Idag kan man nästa säga att jag har ägnat mig åt shopping.

Jag tog mig en cykeltur ner på stan för att jag kände att jag bara måste spana in en kvalitét-sko-rea som jag såg en annons om. Jag är inte särskilt förtjust i att handla varken skor eller käder men ibland måste man ju göra det så jag tog som sagt cykeln och cyklade ner. På stan fick jag för mig att jag skulle gå in på Scholls butik bara för att vidga mina sko-vyer en aning och vad fann jag där om inte ett par jättesköna sandaler som jag la undan eftersom jag ville kolla in den butik som gav mig anledningen att åka ner.
 
Nästan vägg i vägg med Scholls ligger en annan skoaffär som också har mycket bra skor så jag gick in där också och vad fann jag där? Jo, ett par sköna sandaler som var så sköna att de nästan inte känns på fötterna. Slutet på historien blev att jag köpte båda sandalerna och struntade i rea-butiken. Förresten så var det rea på de skor jag köpte också och så fick jag reda på att om man verkligen vill välja vinterskor så bör man vara ute redan i september. Mina vinterkängor rasade sönder förra året efter att jag blivit utan ett par år så det blir till att vara först på plan i år.

Så här se skorna ut och jag bör tillägga att något elegant och högklackat skulle aldrig någonsin komma innanför mina väggar (alltså i min ägo) Det är ju inte så att jag stoppar personer med eleganta högklackade skor i dörren, det får ni inte tro men min längd och mina värkande ben tillåter inget annat än foträta skor och råkar de vara eleganta så är det förstås ett plus.
   

Sen gick "shoppande " av bara farten..........

En rökt makrill, ett svindyrt (49kr) ekologiskt stenugnsbakat bröd med rostade linfrön i från Trillers bageri Om man köper brödet direkt på bageriet är det inte så dyrt men det här köptes på ett café som säljer deras varor och idag fick det bli så. Jag var ju så att säga i shoppingtagen. 
   
 - Och till sist shoppade jag en liter jordgubbar, en "påse vitt vin" och en tidning. Jag föll för att man fick en av Agneta Sjödins böcker i lyssnaformat med på köpet. Egentligen är jag inte speciellt förtjust i henne på tv, där jag tycker att hon mest gapar och skriker men det ska bli intressant att "kolla in" hennes bok.

Det var det här glansiga jag föll för!

Nu är jag bjuden till en granne tillsammans med ytterligare ett grannpar på ett eller annat glas vin...........................igen................

Författaraftonen .......

..................var intressant men kanske lite tunn. Jag vill höra mer och  blir sugen på att läsa boken hon dvs. Karin Johannisson skrivit. Efteråt bjöd jag in de två grannarna som var med på vin, oliver, fårost och en gnutta bröd och vi hade en trevlig kväll med mycket prat. Tur att man har altan med tak för regnet vräker ner men jag ska sätta mig ute en stund till ändå.

Nu har jag sambon i Oxford, ädste sonen på Gotland, dottern i Göteborg och yngste sonen på Kefalonia. Just nu rör alla på sig utom jag kan man säga. Jag får väl röra på mig ner till altanen och regnet och ta en liiiiiite gnutta vin till och sen ska jag sova eller kanske lyssna på ett av sommarprogrammen jag har kvar.


Tänka sig..................

..........................det ringde på dörren och utanför stod en granne med en burk lös nyslungad honung i handen. Jag hade berättat för honom om hur god jag tycker den där nya honungen är och han hade precis varit och "skördat" en av sina bikupor så jag fick en burk av honom. Jättehärligt. Jag tog genast ett par stora skedar tjock turkisk yoghurt och ringlade honung över. Oj, oj, oj så gott. Tyvärr hade jag inga valnötter hemma. Det ska man också strö över men det var gott utan dem också.

I kväll ska jag på en författarafton som ska handla om melankoli. Det låter det. Jag har aldrig någonsin varit på författarafton men en av mina grannar var intresserad och vill ha mig med. Jag tackade ja och cyklade genast ner på stan för att inhandla lite vin ifall det blir tillfälle att bjuda henna på ett glas efteråt. Vi kanske är jättemelankoliska båda två och behöver lite vin.

