Ont, det gör ont.....

Tro det eller ej men jag fick ett getingstick alldeles nyss och det också helt oprovocerat. Jag hade inte märkt att en slö geting promenerade på min fot men plötsligt stack det bara till och jag kunde konstatera vad det var jag känt. Den stack genom strumpan och när jag petat bort den ramlade den helt vimmelkantig på golvet varpå jag tog ett papper och spolade ner den i toaletten. Jag avskyr att ha ihjäl insekter men den där getingen hade nog inte långt kvar ändå.

För att lindra värken försökte jag med lite stark kortisonsalva direkt eftersom för många år sen när jag blev biten värkte det så jag blev nästan yr i huvudet. Jag vet inte om salvan hjälpte det minsta för nu går det rysningar genom benet och upp i kroppen.

När jag gick in på en egenvårdssida på nätet där det stod att vid allergisk reaktion ska man ringa 112 tyckte jag mig få både hjärtklappning, svullnad i tungan och lite yrsel men med egeninsikt om min hypokondri som jag dock aldrig söker för, stillade jag mig och lät äppelpajen gräddas färdigt i lugn och ro. Den ska jat trösta mig med i kväll.

Nu sitter jag här och känner mig inte sjuk i alla fall men för varje värkattack som kommer från sticket går det en rysning eller man kan faktiskt kalla det för en frysning, genom kroppen men som vi brukar säga "ont krut förgås inte så lätt".

Apropå ont krut......vet ni varifrån det uttrycket kommer? Det är helt enkelt en felöversättning från tyskan eller holländskan där det syftas på unkraut, vilket betyder ogräs. Konstigt att vi ändå har anammat det men uttrycket försvinner väl med tiden.

Nu ska jag vila foten........en bra anledning till att liggandes få lyssna på den bok jag håller på med för tillfället.

Glada får och trötta katter

Jag fick ett tips om att fåren älskar rönn och de gjorde de verkligen också. Jag plockade med mig några härliga kvistar med massor med rönnbär på vilka jag definitivt inte trodde fåren skulle äta men ack så fel jag hade. Dom smackade och åt bär så det nästan stänkte om dem och till slut stod jag där med bara några nakna grenar i handen.


När vi tömde mobilen på bilder hittade vi också dessa trötta och lata katter.


Idag har det inte hänt särskilt mycket eftersom jag har sovit halva dagen efter mitt nattpass och nu är jag nog lika slö som katterna. Sambon vill bjuda på sushi och det tackade jag inte nej till. Sushi är ju aldrig fel, jo förresten......en riktigt het sommardag känns det faktiskt fel men en sån dag är det inte idag så då blir det sushi, en tolvbitars.

Promenader igen...

Nu har jag givit mig den på att börja promenera igen. Till att börja med en halvtimme om dagen för att inte överdriva och att det verkligen ska bli av. Jag går en kvart någonstans och sen en kvart tillbaka. Jag hoppas på att promenaden och en stund på spikmattan varje dag ska få mina värkande ben i gängor igen.

Idag hade jag Lisbet Salander i Mp3-spelaren. Det gäller att njuta av bok nummer två nu när filmen "redan" är här för boken måste läsas innan filmen såklart. Jag upptäckte att gutefåren är tillbaka! Inte på det omdiskuterade stället utan mer nära mig. Jag rev av lite grönt i kanten att fresta dem med men det måste ha varit något icke fårvänligt grönt för dom bara buffade lite på det och betade vidare. Eller också hade deras mammor sagt till dem att de inte fick ta emot godis av okända tanter.....ha,ha.

Först matar jag lammen och sen går jag hem och gör lammbullar for det helt plötsligt i mig. Sambon har en "Messerschmitt-kompis" på besök och jag tänkte bjuda på lammbullar, tsatziki och råstekt potatis. Lite Fetaost blir det nog också. Efter Kreta är jag inne på medelhavstemat.

