Ätbar chiliI en nyöppnad blomsteraffär sålde dom chiliplantor med ätbara frukter så jag passade på att köpa två stycken. En till äldste sonen och en till mig själv. Ska nog testa till köttfärssåsen eller guacamolen nästa gång.

Jag lagar mat och bakar

I Turkiet åt vi en jättegod Zucchini-soppa och jag har försökt hitta något liknande recept till på nätet vilket jag har gjort. Den här blev nästan på gränsen till ännu godare dessutom men innehåller den både ost och creme fraiche så blir det väl gott. Idag har jag tydligen extra mycket energi så jag håller på med att baka olivbröd som vi ska ha till soppan. Hoppas brödet blir bra för jag hade inget recept utan "knådade" ihop något efter eget huvud.

Ja, så där jätteaptitligt ser det väl inte ut. Med det slitna bordet som bakgrund gjorde det sig inte på bild. Brödet doftar i alla fall ordentligt av oliv..................och nu ska vi äta.

Onödigt vetande - kändisar på stan

Idag har jag sett Mikael Wiehe & Jacques Werup på stan. Vid närmare eftertanke så har jag nog läst om att dom har ett uppträdande här.

Var runt en sväng på stan för att köpa en skickbar 50-årspresent till en kompis som bor i Umeå och det hittade jag också på www.designtorget.se fast i deras butik här i stan. En läcker vas i plast som är helt platt när man köper den och som vecklas ut när man häller i vatten + att jag också köpte ett par blomstercheckar.

Oj vad läckra dom ser ut på bild!

En riktigt vacker höstdag

Jag vill knappt använda ordet höst för jag vill...... jag vill........ jag vill........att det ännu ska vara sommar. Förmiddagskaffet tänker jag dricka ute, så det så......

11:44 - Nu är kaffet uppdrucket och solen värmde fantastiskt skönt från en klarblå himmel. Två dagstidningar har jag hunnit läsa också, dagens och en från turkietveckan.

I den gamla tidningen var det en artikel om en kvinna som hade försökt sig på att inte handla något förutom mat, medicin och förbrukningsartiklar som tvål, toapapper och frimärken. Kläder till barnen var också tillåtet men helst skulle de köpas begagnade. En intressant tanke måste jag säga även om jag garanterat tillhör de som handlar lite. Jag kan nästan säga att jag avskyr att köpa saker så det brukar faktiskt bara bli det som är nödvändigt och då blir det oftast något av bra kvalitté.

Just nu känns det som att jag inte har något att ta på mig så jag måste nog planera för en klädrunda....pest och pina. Tur att man har "uniform" på jobbet.....dvs. sjukhuskläder, det sparar man massor med pengar på. Ha, ha man kanske ska se det som en löneförmån.

Här är en blogg som handlar om köpstopp. Om den är intressant vet jag inte ännu men jag ska lägga lite tid på att studera den.                       http://www.stenling.se

Nu ska jag "dona runt" lite i huset och sen cyklar jag ner på stan för en Shiatsubehandling.

Jag har blivit utmanad

av Marithape

5 saker i min frys:
lammstekar, köttfärs, frysta hallon, äppelmos, makrillfiléer

5 saker i min garderob:
Kimono (från Hasseludden), bikini, gamla "kärleksbrev", för små kläder, trosor

5 saker i min väska :
Plånbok, citronsavetter, eucerin läppskydd (med hög solfaktor), penna, näsduk

5 saker i badrumsskåpet:
Deo, ansiktsmask, eltandborste, parfym, menskopp

5 saker i min bil:
startkablar, cd-skivor, solglasögon, reflexväst, godispapper


Jag ska skicka utmaningen vidare till 5 bloggare men vill bara skicka den till tre för jag är inte engagerad i någon mer blogg och Bella har redan blivit utmanad.

