Gamla slitna jeans kan ge ro

Har nyligen lappat ett par slitna jeans till en kompis son och faktiskt så är det något rogivande att just arbeta med gamla jeanstyger. Genom alla år så har jag sparat rester efter gamla jeans. Alltid kan man använda dom till något har jag tänkt och då och då kommer bitarna till pass. Tänk vad det skulle vara häftigt att göra ett lapptäcksöverkast av gamla jeans. Jag "googlade" lite och hittade denna bild som jag vill visa. Dessa blå nyanser tilltalar mig i högsta grad och det är bara såååå läckert att dom sytt in fickor och till och med en överdel.
image181

Idag har det snöat

Det är vitt men jag tror att det är för blaskigt för att snön ska kunna bli kvar längre än ett par dagar. Vi fick i alla fall prova nya snöskyffeln.
Jag känner mig allmänt trött och seg och vill helst lyssna på min nya bok - den första i Stieg Larsson-trilogin. Lite trög att komma in i men nu börjar det lossna.
Kommande tre nätter ska jag jobba, alltså torsdag, fredag och lördag natt. Blä, men det brukar inte kännas så trögt bara man kommer igång.
Serien Sjukhuset har startat igen och den vill man ju inte missa. Jag mötte den manliga undersköterskan (den långa) från akuten  i kulverten och det var nästan som att man mötte en kompis. Jag håller för fullt på och tittar i kapp den förra omgången på nätet och har nog 10-15 program kvar.....men jag ska harva igenom dom till varje pris. När man slipper reklamen är varje avsnitt nästan bara hälften så långt.

Nu väntar sängen. God natt!!!!


Jag bara häpnade när jag ställde mig på vågen i morse

Jag har ju kört Anna Skippers pulverdiet varvat med omeletter, tonfisk, keso, makrill, avocado och någon fruktsallad i en vecka och kan ni tänka er vågen visade minus 2,6 kg i morse efter 1 veckas diet. Jag blev så glad att jag fortsätter en vecka till och det bästa av allt - det har inte varit det minsta plågsamt.
Min slutgiltiga bedömning av pulvret tänker jag göra nästa måndag man vet ju inte om just den här veckan var extraordinär även om jag inte kan finna någon sådan "ingrediens".

Det milda vädret fortsätter och snön som vi vill ha till helgen får vi nog titta oss i månen efter om det ens finns någon där........

Jag är jätteglad över en annan sak också. En kompis ska bjuda med mig till Hasseludden yasuragi. http://www.yasuragi.se/ Hon har ett presentkort på 3.900 kr som hon vill dela med mig för hon vill inte åka själv. Ja, jag tackar självklart och tar emot. Antagligen räcker pengarna till en övernattning för två med mat och någon behandling.

Nu ska jag ner och äta något för magen skriker.

Antik och syfestivalen

.............var lite småtrevlig att besöka. Kul att återuppliva minnen av gamla prylar jag minns från när jag  barn. En del jättefina men andra hemska. Jag har länge velat ha en liten pressglasskål att ha strösalt i men det blev faktiskt två för dom var så klara i glaset och felfria.  Kristall var det också vad nu det betyder i det här sammanhanget. Kanske att det glittrar mer om dom. 160 kr för två tycker jag var ett bra pris och vill jag inte behålla båda så kan jag ge bort
en av dom i present vid tillfälle.
 image177
Jag såg några jättefina kaffekoppar som jag inte sett förut - hemskt dyra och ser ut så här.
 Zebra heter den koppen och är från Uppsala-Ekeby.
image178
Ännu en kopp som jag också gillar och heller aldrig har sett förut heter Astra och är tillverkad av Gefle - även den väldigt dyr men snygg. Jag tror den fanns i någon fler färgställning dessutom.
image179

Sambon är ute på lantliga äventyr och badar vedeldad badtunna. Jag fick inte följa med, för dom var några grabbar som skulle dricka öl och ljuga tillsammans hette det. Lite avundsjuk är jag allt. Jag skulle vilja ha en sån tunna själv men det funkar nog inte i ett radhusområde..................eller gör det det?
 För tillfället håller jag till godo med fruktsallad, datorn för mig själv och en lugn kväll. Inte dumt det heller.

