj vad skönt det ska bli. 

Mellan datorbesöken håller jag på och städar altanen så att det blir semesterkänsla där också. Den är inte särskilt stor men den behöver ju inte heller se ut som ett överskottslager för saker man inte haft tid eller ork att göra sig av med. Tidningsinsamlingen kommer i morgon så den slipper jag åka med.

Nyligen fick jag för mig att vi skulle åka och vaccinera katterna innan semestern och nu är det gjort. Bara dom såg transportburen anade dom oro så den ska vi låta stå framme så den inte bara är förknippad med kastreringar och sprutor.
image29
Kameran gjorde visst en solfläck i ansiktet på den nyvaccinerade kissen


Fortsättning............. toapapper och telefonförsäljning

Jag fortsätter lite på gårdagens ämne...........telefonförsäljning. Jag köper nämligen mitt toa och hushållspapper genom Hempapper som kör hem balar till mig när jag behöver.

För några år sedan så måste det i alla fall ha blivit något fel i deras register för i samband med åtminstone tre leveranser ringde dom igen inom ett par veckor efter senaste leverans och undrade om det var dags för ny leverans. Till saken hör..............att balarna som levereras innehåller 64 rullar och är dessutom mycket hårdrullade så med andra ord är det väldigt mycket toapapper som levereras.

Vad tror ni att vi har för mat och toa-vanor här i huset egentligen frågade jag lite humoristiskt när dom ringde.........64 rullar kräver en del material att torka bort så att säga..................
Minnet är heller inte på topp så varje gång fick jag dessutom springa upp i förrådet för att kolla hur mycket som var kvar.

Dom förstod inte själva vad som gått snett så jag uppmanade dom efter tredje gången att helt enkelt ta bort mig som kund och sedan nyregistrera mig.....................för jag vill nämligen fortfarande köpa deras papper men detta ringande gjorde mig galen. Detta löste det hela i alla fall


Nej, nu får det vara slut på det här så kallade skitsnacket......................... 

FÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRDIG.....................som dockan Sigrid sa (kommer ni ihåg Sigrid?)

                                                                                                     

Man är ju nästan rädd för telefonförsäljare............

När som helst den här veckan kommer en telefonförsäljare från Glocalnet att ringa för att för tredje gången försöka övertyga mig om att byta internet-leverantör. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att inte byta. Jag har haft Telia i tio år och har absolut inget att klaga på men ringer gör jag däremot inte med dom utan med Universal.

Försäljaren från Glocalnet var det i och för sig inget fel på för han lyssnade i alla fall på vad jag sa men det finns en annan grupp som jag däremot ogillar mycket.

Det är dom som ringer och vill tacka mig för att jag varit kund hos något tros, kalsong, piller, CD-skiv, rakhyvel, strump, bok, el, lotteri, tele, bidrag till gatubarns-bolag............ 

För att nu visa sin uppskattnig för att jag har köpt av dom vill dom nu skicka ett nytt gratis-paket  som bara kostar, jag tror det brukar vara 39,90. För mig är inte kostnaden det värsta utan att dom vill tacka mig med en ny produkt av samma sort som jag inte vill ha eftersom jag uppenbarligen slutade med den förra. Det tycker jag är otroligt korkad marknadsföring.

Jag tycker synd om alla säljande ungdomar som blir pushade till att idka försäljning på ett sånt vis. Chansen att jag skulle köpa något är betydligt mycket större om jag bara slapp höra ordet uppskattning och tack i detta sammanhang. Ett normalt samtal då man lyssnar på den presumtiva kunden och inte bara rabblar och mal på, efter en mall som inte ens passar i försäljarens mun skulle vara mycket mer effektivt tror i alla fall jag.......................

Då och då funderar jag på att ansluta mig till NIX men tänker i nästa minut att det borde fortfarande vara möjligt att kunna leva ett normalt liv med normala telefonsamtal där man enkelt och snällt säger att just den produkten vill jag inte ha............................för det händer faktiskt att jag köper....................
 
Bambusockor t.ex vill jag varmt rekommendera. Dom är faktiskt vansinnigt bra så tacka och ta emot ett ev. kommande s.k gratiserbjudande och prova själv!

Oj, då nu låter nästan jag som en försäljare..........

Jag tog mig faktiskt tid att i lugn och ro förklara för en försäljare att det faktiskt i genomsnitt ringer runt ett samtal av det slaget om dagen till det här huset. Hur skulle det då vara om jag faktiskt köpte allt jag blev erbjuden? Du måste ju själv förstå att det är helt omöjligt sa jag och personen i fråga förstod...............

image26     image27     image28     image29


Trevlig 50-årsfest.............

..............var det i alla fall. Massor med folk och det är alltid kul att träffa bekanta man inte sett på flera år. Hur som helst så måste jag erkänna att jag känner mig lite svag idag. 

 Buffén som serverades var mycket god men mitt bröd var för tunnt skuret. Hade jag fått välja så skulle jag lagt fram hela stycken, fritt för var och en att bryta en bit själv. Vinet var också gott och ju mer vin vi drack desto mer sång blev det......................Kul........ Födelsedagsbarnet uppskattade tillbringaren som inte blev med motivet jag visade på bilden för några dagar sen, utan det här..........
image23
Skuggad lavendel, design Lena Linderholm

Vi har åtagit oss att vara kaninvakt en vecka innan vår semester börjar. Katterna är inte alls förtjusta utan mest rädda och undrar vad det är för en best vi tagit hit. Dom flyr för sitt liv om vi låter kaninen skutta på gräsmattan.

I morgon förväntas jag stå på jobbet ombytt och klar kl. 07.45.............känner att jag skulle vilja sova ut. Vi var inte hemma förrän runt tresnåret i natt efter att ha kommit lite "snett" i stan när vi cyklade hem. Kan vinet ha något med den saken att göra månne? En skön cykeltur var det i alla fall. När vi hade pallrat oss upp idag tog vi cyklarna tillbaka till festföremålet för att hämta hem bilen som vi tog oss dit i. Igår regnade det så cyklarna fick åka med därbak så vi hade något att ta oss hem med. ......................och detta för att undvika taxi i möjligaste mån.

RSS 2.0