TheLongrun
mammselen
tantmammamatte

Svinkallt

Nu är väl kyla inget som imponerar på mina bloggläsare men inte var det roligt i morse när termometern visade bara 1,6 plus. Ska man behöva använda dunjacka och vantar redan i september?? Som tur var så var det betydligt varmare när jag cyklade hem från jobbet. Å andra sidan så slog det mig plötsligt att det är snart sista helgen i Oktober och när jag var barn åkte vi alltid till Kopparberg och gick på marknad (marken) den helgen och då skulle alltid vinterns jacka var inhandlad för den kom väl till pass då. Det kunde rent av var just svinkallt då.
I år blir det dock ingen marknad utan det är bara jobb som gäller till helgen.

Jag har precis tittat på Toppform med Blossom som är en riktig frisk fläkt. Tänk att ha hennes energi. Det ska bli intressant att se hur det utvecklas med konditionen och allt annat hos de två nionde klasserna. På jobbet sattes det uppen ny lista med anmälan till en ny stegtävling som jag givetvis nappade på men nu var det inte i "Tappa.se":s regi utan vi ska bara föra in stegen på ett excel-ark. Oj, oj, oj..........nu börjar det där eviga promenerandet igen ;0)
Jag har ju kommit av mig med promenerandet sen tävlingen slutade sista juli men har i färskt minne att en promenad på runt en timme om dagen mår jag alldeles ypperligt av.

Något helt annat......för ett par dagar sen när jag tittade ut satt det två hackspettar på en trädstam strax utanför min tomt. Undrar om det var några stackars förirrade ungar............

Snart har jag väl inga läsare kvar men här kommer en uppdatering.

Nu har vi varit hemma en vecka och hämtat oss från vår turkietresa. Inte för att det var dramatiskt utan väldigt lugnt, soligt och trevligt men jag blir alltid lite psykiskt påverkad när jag har varit på solresa. Jag tror att det har att göra med att det var så fantastiskt med solen, värmen och hrliga bad i salta böljor och väl hemma igen inser jag att det dröjer säkert ett år till nästa gång. Inte blev det bättre av att det var iskallt när vi kom hem. På en vecka hade temeraturen sjunkit avsevärt och jämför man med temperaturen i Turkiet så var det minst 25 grader kallare här hemma.

Vi hade bokat in oss på en anläggning tillhörande Fritidsresor som var hur fräsch som helst. Vi hade också tagit högre rumsstandard så där var allt tip-top utom sängen som var stenhård. Bäddmadrasser har dom inte hört talas om tydligen eller också är det en hygienisk fråga. Det var en del vridandes och vändandes i sängen i alla fall.

Vi åkte kvällstid så innan vi hade installerat oss på hotellet var klockan nog närmare två på natten och vi hade nog druckit för lite så följande dag var vi helt slut. Det tog nog ett par dagar innan vi vant oss vid värmen, men skönt var det allt.......35 grader i skuggan och 31 grader i vattnet.................HÄRLIGT!!!


Utsikt från vår balkong, inte så tokigt alls.

Högst upp, tredje från höger är vår balkong.

Mums med turkisk mat....

Gott, gotti, gott gott..........

Turkisk dans

Magdans

Turkisk dans igen, men han snurrade så otroligt fort att det var omöjligt att få en bättre bild än så här.

Städerskans fina dekoration, gjord av handdukar.

Denna resa hade vi bestämt oss för att göra en utflykt hur varmt det än var och då var det Pamukkale som stod högst på listan. Det är ett naturfenomen som också kallas för bomullsslottet och varför förstår ni när ni ser bilderna nedan. Det var en väldigt lång bussresa dit 6 timmar dit och lika långt hem förstås så det blev en del stopp på vägen. Vid ett stopp fick vi komma in och titta i en Moské. Det var bara en liten ute på landet så det var ok. att komma in i den utan en massa krusiduller som det brukar vara. Skorna var det enda som vi skulle ta av oss och för övrigt fick vi gå in trots att vi inte hande skynken och långa kjolar.