Jag tog en tur genom ett kolonioråde också bara för att se vad alla duktiga odlare har på sina lotter. Det såg lite rörigt ut men å andra sidan är det slutet på säsongen. Vi har ju så dålig jord här, rena rama leran men det är väl inte för inte det har legat en kakel och porslinsfabrik i det gamla bruket i närheten. Lertäkterna finns kvar i form av ett par små "sjöar". Hur som helst så hade några odlare fått till en helt gudomlig jord att odla i så jag blev så inspirerad att jag gick hem och grävde ur lite ur min kompostbehållare. Nästa år ska jag ta ett krafttag med trädgården och då kommer den jorden väl till pass. Min kompostmaskar såg också ut att ha levt ett gott liv denna sommar.

Men fy sjutton, jag fick en chock!

Var nyss in och kollade en tio dygns väderprognos och enligt den ska det bli minusgrader i slutet av nästa vecka. Jag tror jag blir tokig. Hoppas verkligen att det inte är dags än. Jag ligger ju nästan fortfarande i en solstol på Kreta och njuter. Aldrig får man vara riktigt glad.......jag säger då det....

Det är lite duggregn ute så det är kanske bäst att ta den planerade halvtimmespromenaden nu för att vänja sig med det som komma skall. Till helgen är det väl bäst att man kastar sig ner för att köpa vinterskor för om det blir minusgrader är väl alla i min storlek 40-41 slut innan jag vet ordet av och så står jag där igen med mina gamla utslitna igen.

Här är man glad, munter och positiv så det förslår....


Kolla in detta.


Fram för mer sånt här om det inte vore fara för killens liv. Synd bara att det blir borttvättat.

Jag fick frågan......

........om det är vemodigt när sonen flyttat hemifrån men jag har ju två barn till som tidigare flyttat hemifrån så jag är ingen nybörjare på det. Nu när yngste sonen flyttat känns det mer som att en det är början på en ny tid och i så fall var det nog mycket värre när det första barnet flyttade. Då kom det nog till och med någon tår faktiskt.

Nu gapar hans rum tomt men jag är i full färd med att fundera över hur vi kan göra om här hemma. Jag får väl använda hösten till det och det känns riktigt trevligt också. Lite omtapetsering kanske det blir och så får jag mer plats för mina orkidéer som faktiskt står ute än. En av dem står i startgroparna för att börja blomma och det är alltid lika intressant vilken färg som kommer att visa sig.

Är det nu jag ska börja sy lapptäcken?

Idag flyttar yngste sonen hemifrån. Han ska bo med två kompisar i en stor lägenhet centralt i Uppsala. Det är absolut dags att för honom att ha något eget och jag supportar det såklart till 100 % men nog kommer det att bli lite tomt här hemma. Jag brukar säga till honom.........vem ska jag nu tjata på? och får då svaret......det kanske är dags att sluta tjata.

Just nu håller jag på att tvätta den smutstvätt som är hans och har sån tur med torkvädret, att det är varmt och blåsigt ute. Toppen! Sen ska han få en städutrustning av mig i flyttpresent vilket han blev seriöst glad för. De flyttar nämligen in i en icke flyttstädad lägenhet vilket jag inte tycker låter särskilt trevligt men tar de varsitt rum och lite till och städar så är det kanske snart gjort. Det var mest jag som hade problem av det, jag som inte ens ska bo där.

Anna skippers proteinpulver är slut så jag ska också ta mig en tur ner på stan för att inhandla en burk. Min shiatsuterapeut var också intresserad av att få lite av mitt päronöverskott och han håller ändå hus på vägen ner på stan så jag lämnar in några när jag ändå har vägarna förbi. Det är så trist att nästan alla päron mognar samtidigt och mer än ett par tre päron kan man ju inte äta per dag så då kan jag göra omgivningen lycklig i stället.

Klassträffen

Nu har jag varit på den omskrivna klassträffen och det var såklart jättekul och trevligt. Min bästa kompis från förr anlände med flyg och sen tåg från Umeå på fredagskvällen och jag mötte henne vid tåget. Jag hade lagat en av mina favoriträtter som serverades med ett par glas vin och mycket prat innan vi gick i säng för att ladda batterierna inför träffen i Västerås.