Ett par nya Birkenstock arbetsskor inhandlades också. För många år sedan hade jag ett par Birkenstock med noppror eller snarare piggar under hela foten. De var jättesköna och sist vi var i Stockholm såg jag en affär som säljer dessa så ett par noppskor ska jag köpa till hemmaskor nästa gång vi besöker den stora staden. Det kan nog bli nästa vecka faktiskt.

Sambon ringde och rapporterade att vänstertrafikkörningen hade gått bra även om han hade varit lite nervös innan han skulle köra av båten. Skönt att höra att han var nervös, han som var så kaxig innan han åkte. Han lät som om han inte gjort annat än kört vänstertrafik då......men det har han aldrig gjort......

Ska tvätta håret inför den melankoliska aftonen nu. Rapport om kvällen kommer senare eller i morgon.

Nu ska jag lägga mig i badet.......

.............och blöta upp ming så att jag får bort allt gammalt fjällande skinn eller hur man beskriver det hela. Det är ju inte skinnet som ska bort utan fjällen. Mp3-spelaren tar jag med mig för jag har en hel radda av sommarprogram att lyssna på och sen blir det lite mat och sen jobba.

Det har inte hänt ett dugg idag....inte ens post har vi fått. Något lite kul kunde väl dimpa ner. Sambon åker snart på båten till Ipswich och jag pratade med en granne som jag känner nu, var en energisugare så jag får väl vila upp mig i badet. Jag har en saltskrubb som jag fått i present som jag tänker använda. Härligt!!!

Undrar om jag är energisugare? Trist i så fall eller är det olika i förhållande till olika människor? Ena gången är man det och en annan gång inte? Någon som vet?

Jag goglade på skoj efter en bild på en energisugare men det gick inget bra. Däremot hittade jag denna bild på ett gäng som definitivt inte är några energisugare. Tvärt om och vad jag har hört så ska serien komma tillbaka eller har jag drömt det. Det är "I en annan del av Köpng" jag tänker på. Onödigt vetande: Jag har en bror som bor där med sin familj.                            

Avbrott i semestrandet

Jag sticker emellan med en veckas arbete medan sambon är i England på Messeschmitt-träff. Det blir inte att ligga på latsidan för mig, tre nätter á 10 timmar + en dag och detta för att jag måste distrahera mig från oron jag har inför sambons vänstertrafikkörning i England. Jag säger bara USCH!!!!  Nej, "inte är det något svårt"......säger han som inte ens provat. Jag bävar för det hela fast jag som sagt var, inte är med. Det är väl någon form av kontrollbehov men jag ville inte vara med heller...för det hade jag kunnat vara.

Eftersom yngste sonen åker på solsemester med flickvännen betyder det att jag är helt solokvist en hel vecka. Både skönt och lite tråkigt men jag ska nog reda mig. Jag ska passa på att äta grönt en hel vecka, möjligen med inslag av fisk.

Till lunch idag hade jag dinkelris och ratatouille och det var riktigt gott. Jag kände mig så nyttig. I kväll när jag slutat för jag hade ett kvällspass åt jag fil med flingor, stekt ägg och en bit fårost (det tillåter jag mig själv att äta också, ägg och fårost) men vem vet, jag kanske svävar ut innan veckan är slut.

Nu ser jag nästan dubbelt så jag ska ta in katterna och sen lägga mig. Hoppas det blir fint väder i morgon.


Semester - dag 12-13, fredag, lördag

Under de här två dagarna kan man säga att vi har turistat i egen stad. Vädret har varit strålande och vi har cyklat runt här och var. Idag till exempel har vi kollat in några skulpturer och ett nytt bostadsområde, ätit jordgubbar i stadsparken, gått på toa på stadens nöjespalats Flustret, fikat på Café LInné, besökt Linnéträdgården, ätit glass på stan vilandes mot  de varma stenarna på Nybron.

