Vattnet forsar ut ur sängen..............i en strid ström

Det är ju några liter som ska ut. 2,10 x 1,50 x 0,25 = 0,788. Med enkel matematik så kan jag konstatera att den rymmer ca. 788 liter. Lite sorg i hjärtat har jag allt, men som sagt jag kan inte ligga i den vattensängen hur länge som helst och dessutom hade det blivit ett litet hål i säkerhetsduken som ska samla upp vattnet om det blir läckage............inte bra......
Med stigande ålder blir det nog till slut svårt att ta sig upp med tanke på att vattenblåsan bara ligger i en träram.

3 timmar senare........

Nu tapetserar vi fondväggen och sen ska jag torka golvet och bädda där.
Den katt som har mutat in sovrummet som sitt revir ser inte alls ut att må bra. I morse kissade han på skorna tillhörande en av sonens kompisar. Vita tygskor som fick gå direkt in i tvättmaskinen. Att det var kompisens skor fick jag inte klart för mig förrän senare..............jäkla katt. Kompisens skor hade i alla fall varit mer än väl insvettade så han tyckte bara att det var bra att få dom tvättade ........och jag skämdes......
Det ska bli intressant att se hur kattskrället beter sig i natt när sängen inte finns mer. Den har ju varit hans favoritplats, stackarn.

En epok i mitt liv är slut - idag åker vattensängen ut.

Min kära, kära vattensäng som jag haft sen 1993.......på hösten. Lite trist är det allt att kasta ut den men det som kommer in är förhoppningsvis MYCKET bättre. Hur som helst blir det till att sova på madrass på golvet fram till den 31/10 då de nya sängarna kommer. Vi ska ju lägga nytt golv också så det måste vara helt urplockat.

Sidoväggarna är tapetserade och när sängen väl är borta kan vi få dit fondväggen som alltså blev en tapet ur Boråstapeters Linné-kollektion.
image135
Till väggarna på sidan valde vi en ljus tapet för att det inte ska bli för mörkt. Magnoliorna på Linné-tapeten ser ut som att dom kommer ut från väggen och det ger en lite extra effekt.

Fönsterbrädan åker också ut för den är gammal och flagad. Jag hittade en sida på nätet med jättefina fönsterbrädor men tyvärr fanns dom inte som standard i den längd vi behöver så vi ska nog göra en själva. www.funckdesign.com där säljs dom läckra fönsterbrädorna, här uppsatta som en bok/prylhylla. Jag tror att det blir en med magen till höger. Risken finns dock att det inte blir en blomma som står där utan att det blir en favoritplats för katterna

image136


Sidensvansar

image134
När jag låg i sängen för att vila mina värkande ben, såg jag en hel flock sidensvansar sitta i ett träd utanför huset. Först såg jag inte vad det var för mystiska fåglar.........gråaktig på håll, större än en gråsparv men mindre än en koltrast och framför allt mycket mindre än dom berömda Uppsalaråkorna. Jag såg en antydan till tofs på huvudet men trodde nästa inte att det var möjligt att jag skulle få se en av mina favoritfågelsorter och i en sån mängd dessutom. En sämre kikare lyckades jag leta fram och då fick jag mina misstankar besannade. En flock sidensvansar var just vad det var som satt och kalasade på prydnadsäpplen som satt kvar i trädet.

Det är snart dags att lägga sig för jag har tagit ett extra dagpass (6.45) i morgon. Det sitter fint att få lite extra pengar nu när sovrumsrenoveringen drar en hel del och det "snart" är jul. Hyllorna med julpynt är fyllda till brädden på IKEA kan jag rapportera. I morgon är det exakt två månader kvar till jul förresten och jag som i sinnet fortfarande sitter kvar i en solstol.

Smärta, värk och smärta igen!

Idag har jag varit helt stel i höften och värken som strålar ner i benet och ut i foten känns stundtals som knivar. Diklofenak-tabletterna är slut och receptet är spårlöst borta. Fattar inte.......har nästan vänt upp och ner på hela halva huset utan att hitta det. Som tur är så kan jag förnya receptet på nätet (om det funkar). Min önskan är i alla fall inlagd och i morgon så "plupp" kanske receptet dimper ner på något apotek.
Eftersom tabletterna började ta slut så tänkte jag prova att inte äta dom men det går tydligen inte alls och sen blir man inte direkt glad när det står på Aftonbladet att man kan få hjärtfel av dom..........och går man med ständig värk kan blodtrycket stiga och det är inte bra heller. Det kostar på att leva........
Idag har jag inte promenerat men i morgon ska jag göra det oavsett hur det värker. Det blir dessutom faktiskt lite bättre när jag går. Idag var jag dock så superirriterad över att receptet var borta att jag bestämde att ut i regnet ville jag inte.

DET ÄR SYND OM MIG............i alla fall lite..........

Idag förbereder vi för golvläggning och tapetsering.

