En ny värld har öppnat sig

Jag fick en avlagd men en fin liten  MP3-spelare av min son, så nu kan jag ladda ner alla pod-radioprogram som finns på sveriges radios hemsida. Det finns hur mycket program som helst att ladda ner i efterskott och just nu koncentrerar jag mig på "Sommar" och "Kropp och själ". Med mitt nattarbete är det problematiskt att pricka in program jag gärna vill höra och att sitta fastlimmad vid datorn och lyssna är inget som passar mig. Jag funderar på att börja promenera till programmet Sommar. På pod-versionen spelas inte hela låtarna och då tar programmet ganska exakt en timme, vilket kan vara en lagom promenad. Det kan förstås vara trist att inte få höra hela låtarna men är det någon man gillar jätte mycket så går den att höra på nätet i datorn.

Lyssna på denna kanonlåt från ett av Sommarprogrammen    Suikerbossie   Melodin är så otroligt fin att jag ska leta på nätet efter en hel cd tror jag.

Den här veckan blir en hård vecka. 40 timmars nattarbete, må - on natt och sen lö natt innan semestern börjar. Fyra veckor med ett avbrott på en vecka mitt i då sambon åker till England på Messerschmitträff och jag kände att jag kan ställa upp på mina kollegor och ta mina pass + lite till.

Värmen håller i sig och jag njuter och svettas för fulla muggar.

Efter mina tre nattpass...........

...........................vaknade jag upp och fann att det är ju kanon väder ute. Det regnar inte längre och termometern har stigit till 30 grader. Här gäller det att njuta.............

Den mulliga kattstackaren skriker nere i köket. Hon är hungrig och jag har köpt en ny "matskål" i form av en liten boll som hon måste rulla för att det ska komma ut torrkulor. Hon har inte riktigt fattat än hur hon ska göra men så lite som hon vill röra sig så är det omöjligt att få ner hennes vikt om vi inte tar till en något drastisk åtgärd.

Vi passar på att jobba lite i trädgården när vädret verkligen inbjuder till utevistelse.Just nu är det i det närmaste slagregn här........

...........så det är väl bara att återgå till lyssnaboken. En maskin tvätt har jag dock lyckats få torr under midsommarhelgen och det är ju faktiskt en mer än ingen. Kisse jamar lite "irriterat" och tycker att det är ett bedrövligt väder när han vill vara ute och titta på fåglar.

Midsommarhelgen har ägnats åt vilande, god mat-ätande, musiklyssnade, bokläsande, vindrickande, korsordslösande och faktiskt en midsommarstång. Regnet höll uypp under dansen men det var kallt och rått så fort solen gick i moln.

I natt kom vi inte i säng förrän runt 02:30 och jag fick för mig att vi skulle sova med uppdragna persienner för det var så fint ljus då vi gick och la oss. Gissa om ögonen fick en chock då jag vaknade klockan 05 med en skarp sol skinades rätt in i sovrummet. Det blev till att dra ner persiennerna och på med sovmasken för att kunna slappna av igen.

Nu väntar två hårda arbetsveckor då jag ska jobba mer än heltid..........usch........men jobbar man glest en period så får man lida senare, så är det bara.

........och regnet det bara öser ner.........

..................och jag har fått en inbjudan till klassträff! Ha, ha jag var den första som loggade in på festsidan och skrev att jag tänker komma. Det är alltså 35 år sen vi slutade grundskolan. Det ska verkligen bli roligt....eller också blir man bara "ledsen" efteråt...........eller hur man ska säga. Det är väldigt få som jag träffat sen vi slutade och det är i alla fall ett par som inte finns längre. Det hela går av stapeln 19:e september i Västerås.

Jag har jobbat två nätter nu och vaknade upp med en hisklig huvudvärk för antagligen hade jag druckit för lite de två senaste dygnen. Sen skulle jag på min shiatsuterapi och när jag fick behandlingen var huvudvärken borta men sen återkom den med besked. (jag som nästan aldrig har huvudvärk). Efter middagen har jag bara legat i sängen som ett kolli men nu känns allt som det ska igen. Jag somnade mitt i Sjukhuset och inte ens programmet Blomstertid orkade jag se så det blir till att nyttja datorn.