Fikat två gånger på stan samma vecka, kan jag lova att det aldrig någonsin i mitt liv har inträffat tidigare.......och gott var det. Blåbärsmuffins förra gången och idag en stor vaniljbulle med en jätteklick vaniljkräm. Hur ska detta sluta? Och i bakhuvudet gnager den eviga tanken på att gå ner några kilon........

Igår inhandlade jag en plastpåse vin. utan kartong menar jag då förstås. Plastpåsen var av samma typ som man kan köpa tvål i för påfyllnad av pumpar och hade en liten skruvkapsyl. Det var första gången jag såg en sån, riktigt praktiskt var det och dessutom ett gott vin. Madame Blanche heter vinet förresten och det var en hel liter i förpackningen.

I kväll får det nog bli vatten för jag gav bort resterande vin från igår till dotra.........

Sambon tvättar och tankar Messerschmitten, sen blir det kanske lite mat (om vi blir hungriga efter jättebullen) och så hoppas vi på att myggen håller sig borta så vi kan njuta i trädgården.


Semester - dag 10-11, onsdag, torsdag

Vi har varit i Stockholm och nästan gått benen av oss. Strax före nio tog vi våra cyklar och begav oss till stationen för att kliva på tåget till Stockholm. Jag hade två speciella ärenden under dagen, ja åtminstone ett jätteviktigt och det var att köpa ny bikini till resan i augusti. Jag har under ett antal år haft en bikini från Panos som jag trivts med något otroligt bra trots valkar runt midjan. Efter lite forskning på nätet så fann jag att exakt samma modell tillverkas fortfarande men nu i annat mönster och färg. Byxmodellen är lite högre men nedvikbar och det passar min mage som handen i handsken.

Kosan styrdes först till apoteket för att inhandla skavsårsplåster för mina nygamla ecco-skor skavde redan och sen vidare till Åhlens där bikinin ev. skulle finnas. Jo mycket riktigt .....och denna gång blev det ingen mönstrad utan en enfärgad turkos. Sen gick vi vidare mot NK för att "njuta omkring" på hushållsavdelningen och titta på alla exklusiva saker man skulle kunna ha i köket sam för att ta mig en titt på René Voltaires utbud av kryddor, bönor och annat nyttigt på livsmedelsavdelninigen. Jag köpte dock ingen för det var bara titta som gällde.

Vi hade planerat att besöka söders höjder så vi vände blicken mot södern och vandrade genom Gamla stan med avbrott för vaktparaden på slottet, besök i galleri Lena Linderholm och några andra mysiga affärer.

När vi var vid Slussen hade skavsårsplåstret hamnat på sned och blåsan hade brustit. När jag drog bort plåstret för att sätta på ett nytt följde hela skinnet över blåsan med och det sved som eld. Nu är det nog bara att åka hem eller försöka hitta ett par skor som är öppna bak tänkte jag, men när jag plåstrat om mig på nytt gick det drägligt att gå. Eftersom vi började bli hungriga blev nästa anhalt Hermans vegetariska restaurang som serverar massor med grön god mat i en jättemysig trädgård (om man vill). Rekommenderas varmt!    

När vi hade ätit tog vi oss till motsatta sidan av Söder för att hälsa på en släkting som snart blir 100 år. Hon blev såklart överraskad och tyckte det var trevligt med lite oanmält besök. Lite gott kaffebröd inhandlade vi på vägen dit också.

Jag som till varje pris ville uppleva "söders höjder" upptäckte att klockan började bli lite väl mycket för att verkligen få uppleva stadsdelen till fullo så vi vandrade Götgatan ner mot Gamla stan. Men efter vägen blev jag bara mer övertygad om att hit vill jag återvända så om knappt två veckor åker vi till Stockholm igen för att fortsätta utforskandet. Där var en annan stämning  vilket jag har hört om tidigare men inte förstått vad som menades då jag aldrig lyckats komma dit vid mina stockholmsbesök.

