Jag flyter bort

Det är sista dagen på vårt stegräknande idag så jag hr gjort en promenadinsats i hettan. Jag orkade absolut inte gå så långt jag tänkt för hela tiden hade jag solen skinande rakt ner på huvudet. Väl hemma nu så rinner svetten om mig. Jag tror jag tar mig en liten tupplur vilket ändå behövs för jag ska jobba i natt.

Ska gå ner och kolla termometer, hur varmt det är egentligen................oj då, 34 grader på skuggsidan och 27 inne. Tur man har luftkonditionering på jobbet men det kan bli för mycket av sånt också så jag brukar inte köra den så länge.

Jag kom av mig på sluttampen av semestern........

............med att skriva. Kanske beror det på det hejdundrade bröllopet som vi var på i lördags. Mitt på dagen i 25-30 graders värme skulle vi, 5 personer klämma in oss i en bil, finklädda för att åka 8 mil men en bara halvt fungerande luftkonditionering. Det gick trots värmen bra och de som var kostymklädda var inte alltför svettiga heller. Allt fungerade som det skulle under vigseln och brudparet sa ja till varandra.

Sen transporterade vi oss vidare till herrgårdsbyggnaden ute på landet där festen skulle äga rum och vi åkte bara lite fel. Kvällen löpte på som sig bör på en bröllopsfest med tal, skålar för brudparet, allsånger och dans. Och dansade det gjorde jag det kan jag lova. Så mycket som jag dansade sammataget Ålandskryssningen och bröllopet har jag inte dansat på flera år tror jag. En mycket trevlig fest var det och runt 05:00-tiden på morgonkvisten var vi hemma igen.

I måndags var det dags att pallra sig till jobbet och vardagen igen. Vi hade väldigt lite att göra så det kändes som att jag lika gärna hade kunnat vara hemma.

Förresten, ett ordentligt herpesmunsår har jag också dragit på mig. Det är väl priset jag får betala för att jag haft så kul dom senaste dagarna. Ont gör det och trött och hängig blir man av det där eländiga såret.........och solen ska jag nog undvika men nu går jag ut och dricker lite kaffe med ryggen åt solen.

Torsdag- Fredag, semesterdag 18 och 19

Oj, oj, oj..........Ålandskryssning med Birka Paradise............vad kul vi har haft. Vi var ett gäng på 11 personer i olika åldrar, tonåringar, vuxna barn och föräldrar som sammanstrålade i Stockholm och hade ett knappt dygn på havet tillsammans. Vi startade i à la carte-restaurangen där nästan hela sällskapet avnjöt en kryssnings-meny. Jättegott var det och med mycket vitt vin till.

Efter lite flanerande på båten hamnade vi så småning om på discot under öppen himmel. Gissa om vi dansade......3 timmar i sträck och drygt  21.000 steg blev det på stegräknaren. Tävlingen är ju inte slut än utan den håller på juli månad ut. Vid 02.00-tiden stapplade vi oss ner i hytten på däck 2 så långt ner i båten man kunde komma. Nästan som på något undantag men jäklar vad vi sov efter det motionspasset.

Fredag morgon var vi inte så där jättealerta men det var inte värre för min del att jag och min syster runt 09:15 avnjöt en tropisk frukost med massor med gott. Resterande del av dagen flanerade vi runt på båten eller bara satt ute på däck och kollade in vår vackra Stockholms skärgård. Nu är jag solbränd och vacker till  bröllopet i morgon.

Onsdag, semesterdag 17

Höll på att bli mer eller mindre tokig idag. Jag skickade ju efter bröllopspresenten på nätet och företaget garanterade att paketet skulle vara framme till senast fredag. Idag på morgonen gick jag in på min sida hos presentföretaget och fick så riktigt reda på att mitt paket hade ankommit UPS i Bromma och var "In transsit". Från Stockholm är det ju inte långt så då kommer väl paketet idag tänkte jag. När jag efter ytterligare ett par timmar gick in och kollade kom texten: Levererat till kund - mottagen. Då höll jag på att gå i taket..........inte hade jag fått något.

Galen ringde jag UPS och hoppades få ett svar på vad som hänt men dom var tvungna att ha ett speciellt leveransnummer som jag då inte hade. Ringde företaget som skickat paketet och tack och lov.....för att göra en lång historia kortare.....felet var mitt eget........dom hade levererat till mitt jobb som jag uppgav under alternativ leveransadress. Om det stod något där så levererade dom alltid dit medan jag min enfaldiga nöt trodde att dom alltid ringde hem och frågade innan leverans.
Paketet är nu här och fint inslaget till två paket för att på lördag vara bröllopspresenten från vår familj.