Lösa tapeter ska bort, garderober ska flyttas, lister och socklar ska skruvas bort samt ev. ny eldragning ska tänkas ut. I ärlighetens namn måste jag erkänna att just nu är det mest sambon som river tapeter. Gissa vad jag gör?......
.................jo alldeles rätt gissat, jag lagar mat.
Idag blir det lammstek, potatis, sås och haricoverts eller skärbönor som jag föredrar att säga (om det nu är samma). Än en gång kommer min gamla stekgryta från Kockums väl till pass.

Jag upptäckte också att klorna behövdes klippas på en av katterna så det är också gjort idag.

Klädinköp och andra tapeter.

Trots att jag avskyr att köpa kläder när midjemåttet ligger i överkant så har jag inköpt en ny svart kavaj. Jag har min nya favoritklädaffär, Rabalder som finns på ett antal orter samt på nätet.          www.rabalder.se
Kavajen var av stretchtyg och kanske i nättaste laget men storleken över var för stor så det blev den mindre. "Den töjer på sig" sa expediten och i så fall är det ju bara att tvätta ihop den (det var maskintvätt) om, eventuellt....hm kanske...... hm.....några kilo försvinner. Det borde ju hända något  nu när jag så idogt promenerar varje dag.
image134
Det här ser inte så tokigt ut heller men tapeterna måste beskådas live.

Huset är 25 år - det är dags att tapetsera om sovrummet.

Sovrummet är det enda rummet som har kvar ursprungstapeterna men nu ska det snart bli nytt även där. Så här kanske.
image133
Det är kul att man kan testa olika tapetkombinationer på nätet och detta är från ECO:s hemsida, alltså inte mitt sovrum. Jag ska ta mig till en tapetaffär och kolla in den här kombinationen i verkligheten. På bilden ser det mysigt ut med mörk fondvägg men frågan är om det är för mörkt. Fondtapeten finns också i en ljus nyans. Nytt golv ska det också bli - Någon typ av klickgolv som är lätt att lägga.

Min lilla benägenhet att skriva om vad jag äter.............

..................gör att jag måste berätta att i kväll ska vi gå på restaurang och äta skaldjursbuffé. Det ska bli riktigt gott. Lite i dyraste laget kanske men smakar det så kostar det kanske man kan säga i det här fallet.
När man nu har nöjet att få välja och vraka bland olika goda skaldjur.........det ena godare än det andra så är det lätt hänt att räkorna kommer långt ner på listan. Dom som brukar var en storfavorit annars. Krabba och havskräftor är riktiga höjdare. På ICA-MAXI kostar havskräftorna över 300 kr / kilo så det gäller att passa på.

Ett och ett annat ostron kommer jag också att sörpla i mig bara för den goda saken. Ostron är för övrigt enligt mig helt överreklamerade.
Dom är absolut inte äckliga men hur vissa kan tycka att det är så fantastiskt gott kan jag verkligen inte förså. Hur som helst tycker jag att det hör till att prova ett par tre stycken i alla fall. Vem vet - efter lång och ihärdig träning kanske jag ansluter mig till de "som bara äääääälskar ostron"

image131

Mitt promenerande fortgår...........faktiskt........ och blir för det mesta 45 minuter. De naturliga rutter jag har i närheten brukar röra sig kring den tiden om det ska bli en rundslinga. Här om dagen när jag stavgångade såg jag en hackspett sitta och hacka på en gren. Jag tror att det var den här sorten och bilden är dessutom stulen för någon kamera hade jag inte med mig. Trevligt att se lite ovanligare fåglar i tättbebyggt område. För ett par år sedan såg jag en Steglits för första gången. Att en fågel som finns i Sverige kunde vara så färgglad gjorde mig förvånad fast ska jag vara ärlig så kommer faktiskt inte hackspetten så långt efter den heller. Det är också riktigt färgglad.........och nu har jag stulit två bilder.

Hackspett
image130

Steglits
image132

Idag höll jag faktiskt på att bli galen.

I posten dimper det ner ett brev från Vattenfall där dom upplyser mig om att dom inte fakturerat mig för nät och elavgifter sedan 30/6 förra året. Alltså 15 månader. Jag har min elräkning från annat håll så jag har ju bara betalt räkningarna i god tro att allt var frid och fröjd, men icke............oavsett viket elbolag som levererar min el så ska ändå Vattenfall ha sin beskärda del.

Svettig ringde jag upp Vattenfall för att höra vilken summa som kommer att stå på inbetalningskortet som inte har kommit ännu. Drygt tre tusen skulle beloppet bli och då hade dom faktiskt som policy att dom skrev bort en fordran som var mer än ett år från senaste avstämning. I mitt fall blir det då avgifter som är mellan 060630 och 061008 som skrivs bort.

Konstigt att något sådant kan inträffa på ett så stort företag som Vattenfall.................eller också är det på såna företag det inträffar. Inte vet jag......... Jag skulle få dela upp summan om jag ville och dom bad om ursäkt och beklagade och jag får väl bita i det sura äpplet och betala.

På torsdag varnar dom för snö...........