I Kungsträdgården köpte vi oss en kopp kaffe och lyssnade till reggaemusik från en scen där flera band uppträdde. Kaffet dracks sittandes på en vit träbänk placerad där till minne av Ted Gärdestad. Där fanns fler bänkar, också utplacerade till andra kända personers minne men vi hamnade på just Teds, som är en gammal tonårdidol till mig. På min vägg satt bilder med Ted Gärdestad och av någon outgrundlig anledning Janne Schaffer. Har för mig att jag tyckte han såg bra ut.........

Oj, jag glömde......vi besökte också Cornelis Vreesvijk-muséet i Gamla stan vilket var intressant. hans gamla gitarr stod där i en monter och en massa  bilder och tidningsurklipp var utplacerade runt om. En Holländsk familj hade skrivit i gästboken att de inte visste att Cornelis kunda sjunga på svenska. Det är ju lite kul.

Till slut när klockan var nästan 21 satte vi oss på en uteservering och tog en öl innan vi tog 22-tåget tillbaka till vår lilla stad.

Idag som var har jag bara vilat mig från gårdagen. Skavsåren börjar kännas mindre men jag har nog lite träningsvärk i benen tror jag. Jag har suttit ute i solen och lyssnat på pod-versionen av Sommar i min Mp3-spelare och nu ska jag ta mig en kaffetår på altanen om det går för myggen.




Och vår kisse som ska ut på kvällsvandring................

Semester - dag 9, tisdag

Jag börjar bli bortskämd, frukost på sängen varje dag........hur ska det här sluta?

Idag tänkte jag i alla fall göra en insats för närområdets väl och ve så jag klippte en av de gemensamma gräsmattorna. Svettigt och myggigt var det men rätt behaglig motion ändå.

Eftersom jag har semester så vilar jag så mycket med följden att det inte händer så mycket men en bild på min fina stamros kan jag lägga in. Titta här!

- och en av mina blomlådor

I morgon åker vi en tur till Stockholm så då kanske jag har lite mer att skriva om. Jag hoppas på att hitta en ny bikini på rea och så ska vi nog gå på Herrmans och äta vegetariskt. Finväder ska det också bli.....och så tänkte jag för en gångs skull se mig om på söders höjder. Vem vet jag kanske hittar till den mycket omskrivna "Bull-Niklas" för det är väl där han huserar.

Semester - dag 8, måndag

Vackert väder, härlig cykeltur på stan, fika på konditori och senare på kvällen grillning med de två äldsta barnen och till slut en kvällspromenad i närområdet. Jag måste säga att jag är i alla fall nöjd med den här dagen

Semester - dag 7, söndag

Vi satt uppe så länge i natt och tittade på en gammal film "Tidvattnets furste" så i morse fanns det verkligen behov att sova länge. Efter frukost på sängen, tidningsläsning i lugn och ro verkade vädret riktigt skapligt så vi tog beslutet att ta en cykeltur.

När vi hade cyklat ungefär en mil blev vi sugna på att ta samma runda som vi cyklade för ett par år sedan och som totalt blev strax under 5 mil. Vi tänkte ta det lugnt och stanna när vi fick lust och första stoppet blev efter en mil för att köpa en glass och en macka till sambon. Jag hade nämligen ätit lite innan vi stack iväg men inte han och det tar ju ett tag att cykla 5 mil.

Efter ytterligare ca en halvmil såg vi en antikloppis på en bondgård som vi besökte. Där fanns fina gamla saker men mest möbler så det var inte aktuellt för oss att ens fundera över något cykelburna som vi var. Ägarinnan var jättetrevlig och bjöd oss på kaffe och sockerkaka. Jag har avlägsna släktingar i faggorna så jag frågade henne om hon kände till dem och då visade det sig att mina släktingar bodde på granngården så då cyklade vi dit för att kolla in om vi såg någon levande varelse där och det gjorde vi. Vi presenterade oss, stannade en stund och och pratade lite innan vi cyklade vidare. Vi fick också tips på en alternativ cykelväg som var kortare.

Vädret såg väldigt oroväckande ut men det blåste åt rätt håll tyckte vi så vi chansade på att ta den långa turen. De asfalterade vägarna på landet var gudomliga att cykla på men vi hade hela tiden den hotfulla men vackra himlen som grusade gemytet så där lagom.



