Julgardinerna är uppe........

.........men för övrigt ser köket ut som ett bombnedslag så än kan inte helgfriden lägga sig. Jag har rivit till så hemskt att till och med katterna undrar vad det är frågan om. Fördelen för dem är att nu kommer de in i ett förråd som de brukar vara lite nyfikna på.

Jag upptäckte att den tredje delen av den historiska bokserien Släkten har kommit ut. Genast gick jag in på "bibblans" hemsida och reserverade den. Jag kan verkligen rekommendera er att läsa de böckerna.
             

De två första har jag läst och ser nu fram emot den tredje delen. Jag har alltid varit usel på historia så jag förenar nöje med lite nytta också.

Nu ska jag leta och ordna upp lite gamla foton som bara ligger huller och buller. Tänkte förena nytta med nöje även där och sortera till Idol.

Jag glädjer mig åt mitt omnämnade

........och låter solen skina extra mycket på mig idag som mammselen tyckte att jag kunde göra. Det får bli solen i mitt sinne i så fall, för här är det grått som i en mjölsäck. Det jag också glädjer mig åt är att jag för det mesta har tre steglitser som frossar i sig nötter och frön från mitt fågelbord.
De Stieglitz lat Carduelis carduelis.jpg
Jag har jobbat några timmar för att stärka upp ett akut manfall och efter det hade jag tänkt stryka julgardinerna men icke.... Det får väl bli i morgon då. Skönt att vi lät julbelysningen i granen sitta kvar över sommaren annars hade vi det micklet också. Det är ju så små ljus nu för tiden så de syns inte bland alla barr om den inte är tänd förstås. Det finns en viss risk att den sitter trångt runt granen men då är det så fiffigt att vi bara kan koppla på en del till eller också får den vara lika trång som mina jeans är runt magen....ho,ho.

Tänk att jag har inte lyckats lyssna klart på Paganinikontraktet som jag började med i slutet av augusti. Den var ju så himla spännande men helt plötsligt kom jag av mig och då är det trögt att ta tag i det igen.

Förresten, lantmännens fråga som dyker upp över allt "Klarar du att inte slänga någon mat under vecka 47?" Det är svårt att förstå att folk kastar så mycket mat som de verkar göra och då skriver jag DE för det gäller absolut inte mig. Jag brukar blanda och mixa ihop någon god restmiddag av det mesta och har inte slängt någon mat hittills i veckan i fall någon undrar.......utom ett ruttet päron (handen på hjärtat) som jag hade glömt i jobbryggsäcken.

Nu ska jag ta en slurk whisky.......

Lyssnar på andliga sånger.........

..........och plockar lite allmänt i huset. Sambon lämnade blod igår och jag såg att det fanns en sån CD som gåva så den blev det. Dit där rosor aldrig dör med Mia-Marianne och Per-Filip, Barnatro med Lapplisa och andra klassiska sånger. Har ni hört Dit där rosor aldrig dör med Carl Einar Häckner? Så otroligt bra och cool version. Den finns inte med här utan på Frälsningsarméns CD där kända artidter tolkar andliga sånger. Lyssna på länken!

Förresten skrev jag skiva flera gånger innan jag kom att tänka på min "bloggkompis" varvetrunt  som skriver mycket om musik. Han skulle nog aldrig göra ett sånt misstag ;0) Man vill ju inte utmärka sig som mossig haha.

Den här med Roffe Wikström är också en favorit. I bara farten hittade jag också denna med Di Leva som definitivt inte gjorde det här gamla kända skillingtrycket sämre. Måste nog leta fram min gamla Di Leva-skiva.

Nu väntar en natts jobb igen. Undrar om det kommer in många hand och fotledsbrott i natt. Så mycket tjat som det ha varit om det kommande snövädret väntar jag mig det värsta på alla fronter. 5 lastbilar låg tydligen i diket mellan Enköping och Stockholm.

Mässhelg

I helgen har vi varit på både hälsomässan och matmässan i Älvsjö. Hälsomässan var roligast för mässan "Det goda köket" kunde lika gärna heta "Den goda alkoholen" för det är mer sånt än mat.

Direkt när vi kom fram blev det stress för jag ville till varje pris höra Anna Skippers föredrag. Jag bara älskar Anna Skipper brukar jag säga och då är det många som höjer på ögonbrynet men så är det. Jag tror fullt och fast på hennes idé om mat och hälsa. Hennes man Olof var också generös och gav mig, sambon och dottern tips om hur vi ska äta enligt ayur vedisk filosofi. När jag vinner pengar kommer jag att åka till Turkiet på en av deras kurser, var så säker. Jag måste tänka positivt. Det är inte fråga om, om jag vinner utan när.

Ser ni att det är Laila Bagge som står och lagar mat hos Viktväktarna på bilderna nedan? Om jag inte läst i programmet att det var hon så skulle jag nästan inte ha kännt igen henne. Hon såg så liten och oansenlig ut om man jämför hur hon ser ut när hon är uppsminkad i Idol.
Här är det inte Laila Bagge utan Anna Skipper som lagar soppa i tryckkokare

På matmässan flödade däremot alkoholen. Inget jag lade ut pengar på för att få smaka. Jag var mest intresserad av goda smakprover på mat eftersom vi var hungriga efter all hälsoinformation. Ett och annat gott bjöds det på men som sagt maten kom i skymundan för all sprit och vin.