Tisdag, semesterdag 16

Idag hade jag bestämt mig för en slöardag. Det känns som att jag har haft något inplanerat i stort sett varje dag den här semestern vare sig jag har velat eller inte. Tur att vi ska på en solresa till värmen i september för jag känner mig inte alls utvilad.
Jag ska sätta mig och lyssna på "Män som hatar kvinnor" så jag kommer någon vart. Jag började ju på den i vintras men sen blev det ett långt uppehåll så det var bäst att börja om igen.

Något mer intressant än detta blir det inte idag................

Måndag, semesterdag 15

Det som skulle utföras för dagen var:
1. Klippning av mitt hår vilket också är gjort nu. Säkert närmare 2 dm kapades av och så blev det uppklippt vilket flera prisörer tidigare tyckt att jag har för dåligt hår för. Nu är det gjort i alla fall och jag tror jag gillar det.

2. Inköp av bröllopspresent. Blev först inte gjort eftersom Duka tydligen inte har någon ordning på sin lagerhållning. Vi skickar efter i stället och ber en bön att det är framme till fredag. Firman gav garanti på det.........att det skulle vara framme till fredag alltså.

Annars har det väl inte hänt några sensationer. Vi har bokat in en Ålandskryssning med Birka Paradise till torsdag. Det ska bli kul och fint väder verkar det bli också.

Söndag, semesterdag 14

Sov länge på grund av att sonen kom hemrumlandes kl. 04 med två kompisar så jag blev väckt och hade svårt att sova sen på en stund. Jamen vi var ju så tysta sa dom när jag påpekade det vid lunchtid. Ja, för att vara tre 21-åringar som kommer hem från en fest så var dom tämligen tysta men det hjälper inte när man ändå blir väckt.

Vi har tagit en cykeltur runt på stan samt stannat på ett café och fikat. Det är något som jag mycket sällan gör......jag är alldeles för snål för just det.......annars är jag inte snål. Sambon så ut som en fågelholk i ansiktet när jag föreslog en fika på stan. Två koppar kaffe och en jättemuffin med blåbärsfyllning mumsade jag i mig, så jag tror inte jag behöver så mycket mer att äta i kväll.

Jag har också klippt ett äppelträd som jag planterade förra året samt grävit ur lite ur komposttunnan så jag kan fylla på igen. Det känns som att det räcker för idag................nu är det Stieg Larsson som gäller.

Lördag, semesterdag 13

Ner på stan i flygande fläng för att kolla om en planerad bröllopspresent kunde finnas till halva priset på Cervera som säljer ut på grund av ombyggnation..................men icke.............vi var för sent ute.

I stället köpte vi 2 liter jordgubbar och cyklade hem för att göra pannkakor med jordgubbar och vispgrädde som jag bjöd sambon, två av mina barn + flickvän på. Det tog sin lilla tid att grädda pannkakor på 1,5 liter mjölk men det är inte ofta det händer numera så jag stod ut.

Resten av dagen höll jag bara på med allmän njutning av semestern samt drack några glas vitt vin. Jag tycker att det vita vinet hör mer till semestern än rött.

Fredag, semesterdag 12

Ännu en vacker dag..........faktiskt. Solen sken från en klar himmel när vi intog frukosten i trädgården. Lite sortering av gamla tidningar och annat pappersskräp återstod från gårdagens storstädning. Varför får jag nästan ångest av att kasta vissa tidningar? Nu åkte mer än jag tänkt, iväg till insamlingen och efteråt känns det som en lättnad............faktiskt.

Vi har varit och tittat på en tämligen nyfödd baby. Han är två månader och stor och rejäl men dom är ju ändå såååååå små. En välbevakad baby för övrigt, båda föräldrarna är poliser och dessutom huserar en stor tjänstehund i familjen. Kan man bo säkrare? Fin var han i alla fall......babyn menar jag. Hunden var också rätt fin men jag såg honom bara som hastigast.