Kompisen var sugen att ta en vända på stan på lördag förmiddag så det klämde vi också in. Jag var ju färdighandlad för veckan men hon investerade i ett par plagg varav ett på Rabalder, min favoritbutik. Sen var det bara hem och packa för bilresan och runt 15.30 checkade vi in på hotellet och började "upp-piffningen" inför kvällen.

När vi var färdiga med bestyren anlände ytterligare en gammal kompis och vi tog oss till en pub i närheten av festlokalen och drack ett glas vin innan minglet började. Alla var jätteglada och tyckte det kändes helt galet att ses igen efter alla dessa år. För många av oss var det minst 25 år sen vi sågs men efter bara ett par sekunders funderande klarnade bilden av de flesta. Det var faktiskt bara ett par som jag kom ihåg namnet på men inte fick upp någon bild av när de presenterade sig men de gick i en parallellklass så troligen hade jag inte heft speciellt mycket med dem att göra heller. Det var så kul för det blev ett stort antal "stora kramen" den kvällen.

Vi placerades klassvis under middagen och efteråt blev det massor med prat och även dans. En av killarna beskrev hur imponerad han var över oss som hade flyttat från orten som är betydligt mindre än Västerås. Man kan kalla det en riktig håla faktiskt (men då blir min mor nog inte nöjd när jag säger så) På klasslistan kunde jag konstatera att det var 15 av 23 som bodde kvar eller hade flyttat nästgårds. Han ångrade sig också att han inte hade ansträngt sig mer i skolan och konstaterade att det var de som hade hyfsade betyg också var de som hade flyttat en bit bort.

Tilläggas kan att vår klass var den besvärligaste genom tiderna just då men också att den kille som jag mins som den som satt längst bak i klassrummet och för det mesta bara utstötte ÖÖÖÖHHHHH var hur trevlig som helst nu. På den tiden var jag inte mycket värd i hans ögon men i lördags var det "stora kramen" och ett stort intresse för vad som hade hänt alla dessa år. Härligt att man kan förändras till det bättre!!

Det var också kul att personer som gick i en annan klass och som man då uppfattade som mer perifera faktiskt visade äkta intresse under kvällen. Trots en jättetrevlig kväll så var det en hel del personer man saknade och undrar över varför de inte var intresserade av att komma.

Klockan 02.00 var kvällen över och jag pallrade mig tillbaka till hotellet och lyckades dessutom gå lite vilse (men bara lite) men som tur var så stod det två rejäla "konstaplar" i ett gathörn som kunde peka på rätt väg tillbaka. Jag tror att det kommer att kännas lättare att ta kontakt med flera ur klassen efter denna kväll och det kommer jag också att göra.

Självscanning på ICA

Jag har scannat själv ända sen det infördes på ICA-MAXI och jag var dessutom specialinbjuden till att vara en av de första som provade. Nu kan man sköta betalningen själv också och tänk när man står där vid skärmen så hinner man knappt läsa instruktionen  innan det kommer fram någon personal som vill hjälpa till. Det är så fruktansvärt irriterande att dom fullkomligen kommer rusande om de ser den minsta lilla skälvning i kroppshållningen som ev. skulle kunna tyda på att man inte den första mikrosekunden förstår exakt vilka knappar man ska trycka på.....och det är samma visa varje gång. USCH!!!

Nu ska jag snart bege mig ner till stationen för att möta min barndomskompis som kommer med flyget från Umeå och sen ska vi äta gott och det blir nog också lite vin till maten. I morgon bär det av till Västerås för det 35-årsjubileum jag tidigare skrivit om.


Vaccinera sig?

Jag tycker det är väldigt svårt att veta om man ska vaccinera sig mot svininfluensan eller inte. Min grundinställning är att jag inte vill vaccinera mig mot influensa över huvud taget och är man i så fall egoistisk om man säger nej??

Chefen sände ut en förfrågan om vilka som vill ha vaccin på arbetet och sista svarsdag var den 20:e så jag tackade nej men det betyder inte att loppet är kört för det. Jag vill ha mer betänketid helt enkelt.  Det absolut bästa skulle vara om man fick en släng innan vaccineringarna börjar så slapp man ta något beslut alls. Just nu lutar det åt att det inte blir någon spruta för mig.