Vi inhandlade tre Malaxlimpor som vi kom ihåg från förra årets mässa. Troligen inget Anna Skipper skulle rekommendera men den är väldigt god. Två förpackningar Lammhults sura isterband kom vi också hem med. Gott gotti gott gott........

Kollegan är kinkig och har fördomar.

Mot vad undrar ni förstås då. Jo mot linssoppa, vilket jag heller inte tror att hon ens smakat. I kväll blir det i så fall första gången för då kommer jag att bjuda henne på det. Jag jobbar andra natten och hon tredje så då passar det bra att festa till med lite nyttigheter och jag skulle bli riktigt förvånad om hon inte gillar den här. (recept från www.veganrecept.se )

Röd linssoppa

Receptet är för 4 personer.

 • 3 dl röda linser
 • 1 röd paprika
 • 2 morötter
 • 1 rödlök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 liter grönsaksbuljong, av tärning eller pulver
 • 2 msk tomatpuré eller 2 dl passerad tomat
 • 1 tsk paprikapulver
 • Olivolja
 • Oregano
 • Svartpeppar

Gör så här:

Riv morot grovt och skär paprika i fina bitar. Dela rödlöken. Finhacka halva och skiva den andra halvan. Fräs morot, paprika och den hackade löken i olivolja.

Pressa ner vitlöken och späd med buljongen. Tillsätt linser och låt koka mjuka i cirka 15 minuter. Linserna ska inte koka sönder.

Vispa i tomatpurén eller rör ner den passerade tomaten och paprikapulver. Smaka av med oregano, salt och svartpeppar.


Snöstorm

Idag kom den, snön alltså. Inget jag någonsin ser fram emot och mängder dessutom. Jag säger bara USCH! I år kryper jag nog till korset och köper mig ett par broddar. Jag har sett ut en modell utvecklad i Finland. Där är de ju vana vid snö och halka så den kan man nog lita på. Förresten så behöver jag inte krypa till korset när jag har köpt mina broddar.....hmmmm

Vår lilla honkatt har varit hos veterinären för en liten operation (kastrering) Allt gick bra men hon är fortfarande lite groggy stackars liten. Jag är mest orolig för att hon ska ge sig på stygnen så jag hoppas de har snörpt åt ordentligt.

Nu ska jag titta på sista biten på programmet om Christer Sjögrens släktforskning innan jag kurar ner mig i sängen som är så fluffig och skön.

Hu så kallt

I morse var det nästan minus tolv grader när jag cyklade till jobbet och dessutom påstås det att det ska bli snöoväder. Nej, huvva.......

Sent igår kväll hörde jag några smällar utifrån och ja, nu har bilbrännarna kommit till vårt kvarter. Dock inte vår bil men nog är det trist. Det är nog uppemot 30-40 bilar som brunnit det senaste halvåret. Eller fler....

Så mycket bättre

Nu har jag tittat i kapp på de tre fantastiska programmen i serien där kända artister ska tolka varandras låtar. Det var så bra att både sambon och jag var tagna. Den som har överraskat mig mest är Petter som verkligen verkar vara en härlig kille och inte att förglömma Di Leva men han hade jag lite kläm på förut.

Något som vi funderar på (men det går lätt att kolla upp) är vilka låtar Lill-Babs har gjort egentligen. Jag kommer mest på andras låtar som hon gjort. Tanten har i alla fall sin charm.

För övrigt har helgen gått sin gilla gång med mest slöande. På förmiddagen var jag ut och tog bort de sista frostiga sommarblommorna och bäddade in kompostmaskarna lite extra med jord från sommarens krukor och blomlådor. Blir det riktigt kallt så dör väl de flesta men nya brukar dyka upp på försommaren och så är det fullt till hösten igen.

Nu ska jag ta en kopp te och sätta mig och sticka en stund. Jag håller på med en tröja till dottern och stickar bara fel hela tiden. Hade jag inte gjort det var det nog tre tröjor vid det här laget.

En tröttdag

Har arbetat ett dagpass efter mina tre nätter i helgen så nu är jag riktigt trött. Sambon fyller år och jag tänker överraska honom med en stor fin blombukett. Han brukar köpa blommor till mig men jag kan inte direkt påstå att det har hänt ofta att jag överraskar honom med blommor och det har han vid ett och annat tillfälle låtit påskina också.

Buketten står i vatten men fortfarande inlindad som ett paket för att han ska få öppna själv och instucket under viket finns fyra trisslotter och två tialotter som jag fick på köpet så nu räknar jag med att han vinner storkovan.


Jag ska fråga honom när han kommer hem vad vi ska äta och då säger han troligen sushi och det blir lätt som en plätt för mig, för då brukar han både beställa och hämta.

RSS 2.0