Mina blomlådor är ännu inte arrangerade och inte sonens heller så jag blev rädd att blomlådeblommorna har tagit slut......och det hade de också. Det sjöng verkligen på sista versen men nu är blommorna inhandlade trots huvudvärk och plantering får ske i helgen.

Midsommarfirandet är helt oplanerat. Det får bli som det blir säger jag. Det blir bara sambon och jag och eventuellt en son till mat. Det där lät det.....en son till mat......ja ni förstår säkert. I morgon förmiddag får vi åka iväg till MAXI och inhandla lite god midsommarmat och helst vill jag ha en jordgubbstårta också men om gubbarna kostar 55 kr litern tror jag det får vara. Det visar sig i morgon.
                                               

Äldste sonen har cyklat.........

.....................Vättern runt. Mor foljde det hela på nätet och var orolig för att han skulle frysa eller cykla omkull. Hna fyllde dessutom år i torsdags och som stående present får han sina tre blomlådor fyllda med sommarblommor men det regnade så mycket att det inte var någon idé att fixa med det. Jag tog med mig blomlådorna hit hem och i stället lagade jag till en Janssons frestelse i hans lägenhet. Tänkte att något salt och kaloririkt skulle smaka gott efter en sån bedrift.
Nu är han i alla fall hemma och välbehållen.............men det hade varit kallt, regnigt och eländigt och det var första gången han cyklade så långt. Vi är imponerade här hemma.

Regnet fortsätter att vräka ner. Hur mycket vatten finns det däruppe? Vart tar alla ljumma ljusa kvällar före midsommar vägen? Vi ska spela bingolotto i kväll och jag bespetsar mig på en storvinst så vi kan åka bort ifrån det här hemska vädret............en låååååååååång resa....

Blomstertid

Har ni sett "dokumentären" Blomstertid som går på fyran? Komikern Peter Magnusson är ju helt otroligt duktig på att gestalta de tre olika personerna. Det är nästan så att man inte fattar att det är han som gör alla tre personligheterna. Har ni missat serien så måste ni bara se den på fyrans hemsida där den ligger kvar ytterligare 63 dagar.

Man känner igen delar från sin egen skoltid och liv. Karaktärerna river upp känslor och framkallar till och med en viss ångest. Varför, vet jag egentligen inte...............eller också vet jag kanske precis. Jag blir till och med tagen av musiken. Ni måste bara se den! Jag älskar alla tre, var och en på sitt sätt.

            

Nej inte hann jag inte.

Regnet ökade under min cykeltur så jag beslutade mig för att mellanlanda på jobbet för att frisera mig, torka och sen gå inomhus genom kulvertarna till passerkortsavdelningen.

Jag hade tur, för en av kollegorna bjöd på rabarberpaj med vaniljsås. Gott!

Nu har jag mitt passerkort giltigt till 2013 och glad och pigg ser jag ut på bilden. Ingen gulsot där inte. Oj vad det låter långt fram med 2013 och så ser det väldigt konstigt ut skrivet.
Ska sätta igång och göra lite nytta idag också. Hela dagen har ju gått åt till att vänta ut regnet och i kväll ska jag se programmet om de norska barnmorskorna. Jag är inte lättrörd av mig men när man får se en helt ny baby titta på världen med stora mörka ögon känner till och med jag en liten tår i ögat.

Skrattande baby

Den här babyn är inte nyfödd men visst är han söt?!

Regn, regn, regn....var ska vi få hägn....?