Jag fick ett tråkigt mejl nyss. Dottern till en av mina kursare skrev och talade om att hennes mamma var död och att hon trodde att jag kanske ville veta det. Det kom som en chock faktiskt. Vi har inte haft kontakt på länge och nu förstår jag varför jag inte fått julkort på ett par år. Hon var nog för sjuk för att orka ta kontakt. Hon avled första juli i år. Än en gång får man en påminnelse om att livet inte är oändligt..............

Torsdag, semesterdag 11

Städat köket i åtta timmar.........det måste man väl kunna kalla ett dagsverke. Vi har torkat ur vart enda skåp, var enda låda, tagit fram spisen och frysar och faktiskt kastat en hel del. Nu skiner köket. Som jag säger, städar man inte annars , så får man göra det på semestern. Nu känner jag mig nöjd i alla fall.

Benen värker och jag tänker ta ett eller annat glas vitt vin. Man ska inte belöna sig med ät, eller drickbart men det är precis vad jag tänker göra nu. Skål!

Onsdag, semesterdag 10

Vi har varit ute och rört lite på oss.......med bilen alltså. Ett och annat steg blev det också. Kosan styrde vi mot Kopparberg och Ställdalen, en liten nätt resa på ungefär 20 mil enkel. I Ställdalen tittade vi på huset där min mormor och morfar bodde och även min mamma förresten. Det vars sig likt, välskött och fint. Vi tittade bara utanför förstås.

När vi var hungriga tog vi våra sallader och åkte till badplatsen där jag lärde mig simma, en sjö som heter Sågdammen. Där var det också fint men lite för blåsigt dock, så tröjan åkte på.

I Kopparberg tittade vi på kyrkan, letade reda på en släktgrav, gick till turistinformationen och tittade sen runt lite allmänt. Vi fick en redogörelse för det dyra feltryckta tre shilling banco-frimärket som har poststämpel från Kopparberg. Det såldes tydligen senast för 15 miljoner. http://www.ljusnarsberg.se/3skilling.asp   Kanske lite allmänbildande läsning... 
Jag kommer ihåg delar av sensationen sen jag var barn och nu fick jag en uppfriskning av minnet.
    
Efter Kopparberg styrde vi kosan mot Bångbro och sen vidare över skogen mot Löa, Uttersberg och Skinnskatteberg. I Surahammar åt vi varsin pizza och sen åkte vi vidare hemåt.

Här kommer ett litet urval av det vi tittade på 

Vid Sågdammen
 
Ljusnarsbergs kyrka  i Kopparberg

Kyrkans interiör

Löa hytta


Utanför Galleri Astley i Uttersberg

Tisdag, semesterdag 9

Hinner inte skriva så mycket men kan dock rapportera att jag inhandlat en ny brällopsklänning. Vad nu undran ni nog, nej det är inte jag som ska gifta mig utan en systerson och till det bröllopet behöver jag en ny klänning eftersom jag med största sannolikhet inte lyckas banta ner mig så att jag kommer i min favorit-batikklänning.

På en av de lite dyrare affärerna där jag känner mig som något katten släpat in hittade jag i alla fall en riktigt snygg klänning och det till halva priset också, dvs drygt 500 kr. Jag har skickat efter två klänningar från LaRedoute också men dom har ju så konstiga storlekar så jag har ingen aning om dom passar, så bättre än så har kunde det inte bli.

Sambon har varit på bilträff igen och jag följde med och tog med mig första boken i Milleniumtrilogin, bredde ut en filt, lutade mig mot en husvägg och lyssnade på boken i kvällssolens sken. Bilarna tittade jag på så där lite på håll och det räckte för mig medan sambon frotterade sig med alla som intresserade sig för hans lilla gröna pärla.........och det var alltså inte mig dom var intresserade av men det har ni nog redan anat.

I morgon tar vi oss en lite semstertripp, troligen bara över dagen såvida vi inte hittar något toppenställe att sova över på. Vem vet?

Måndag, semesterdag 8

Kattvaccinering stod högst upp på listan idag. Vi har väldigt nära till veterinären så vi tog varsin katt och promenerade dit, det vill säga vi promenerade bärandes på varsin katt. Hankatten skrek lika hjärtskärande som alltid när vi styr kosan åt det hållet. Stackarn, han tror nog att han ska bli kastrerad ännu en gång. Det hela var snabbt överstökat och sen promenerade vi hem igen.

Inhandling av livets nödtorft stod sen näst på tur och då valde vi ICA-MAXI som också ligger ganska nära. Vitkål, avocado, tomater, gurka, förskpotatis, frysta hallon och mango, div. onyttiga korvar m.m åkte ner i kassen i ett huj och sen var det handlat för några dagar.