Två kyrkor passerade vi också och detta är Jumkils kyrka



Här vräker regnet ner och vi tog skydd i en lantlig busskur som helt enkelt var ett litet hus med fönster och dörr. När vi hittade den var vi redan rejält blöta men vi hade lite torra kläder som vi kunde byta till. Det var nämligen varmare än vi trodde så vi tog av oss kläder när vi startade.
 
-och det här är Börje kyrka

När vi passerat Börje kyrka hade vi en mil kvar innan vi var hemma men trots att vi var utsatta för regn var cykelturen ganska behaglig men det var däremot inte mötande bilar som inte saktade ner farten det minsta.

Väl hemma var vi faktiskt inte särskilt trötta, det var bara våra bakar som var mörbultade och domnade. Förra gången vi cyklade rundan tyckte vi att vi hade gjort något "övermänskligt" för vår nivå men idag var det bara en behaglig cykeltur. Kan konditionen ha blivit bättre månne?

Vi var ordentligt hungriga när vi kom hem så jag lagade korv stroganoff med dinkelkorn i stället för ris. Jättegott!

Semester - dag 6, lördag

Jag har börjat sticka en tjocktröja till mig. Garnet har redan tidigare varit en tröja till mig men ärmarna blev för långa och tyngde ner hela tröjan så den var inget skön att ha på sig så jag repade upp den igen. Nu ska jag mäta ordentligt så att den blir bra. Jag saknar faktiskt en tjocktröja av riktigt ullgarn.

VI blev bjudna till grannen på en fika och nu startar sambon upp grillen. Jag tänkte göra det enkelt för mig med en potatissallad av enklaste sort och en bit grillat. Troligen blir det ett glas vin också..........och grönsaker förstås.

Sen är det väl bara att sticka på........avslappnande och rogivande är det faktiskt och garnet har nog legat upprivet i 5 år så det är dags att det blir något av det.

En cykeltur på stan har det blivit också. Rätt mycket folk som rörde sig på stan men det var absolut inte så varmt att vi ville sätta oss på en uteservering och ta ett glas. Det gör vi hemma i stället.

Semester - dag 5, fredag

Vaknade upp till ett lika regningt väder som alla andra dagar den här veckan men kan ni tänka er.....NU SKINER SOLEN.....och jag ska dricka kaffe ute.
Jag blev så glad när det slutade regna att vi genast tog oss en cykeltur, bland annat till ett antal antikaffärer. Vi tänkte gå in i Linnéträdgården och titta men när det kostade 60 kr blev vi snåla och tänkte satsa pengarna  på fika i stället.......men sen blev vi för snåla för det och åkte hem och bryggde kaffe i stället...ha,ha..  Jag har inget minne av att jag någonsin betalat pengar för att kolla in Linnés blommor eller rättare sagt, jag har aldrig betalat för det.

Vi var också in i en cykelaffär och tittade på cyklar men jag kan aldrig bestämma mig för om jag vill ha en ny cykel eller inte. När jag var 40 och däröver tänkte jag alltid "En ny cykel, det ska jag önska mig när jag fyller 50". Men nu när jag är 50 vet jag inte om jag vill ha någon. Jag har ju min kära gräddvita DBS från 1983, treväxlad (men bara en växel funkar just nu) .

Sambon bygger en Messerschmitt i skala 1:18 som ska bli en exakt kopa av hans lilla ögonsten. Så här ser modellen ut. Han har till och med lyckats få till klädseln. Coolt tycker jag.

Jag ville inte lägga mycket energi på maten men lyckades ändå få till en sån här god och nyttig tallrik. Sen blev vi minsann mindre nyttiga och tog ett glas vin och lite nötter.

Semester - dag 4, torsdag

Hur mycket regn finns det där uppe? Det fullkomligen öser ner och SMHI har tydligen gått ut med en varning klass ett, vad nu det innebär.
Det blev åter en morgon med låååååååång frukost i sängen och sen ytterligare filosoferande med dagstidningen i handen. Verkligen ingen idé att gå ut. Så bra kläder finns inte.........
Förresten, vår fasadflagga blåste ner i natt så det måste ha blåst bra nog. Den har suttit i många år och det har då inte funnits tecken på att den var på väg ner.