Oj, jag glömde syfestivalen. Den var också trevlig men där köpte inte jag något. Sambon däremot fastnade för ett mirakel-universal-rengöringsmedel. (jag fastnade jag också) Om det är så bra som kvinnan utlovade ska jag rapportera mer om det sedan.

Inte mycket ork att skriva

Jobbat till 20.15 sen till affären för snabbhandling. Hem sedan och snabbt fram med mat framför TV:n och titta på Let´s dance. Fixade till en fruktsallad i pausen och nu är det dags att gå till sängs. Vi ska eventuellt iväg på en antik och syfestival på förmiddagen i morgon. Tur att jag avskyr att handla men vem vet jag kanske kommer hem med något. Svaret kommer i morgon kväll. Sömnadsmässa var det förresten också så det kan bli kul.
Trevlig helg!

Jag är inte snäll mot katten

En av katterna har som vana att väcka oss runt 04.30 för att vi ska uppmärksamma att han vill något av följande:
♦ sitta ute på altanen en stund
♦ gå på lådan
♦ äta mat
♦ eller bara allmänt sällskapssjuk (men upp ur sängen ska han ha någon av oss i alla fall)

När vi hade vattensängen var det inget problem för då krafsade han mot träramen och då var ingen skada skedd men nu däremot. Svindyra resårmadrasser vill jag inte ha sönderrivna av lilla kisse så nu har jag elakt inhandlat en blomspruta.

Tack och lov har jag bara behövt använda den två gånger men kattstackarn blir ju livrädd och jag känner mig mycket elak. Jag tror att han har lärt sig något i alla fall för idag när han började lite försiktigt med krafsandet behövde jag bara famla efter blomsprutan så förstod han vad som gällde. Jag hoppas verkligen att han slutar med den olaten. Annars är dom jätteduktiga och river bara på tillåtna ställen som klöspålen och en gammal stol.

Jag hann inte se ljuset idag.

Efter en behaglig sömn så är jag nu ur sängen och faktiskt så är det snart dags att gå till jobbet igen men sen är jag ledig från nattjobb till nästa torsdag. Ett extrapass kväll på fredag kommer bara att förgylla lönen i mars så det är välkommet.

Jag kan också berätta att det ligger ett tunnt flor av snö på marken, ingen idé att skryta om det dock, för på fredag verkar det som att det blir 7+ om man ska tro prognosen.....................men jag ger inte upp hoppet, på söndag om en vecka har vi massor med snö.......................solen skiner och rimfrosten glittrar.

Ni som vill träffa en ny härlig man....kan inte den här mannen vara något för någon av er? Han ser ut att ha så mycket att ge, så han räcker nog till flera.

image176

Jippi, det kanske blir snö här också till slut

Det var ett förfärligt tjatande om den där snön som jag egentligen inte vill ha normalt. Idag har det i alla fall kommit några korn som jag kunde studera mot det gröna på brevlådan.
Vi håller på att planera sysselsättning för våra utlandsgäster som kommer om knappt två veckor. Älgsafari, kan det vara något månne? Skogens konung skulle man helst vilja råka på naturligt men jag tror inte jag är kapabel till att leta upp ett ställe där det finns möjlighet att se en så det får duga med inplanterade. Det var sånt jag fick göra då och då när jag var barn, sitta i bilen och titta på älg.
Rådjur, rävar och harar är det däremot inte svårt att råka på och faktiskt ganska nära inpå knuten fast vi bor inte längre än 20 minuter från centrum gåendes. Tro det eller ej men för ett antal år sen hade vi till och med björn ca 1,5 km härifrån men det har jag bara hört om en enda gång.
image176

Magen känns inte helt okej just nu, för jag var så dum att jag åt en hel kaka mörk 70% choklad och det blev nog lite starkt. Det var ingen jättestor men hälften hade nog varit tillräckligt. Fördelen är att jag inte kommer att vara sugen på choklad på ett tag...........och så är det vägning i morgon.....

Regnet har öst ner hela dagen............

...............och det har jag sett som en anledning att inte göra ett skapandes grann mer än det jag verkligen har lust med.
Jag har lyssnat på boken, sovit, lyssnat om på det jag missade på grund av sömn, bakat matbröd, hängt lite tvätt, spelat Bingolotto med 100 kr i vinst, tittat på Stjärnorna på slottet och gjort och ätit fruktsallad.

Roligare än så blir det inte idag såvida jag inte får för mig att ta ett parti betapet men jag är nog för slö för det.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Helg igen............