Insidan av moskén


En vacker bonad på väggen

Meloner på ett lastbilsflak


Och till slut var vi framme i Pamukkale där vi verkligen fick lön för vår resa. Titta bara så otroligt vackert och annorlunda.I Pamukkale fanns även Kleopatras bad som skulle göra en tio år yngre om man badade där så det var vi ju bara tvugna att göra. Gissa om jag blev både ung och vacker....... Från underjorden sipprade det upp kolsyra och svavelgaser så det kändes som att bada i vichyvatten med inslag av doften av ägg. På bilden längst ner kan man se hur det "bubblar" ovanför vattenytan. Det var en ganske ansträngande bussresa i värmen men det var helt klart värt det när vi var framme.Ja nu är det bara att försöka göra det bästa av hösten och vintern här hemma i Sverige men det brukar ju gå och så kan jag drömma om näste resa till värmen...................

Fullständig uppdatering

Jag ska försöka göra en ordentlig uppdatering om vad som varit den senaste tiden.

Den 15 augusti åkte vi till Holland för att fira en 50-årig bröllopsdag med buller och bång. Stor fest och sen en familjevecka i två hyrda stugor. Roligt men hektiskt...........och så allt detta kindkyssande. 3 kyssar omväxlande höger och vänster sida per person man ska hälsa på..................oj, oj, oj...............inte van vi detta........

Kommande lördag var vi åter hemma för att förbereda mitt 50-årsfirande som inte alls skulle vara med buller och bång däremot. En mindre tillställning för familj och några vänner såg jag däremot fram emot och allt avlöpte väl, festen var lyckad och många fina praktiska presenter.............jag som inte skulle ha något. Sambon hade gjort en docka föreställande mig (en tradition som härstammar från Holland) i naturlig storlek.......nåja visserligen är jag lång men sååååå lång är jag inte. Ja, ni ser ju på bilden. Jag fick en chock när jag kom ner på morgonen och såg den. Min första tanke var: Men herregud, sitter A (syrran) här och hur länge har hon suttit där och väntat på mig.......men tanken höll bara i några sekunder då jag kom att tänka på "dockan" som heter Sara då det är en kvinna som fyller och Abraham för en man. Jag kan inte bakgrunden exakt men det är något bibliskt om Sara och Abraham. Sara var väl hon som var 100 år när hon födde barn!?

Måndag arbetsdag igen och tisdag arbetsnatt. Jag blev även tillfrågad om ett extrapass på dagen på torsdagen vilket jag sa ja till men väl där förvandlade jag själv arbetstiden till en halvdag eftersom det var sjukhusets 300-års-jubileumsfest på kvällen. Jag kände mig så trött att kvällen inte skulle bli trevlig om jag inte kunde sova ett par timmar.

Kan det vara så att åldern redan tagit ut sin rätt??!!

Jubileumsfesten var hur trevlig som helst. God mat, underhållning och dans. Underhållningen var en grupp som heter Blå Congo, en kille som kryper in i en ballong, en jonglör, vid namnet Wellton, Calle Moraeus, Bengan Jansson och till sist Alcazar. Sen var det disco för de som ville...............och det ville vi. Jag och tre kollegor i <25-årsåldern var bland de sista som gick hem eller rättare sagt åkte lastbil hem.

Nu är det så illa i det här huset att Volvon är trasig, messerschmitten är trasig, sambons cykel är trasig, min cykel var trasig men är nu reparerad. Grannen var så snäll att han lånade ut en av sina bilar........och hör och häpna............nu är den trasig...............inte alls kul.............och ändå har sambon ett förflutet som bilmekaniker.

Idag 17.25 flyger vi till Turkiet för en veckas viiiiiiiiiiiiila. Oj vad det ska bli skönt. Jag är faktiskt helt slut av allt som hänt, både positiva och negativa saker. Nu är det bad och sol som gäller samt troligen en utflykt till dom så kallade bomullsbergen i Turkiet (Pamukkule).

Nu ska jag packa och "knyta ihop säcken". Vi hörs mer när jag kommer hem!Jag behöver väl inte be er att lägga märke till mina glasögon från slutet av 70-talet........

RSS 2.0