Tack vare det trista vädret har tvättstugan fått sig en genomgång och då menar jag inte bara tvätta utan städa eller rättare sagt både och. Gammal solkräm, hotelltvålar och små shampoflaskor bland annat, som jag trodde skulle komma till användning någon gång fick förflyttas till soporna. Jag tror jag hittade 6 förpackningar soppåsar också så det dröjer innan det behöver införskaffas. Jag har nämligen alltid med mig egen kasse när jag handlar så det blir nästan inga plastkassar i detta hus och förresten så är det ändå bara hål på dem när de ska användas.

Årstiderna har levererat en laddning grönsaker och jag tror jag ska ge mig på detta recept som verkar gott. Jag kommer dock att utesluta pinjenötterna för det har jag inga.


Glaserade morötter med persilja 
                             

1 knippe morötter med blast

1 lök

Olivolja

1 msk smör

1 citron, saft och finrivet skal

Havssalt och färskmalen peppar

2 stjälkar bredbladig persilja

1 msk rostade pinjenötter
 

Tvätta morötterna noga, tag bort det mesta av blasten, men låt gärna 1-2 cm sitta kvar.

Skär morötterna i grova bitar och löken i klyftor, sautera dem lite i olivolja och smör på medelvärme i 4-5 minuter

Tillsätt citronsaft och skal, sautera vidare ett par minuter och smaka av med salt och peppar

Blanda de glaserade morötterna med finhackad persilja och rostade pinjenötter strax innan severing.


Semester - dag 3, onsdag

Vaknade upp helt outsövd så jag la mig på spikmattan och vilade ett tag till. Solen sken från en himmel full med orosmoln men temperaturen har varit dräglig.

Mina shorts börjar gå sönder så vi tog oss en tur ner på stan och sprang in och ut i affärer och jag kom hem med två par. I en affär köpte jag en modell men precis när jag betalt föll ögonen på ett annat par som såg mycket snyggare ut så det blev ett byte direkt.

Kunderna före mig var två ryska kvinnor där åtminstone en pratade svenska. Det var ett himla tjattrende och undrande om taxfree och speciella lappar skulle fyllas i. När de var på väg därifrån frågade expediten var den underskrivna slipen tog vägen.........och den hade faktiskt hamnat i ryssarnas plånbok. Jag fick onda tankar.........fy på mig........ De båda kvinnorna såg lite halvmysko ut och lämnade ifrån sig slipen till kassörskan. Vari mina onda tankar bestod får ni dock tänka ut själva.

Sen gjorde jag ett fynd på twilfit och två förpackningar jordgubbar för 20 kr litern, inget fynd men passar bra i filen till frukost.

Vid vårt besök på handelsträdgården för några veckor sedan blev sambon intresserad av en växt som heter Påfågelblomster. Det fanns inte tillstymmelse till blomma när vi köpte plantorna men trädgårdsmästaren talade sig varm om den. Bara solen sken så skulle det bli jättefina blommor. Själv var jag lite skeptisk men titta så fina de är nu......
 

Eventuellt tar vi oss en cykeltur lite senare i kväll. Vi har en runda ut på landet som är ungefär en mil och trevlig att cykla. Vid provandet av kläder idag konstaterade jag att jag måste bli av med några kilon. Rumpan såg gigantisk ut i provhytternas speglar.

Semester - dag 2, tisdag

Vi hade i alla fall tur med vädret igen, ja den filmen tittade vi på i går kväll ända in på sena natten. Det var väl ingen höjdarfilm direkt och det hade jag heller inte räknat med men några goda skratt fick vi oss allt. På grund av nattsuddet orkade vi inte med frukost förrän klockan 11 och nu ska vi starta upp en storstädning av vardagrummet...........just en snygg semester men semestern kan man också använda till att fixa sinnesro till kommande dagar. Regnet vräker ner ute just nu, så tur med vädret hade då inte vi i alla fall...........ha,ha.

