Semester - dag 4, torsdag

Hur mycket regn finns det där uppe? Det fullkomligen öser ner och SMHI har tydligen gått ut med en varning klass ett, vad nu det innebär.
Det blev åter en morgon med låååååååång frukost i sängen och sen ytterligare filosoferande med dagstidningen i handen. Verkligen ingen idé att gå ut. Så bra kläder finns inte.........
Förresten, vår fasadflagga blåste ner i natt så det måste ha blåst bra nog. Den har suttit i många år och det har då inte funnits tecken på att den var på väg ner.

Tack vare det trista vädret har tvättstugan fått sig en genomgång och då menar jag inte bara tvätta utan städa eller rättare sagt både och. Gammal solkräm, hotelltvålar och små shampoflaskor bland annat, som jag trodde skulle komma till användning någon gång fick förflyttas till soporna. Jag tror jag hittade 6 förpackningar soppåsar också så det dröjer innan det behöver införskaffas. Jag har nämligen alltid med mig egen kasse när jag handlar så det blir nästan inga plastkassar i detta hus och förresten så är det ändå bara hål på dem när de ska användas.

Årstiderna har levererat en laddning grönsaker och jag tror jag ska ge mig på detta recept som verkar gott. Jag kommer dock att utesluta pinjenötterna för det har jag inga.


Glaserade morötter med persilja 
                             

1 knippe morötter med blast

1 lök

Olivolja

1 msk smör

1 citron, saft och finrivet skal

Havssalt och färskmalen peppar

2 stjälkar bredbladig persilja

1 msk rostade pinjenötter
 

Tvätta morötterna noga, tag bort det mesta av blasten, men låt gärna 1-2 cm sitta kvar.

Skär morötterna i grova bitar och löken i klyftor, sautera dem lite i olivolja och smör på medelvärme i 4-5 minuter

Tillsätt citronsaft och skal, sautera vidare ett par minuter och smaka av med salt och peppar

Blanda de glaserade morötterna med finhackad persilja och rostade pinjenötter strax innan severing.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0