Det är inte klokt vad veckorna går och inte det minsta lilla snökorn i sikte. Det blir trist för våra besökare men vi skulle kunna ta oss en tur norröver med bil om inte annat. Ja, ja det är fortfarande två veckor kvar inan dom kommer så än har jag inte gett upp.

Jag vet inte riktigt vad helgen kommer att bjuda på men vi ska bjuda oss själva på sushi och titta på Let´s dance och i morgon blir det Stjärnorna på slottet som är så kul. Jag njuter av varje minut av programmet men tyvärr är det sista avsnittet i morgon.

Som en onödig upplysning kan jag upplysa om att en nära bekants man är skolkamrat med Peter Stormare och hade tydligen druckit en del öl i unga år tillsammans med honom. Det är väl något som påminner om "Jag mötte Lassie" som omnämnts på en blogg jag brukar läsa. Blir jag månne mer populär av denna heta information?

Annars ska jag njuta i helgen täkte jag. Huset är befriat från det mesta av katthår, toaletterna är fräscha en skön säng har jag att sova i och en bra sambo har jag..................vad kan man mer begära? Ja det skulle vara lite mat då men där är ju i alla fall den här kvällen räddad av det kommande sushiinköpet. För att fresta er så lägger jag in en härlig sushibild igen.
image174

Jag hade en sån äcklig dröm här på morgonen.

Jag hade köpt nya hörsnäckor till min mp3-spelare och gick omkring och lyssnade. Plötsligt ser jag att en kompis jag inte sett på väldigt länge, ställer sin cykel utanför och tvekar om hon ska gå in. Sen ser det ut som att hon tänker gå igen och då rusar jag dit med följd att den allra innersta delen av hörsnäckan blir kvar i örat och resten lossnar.

Jäklar, nu gick dom sönder på en gång tänkte jag, men plötsligt hörde jag att det fortfarande "pratade i öronen". Jag blev förstås förvånad och tog ut dom. Då slutade pratet och när jag studerade dom närmare fick jag för mig att det var en extra exklusiv öronsnäcka som var trådlös. Längst ut var det som en liten plastpåse med något vitglänsande som sand i. Jamen det där måste ju vara en kristallmottagare tänkte jag. Det är väl det som gör att dom är trådlösa.

Jag pratade en stund med min kompis och sen åker hon igen. Då tänkte jag verkligen utnyttja det fina i att dom är trådlösa så jag trycker in delarna i öronen ordentligt så dom verkligen sitter. Jag lyssnar ett tag men när jag sen ska ta ut dom så sitter dom som berg. Jag drar och lirkar men får bara ut delar av dom och en hel del blir kvar och känns som en bukett av små tunna metalltrådar. Lite rädd blir jag och funderar på att jag nog måste till doktorn för att få hjälp. Det värsta var att det fortfarande pratade lite svagt i öronen. Jag väntade ett tag och då kändes det som att det stack på olika ställen - ovanför och under örat. Jag försökte ytterligare att  få ut resterna tråd för tråd.
 
Det lyckades men det äckliga var att när jag drog riktigt kände jag hur långt trådarna hade letat sig bort från örat och gjorde ont när jag drog ut dom. Så småning om blev det i alla fall tyst och alla trådar var borta.

När jag vaknade ur drömmen hade jag ont i öronen - och vet ni vad det berodde på? Jo, att jag sovit tre timmar med hörsnäckor i öronen och lyssnaboken hade talat för sig själv med mig sovandes.

Idag vet jag inte ett dugg vad jag ska skriva om.

Börjar man bara skriva så kommer det väl någonting. Det är rena rama vårvädret här...utan sol då förstår för mulet är det så det förslår och ca 3 plusgrader.
Har åstadkommit en hel del idag inklusive en drygt 30-minuterspromenad. Det är ju bokslutsdags så det är dags att se över samfällighetens ekonomi. Vi hade styrelsemöte och diskuterade bland annat en åtgärd som slukar runt 250.000 - nämligen att asfaltera om alla gångstigar som är spruckna och dåliga efter 25-års boende här. Asfalt är svindyrt ska ni veta - och jag är lite snål.