Senare idag

Eftersom det hade blivit lite si och så med de vuxna barnens födelsedagsfirande så passade vi på att fira av dem ordentligt idag. Alla tre fyller ju inom loppet av tre veckor i slutet av maj och i början av juni.  Yngste sonen ville ha smörgåstårta och han fick som han ville........mycket gott, enkelt för mig och dyrt var det. Till efterrätt blev det jordgubbar och glass. Nu har alla åkt hem till sitt, med sin käre far (dvs. mitt ex) som också var bjuden, så lugnet har lägrat sig. Det kan tilläggas att vi är inte någon tystlåten familj på gott och ont kanske man kan säga.

Jag tittade lite på gårdagskvällens film igen och upptäckte faktiskt några nya guldkorn att skratta åt. Jag tror jag kan säga att filmen vinner i längden. Har man sett den första filmen och gillar den så har man nog utbyte av den här också.  

Semester - dag 1, måndag

Frukost på altanen...ja faktiskt. Vädret har varit hyfsat om än lite kyligt. Lite nytta tänkte vi göra så vi gjorde ett stordåd genom att plantera om och beskära två stackars krukväxter som stått i samma jord sen 1998. Jag hoppas i alla fall att de blir glada och tacksamma. Om inte så lägger de sig väl ner och dör........Den övre ser lite stympad ut och det är den också men jag hoppas på nya fina friska blad så jag senare kan ta bort resterande fula blad.


Dotra var hängig så vi tänkte pigga upp henne med ett besök så vi cyklade dit och fikade med medhavda stora amerikanska blåbärsmuffins............banta får man väl göra i graven........eller? Hon hade i alla fall piggnat till och skulle äta tacos med en kompis så vi cyklade vidare till Elgiganten för att titta efter en snygg extern hårddisk. Det fanns en som jag tror att jag tänker köpa när jag jämfört priser på nätet.

Jo just ja, jag tömde kylskåpet på korvsnuttar och "gammal färsk skinka" (dvs skinka som ej var tillagad i någon form) och annat smått och gott som jag gjorde grillspett av, grillade och åt tillsammans med en god hemgjord potatissallad.........och så var maten fixad idag också.

Nyligen tittade vi på Allsången från LIseberg och slutligen står ett glas vin upphällt och väntar på mig. Man ska ju njuta på semestern och cykelturen blev nog runt 1,5 mil så jag har lite utrymme. Nej just ja............det var ju den där goda muffinsen också så nu ligger jag säkert på massor med pluskalorier men gott var det.

Mygginvasionen - stadens samtalsämne

Jag har aldrig i mitt liv sett så mycket mygg och som dessutom anfaller som stridsflygplan. Grannen hade haft dörrar och fönster öppna och hade sedan  blivit tvungen att dammsuga bort runt 400 myggor. Enl. tidningen är det en översvämningsmygga (Aeda sticticus)  som vi har varit förskonade från här nere. Det vi normalt har är tydligen skogsmyggan som inte är lika aggresiv. Inte värt att bespetsa sig på en kväll i trädgården läppjandes på ett glas rosé nej det blir nog i stället i soffan med dörrar och fönster stängda.

Det kom en ordentlig regnskur och kanske, kanske blev det lite mindre mygg av det men dom kommer nog snart igen. Nu ska jag ta mig en cykeltur till systemet för att inhandla det ovan nämnda rosévinet. Hoppas inte myggen flyger ikapp med mig.

Sambon har åkt till Åland i Messerschmitten på en klubbträff så jag får roa mig alldeles själv här hemma. Han blir borta till söndag men i morgon ska jag jobba mitt sista pass före semestern. På grund av "dumt huvud" måste jag ta denna udda lördag. När vi planerade schemat glömde jag nämligen bort att det var studentfirande och bokade så lätt in den helgen i juni men som tur var så fanns det lediga strönätter dit jag kunde flytta och detta är en av dem.

RSS 2.0