Semester - dag 7, söndag

Vi satt uppe så länge i natt och tittade på en gammal film "Tidvattnets furste" så i morse fanns det verkligen behov att sova länge. Efter frukost på sängen, tidningsläsning i lugn och ro verkade vädret riktigt skapligt så vi tog beslutet att ta en cykeltur.

När vi hade cyklat ungefär en mil blev vi sugna på att ta samma runda som vi cyklade för ett par år sedan och som totalt blev strax under 5 mil. Vi tänkte ta det lugnt och stanna när vi fick lust och första stoppet blev efter en mil för att köpa en glass och en macka till sambon. Jag hade nämligen ätit lite innan vi stack iväg men inte han och det tar ju ett tag att cykla 5 mil.

Efter ytterligare ca en halvmil såg vi en antikloppis på en bondgård som vi besökte. Där fanns fina gamla saker men mest möbler så det var inte aktuellt för oss att ens fundera över något cykelburna som vi var. Ägarinnan var jättetrevlig och bjöd oss på kaffe och sockerkaka. Jag har avlägsna släktingar i faggorna så jag frågade henne om hon kände till dem och då visade det sig att mina släktingar bodde på granngården så då cyklade vi dit för att kolla in om vi såg någon levande varelse där och det gjorde vi. Vi presenterade oss, stannade en stund och och pratade lite innan vi cyklade vidare. Vi fick också tips på en alternativ cykelväg som var kortare.

Vädret såg väldigt oroväckande ut men det blåste åt rätt håll tyckte vi så vi chansade på att ta den långa turen. De asfalterade vägarna på landet var gudomliga att cykla på men vi hade hela tiden den hotfulla men vackra himlen som grusade gemytet så där lagom.Två kyrkor passerade vi också och detta är Jumkils kyrkaHär vräker regnet ner och vi tog skydd i en lantlig busskur som helt enkelt var ett litet hus med fönster och dörr. När vi hittade den var vi redan rejält blöta men vi hade lite torra kläder som vi kunde byta till. Det var nämligen varmare än vi trodde så vi tog av oss kläder när vi startade.
 
-och det här är Börje kyrka

När vi passerat Börje kyrka hade vi en mil kvar innan vi var hemma men trots att vi var utsatta för regn var cykelturen ganska behaglig men det var däremot inte mötande bilar som inte saktade ner farten det minsta.

Väl hemma var vi faktiskt inte särskilt trötta, det var bara våra bakar som var mörbultade och domnade. Förra gången vi cyklade rundan tyckte vi att vi hade gjort något "övermänskligt" för vår nivå men idag var det bara en behaglig cykeltur. Kan konditionen ha blivit bättre månne?

Vi var ordentligt hungriga när vi kom hem så jag lagade korv stroganoff med dinkelkorn i stället för ris. Jättegott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0