En matbrödsdeg har jag på jäsning. Jag har fått för mig att jag ska baka mer matbröd och förena nytta med nöje. Bröd är egentligen ganske dyrt om man tänker efter. Nu när vi bara är tre boendes här så räcker ett halvlitersbak i  alla fall ett par - tre dagar om det inte blir sensationellt gott vill säga.Nu är klockan 22.10 och brödet blev sensationellt gott så i morgon är det nog slut.
Stegmätaren står på 5581 steg och det är snart dags att gå till sängs. Promenaden på förmiddagen gjorde drygt 4000 steg och resten är när jag "lallat runt" här hemma så när vi startar upp stegräknartävlingen på jobbet för att i tanken gå till Paris så kommer det att krävas att jag ligger i. Antagligen måste jag promenera drygt en timme om dagen...........................Puh...............men jag ska klara det.

Här är brödreceptet som jag hittade på i farten

1 pkt jäst      (hade bara det för söta degar hemma)
5 dl mjölk som värmts till ca. 37 grader
ett par rejäla klickar smör
1/2 msk salt
drygt 1/2 dl socker (för jag trodde att jästen krävde det)
2 dl rågflingor
1 dl havregryn
och dinkelmjöl till lagom konsistens.

Degen fick jäsa ordentligt, ca 45 min och sen delade jag den i två delar och rullade ut en längd som jag skar i 6 stora bitar, vilket blir 12 bröd totalt. Normalt brukar jag lägga snittytan nedåt men nu fick jag för mig att bara ställa bitarna som dom var på plåten. Alla 12 i samma långpanna. Jäs på plåten och grädda i 250 grader i 10 minuter.

Så här sa äldste sonen om brödet:

- Var ju väldigt proffsigt bröd måste jag säga.

- både till smak, design osv

- men med snart 40 års erfarenhet så är det ju dags att bitarna faller på plats


Det blev jag glad för :-)

Nu är glada julen slut, slut, slut................

Någon julgran har jag inte haft idag så den behöver inte kastas ut. Däremot ska adventsstaken, stjärnorna och julgardinerna bort. Visst är det mysigt med juleljusen men nu går vi in i en ny era och ser fram emot våren. Ljusmysandet kommer att fortsätta ända tills kvällarna är ljusa.

Lutfisken har inte hunnits med under julen så den ska vi faktiskt äta idag. Det ska bli gott med vit sås och ärtor till.

Solen sken när vi vaknade alldeles för sent idag men jag hade legat och lyssnat på min bok till kl 03 i natt så sömnen behövdes. Efter frukost kastade vi oss ut på en långpromenad för att hinna njuta av solen. Jag hade stegräknare på mig och den visade på 8500steg och 7,2 km. Stegen är rätt men sträckan är approximativ. Det blev hur som helst en härlig promenad med sambon och dottern i den lågt stående och svaga vintersolen - och inte en gnutta snö så långt ögat nådde.
 
Jag tänker på de stackars besökande från BE-Ne-Lux som hoppas på snö i februari. Blir det kallt? Kommer det någon snö? Hoppet är det sista som överger mig. Det är tre veckor kvar innan dom kommer och det kan hända mycket med vädret än.............................visst kan det väl?

Stjärnorna på slottet.............

...............var väldigt bra i kväll. Man kan säga att Stormare tog oss med storm. Jag blir bara mer och mer positiv till den mannen...................................och mer och mer negativ till Britts läppar.

Dagen har vi vigt till att följa med äldste sonen till olika bygg / färgaffärer och tittat efter tapeter till hans kök. Det går i grått och vitt och så vill han ha en modern fondvägg till ljusa tapeter. Jag gjorde mitt bästa för att hitta något lämpligt även om jag inte tror att vi är helt överens om stilen. Ja, ja, det är hans kök och vi ska hjälpa honom med att tapetsera. Trevligt att han har en egen tanke om hur han vill ha det i alla fall. Tre tapetkataloger åkte med hem som hjälp i grunnandet.

En tur till IKEA ingick också och där köpte jag 6 beiga bordstabletter á 9 kr styck - som hittat. Tänk att jag blir alltid så stressad när jag kommer till IKEA. Det är stört omöjligt för mig att gå omkring där och njuta som jag faktiskt kan på andra affärer även om jag verkligen avskyr att handla på mig en massa. På IKEA tänker jag alltid - det får jag ta nästa gång jag kommer hit.