Rosorna har blivit gödslade och det luktade verkligen hemskt om gödselpelletsarna. En kemist, som jag faktiskt nästan är, skulle nog säga att det luktar urea eller urinämne. Ska kolla om det är en av ingredienserna. Det är det säkert. Hoppas det gör gott för rosorna som aldrig blivit gödslade förut. En rosenrabatt är 25 år gammal så det var dags. Ny jord har dom självklart fått då och då och det är kanske gödsel nog.

I kväll blir det nog TV-tittande på firandet av Victoria. Stackars henne, som aldrig får gifta sig, hon är ju 31 år i år. När ska hon ha tid att föda barn? Det måste väl ändå bli Daniel och bröllop snart, annars blir hon nog barnlös.

Söndag, semesterdag 7

Idag var vi inte uppe med tuppen direkt för en granne ringde kl. 22 igår och undrade om vi var sugan på ett glas vin. Sugen på vin var jag ju redan innan och det smakade inte sämre hemma hos honom heller. Det var en bättre sort än den jag själv hade hemma för övrigt. Vi blev kvar där ett par timmar drygt och sen lommade vi hemåt, dvs. tre hus........

Idag hade vi bespetsat oss på "öppen trädgård" som tidningen Land annonserade om. Vi tänkte besöka en trädgård som jag fått uppfattningen att den skulle vara så fantastisk så dit ville jag. Sen tidigare visste jag att den låg på ett kolonistugeområde en bit bort men inte längre bort än cykelavstånd. Jag har länge tänkt besöka det området men det har aldrig blivit av. Hur som helst så tog vi oss dit men när vi kom fram till just den visningsträdgården så såg det tämligen dött ut  och så speciellt fin var den inte heller så vi cyklade runt och tittade på diverse andra trädgårdar av olika karaktär. Stugorna var väldigt fina och påkostade på många håll och inte alls så små som jag trodde dom skulle vara. Det var i alla fall kul att se hur fina och arbetade vissa trädgårdar var och jag fick lite inspiration till att i alla fall gödsla mina rosor...............men det blir nog i morgon. Nu vill jag lyssna på bok!
Lite blommor från min trädgård.Lördag, semesterdag 6

Ännu en aktiv dag. Det känns skönt att få säga det, jag som brukar vara så lat. Varit till Bauhaus och inhandlat trävirke och färg till sonens lägenhet bland annat.

Vädret är så fint att vi passade på att grilla i kväll igen och nu läppjar jag på ett glas vin medan sambon är ute med två "granntanter" som var så sugna på att få provåka Messerschmitten.

Lite fina bilder har jag också tagit nu på kvällskvisten. Titta vilken fin himmel vi hade..............

Grannens körsbär är också snart mogna

Skrivarfantasin tryter och mitt vinglas väntar............

Fredag, semesterdag 5

Upp ur sängen 08:00 för frukost och sen vidare färd mot lantliga trakter utanför Strängnäs för höbärgning. Himlen såg perfekt ut till att börja med men sen tornade sig mörka moln upp och det började regna men då var större delen bärgat men tyvärr inte allt. Det var dock ingen katastrof.
Jag skötte som tidigare annonserat kaffekokning och matlagning för elva personer, enkel matlagning dock och jag kastade faktiskt upp en och annan bal på transportbandet också..............eller heter det elevatorn (med svenskt uttal alltså)

Nu är vi hemma igen, nyduschade och rena från hödamm och sambon somnade som en stock. Jag tror han är helslut så jag får njuta av resterande del av kvällen själv. Jag sätter mig nog på altanen och filosoferar och häller nog upp en whisky. Jag hämtade inspiration från tantmammamatte:s blogg. Tänk så det kan bli.........

Torsdag, semesterdag 4

En dag full av trädgårds-aktiviteter. Gräset är klippt, häckarna är snygga och propra och det ser allmänt trevligt ut i trädgården. Lite trädbeskärning hann jag också med.
Till kvällen bestämde vi oss för att grilla i det vackra vädret........för nu är det kanon ute. Jag köpte en färdigmarinerad fläskfilé för enkelhetens skull. Och nu till det sensationella. Jag har ju alltid fått mer eller mindre panik så fort jag ska grilla men ikväll...........ja ni skulle ha varit med. Det var ett behagligt lugn från början till slut tack vare att jag äntligen har förstått vad indirekt grillning betyder. Det kanske bara är jag som inte har fattat men här kommer en beskrivning.