Sitter och väntar på att det ska sluta regna så att jag kan cykla iväg och förnya mitt passerkort till det stora sjukhuset. Jag har badat och fixat till mig i håret så att jag ska slippa se ut som en förrymd fånge på fotot. Egentligen är det väl inte "vrålviktigt" men när jag tog förra fotot var det fel på kameran så i drygt tre år har jag fått gå omkring med ett foto där det ser ut som att jag lider av svår gulsot så nu hade jag tänkt mig en mer uppmuntrande bild. Som vädret verkar nu så blir det nog ingen bild alls idag för jag vill heller inte se ut som en blöt katt...........

Koltrasten kvittrar för fullt ute - kan det vara ett tecken på att det slutar regna månne?

...................................jo det ser faktiskt ut så. Bäst att sticka direkt!

Vart har sommaren tagit vägen?

Det är så kallt och tråkigt att man inte har lust med det allra minsta trädgårdsarbete. Syrén-blomningen missade vi nästan helt för när de var som finast regnade det oavbrutet. Tur att jag har min fina dvärgsyrén som blommar lite senare.

Här kommer en inte alltför bra bild på syrenen.

Var in en sväng och spelade Betapet men det gick inget vidare. Blir alldeles för stressad och ser bara de enklaste alternativen men jag har heller inte spelat särskilt mycket det här året. Sen är det allt som oftast någon som ringer på dörren eller också ringer telefonen och då blir det också ett stressmoment i spelandet som jag egentligen tycker är kul.

Sambon är på biluppvisning med Messerschmitten och jag har bakat en rabarberpaj som vi ska mumsa på när han kommer hem. I morgon måste jag ner i folkvimmlet för att köpa två ytterligare studentpresenter. På torsdag, en student i Sollentuna och på fredag en brorson i Köping som också tar studenten.

Annars händer det inte mycket värt att skriva om...........jo just nu skiner solen men det är iskallt ute ändå. Jag tror till och med min stamros har köldskador i topparna men det fixar nog snart till sig för den är fin för övrigt och sen är det glömt.

Studenttider i stan - och inget varmvatten

Jag tänker lägga mig i ett bad och fräscha upp mig inför den stundande studentmottagningen. Tyvärr blev det ingen kanna för den skulle bara finnas på DUKA och i den affären var det i princip tomt eftersom kedjan blivit uppköpt av Cervera. I stället blev det några läckra plastglas med bricka från Marimekko. Dekoren var limeskivor och man blev törstig bara av att titta på dem.

en stund senare.......

Jaha..........................det var det badet......................inget varmvatten och jag som omöjligtvis kan gå på fest med det här håret. Jag har ringt Vattenfall och det var i alla fall inget känt fel så de skulle ta i saken direkt. I värsta fall får jag väl koka vatten till att skölja håret i. Igår hade vi strömavbrott drygt en timme så jag vet inte riktigt vad Vattenfall håller på med. Bästa att ringa till gubben så att han duschar på jobbet.

Trodde att jag har fågelungar i holken..........

............men pipandet verkar komma från en talgoxfamilj unger grannens takpanna, om inte andra uppgifter framkommer under dagen. Jag ska spana........
För övrigt är det så dåligt väder att jag passar på att göra djupdykningar i sånt som behöver göras av med. Jag är långledig från nattjobb ända till den 13:e så det är bäst att passa på.
I morgon är vi bjudna på en studentmottagning och sånt är ju alltid kul. Jag måste bara ta mig ner på stan för att inhandla någon lämplig present och jag tror det blir den runda kannan i den här serien från Coolinvent


Sjäv vill jag ha både den runda kannan och smörasken. Väldigt fiffiga grejer som håller kylan i flera timmar.

Igår köpte jag mig en tryckkokare på extrapris helt på Anna Skippers inrådan. Vi provade genast att koka potatis till kvällen i den och det tog mindre än 5 minuter (färskpotatis) men lite läskigt var det allt innan det första koket var över. Man har ju hört rövarhistorier om tryckkokare som exploderat och så. I kväll ska jag koka kikärter, ett helt lass för att lägga i frysen. Det är så gott att ha dem i sallader och för att inte tala om Hoummus och Falafel. Mums!

RSS 2.0