Jo just det, vi spelade Bingolotto också men det gick dåligt och det betyder som ni förstår ingen vinst. Det var hur som helst trevligt och vi passade på att äta framför TV:n vilket vi inte brukar göra ofta.

Jag tror att det blir TV av nu och i stället ska vi lyssna på radion eller någon bra musik på spelaren. Katterna kräver kanske lite underhåll också även om dom är väldigt lata och "tröglekta".

Dags att gå till sängs..........

.................med 11.333 steg avverkade. 9,4 km med reservation för att steglängden inte är optimalt inställd. Det är nämligen svårt att beräkna en medelsteglängd.

Sova eller promenera?

                 
Jag är just hemkommen från en ca. 8.000 stegs promenad med ett par grannar. I samma stund som jag tyckte att jag gjort nog för en stund och tänkte sträcka ut mig i sängen och lyssna på min bok så ringer det på dörren och en granne undrar om jag ska med ut och gå.
Till saken hör att jag redan då hade klarat av min dagliga promenad om 30 min så nu känner jag mig väldigt nöjd.

Stegmätaren står just nu på 10.544 steg och jag tänker behålla den på resten av dagen bara för att få ett mått på hur mycket jag skulle kunna stega varje dag om jag bara anstränger mig lite.

                           image172Sova                   image174Promenera     
    


Skrattyogan

För ett antal år sen var jag och en annan kollega utsedda till att vara medarbetarcoacher. Det hade fanns indikationer på vantrivsel inom divisionen, dock inte på vår enhet men i uppdraget ingick ett antal matnyttiga kurser som var trevliga att gå.
I stort hade vi inte några vardagsproblem att bearbeta men för att ändå tillföra något så beslutade vi att ta hit en skrattkonsult att förgylla tillvaron med.

"Tillställningen" emottogs med blandade känslor. Många tyckte det var jättekul men det fanns också personer som tyckte det var otroligt förnedrande att "tvångsskratta" i grupp och vägrade vara med.

Vi samlades i ett större rum och skratterapeuten ledde oss igenom olka typer av skratt med namn som t. ex. "det uppskattande skrattet, hälsningsskrattet, det växande skrattet och flera andra skratt. I början var det lite svårt att komma igång men ganska snart hade alla kommit igång ordentligt. Det var kul att se personer man inte är van vid att dom skrattar stort, skratta hejdlöst så till slut skrattade man naturligt för att alla såg så roliga och glada ut.

Glada, trötta och utskrattade kom vi tillbaka till arbetet och jag tror att alla som var med uppskattade skrattavbrottet.

Skrattet får vänta tills i morgon - jag bjuder på mat i stället

                                   En god kycklingsallad att festa på.
image171

1 grillad kyckling
1 pkt bacon
2 avocado
1 pkt körsbärstomater
babyspenat, 150 g brukar vara lagom
4-5 stora färska champinjoner
Olja / vinäger
Salt / peppar
Rödlök

Dressing:
1 litet pkt ädelost riven i 3 dl gräddfil     (jag brukar ta en trekant Kvibille ädelost)

Stek baconet i bitar, låt rinna av på hushållspapper. Dela kyckling och avocado i ganska stora bitar, dela tomaterna i halvor och skiva de sköljda champinjonerna tunt.
Gör en vinägrett med fint hackad rödlök, salt och peppar i en salladsskål. Blanda i alla ingredienserna. Servera med dressingen och bröd och smör.

Det känns som att jag håller på att bli sjuk

I morse kombinerade jag en stavgångspromenad med att sällskapa med dottern när hon gick till en avlägsen busshållplats. Ja så jättelångt var det inte men jag fick i alla fall lite drygt min halvtimme.

Sen har jag känt mig ruggig, lätt illamående och somnade som en stock när jag la mig för att lyssna på en ny bok. Just det behöver i och för sig inte vara tecken på sjukdom men helt normal känner jag mig inte. Jag ska jobba i natt i alla fall.

Tur att min promenad kom tidigt idag för resten av dagen har det bara regnat och inte en gnutta snö så långt ögat når. Tämligen ohalt är det i alla fall och det är ju bra.

För övrigt händer det ingenting men det är nog jag själv som på något sätt måste skapa händelserna. Jag har tänkt att jag ska bjuda hem lite vänner men det får vänta lite eftersom jag har min sunda , magra och alkoholfria månad och vill inte bryta den.