För övrigt så har eftermiddagen, det lilla som var kvar efter sovandet gått i städningens tecken. Köksfönstret var bara ett måste att få rent från all äcklig flugskit och jag hann inte mer än avsluta förrän flugorna satte igång igen men det ser i alla fall bättre ut. Katterna tyckte det var mycket intressant att för en gångs skull få titta ut genom ett helt öppet fönster och dessutom sen hoppa ut genom detsamma.

Om det är idol idag ska jag sätta mig en stund och titta även om jag tycker juryns kommentarer är botten. "Jag tycker inte du var bra" och så ser personen i fråga mycket besviken ut innan juryn sen säger " Du var SKITBRA, så välkommen till Stockholm". Om det hade hänt någon gång så skulle det vara kul men det är alldeles för vanligt förekommande så jag tycker det räcker nu och jag verkar inte vara ensam om det. I princip har jag bara tittat till på ett par program och ändå hört det flera gånger............men annars är juryn härlig.

Klädbestyr

På lördag ska jag på klassträff, 35 år sedan jag slutade grundskolan och det ska verkligen bli jättekul. Min bästa kompis sen grundskoletiden kommer hit på fredag och sen ska vi gemensamt åka till Västerås där festen äger rum. Sambon ska besöka en kompis som bor i närheten av Västerås under kvällen och hade inte lust att köra hem sent  på natten så vi bestämde oss för att ta in på hotell vilket ju också är riktigt trevligt.

Hur som helst så uppkom ett riktigt klädbekymmer. Jag har i princip inga höstkläder alls och full av vånda så begav jag mig ner på stan för att kolla in ett möjligt klädval. När jag ska handla sommarkläder går det mycket bättre men när det gäller kläder som man ska vara lite mer påklädd i så hatar jag verkligen att både prova och handla dem. Jag är för tjock och inte nog med det...jag är för lång också. Det första kan man ju försöka att göra något åt (vilket jag är i vacklande färd med att göra) men det senare är det värre med även om jag med åren nästan har förlikat mig med mina strax över 180 cm.

Jag var i alla fall inställd på en pina men hör och häpna!! Jag klarade av mina inköp på en butik som heter Rabalder på dryga kvarten. Där hade en provdocka som jag tyckte såg piffig ut så jag valde exakt samma kläder, provade, log, kostaterade att det var "jag" och betalade. En längre tunika med matchande leggings och en lite udda tröja att ha ovanpå om man så vill. Färgen hade anstrykning åt aubergine tror jag man kan kalla det för.

Eftersom tyget var rätt tunt och valkarna avspeglade sig rätt bra så fick jag för mig att gå in i en underklädesaffär och prova något så att säga "utslätande" för figuren, något jag aldrig tänkt på förut över huvud taget men vad gör man inte för att göra en "självsäker" entré inför en massa gamla klasskompisar som man både älskat och hatat.
 
Det utslätande lilla tillbehöret var definitivt inget för mig i alla fall och när jag skulle kränga på mig skiten lät det nästan som att den sprack men vid senare inspektion av mig, var nog inte fallet så tack och lov men jag lämnade tillbaka paltorna till expediten och sa att jag hellre låter valkarna synas och sen gick jag. Två nya helt oglamorösa BH:ar slank också ner i kassen på Lindex som blev nästa anhalt och förresten en ny mascara blev det också. Den gamla var helt ihoptorkad och säkert full med bakterier eftersom det var säkert ett år sen jag använde den. Ja ni hör ju.....så mycket energi lägger jag ner på make up.

Nu ska jag dricka en andra kopp kaffe och sen ska toaletterna städas innan det är dags att äta och bege sig till jobbet igen. Jag hinner väl inte städa hela huset innan storfrämmander dyker upp på fredag men fräscha toaletter vill jag åtminstone ha.


Sonen lagar kyckling

Yngste sonen har mixtrat ihop ett kycklingrecept som ska bli intressant att få smaka innan jag åker till jobbet. Det är både öl och en skvätt whisky i skyn som ska bli till sås. Kycklingen är fylld med lök, soltorkade tomater, bacon, persilja och vitlök. Han brukar titta på Per Morbergs matlagningsprogram och sen mixtrar han ihop maträtter enligt eget huvud. Ibland är såserna lite i fetaste laget för mig dock.