................och jag som fortfarande går i mina drygt knälånga byxor när jag stavgår. Det känns inte särskilt kallt heller......med korta byxor menar jag.
En maskin tvätt hänger ute på tork men där kanske det sjunger på sista versen. Min farmor och faktiskt min chef också torkar tvätt ute mitt i vintern. Dom säger att vattnet fryser bort och att när tvätten kommer in behöver den bara torka det där lilla sista som kanske mest är att betrakta som fukt.
Jag tror att i vinter kommer jag att prova själv. Det är så jobbigt att torka lakan inne i det lilla torkskåpet och för att inte tala om all energi som går åt..............om dom nu inte kan hänga på tork flera dagar.

Det är bara elände i bekantskapskretsen......

..........dödsfall, sjukdomar och skilsmässor men det tillhör väl livets gilla gång även om det har blivit en anhopning just nu.
Jag har ju min hjärt-kärl-hypokondri så till och från får jag för mig att jag själv ska få brusten aorta. Tydligen en vanlig åkomma för sjukhusfolk att oroa sig för..........eller ett brustet kärl i huvudet.

Nej usch, nu ska jag ta ett halvt glas vin, försöka leva här och nu i stället och vila hjärnan från alla tankar. Mina stavgångspromenader om minst en halvtimme om dagen håller i sig och jag känner mig duktig.

Sovit länge och älgbullar.........

.......................och då menar jag sovit länge, ända till 12 närmare bestämt. Var helt bortdomnad när jag vaknade men efter en hård nattarbetsperiod behövs en rejäl "tillbakasovning"

Promenad har jag hunnit med och ett gammalt paket älgfärs har förädlats till älgbullar. Riktigt goda blev dom!
image126
Älgbullar på stekning i smör

image127
Här puttrar bullarna i den goda såsen med mycket lök.

image128
Dom här fina bruna små äggen köpte jag på ICA-Maxi igår. Vid ett annat tillfälle hade alla ägg i en platta två gulor. Det var lite häftigt. När jag kollade upp det hela så är det tydligen unga hönor som levererar två gulor ibland. Undrar hur vanligt det är och konstigt att alla ägg hade två gulor.

Kanelbullens dag idag!

image125
På ICA-Maxi sålde dom billiga kanelbullar men jag tyckte dom såg torra ut så det blev inga. Skulle jag bli i riktigt god form i morgon så kanske jag ger mig till att baka en laddning. Kanelbullar är gott men bara så länge dom är nygräddade och lite varma. Det är min åsikt men det finns andra i det här huset som gillar dom kalla också. 
Eftersom jag brukar baka muffins själv så blir det sällan att jag köper kaffebröd men en riktigt stor köpt amerikansk muffins (eller heter det muffin i singular?  Det borde det heta men det låter lite konstigt) kan vara riktigt riktigt mumsigt någon enstaka gång.

I morgon har jag en "dejt" med en före detta kollega och även studiekompis. Vi bor i samma stad men det blir inte ofta vi ses. I morgon ska vi i alla fall gå ut och äta tillsammans. Jag ska välja restaurang så det blir till att finkamma internet eller lokaltidningen i morgon efter ett bra ställe.

När jag ändå bara skriver om mat så passar det bra att  berätta att jag har sett ännu ett program av mitt favoritprogram, Du är vad du äter. Där är det minsann inte tal om några Kanelbullar inte

Flås, flås - stavgång i det vackra höstvädret.

Både idag och igår har vi haft ett fantastiskt väder. Riktigt varmt! Jag försöker ju komma igång med mina promenader, åtminstone 30 minuter per dag men helst längre. Tänk om jag skulle kunna få in det som en vana. 30 minuter det är ju egentligen ingenting men gör så mycket för hälsan i det långa loppet. Lyssnar man dessutom på en bok så är det extra trevligt. Kondisen är i bottenläge i alla fall..........inte bra. 

En telefonförsäljare ringde och ville sälja kapslar med ingefärsextrakt som skulle vara bra för muskler och leder. Jag tackade faktiskt ja till att prova ett halvår, visserligen inte gratis men 100 kr i rabatt dock. Skulle det kunna lindra värken som jag har i mina ben och jag tror faktiskt att det är i musklerna det värker eller kanske den eviga ischiasnerven så skulle det vara värt en hel del. Det blir ett halvår på prov i alla fall och då får jag väl se om det ger något resultat. 

Här om dagen så stod det skräckpropaganda i tidningarna om de nya sjukskrivningsreglerna. "Du kan tvingas gå till arbetet dagen efter en blindtarmsoperation" och genast haglar insändarna in. Om dom tänkte lite längre än dom faktiskt gör så är det faktiskt så att oavsett vilken sjukdom man lider av så kan man för det första sjukskriva sig själv en hel vecka och skulle det i ett senare skede tillstöta en komplikation som infektion, bråck eller vad det skulle kunna vara så är ju faktiskt det en ny åkomma som man inte kan åtgärda själv utan kräver läkarhjälp och då är det en anna situation.

Nu är det en tur till ICA-Maxi som gäller. Mat till helgen ska inhandlas. Hoppas inspirationen infinner sig när jag kommer dit.

RSS 2.0