Man kanske inte får skriva det men det känns trevligare att servera ett glas gott vin till maten med lite mer uppsluppen stämning som följd. Det är nyttigt att skratta! Vi tog hit en skrattterapeut till jobbet för några år sen men det kan jag berätta mer om i morgon.
                                                                             Plikten kallar!

Idag har jag bakat pepparkakor.

Hon är galen, tänker ni men det var den där eländiga biten som låg kvar i kylen och bjöd ut sig. Det är ju så gott med pepparkaksdeg - faktiskt godare med deg än gräddade kakor. Nu finns det i alla fall bara gräddade kakor kvar till resten av familjens glädje.

Som kassör i samfälligheten har jag haft en del att styra med så här vid årsslutet. Man kan ju stirra ihjäl sig på alla siffror och rätt måste det ju bli. Ordförande och jag ska väl ha en "sittning" innan årsmötet och han är kinkig, vilket är bra. Det är den "sittningen" jag håller på att förbereda så att den går smärtfritt mentalt.

Jag / vi har också blivit bjudna på bröllop i sommar. Min systers äldsta son ska gifta sig med stort bröllop. 95 personer är bjudna och dyrt verkar det bli men dom vill absolut gifta sig ordentligt och det låter jättekul att få komma på bröllop.

Nu är det sängen som gäller och jag ska lyssna ut boken "Tjuvarnas marknad". Den var faktiskt riktigt underhållande och Tomas Bolme var en suverän uppläsare. Han spelade nästan lite teater då och då.

                                                                                 God natt!

Måndag


                                    image170
Mitt försök till viktnedgång kommer inte att bli något stort ämne här på bloggen men jag blev faktiskt glad när vågen stod på 1,5 kg minus i morse. Det kan ju också vara av ren chock  att kroppen inte fick i sig alla läckerheter längre så jag får se nästa veckas vägning.

Fick ett ryck och investerade i ett nytt torkskåp........det gamla var 25 år och kändes nästan farligt att använda. Det verkade som att det blev hetare an normalt. Flagnat, skitigt och allmänt sunkigt var det också så det var på sätt och vis ett nödvändigt köp i alla fall. Torktumlare gillar jag inte............. eller jag kanske snarare ska säga att jag har i stort sett noll erfarenhet av torktumlare, så det har jag ingen längtan efter hur mjuka och sköna handdukarna än blir. Jag tycker dessutom om att det river lite i skinnet.

Den inhandlades på nätet i torsdags och idag fick jag det levererat ända in i hallen. Det var inte ens jag som fick det levererat förresten, för dom ringde till sambon så han åkte hem, tog emot det och passade på att ta med det gamla på samma sväng. Killen som levererade var så tjänstvillig att han dessutom fick en hundring i dricks.

Usch på mig, jag hittade en bit pepparkaksdeg i kylen som jag givetvis tog mig en bit av. Pepparkaksdeg, det är gott det!  I morgon är det ju i alla fall en ny ren dag........dvs. utan deg ;0)

Nu ska jag tvätta en maskin så jag får provhänga det nya skåpet med utdragbara hänganordningar........

Söndag med bak och Betapet

Idag har jag också spelat Betapet men det gick absolut inte bra. Det var så länge sen jag spelade att jag knappt kom ihåg hur man tog sig in i ett spel och hjärnan kändes riktigt trögtänkt. Det kanske är bäst för hjärnhälsan att jag börjar spela lite då och då igen och emellanåt kan jag klämma in ett sudoku.

Jag fick för mig att baka lite matbröd även om jag ska hålla igen med sånt också. Äta matbröd menar jag....inte baka. I stället för mjölk tog jag samma mängd filmjölk och degen blev stenhård. Det måste nästan ha varit något fel på receptet men bakningsvan som jag är så tillsatte jag mer vatten tills degen kändes normal och så här blev resultatet. Familjen har smakat och dom blev nöjda.
 image169

Nöjd och glad......