För mig väntar ytterligare en natt. Det är riktigt trögt att komma igång efter semestern. Ögonen känns som att det fattas ljus. Man går i en ständig trötthet på något vis men jag känner igen symtomen från tidigare resor. Ögonen saknar helt enkelt det starka grekiska ljuset.

Kycklingen blev jättegod. Faktiskt den godaste och möraste kyckling jag någonsin ätit men så var det en speciell extra stor majskyckling från Bjäre fågel också.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan och se om jag kan få lite lindring i mina värkande ben och sen kallar plikten....

Nu är det vardag igen

Nu ska jag snart till jobbet för att påbörja min tvånätters-sejour. Vi mjukstartar med ett "nattmöte" kl. 18 då vi ska avhandla några delikata ärenden där vi känner oss åsidosatta. Sen är det ju det där med personalbristen och schemaplaneringen som alltid är lite krävande. Ingen vill ha extra helger men det är ju inget unikt fenomen och så är vi tvungna att lägga om storhelgsschemat och det är inte heller kul.

Något som däremot är kul är att det är Kulturnatt här i helgen. Det brukar vara rätt trångt på de mest populära inslagen så då passar vi på att gå runt och titta på konst. Persisk dans är kul också och vem vet vi kanske blir så kulturella att vi äter lite sushi också. Ha,ha....det går ju alltid ner.

Vi har haft ett fantastiskt väder här så tvättmaskinen har gått varm. Till och med madrasskyddet har jag hunnit tvätta och fått torrt ute. Soligt med varma vindar dock lite för blåsigt men jag ska inte klaga. Solen skiner!


Hemma igen!

Tänk att det ska vara så svårt att acklimatisera sig igen efter en solsemester. Här går jag solbränd och tunnklädd och har inte riktigt insett att det är dags att klä på sig mer kläder. Även om vädret är riktigt fint så är ändå hösten här.

Vi har som sagt tillbringat en vecka på Kreta med massor med sol och bad, god mat och en hel del vin, Raki och Ouzo som det bjöds friskt på där nere. Vi bodde på hotell Caldera Bay i Platanias en by utanför Chania.

Hotellet var fint men som vanligt var sängarna stenhårda. Jag som har mer eller mindre kronisk känning av ischias kunde absolut inte ligga på rygg utan att vänsterbenet började pirra och domna. Sambon använder inte kudde så den skönaste sovställningen för mig blev att ligga på mage med hans kudde under höften. Det låter nog som en lite underlig sovställning men den funkade bra i alla fall.

Här kommer ett litet urval i bilder på det vi upplevde under veckan.

Utsikt från en av de i byn högst belägna restaurangerna

Färskpressad apelsinjuice, den sötaste och godaste man kan tänka sig och en pirog fylld med fetaost och lite honung ovanpå.

En vacker lite speciell blomma som jag aldrig sett tidigare.
Utsikt från bussfönstret på väg till Elafonissi som ska vara en av Kretas finaste stränder.

På stranden vid Elafonissi möttes vi av detta. Ett avspärrat område där det skulle finnas sköldpadds-ägg nergrävda.


Två bilder från den fantastiskt fina stranden med kristallklart vatten och kritvit sand. Stranden kallas också för Kretas Maldiverna.

En stor och frodig kaktus med många fina kaktusfikon.

En Mezetallrik för två som vi, eller åtminstone jag avnjöt med ett och ett annat glas Retsina.

Kvällsbild från den fina Venetianska hamnen i Chania.

Frukosten vi åt varje morgon på vår balkong. OBS! Fruktyoughurten är inte min men däremot den naturella i dricksglaset.

Saluhallen i Chania med massor med härligt att titta på.

En tallrik med "Mixt fish" som vi delade på. Massor med friterad bläckfisk, sardiner, räkor och goda röror.

Dekorationer på en av restaurangerna som vi faktiskt inte besökte men däremot passade på att fotografera.

RSS 2.0