Man lägger kolet i grillen och tänder på, men bara på halva grillytan. När kolet är grått som det ska vara så lägger man dit köttbiten och grillar den lite snabbt på båda sidor, detta för att porerna ska sluta sig så att saftigheten bevaras. Sen tar man köttbiten och flyttar över den på den sida som saknar kol och sen på med locket. (Detta förutsätter förstås att man har en grill med rundat lock.) Nu fungerar grillen som en ugn och köttbiten steks färdigt i värme utan riskt för att den ska brännas. Så gott kött har jag aldrig lyckats åstadkomma förut, det kan jag lova och det utan några större krusiduller.

Så här på semestern är det stor risk att det slinker ner ett och annat glas vin var och var annan dag..........och mest var dag så idag har jag bestämt att jag får titta i tomt glas........i alla fall på vin. Jag vill ju inte att min viktnedgång ska gå helt i stöpet.

Nu ska jag sätta mig ute en stund och njuta av den fina kvällen och sen blir det inte allt för sent sänggång. Vi ska nämligen vara med och köra hö i morgon eller sambon ska höbärga och jag fixar mat. Hoppas bara att vädret står oss bi.

Onsdag, semesterdag 3

Inte uppe md tuppen i dag heller men sängen är ju sååååååå skön. Det har rensats hängrännor och det vita på huset har snyggats till. Ja, inte har jag rensat några hängrännor med min höjdskräck och "otymplighet" utan det gjorde sambon. Jag utförde sysslor på en betydligt lägre nivå, bland annat i köket där jag lagade till en utrensande indisk gryta. Ja just så hette den, "Utrensande Indisk gryta" och nog verkar den utrensande allt, ha,ha. Så här aptitlig......eller inte, såg den i alla fall ut och ganska god var den också. Men vad gör man inte för lite utrensning så har på semestern.


En av mina Clematis som växer på en fristående spaljé blommar så här vackert med vad jag tror, hundratals blommor. Resten av trädgården verkar mest lida av löss som jag försöker bekämpa så gott det går med såpvatten.

Vädret är drägligt och solen tittar fram då och då även om inte den där riktiga värmen vill infinna sig. Igår glömde jag att berätta om att jag följde med sambon på bilträff med Messerschmitten. Där stod han med sin lilla pluttbil bland den ena amerikanaren större än den andra men gissa om folk är imponerade av den lilla gröningen. Jag satt i solen och njöt och lyssnade på livemusik och brydde mig inte så där jättemycket om bilarna och musiken var bra.

Tisdag, semesterdag 2

Jag hade tänkt att jag skulle gå upp i alla fall rätt så tidigt men så blev inte fallet. Jah kände mig inte utvilad så jag slöade ett tag till i sängen. Är det semester så är det. Mitt stegande har varit under all kritik så när jag väl hävt mig ur sängen tog vi en promenad ner på stan och gick in i var enda affär som vi fann intressant. Enda egentliga ärendet var att köpa en present till en nyfödd baby.

Det var ju några år sen jag höll på med babykläder och oj, så små dom är. Praktisk som jag är ;0) så köpte jag storlek 74 så att babyn kan växa i kläderna kanske lagom till jul men byxorna var ju hiskligt små ändå.

Vi passade också på att titta i några antikaffärer, byta batteri på en klocka, besöka biblioteket (för att se om dom fått in någon intresssant lyssnabok) och i varje gathörn stod någon försäljare av el, mobiltelefoni, rosor, rädda kvinnor i tredje världen-bidrag och dragspelare från öst. Det verkar vara en hel släkt som delat upp sig och spelar överallt på stan. Förresten, vem vill köpa en ros-stackare när man är på stan för att gå i affärer?

SM i SMS-skriveri vad det också uttagning till men där var det ingen idé att jag gav mig i.........jag som knappt kan skriva ett SMS över huvud taget. Den som är snabbast i Sverige på att skriva ett visst förutbestämt SMS skulle vinna 25.000 kr.