........sitter jag med dotterns bärbara dator framför TV:n. Vi har tittat på Stjärnorna på slottet, som är rena njutningen att se.
Peter Stormare tycker jag verkar vara en sympatisk person och sen har vi den stackars Britt Ekland som totalförstört sitt ansikte men läppfyllnad och lyft både här och var. Ärligt så tror jag att hon skulle varit snyggare orörd så att säga. Titta på Arja, hon tror i alla fall jag, är helt naturligt åldrad. Britts läppar ser ut att sitta där fristående från ansiktet  och liksom leva sitt eget liv på något sätt.
Jag känner egentligen inte alls till Peter Stormare. Han ser i alla fall helsnäll ut. Man kanske ska googla lite på honom och få lite kött på benen.
Härenstam verkar vara nervös och osäker men snäll han också.
Sen är det Arja, vad ska man säga om henne då? Jag har inte så mycket att säga om henne. Hon var kul att se i Let´s dance med sina försök att verka yngre än hon är och duktig att dansa är hon också men det är nog som dom andra säger att hon är omständig...........men duktig.

På TV:n för tillfället visas American Choppers om familjen Teutul som bygger motorcyklar i Orange County. Jag är totalt ointresserad av både bilar och motorcyklar men det programmer har ändå sin charm så det brukar jag titta på ibland.

För övrigt har vi promenerat ner på stan och hem igen. Jag var på apoteket och sambon på "gubbdagis" dvs. Clas Olsson där jag hämtade upp honom när jag var färdig.

Till kvällsmat unnande vi oss varsin stor Sushi med Misosoppa..........jättegott men det får inte bli för ofta. Dagens nyttiga fetter har jag i alla fall fått i mig.

Nu har vi lite snö i alla fall..........

image170

.............men det dröjer nog innan jag får uppleva det här scenariot.
 
I februari får vi besök av släktingar nerifrån europa och det skulle verkligen vara härligt att få bjuda dom på en massa snö och minusgrader........gärna ner till -25 eller -30 någon gång. Jag tror det skulle vara en upplevelse av dignitet för hela familjen. Dom ser fram emot att få åka pulka, eventuellt isfiske, skridskoåkning med korvgrillning i kyla. Till och med jag som inte gillar vintern blir riktigt upplivad när jag tänker på det. Isfisket får vi försöka engagera en släkting eller bekant till och vi har i alla fall ett par lämpliga kandidater så det ordnar sig nog.


Katastrofen som löste sig på ett enkelt sätt.

Under helgen före nyår upptäckte vi att våran kära fina dammsugare av märket Nilfisk och dessutom deras märkvärdigaste variant hade gått sönder redan efter två år. Ja, det var inte själva "sugaren" utan handtaget man håller i när man jobbar. Det hade spruckit och det var i stort sett bara splitter kvar. Jag fasade för att det skulle bli en dyr historia eftersom det satt en fjärrstyrningsenhet i den. Vi tejpade i alla fall ihop den så gott det gick och så skulle jag kolla upp det hela när det kom en vardag...........och det gjorde det......igår.
Vad glad man blir när allt bara är så där otroligt enkelt. "Vi skickar ett nytt av en ny förstärkt modell" sa kvinnan i kundtjänst. "Det är många som råkat ut för samma sak och man måste ju kunna använda dammasugaren" sa hon sen. Gissa om jag blev glad?! Jag blev så nöjd att jag prisade både företaget och dammsugaren förstås lite extra. Inte en krona behövde jag lägga ut.

God fortsättning på 2008!

Nyåret firades på en liten ort som heter Kolbäck med min bror och hans familj. Både vitt och rött vin samt champagne intogs tillsammans med mycket god mat - men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Jag som nästan aldrig äter godis har fått ett godisbegär som jag inte brukar ha, denna julhelg. Knäck, nötter, chokladtryffel, likörer, vin, whiskey och kakor har intagits i stort sett varje ledig dag.

Idag är början på ett sundare liv och jag har planerat att gå ner 0,5 kg per vecka. Det känns lite pinsamt att skriva om det på bloggen igen efter mitt förra misslyckande men nu är jag faktiskt 100 % motiverad. Inget osunt leverne över huvud taget under hela januari, dvs inget godis, ingen alkohol och så ska jag verkligen lägga mig vinn om att ta mindre portioner.

Sen är det det där med motionen och jag tror att jag börjar närma mig ett Friskis och Svettis-kort den här terminen. Ska vänta liiiiiiite innan jag bestämmer mig. Första februari börjar vi dessutom vår stegräknar-utmaning på jobbet och där tänker jag inte banga........

Nu är det väl slutätet för i år på alla skinkor men den här bilden tycker jag är kul........
image169


RSS 2.0