15.000 steg gick vi så nu värker benen..................Jo en annan sak, solen skiner igen och inget regn        :0)

Måndag, semesterdag 1

Ja det här var en sorglig historia. Regn, regn och åter regn på semesterns första dag. Jag passar på att plocka bland papper, tvätt och annat jox som ligger här och var i huset. Häckklippning, plantering och trädgårdsröjning är det i alla fall inte att tänka på. Idag får jag glädjas åt det lilla, som att en av mina orkidéer har slagit ut. Jag har varit orkideblomlös länge nu. 


Den här nedanför är väl läcker? En av min orkidéer som blommade om förra vintern.

Och den här!

Nu ska jag ta ett beslut om jag ska titta på Ernst eller på Sommartorpet. Otroligt dumt att två så populära program sänds samtidigt. Det kanske blir att ta till videon.

En annan sak. Nu har jag minskat ca. 6-7 kg men midjemåttet har minskat marginellt. Är det något man får leva med.... eller vad då? Jag vill komma i en jättefin batikklänning som hänger i skåpet och då krävs en midjeminskning.

Förlorat igen

Ja, nu har jag förlorat ett par matcher Betapet igen. Egentligen så gör det ingenting alls faktiskt utan det är just känslan av att kunna hitta bra ord som är sporrande - men det hänger ju förstås ihop.

Nu har jag avverkat min andra natt och det är helt otroligt, jag somnade med Viveca Lärn i öronen och vaknade inte förrän ganska exakt 15.00 och då hade jag sovit utan avbrott och inte ens hört son med flickvän gå till jobbet. Är jag trött?......... eller vadå?

Sambon är på Åland på Messerschmitt-träff och skulle egentligen komma hem i kväll. När vi pratatdes vid så övertygade jag honom om att stanna en natt till för jag jobbar ju en natt till och då han kommer ju ändå hem till ett tomt hus.....ja förutom katterna då. Det nappade han givetvis på. Man är väl generös ;0)

Nu ska jag gå en lov över till grannen och vattna hennes blommor. Jag är "semestervattnare" som vanligt men det är ganska avslappnande att sköta om lite växter.

I morse när jag cyklade hem såg jag två regnbågar och först verkade det faktiskt som att den ena startade/slutade i just min trädgård så jag hoppades så klart på att hitta en skatt när jag kom hem - men icke........det var en bit längre bort den "landade"........så blev det med den skatten.......typiskt.

Dags för lite uppdatering

I helgen var jag på besök hos min syster med familj för att besöka "hembygdsdagarna" på min hemort. Syrran bor ute på landet så vi tog med oss cyklarna bak på bilen så att vi skulle kunna ta oss ett eller annat glas vin till grillmaten innan vi cyklandes styrde kosan mot centrum. Vi grillade marinerade fläskkotletter och jag hade tagit med mig min nyupptäckta flaska med grillolja, smak hickory som är en storfavorit just nu. Den penslade jag köttet med under grillningen och det blev som sagt jättegott.

Eftersom det är min hemort så hade jag stora förhoppningar om att träffa några gamla klasskompisar som fortfarande bor kvar.......och det gjorde jag. Jättekonstigt att ses efter mer än 30 år som det var med ett par. Vi hade 10-årsjubileum så det var åtminstone 24 år sen jag såg resterande.
Det är intressant att se hur olika man åldras. En kille såg nästan inte en dag äldre ut.......om jag är lite snäll. Lite gråhårig bara men annars var allt sig likt. En annan kunde jag inte ens fatta att det var han.........en helt vithårig äldre man. En kvinnlig klasskompis kände inte alls igen mig och tittade på mig som om jag var något katten släpat dit och en annan sa att jag var mig precis lik. Kul var det i alla fall att ses och det var intressant att notera att dom som var mest intetsägande förr var trevligast nu av dom jag träffade.

Semestern närmar sig med stormsteg SKÖÖÖÖÖÖÖNT och jag har tre nätter kvar att jobba. 

Igår kväll spelade jag betapet med en av mina bloggläsare. Jag förlorade...........Inte för att jag vill skylla ifrån mig för hon var mycket bättre än jag men jag har fått överta en skärm av min son och den är så stor att betapet-spelplanen nästan överföll mig. Jag hade svårt att se bokstäverna fast det var så stort och så envisas ju min motspelare tydligen med att spela den snabba varianten som alltid har varit ett snäpp för snabbt för mig............men jag kommer igen! Nu har jag lyckats få spelplanen på en rimlig storlek dessutom. Jag tog nyss ett parti.............som jag förlorade.....

Nu ska jag dricka kaffe!

RSS 2.0